Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διάσωση 29 παράνομων μεταναστών στη Σάμο
  • [02] Α. Βούτσιτς: Η Σερβία επιθυμεί να γίνει σύμμαχος της Γερμανίας
  • [03] Συνάντηση τεσσάρων ηγετών της ΕΕ στη Σουηδία
  • [04] Καλλιτεχνικό δρώμενο, διαμαρτυρία, για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

  • [01] Διάσωση 29 παράνομων μεταναστών στη Σάμο

    Με επιτυχία ολοκληρώθηκε επιχείρηση διάσωσης και περισυλλογής από στελέχη του Λ.Σ - ΕΛ.ΑΚΤ., είκοσι εννέα (29) παράνομων μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή 'ΑΚΡΑ ΦΕΡΡΟΥ" της Σάμου. Η διάσωση πραγματοποιήθηκε κάτω από δυσμενείς καιρικές συνθήκες και εντός τουρκικών χωρικών υδάτων.

    [02] Α. Βούτσιτς: Η Σερβία επιθυμεί να γίνει σύμμαχος της Γερμανίας

    Ο πρωθυπουργός της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς εξέφρασε την πρόθεση του να εργαστεί για τη αναβάθμιση των σχέσεων της χώρας του με τη Γερμανία.

    «Το Βελιγράδι θα γίνει αξιόπιστος σύμμαχος του Βερολίνου» δήλωσε ο κ. Βούτσιτς σε συνέντευξη τύπου με αφορμή την επικείμενη επίσκεψή του στη Γερμανία, στις 11 Ιουνίου. «Η Σερβία επιθυμεί, και αυτό το δηλώνουμε χωρίς να ντρεπόμαστε, να γίνει σύμμαχος της Γερμανίας κάτι που στο παρελθόν δεν μπορέσαμε να πετύχουμε» αναφέρει στη δήλωσή του ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Συμπλήρωσε δε ότι «η συμμαχία με τη Γερμανία αποτελεί βασικό στόχο της σερβικής εξωτερικής πολιτικής και θα ωφελήσει τη χώρα πολιτικά και οικονομικά».

    Ο πρωθυπουργός της Σερβίας ανέφερε ότι κατά τις συνομιλίες που θα έχει με την Γερμανίδα καγκελάριο 'Αγγελα Μέρκελ θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τις μεταρρυθμίσεις στη Σερβία, την πάταξη της διαφθοράς, το ζήτημα του Κοσόβου αλλά και το θέμα της Ουκρανίας.

    [03] Συνάντηση τεσσάρων ηγετών της ΕΕ στη Σουηδία

    Μια σύνοδος διεξάγεται σήμερα και αύριο στη Σουηδία στην οποία μετέχουν τρεις επικεφαλής κυβερνήσεων που αντιτίθενται στην υποψηφιότητα του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Ο πρωθυπουργός της Σουηδίας Φρέντρικ Ράινφελντ κάλεσε στη θερινή του κατοικία στο Χάρπσουντ, περίπου 100 χιλιόμετρα από τη Στοκχόλμη, τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον και τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε.

    Έπειτα από ένα δείπνο απόψε το βράδυ, αναμένεται μια συνέντευξη Τύπου αύριο το πρωί.

    [04] Καλλιτεχνικό δρώμενο, διαμαρτυρία, για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

    Συχνά η υπόθεση της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα έρχεται στην επικαιρότητα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο «αναστατώνοντας τα λιμνάζοντα νερά». Έτσι, οι δηλώσεις του Τζορτζ Κλούνεϊ στις αρχές του Φλεβάρη ο οποίος σε συνέντευξη τύπου είπε ότι πρόκειται για «ένα δίκαιο αίτημα» προκάλεσαν αντιδράσεις, κυρίως στην Βρετανία. Ίδιου μήκους κύματος ήταν και οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν μετά το άρθρο του Χάουαρντ Τζέικομπσον στην εφημερίδα Independent. Ο βραβευμένος με Μπούκερ βρετανός συγγραφέας- δημοσιογράφος τάχθηκε υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών δηλώνοντας μάλιστα πως ως «τώρα ήταν αντίθετος στην ιδέα».

    Αυτό όμως που συνέβη το Σαββατοκύριακο στο Λονδίνο ξεπέρασε, τουλάχιστον ως ιδέα, κάθε προηγούμενη εκδήλωση διαμαρτυρίας. Η διεθνούς φήμης σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου συνοδευόμενη από έξι πανέμορφες Ελληνίδες ντυμένες στα λευκά, ως άλλες Καρυάτιδες, μπήκαν στο Βρετανικό μουσείο αναζητώντας την χαμένη «αδερφή τους»,προκαλώντας το ενδιαφέρον τόσο των τουριστών αλλά και όσων επισκέπτονταν εκείνη την ώρα το μουσείο. Ο κόσμος έκανε στην άκρη για να περάσουν. Τα φλας «έδιναν και έπαιρναν« και όλοι αναρωτιόνταν τι συμβαίνει. Ακόμη και οι υπεύθυνοι του μουσείου. Μαζί τους ο διεθνούς φήμης μαέστρος Θεόδωρος Ορφανίδης και ο συνθέτης Παντελής Παυλίδης. Η αποστολή, αφού συντονισμένα έκανε μια βόλτα στην αίθουσα με τα Γλυπτά του Παρθενώνα, άρχισε να αναζητεί μέσα στο μουσείο την χαμένη Καρυάτιδα. Όταν την βρήκαν η συγκίνηση τους ήταν απερίγραπτη.

    Αργότερα η αποστολή γέμισε με σημαίες γωνιά του Χάιντ Πάρκ ζητώντας από τους Βρετανούς «να επιστρέψουν την Καρυάτιδα στην γη που την γέννησε».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 9 June 2014 - 14:30:22 UTC