Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Δεν υπάρχουν εκκρεμότητες στη Βουλή ώστε να παραγραφούν υποθέσεις»
  • [02] Χρ. Μαρκογιαννάκης: Θα γίνει έρευνα για τους «τραμπουκισμούς» στη Βουλή
  • [03] Εισβολή αγνώστων στο μουσείο όπλων του Αν. Πάλλη
  • [04] Το Ισραήλ ανακοίνωσε την ανέγερση 1.100 νέων κατοικιών στη Δυτική Όχθη
  • [05] Οικισμός της εποχής του Χαλκού, βρέθηκε κοντά στη Λευκωσία
  • [06] Καλώδια - μπαταρίες μεταφέρουν αλλά και αποθηκεύουν ενέργεια

  • [01] «Δεν υπάρχουν εκκρεμότητες στη Βουλή ώστε να παραγραφούν υποθέσεις»

    Πάντα Ιούνιο γίνεται η διακοπή των εργασιών της Ολομέλειας της Βουλής, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Χρήστος Μαρκογιαννάκης, στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, απαντώντας στις καταγγελίες της αντιπολίτευσης για την έναρξη των θερινών τμημάτων.

    Υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν εκκρεμότητες στη Βουλή ώστε να παραγραφούν υποθέσεις, όπως αναφέρουν σχετικές καταγγελίες βουλευτών, ενώ πρόσθεσε πως εάν κάποιοι ήθελαν να κάνουν πρόταση για προανακριτική επιτροπή έπρεπε να το έχουν κάνει εδώ και καιρό και να μην περιμένουν την τελευταία ώρα. Όλα αυτά είναι «για να γίνεται κουβέντα» είπε ο κ. Μαρκογιαννάκης εξηγώντας πως τα κόμματα είχαν για υποθέσεις του παρελθόντος όπως η λίστα Λαγκάρντ, το psi κ.α χρόνο στη διάθεση τους για να συγκεντρώσουν τις απαραίτητες υπογραφές των βουλευτών για να ζητήσουν προκαταρκτική. Πρόσθεσε πως «εάν κάποιο κόμμα είχε την πρόθεση να καταθέσει τώρα πρόταση για προκαταρκτική τότε μετά το κλείσιμο της Ολομέλειας δεν θα έχει τη δυνατότητα». Αλλά,όπως ανέφερε,δεν είχε εκδηλωθεί τελευταίως κάποια τέτοια πρόθεση.

    [02] Χρ. Μαρκογιαννάκης: Θα γίνει έρευνα για τους «τραμπουκισμούς» στη Βουλή

    Yπάρχει δυνατότητα να κινηθεί πειθαρχική διαδικασία, καθώς μεταξύ των πρωταγωνιστών του επεισοδίου και των «τραμπουκισμών» στη Βουλή είναι άτομα που εργάζονται ως μετακλητοί υπάλληλοι της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Θα γίνει έρευνα για το περιστατικό και θα κινηθούν πειθαρχικές διαδικασίες, είπε ο κ. Μαρκογιαννάκης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA.

    «Αυτά που είδα από τη θέση του προεδρεύοντως στην Ολομέλεια εκείνη την ώρα ήταν ότι ήθελαν να μπουν μέσα, κραυγάζοντας... Αυτά τα πράγματα δεν θα μείνουν αναπάντητα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

    [03] Εισβολή αγνώστων στο μουσείο όπλων του Αν. Πάλλη

    Εισβολή τεσσάρων αγνώστων έγινε τα ξημερώματα στο μουσείο όπλων του πολυσυζητημένου τον τελευταίο καιρό Αναστάσιου Πάλλη, σε ιδιωτική έκταση στο Κορωπί. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τέσσερις άγνωστοι ακινητοποίησαν τον φύλακα, τον έδεσαν και διέρρηξαν τέσσερα κοντέινερ από τα οποία δεν έχει διαπιστωθεί αν και τι πήραν.

    Ο φύλακας κατάφερε να ελευθερωθεί τις πρωινές ώρες και ειδοποίησε την αστυνομία, από την οποία γίνεται έρευνα για την υπόθεση.

    [04] Το Ισραήλ ανακοίνωσε την ανέγερση 1.100 νέων κατοικιών στη Δυτική Όχθη

    Ο Iσραηλινός υπουργός Στέγασης Ούρι Αριέλ δημοσιοποίησε σήμερα πρόσκληση υποβολής προσφορών για την ανέγερση 1.100 νέων κατοικιών στους εβραϊκούς οικισμούς της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης και 400 κατοικιών στην προσαρτημένη και κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ, μετέδωσαν τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης. Η ανακοίνωση αυτή έρχεται ως απάντηση στο σχηματισμό της νέας παλαιστινιακής κυβέρνησης.

    Η νέα παλαιστινιακή κυβέρνηση «εθνικής συναίνεσης» που συγκροτείται από ανεξάρτητες προσωπικότητες και υποστηρίζεται από τη Χαμάς ορκίστηκε τη Δευτέρα. Οι ΗΠΑ, ο ΟΗΕ και η Ρωσία εξέφρασαν ικανοποίηση για το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Το Ισραήλ, οργισμένο, αντέδρασε καταγγέλλοντας συμμαχία με την «τρομοκρατική οργάνωση της Χαμάς», ενώ τη Δευτέρα είχε απειλήσει ότι θα επιβάλει «πρόσθετες» κυρώσεις σε βάρος της Παλαιστινιακής Αρχής.

    [05] Οικισμός της εποχής του Χαλκού, βρέθηκε κοντά στη Λευκωσία

    Τμήματα κτιρίων και τάφους από την εποχή του Χαλκού έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στην τοποθεσία Μούττες της κοινότητας Αλάμπρα, η οποία βρίσκεται μερικά χιλιόμετρα από τη Λευκωσία.

    Το Τμήμα Αρχαιοτήτων Κύπρου αναφέρει ότι τα νέα ευρήματα είναι το αποτέλεσμα της δεύτερης περιόδου αρχαιολογικής έρευνας από την αυστραλιανή αποστολή του Πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ, υπό τη διεύθυνση του δρος 'Αντριου Σνέντον.

    Στην τοποθεσία Μούττες της Αλάμπρας είχαν εντοπιστεί ήδη από τον 19ο αιώνα κατάλοιπα οικισμού της Πρώιμης και Μέσης Εποχής του Χαλκού.

    Ωστόσο, η πρώτη διερεύνηση του χώρου με επιστημονική μεθοδολογία διενεργήθηκε μόλις κατά τις δεκαετίες του 1970 και 1980, από μια αμερικάνικη αποστολή του Πανεπιστημίου Κορνέλ.

    Το 2012 το Τμήμα Αρχαιοτήτων ανέθεσε στην αποστολή του Πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ να ερευνήσει εκ νέου τον χώρο, επειδή το 2005 είχε ανακαλύψει ένα τμήμα του οικισμού που δεν είχε ερευνηθεί από το Πανεπιστήμιο του Κορνέλ. Η νέα αποστολή του Πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ το 2012, διενήργησε μικρές τομές σε σημεία που του υπέδειξε το Τμήμα Αρχαιοτήτων. Εκείνες οι ανασκαφές, επιβεβαίωσαν πως διατηρούνται στον χώρο αρχιτεκτονικά κατάλοιπα του αρχαίου οικισμού.

    [06] Καλώδια - μπαταρίες μεταφέρουν αλλά και αποθηκεύουν ενέργεια

    Ερευνητές στις ΗΠΑ βρήκαν ένα τρόπο να μετατρέπουν τα ηλεκτρικά καλώδια όχι μόνο σε αγωγούς μετάδοσης του ρεύματος, αλλά και σε μέσα αποθήκευσής του, σαν να είναι δηλαδή μπαταρίες. Η εν λόγω καινοτομία στο πεδίο της ενεργειακής τεχνολογίας μπορεί μελλοντικά να βρει εφαρμογές και σε άλλα πεδία, όπως στην κλωστοϋφαντουργία, μετατρέποντας τα ρούχα (όπου θα βρίσκονται ενσωματωμένα τέτοια μικρο-σύρματα) σε ένα είδος μπαταρίας για να φορτίζει κανείς το τηλέφωνό του ή άλλη ηλεκτρονική φορητή συσκευή.

    Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Κεντρικής Φλόριδα, με επικεφαλής τον καθηγητή νανοτεχνολογίας Τζάγιαν Τόμας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για νέα υλικά «Advanced Materials», ανέπτυξαν μια μέθοδο να αποθηκεύουν ηλεκτρικό ρεύμα σε πολύ ελαφριά χάλκινα σύρματα. Το «μυστικό» για το πρωτότυπο σύρμα-μπαταρία είναι ότι οι ερευνητές δημιούργησαν γύρω από το χάλκινο σύρμα ένα δεύτερο μονωτικό στρώμα, που περιλαμβάνει ηλεκτρόδια και λειτουργεί ως πυκνωτής, αποθηκεύοντας έτσι ενέργεια. Αν και η τεχνολογία βρίσκεται ακόμη στα αρχικά στάδιά της, όπως είπαν οι ερευνητές, διαφαίνονται προοπτικές να δοκιμαστεί και με άλλα υλικά πέρα από τον χαλκό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 5 June 2014 - 8:30:22 UTC