Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποιος είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών
  • [02] Βομβιστής-καμικάζι των Ταλιμπάν σκότωσε τέσσερις στρατιωτικούς στο Πακιστάν

  • [01] Ποιος είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών

    Ο νέος υπουργός Οικονομικών Γκίκας Α. Χαρδούβελης είναι καθηγητής στο Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, και Οικονομικός Σύμβουλος και Επικεφαλής Οικονομικών Μελετών του ομίλου της Eurobank.

    Στο εξάμηνο της κυβέρνησης συνεργασίας στην Ελλάδα (Νοέμβριος 2011 - Μάιος 2012) διατέλεσε Διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου. Είναι ερευνητικός εταίρος στο Centre for Economic Policy Research του Λονδίνου και στο Centre for Money, Banking and Institutions του Surrey Business School. Είναι μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών καθώς και εκπρόσωπος της στο EBF- EMAC.

    Επίσης είναι μέλος του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου του CIIM, του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΟΒΕ και του ελληνικού Ιδρύματος Harvard. Είναι κάτοχος διδακτορικού Διπλώματος στα Οικονομικά από το Berkeley-Καλιφόρνια USA (1983) και Master of Science και Bachelor of Arts στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά από το Harvard-Μασαχουσέτη USA (1978).

    Έχει διατελέσει επίκουρος καθηγητής στο Barnard College, Columbia University (1983-1989), και αναπληρωτής και στη συνέχεια τακτικός καθηγητής στο Rutgers University- New Jersey (1989-1993).

    Την τετραετία 2000-2004 διετέλεσε διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Έχει εκτεταμένη εμπειρία σε κεντρικές τράπεζες και τον ιδιωτικό τραπεζικό τομέα: Υπήρξε ο Οικονομικός Σύμβουλος του Ομίλου στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος(1996-2000), Οικονομικός Σύμβουλος στην Τράπεζα της Ελλάδος (1994-1995), όπου υπήρξε Αναπληρωτής του Διοικητή στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, και Σύμβουλος Ερευνών στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης (1987-1993).

    Το επιστημονικό του έργο έχει δημοσιευτεί σε διεθνή περιοδικά κύρους, συμπεριλαμβανομένων το American Economic Review, Journal of Finance, The Review of Financial Studies, The Quarterly Journal of Economics, The Journal of Monetary Economics, The Review of Economics and Statistics, κ.ά. Στο παρελθόν (1989-1995), οι βιβλιογραφικές αναφορές στο επιστημονικό του έργο τον ανέδειξαν στους 50 κορυφαίους στον κόσμο στον ευρύτερο τομέα της εφαρμοσμένης οικονομετρίας (βλ. Badi H. Baldagi, "Applied Econometrics Rankings: 1989-1995" Journal of Applied Econometrics, 1999, 14:423-441). Επίσης, οι εργασίες του στο θέμα των υποχρεωτικών καταβολών ασφάλειας συνέδραμαν ουσιαστικά στην αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που διέπει τις αγορές συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης σε δείκτες μετοχών στις ΗΠΑ.

    Μεταξύ των διακρίσεων του ξεχωρίζει ότι ήταν ανάμεσα στους 50 οικονομολόγους στον κόσμο με τον υψηλότερο αριθμό αναφορών στο επιστημονικό τους έργο (στο χώρο της εφαρμοσμένης οικονομετρίας) την περίοδο 1989 -1995.

    Διαβάστε επίσης:

    Γκίκας Χαρδούβελης: Πρέπει να σταθεροποιηθεί το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών

    [02] Βομβιστής-καμικάζι των Ταλιμπάν σκότωσε τέσσερις στρατιωτικούς στο Πακιστάν

    Ένας βομβιστής-καμικάζι των Ταλιμπάν έριξε το παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες αυτοκίνητο που οδηγούσε πάνω σε ένα φυλάκιο ελέγχου του στρατού στο βορειοδυτικό Πακιστάν με αποτέλεσμα να βρουν τον θάνατο τέσσερις στρατιωτικοί και να τραυματιστούν άλλοι επτά, ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι ένοπλες δυνάμεις.

    «Τέσσερις στρατιώτες σκοτώθηκαν σε μια επίθεση σε ένα σημείο ελέγχου στο Βόρειο Ουαζιριστάν» ανέφερε η ανακοίνωση του στρατού του Πακιστάν.

    Η επίθεση σημειώθηκε μερικές ώρες αφού οι δυνάμεις ασφαλείας τερμάτισαν την πολιορκία εξτρεμιστών στο διεθνές αεροδρόμιο της πόλης Καράτσι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 9 June 2014 - 18:30:21 UTC