Browse through our Interesting Nodes about Greek Art & Culture Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την προαναγγελθείσα παραίτησή του έθεσε στη διάθεση της Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ ο Φ.Κουβέλης
  • [02] Ηλικιωμένος εντοπίστηκε νεκρός σε διαμέρισμα, στο κέντρο της Πάτρας
  • [03] Έγκυος τουρίστρια τραυματίστηκε από ταχύπλοο, στην Κρήτη
  • [04] Oι ΗΠΑ απειλούν με κυρώσεις τη Σόφια για τον αγωγό South Stream
  • [05] ΥΠΟΙΚ: Δεν τίθεται ζήτημα επιβολής φόρου από ιδιοκατοίκηση
  • [06] Αισιοδοξία για επιστροφή της Κύπρου στις αγορές
  • [07] Διασώθηκαν περισσότεροι από χίλιοι μετανάστες, στα ανοικτά της Λαμπεντούζα
  • [08] Τζιχαντιστές κρατούν ομήρους στο πανεπιστήμιο του Ραμάντι, στο Ιράκ

  • [01] Την προαναγγελθείσα παραίτησή του έθεσε στη διάθεση της Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ ο Φ.Κουβέλης

    Την παραίτησή του στην διάθεση της Κ.Ε της ΔΗΜΑΡ, που συνεδριάζει υπό το βάρος της βαριάς εκλογικής ήττας, όπως είχε προαναγγείλει, έθεσε ο Φώτης Κουβέλης ζητώντας απ' όλα τα στελέχη του κόμματος να διασφαλιστεί η ενότητα και να προχωρήσει το κόμμα συντεταγμένα.

    Πρότεινε ακόμη να διεξαχθεί συνέδριο το φθινόπωρο, σύνθεσης και ενότητας, όπως το ονόμασε, και μέχρι τότε η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος να αποφασίσει, σε συνεδρίασή της μέχρι το τέλος Ιουνίου την πολιτική κατεύθυνση που θα ακολουθήσει. Γι΄αυτό πρότεινε η ΔΗΜΑΡ, με κατοχυρωμένη την αυτόνομη παρουσία της, να συμβάλλει στη διαμόρφωση ενός νέου μπλοκ εξουσίας με ενεργό συμμετοχή στη προσπάθεια για την συγκρότηση της Κεντροαριστεράς και με την συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, αφού ξεκαθαρίσει την ευρωπαϊκή του πορεία, αποκλείοντας ρητά την κυβερνητική συνεργασία με τη ΝΔ. «Να προσέλθει με το σύνολο των προτάσεών της και με σαφή και σταθερά μέτωπα στη συντηρητική πολιτική και τον λαϊκισμό» είπε ο κ. Κουβέλης και κατέστησε σαφές ότι: «Θα απευθυνθεί στο ΠΑΣΟΚ, στην Ελιά, στο ΠΟΤΑΜΙ, σε ανεξάρτητες προοδευτικές κινήσεις και προσωπικότητες, στον χώρο της Οικολογίας και σε ανένταχτους αριστερούς, για να εξασφαλίσει την ισχυρή παρουσία του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού στις πολιτικές εξελίξεις».

    Ο Φώτης Κουβέλης υπογράμμισε επίσης ότι «..οι Κασσάνδρες προεξοφλούν ήδη το τέλος του εγχειρήματός μας. Το τέλος της Δημοκρατικής Αριστεράς. Αλλά, για μια ακόμα φορά, θα διαψευσθούν. Η Δημοκρατική Αριστερά θα είναι παρούσα στις εξελίξεις. Θα επουλώσει τις πληγές. Θα κλείσει τα ρήγματα. Θα συμβάλει στην αναγέννηση του τόπου, μέσα από προοδευτικές κυβερνητικές λύσεις. Με παρούσα την συλλογικότητα του κόμματος μας».

    [02] Ηλικιωμένος εντοπίστηκε νεκρός σε διαμέρισμα, στο κέντρο της Πάτρας

    Ένας ηλικιωμένος εντοπίστηκε νεκρός τις πρώτες πρωινές ώρες, μέσα σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην περιοχή των Υψηλών Αλωνίων της Πάτρας, κατά την διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς. Ειδικότερα, περίπου στις 2.00 το πρωί η πυροσβεστική υπηρεσία ειδοποιήθηκε για πυρκαγιά σε διαμέρισμα πολυκατοικίας, που βρίσκεται στην διασταύρωση των οδών Μεσολογγίου και Αθανασίου Διάκου. Όταν οι πυροσβέστες μπήκαν στο διαμέρισμα, βρήκαν στο υπνοδωμάτιο τον ηλικιωμένο. Αμέσως ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο και ο άνδρας διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

    Ας σημειωθεί, ότι λόγω της φωτιάς προκλήθηκε αναστάτωση στην πολυκατοικία, αλλά οι πυροσβέστες κατάφεραν να την θέσουν γρήγορα υπό έλεγχο, χωρίς να απειληθούν τα υπόλοιπα διαμερίσματα. Όσον αφορά τα αίτια του θανάτου του ηλικιωμένου, απαντήσεις αναμένεται να δώσει η ιατροδικαστική εξέταση, ενώ το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής πραγματοποιεί έρευνες, για να διαπιστώσει το πώς προκλήθηκε η πυρκαγιά.

    [03] Έγκυος τουρίστρια τραυματίστηκε από ταχύπλοο, στην Κρήτη

    Στο Βενιζέλειο νοσοκομείο του Ηρακλείου νοσηλεύεται τραυματισμένη μια τουρίστρια που είναι έγκυος, από τη Ρωσία, η οποία χτυπήθηκε από ταχύπλοο, στην παραλία της Σταλίδας Ηρακλείου ενώ κολυμπούσε . Το ατύχημα συνέβη το απόγευμα της Παρασκευής και άμεσα η 30χρονη τουρίστρια μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο τραυματισμένη στο ισχίο, τον μηρό και την κοιλιακή χώρα. Η 30χρονη εισήχθη στο χειρουργείο για αντιμετώπιση της κατάστασης της και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου όπου και νοσηλεύεται.

    Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες η ζωή της δεν κινδυνεύει ενώ ελεγχόμενη είναι η κατάσταση του εμβρύου που κυοφορεί. Οι έρευνες από τον Λιμενικό Σταθμό Χερσονήσου βρίσκονται σε εξέλιξη προκειμένου να εξακριβωθούν τα αίτια και οι συνθήκες του ατυχήματος.

    [04] Oι ΗΠΑ απειλούν με κυρώσεις τη Σόφια για τον αγωγό South Stream

    Ο βουλγαρικός Τύπος του Σαββάτου έδωσε ευρεία δημοσιότητα στην ανακοίνωση, δια της οποίας «οι ΗΠΑ απείλησαν με κυρώσεις τους Βούλγαρους που βοηθάνε το σχέδιο «Νότια Ροή» (South Stream), όπως σχολιάζει σε χαρακτηριστικό τίτλο η εφημερίδα της Σόφιας «24 Ώρες». Στην ανακοίνωση, υπογεγραμμένη από την Αμερικανίδα πρέσβη Μάρσι Ριζ απευθύνεται προειδοποίηση για πιθανή επιβολή κυρώσεων σε νομικά και φυσικά πρόσωπα της Βουλγαρίας, τα οποία συνεργάζονται με την εταιρία της Ρωσίας Stroytransgaz, που έχει αναλάβει την κατασκευή του βουλγαρικού τμήματος του αγωγού φυσικού αερίου South Stream.

    Ως άμεση αφορμή για την προειδοποίηση παρουσιάζεται το γεγονός, ότι η ρωσική εταιρία έχει συμπεριληφθεί στη «μαύρη λίστα» των κυρώσεων της Ουάσιγκτον, που δημοσιεύτηκε στις 28 Απριλίου φέτος σαν απάντηση των ενεργειών της Ρωσίας στην Ουκρανία. Όπως υπενθυμίζεται στην ανακοίνωση, οι κυρώσεις επιβάλουν απαγόρευση σε κάθε επιχειρηματική συναλλαγή αμερικανικών φορέων με τη Strouytransgaz.

    [05] ΥΠΟΙΚ: Δεν τίθεται ζήτημα επιβολής φόρου από ιδιοκατοίκηση

    Το υπουργείο Οικονομικών διέψευσε κατηγορηματικά ότι τίθεται ζήτημα επιβολής φόρου εισοδήματος για τεκμαρτό εισόδημα από ιδιοκατοίκηση. Συγκεκριμένα, με ανακοίνωση που εξέδωσε, το υπουργείο Οικονομικών τονίζει ότι «διαψεύδεται κατηγορηματικά η επιβολή φόρου εισοδήματος για τεκμαρτό εισόδημα από ιδιοκατοίκηση. Η απαλλαγή αυτή προβλέπεται ρητά στο νόμο ως προς τα εισοδήματα του 2013. Προκύπτει, επίσης, σαφώς ερμηνευτικά και από το νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος ως προς τα εισοδήματα που αποκτώνται από 1ης Ιανουαρίου του 2014 και εξής. Κατά συνέπεια τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε επιβολή φόρου ιδιοκατοίκησης ουδεμία σχέση έχουν με τη πραγματικότητα» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

    [06] Αισιοδοξία για επιστροφή της Κύπρου στις αγορές

    Πολύ κοντά στη λήψη απόφασης για επάνοδο της Κύπρου στις αγορές, ενάμιση χρόνο νωρίτερα από τις προβλέψεις της ίδιας της κυβέρνησης, βρίσκεται το Υπουργείο Οικονομικών. Ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν σήμερα στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος», δήλωσε ότι είναι εφικτός ο στόχος της άντλησης 500 εκατομμυρίων ευρώ με την έκδοση ομολόγου και με ανοικτή διαδικασία. Είπε, επίσης, ότι υπήρξε συνεννόηση με την τρόικα για την προοπτική αυτή, ενώ έχουν ενημερωθεί και τα κόμματα. Οριστική απόφαση για την έκδοση του ομολόγου, που αναμένεται να είναι πενταετούς διάρκειας και με επιτόκιο κάτω από 6,5% αναμένεται να ληφθεί στις αμέσως επόμενες εβδομάδες.

    Η κυβέρνηση υπολόγιζε, με αρκετή δόση αισιοδοξίας, ότι θα μπορούσε να επιστρέψει στις αγορές το καλοκαίρι του ερχόμενου χρόνου.

    [07] Διασώθηκαν περισσότεροι από χίλιοι μετανάστες, στα ανοικτά της Λαμπεντούζα

    Η ιταλική Ακτοφυλακή ανακοίνωσε πως από χθες, Παρασκευή, το βράδυ έχει διασώσει περισσότερους από 1.000 μετανάστες στο Στενό της Σικελίας, στα ανοικτά του ιταλικού νησιού Λαμπεντούζα. Οι επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν σε απόσταση περίπου 40 ναυτικών μιλίων (74 χλμ.) από το μικρό νησί, που είναι το πλησιέστερο στα λιβυκά παράλια. Οι επιβαίνοντες σε τρία σκάφη, τα οποία μετέφεραν αντιστοίχως 94, 580 και 400 μετανάστες χωρίς χαρτιά, διασώθηκαν από πολλά ταχύπλοα της Ακτοφυλακής.

    Το ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό είχε ανακοινώσει χθες πως διέσωσε μέσα σε 24 ώρες περίπου 2.500 μετανάστες οι οποίοι επιχειρούσαν τον επικίνδυνο διάπλου της Μεσογείου με 17 σκάφη, καθώς ο αριθμός των αποπειρών αυξάνεται με την καλοκαιρία. Οι μετανάστες που κατευθύνονται προς την Ιταλία, οι οποίοι αποπλέουν γενικά από τη Λιβύη, προέρχονται αυτή τη στιγμή οι περισσότεροι από την Ερυθραία και τη Συρία, καθώς και από τις πιο φτωχές χώρες της υποσαχάρειας Αφρικής.

    Χιλιάδες εξ αυτών βρήκαν το θάνατο επιχειρώντας το διάπλου με υπερφορτωμένα αυτοσχέδια πλεούμενα.

    [08] Τζιχαντιστές κρατούν ομήρους στο πανεπιστήμιο του Ραμάντι, στο Ιράκ

    Μαχητές της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ) κατέλαβαν σήμερα το πανεπιστήμιο του Ραμάντι και συνέλαβαν ομήρους φοιτητές και εργαζομένους, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο της αστυνομίας. Ένοπλοι διείσδυσαν μέσα στο κτίριο και σκότωσαν τους φρουρούς, πρόσθεσε η πηγή αυτή.Συνοικίες του Ραμάντι, 100 χλμ. δυτικά της Βαγδάτης, βρίσκονται από τις αρχές Ιανουαρίου στα χέρια εξεγερμένων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και μέλη του ΙΚΙΛ.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 7 June 2014 - 10:30:24 UTC