Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μολότοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ
  • [02] Δεκαοκτώ νεκροί από βομβιστική επίθεση καμικάζι στην έδρα κουρδικού πολιτικού κόμματος, στο Ιράκ
  • [03] Δασοφύλακες σκότωσαν τον κροκόδειλο που άρπαξε έναν 62χρονο από το σκάφος του
  • [04] Ο νέος Πρόεδρος της Αιγύπτου ορκίστηκε να τηρεί το σύνταγμα και τους νόμους
  • [05] Κ. Παπαδόπουλος: «Το βιβλίο αντέχει, αλλά αντέχει αιμορραγώντας»

  • [01] Μολότοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

    Βόμβες μολότοφ έρριψαν άγνωστοι κατά διμοιρίας των ΜΑΤ που βρίσκεται έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες. Από το συμβάν δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί ή ζημίες.

    [02] Δεκαοκτώ νεκροί από βομβιστική επίθεση καμικάζι στην έδρα κουρδικού πολιτικού κόμματος, στο Ιράκ

    Ένας καμικάζι βομβιστής ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος στην έδρα ενός κουρδικού πολιτικού κόμματος στην εθνοτικά μικτή επαρχία Ντιγιάλα του Ιράκ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 18 άνθρωποι, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι και ιατρικό προσωπικό. Άλλοι 60 άνθρωποι τραυματίσθηκαν σ' αυτή τη βομβιστική επίθεση στην πόλη Τζαλάουλα, 115 χλμ. βορειοανατολικά της Βαγδάτης. Τα περισσότερα από τα θύματα είναι μέλη των κουρδικών δυνάμεων ασφαλείας.

    [03] Δασοφύλακες σκότωσαν τον κροκόδειλο που άρπαξε έναν 62χρονο από το σκάφος του

    Ανθρώπινα λείψανα βρέθηκαν στο στομάχι ενός κροκόδειλου μήκους 4,7 μέτρων ο οποίος σκοτώθηκε από δασοφύλακες κοντά στο σημείο όπου την προηγούμενη ημέρα είχε αρπάξει έναν 62χρονο άνδρα, μπροστά στα μάτια των δικών του. Το θύμα δέχτηκε την επίθεση του κροκόδειλου του βράδυ του Σαββάτου ενώ έκανε βόλτα με το σκάφος του στον ποταμό Σάουθ Αλιγκέιτορ, στο Εθνικό Πάρκο Κακαντού της Αυστραλίας, μαζί με τη σύζυγό του, τον γιο του και τη νύφη τους.

    Οι αρχές ξεκίνησαν αμέσως έρευνα για τον εντοπισμό του. Δύο μεγάλοι θαλάσσιοι κροκόδειλοι (ή «κροκόδειλοι του αλμυρού νερού») σκοτώθηκαν και στο στομάχι του ενός βρέθηκαν ανθρώπινα οστά. Μολονότι θα πρέπει να γίνουν εξετάσεις DNA για να διαπιστωθεί εάν τα λείψανα ανήκουν όντως στον 62χρονο, το γεγονός ότι ο ανθρωποφάγος κροκόδειλος σκοτώθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 χιλιομέτρου από το σημείο της επίθεσης δεν αφήνει πολλές αμφιβολίες στους ειδικούς.

    [04] Ο νέος Πρόεδρος της Αιγύπτου ορκίστηκε να τηρεί το σύνταγμα και τους νόμους

    Ο απόστρατος στρατάρχης Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, ο νικητής των πρόσφατων προεδρικών εκλογών στην Αίγυπτο, ορκίστηκε σήμερα νέος Πρόεδρος της χώρας, σχεδόν έναν χρόνο μετά την ανατροπή του προκατόχου του, του ισλαμιστή Μοχάμεντ Μόρσι. Ο Σίσι ορκίστηκε ενώπιον των δικαστών του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου «στο όνομα του Θεού να σέβεται το νόμο και το Σύνταγμα» της Αιγύπτου, σε μια τελετή που μεταδόθηκε απευθείας από τα τηλεοπτικά κανάλια της χώρας.

    Στην τελετή ορκωμοσίας του νέου Προέδρου της Αιγύπτου την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος, ενώ παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος της Κύπρου Ν. Αναστασιάδης.

    [05] Κ. Παπαδόπουλος: «Το βιβλίο αντέχει, αλλά αντέχει αιμορραγώντας»

    Σ' έναν καινούργιο χώρο, στο επιβλητικό κτίριο του Ωδείου Αθηνών, λειτουργεί η 37η Γιορτή του Βιβλίου, που εγκαινιάστηκε αυτή την εβδομάδα και θα συνεχιστεί μέχρι και τις 15 Ιουνίου. Μιλώντας για τον καινούργιο χώρο, ο εκδότης του Ποταμού και πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών (ΣΕΒΑ) Κωνσταντίνος Α. Παπαδόπουλος λέει ότι η επιλογή έγινε στο πλαίσιο του γενικότερου ανασχεδιασμού της Γιορτής του Βιβλίου και σκοπός της είναι να συνδεθούν οι εκδοτικές επιχειρήσεις με την καλλιτεχνική παράδοση της Αθήνας.

    Στη συνέντευξη την οποία παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του ΣΕΒΑ μιλάει ακόμα για τα προβλήματα που ταλανίζουν την αγορά υπό συνθήκες κρίσης: έλλειψη ρευστότητας, βαριά φορολόγηση, κατάργηση επί της ουσίας της ενιαίας τιμής του βιβλίου. Κι αν το βιβλίο, παρόλα αυτά, εξακολουθεί να αντέχει, καταλήγει ο πρόεδρος του ΣΕΒΑ, αντέχει αιμορραγώντας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 8 June 2014 - 10:30:22 UTC