Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανεξάρτητοι Έλληνες: Καλό πολιτικό ταξίδι, ο λαός μας κρίνει όλους
  • [02] Θετικές εντυπώσεις στον ΣΥΡΙΖΑ από τη δυναμική του κόμματος στο πλαίσιο της ΕΕ
  • [03] Ασταθής ο καιρός και αύριο
  • [04] Κ. Χατζηδάκης: Άνθηση των σχέσεων Ελλάδας-Ισραήλ
  • [05] «Τα μέτρα λιτότητας καταστρέφουν το κοινωνικό μοντέλο της ΕΕ»
  • [06] Αυξάνονται τα κρούσματα του κοροναϊού MERS στη Σαουδική Αραβία
  • [07] Η Μαντόνα ανησυχεί για την άνοδο του Εθνικού Μετώπου της Μαρίν Λεπέν

  • [01] Ανεξάρτητοι Έλληνες: Καλό πολιτικό ταξίδι, ο λαός μας κρίνει όλους

    «Καλό πολιτικό ταξίδι, ο λαός μας κρίνει όλους» επισημαίνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, σε ανακοίνωσή τους, αναφερόμενοι στην αποχώρηση και ανεξαρτητοποίηση της βουλευτού Δωδεκανήσων, Μίκας Ιατρίδη.

    Αύριο στις 10 το πρωί, θα συνεδριάσει στη Βουλή, η κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

    [02] Θετικές εντυπώσεις στον ΣΥΡΙΖΑ από τη δυναμική του κόμματος στο πλαίσιο της ΕΕ

    Αίσθηση έχει προκαλέσει σε κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ η δυναμική και η απήχηση που έχει το κόμμα τους, λίγες μόνο ημέρες μετά τις ευρωεκλογές, κάτι που επιβεβαιώθηκε κατά την επίσκεψη και τις επαφές του Αλέξη Τσίπρα σήμερα στις Βρυξέλλες, όπου, όπως αναφέρουν «έχει ήδη κερδίσει τις εντυπώσεις».

    Όπως αναφέρουν κομματικές πηγές, η συζήτηση στους κόλπους της ΕΕ και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον επόμενο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πήρε νέα διάσταση από την πρωτοβουλία του κ. Τσίπρα να απαιτήσει ουσιαστικά, τον σεβασμό στις θεσμοθετημένες διαδικασίες και να δοθεί η εντολή στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να αρχίσει διερευνητικές επαφές με στόχο να πάρει την υποστήριξη και άλλων ομάδων, πέραν του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, με στόχο την εκλογή του.

    Στο πλαίσιο αυτής της συζήτησης και σύμφωνα με ανεπίσημο σημείωμα του ΣΥΡΙΖΑ οι Γκι Φερχόφσταντ και Μάρτιν Σουλτς , χαρακτήρισαν «σημαντική πρωτοβουλία» τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για αυτό το ζήτημα, δηλαδή να γίνει σεβαστό το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από την δική του πλευρά επισήμανε στους συνομιλητές του ότι «η Αριστερά θα συνδιαμορφώσει τις εξελίξεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Ευρώπη και δεν θα μείνει στην άκρη, παρακολουθώντας τους άλλους να αποφασίζουν χωρίς εμάς».

    [03] Ασταθής ο καιρός και αύριο

    Με νεφώσεις, τοπικές βροχές και κατά τόπους σποραδικές καταιγίδες, θα συνεχιστεί και αύριο το σκηνικό του καιρού σε όλη τη χώρα. Η θεσμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 25 βαθμούς Κελσίου, παρά μόνον στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Πελοπόννησο, όπου θα φτάσει τους 27.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, στην Αττική τα χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι έως το μεσημέρι οι νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, ενώ από το απόγευμα θα σημειωθεί βελτίωση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 18 και 23 βαθμών.

    Στη Θεσσαλονίκη, τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν έως και αργά το απόγευμα, με τη βελτίωση να αναμένεται από το βράδυ. Στη διάρκεια της ημέρας, ο υδράργυρος θα δείχνει από 15 έως 22 βαθμούς.

    [04] Κ. Χατζηδάκης: Άνθηση των σχέσεων Ελλάδας-Ισραήλ

    Υπερδεκαπλασιάστηκαν την τελευταία πενταετία οι Ισραηλινοί τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα, ενώ στο ίδιο διάστημα οι ελληνικές εξαγωγές προς το Ισραήλ υπερδιπλασιάστηκαν. Συγκεκριμένα το 2009 επισκέφτηκαν την Ελλάδα 30.000 Ισραηλινοί ενώ πέρυσι έφθασαν στους 400.000 ενώ στις εξαγωγές η αύξηση είναι 159 %.

    Συγκεκριμένα, το 2013 επισκέφτηκαν την Ελλάδα 400.000 Ισραηλινοί, 370.000 περισσότεροι σε σχέση με το 2009 (30.000), ενώ στις εξαγωγές η αύξηση ανέρχεται σε 159%.

    Τα στοιχεία παρέθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του Ελληνοϊσραηλινού Επιμελητηρίου Εμπορίου & Τεχνολογίας, κάνοντας λόγο για άνθηση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών η οποία, όπως είπε, δεν είναι τυχαία, αλλά επιτεύχθηκε διότι αναλήφθηκαν πρωτοβουλίες και από τις δύο πλευρές.

    [05] «Τα μέτρα λιτότητας καταστρέφουν το κοινωνικό μοντέλο της ΕΕ»

    Τα μέτρα λιτότητας καταστρέφουν το κοινωνικό μοντέλο της ΕΕ. Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα μιας έκθεσης της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, η οποία επισημαίνει ότι «τα επιτεύγματα του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου, το οποίο δραστικά μείωσε τη φτώχεια και προώθησε την ευημερία την εποχή μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο έχουν διαβρωθεί από βραχυπρόθεσμες μεταρρυθμίσεις δημοσιονομικής προσαρμογής». Η έκθεση σημειώνει επίσης ότι η απόπειρα μείωσης του χρέους μέσω δημοσιονομικής προσαρμογής απέτυχε να δώσει κίνητρα για οικονομική ανάπτυξη, απαραίτητη για τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

    Όπως υπογραμμίζει σε δημοσίευμά της η ιστοσελίδα EU Observer η Διεθνής Ένωση Εργασίας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και τονίζει ότι «ορισμένες εκτιμήσεις προβλέπουν 15-25 επιπλέον εκατομμύρια ανθρώπων που αντιμετωπίζουν την προοπτική του να ζήσουν σε συνθήκες φτώχειας μέχρι το 2025, εφόσον συνεχιστεί η ίδια πολιτική δημοσιονομικής προσαρμογής».

    [06] Αυξάνονται τα κρούσματα του κοροναϊού MERS στη Σαουδική Αραβία

    Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε σήμερα ότι έπειτα από επανεξέταση των δεδομένων εντοπίστηκαν 113 επιπλέον επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού MERS στη χώρα τα οποία δεν είχαν καταγραφεί ως τώρα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους σε 688.

    Οι νεκροί από το Αναπνευστικό Σύνδρομο της Μέσης Ανατολής φτάνουν τους 282 από τους 190, βάσει των νέων στοιχείων, επισημαίνεται στην ανακοίνωση την οποία διένειμε το σαουδαραβικό υπουργείο Υγείας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

    Τα αναθεωρημένα στοιχεία προέκυψαν από την επανεξέταση των δεδομένων από το 2012, οπότε εντοπίστηκε για πρώτη φορά ο κοροναϊός MERS στη χώρα. Η διαδικασία της επανεξέτασης ξεκίνησε τον προηγούμενο μήνα.

    [07] Η Μαντόνα ανησυχεί για την άνοδο του Εθνικού Μετώπου της Μαρίν Λεπέν

    Η διάσημη τραγουδίστρια της ποπ μουσικής Μαντόνα εξέφρασε την ανησυχία της στον προσωπικό της λογαριασμό στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Instagram για τα ποσοστά που συγκέντρωσε το Εθνικό Μέτωπο (FN) της Γαλλίας στις ευρωεκλογές, προκαλώντας τη σαρκαστική αντίδραση του αντιπροέδρου του κόμματος αυτού της Ακροδεξιάς.

    Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια ανήρτησε χθες στο Ίνστραγκραμ μια φωτογραφία του πρωτοσέλιδου της εφημερίδας Liberation με ημερομηνία 26 Μαΐου και τίτλο «Η Γαλλία FN», και σχολίασε: «Ρωσία, Ουκρανία, Βενεζουέλα, και τώρα η Γαλλία;!!!» και προσθέτοντας τις ετικέτες «#καταπολεμήστε τον φασισμό», «#καταπολεμήστε τις διακρίσεις».

    «Και στην πολιτική, η Γιαγιά Γκαγκά έχει πια κουραστεί», «Η Μαντόνα αντιγράφει τον Γιανίκ Νοά: περίπλοκο τέλος καριέρας! . .», έγραψε σήμερα ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Μετώπου, Φλοριάν Φιλιπό, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter. Ο Γιανίκ Νοά, πρώην πρωταθλητής του τένις, σήμερα τραγουδιστής, είχε επίσης επιτεθεί εναντίον του ακροδεξιού κόμματος στο τραγούδι του «Η οργή μου» που περιλαμβάνεται στο νέο του άλμπουμ με τίτλο Combats Ordinaires.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 3 June 2014 - 18:30:24 UTC