Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διευρύνονται οι αρμοδιότητες των ελεγκτικών υπηρεσιών του ΙΚΑ
  • [02] Εκλογές «φάρσα» όπως καταγγέλει η Δύση, οργανώνει σήμερα το καθεστώς της Δαμασκού
  • [03] Δύο νεκροί από έκρηξη που οφείλεται σε διαρροή φυσικού αερίου, στην Ιταλία
  • [04] Ινδός υπουργός σκοτώθηκε σε τροχαίο, λίγες ημέρες μετά τον διορισμό του
  • [05] Δημιουργήθηκε ρομπότ - σπερματοζωάριο που ελέγχεται με ... μαγνητάκια ψυγείου
  • [06] Ο Μπ. Ομπάμα ανακοίνωσε νέο ρυθμιστικό πλαίσιο για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα

  • [01] Διευρύνονται οι αρμοδιότητες των ελεγκτικών υπηρεσιών του ΙΚΑ

    Διευρύνονται οι ελεγκτικές αρμοδιότητες της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχων Ασφάλισης του ΙΚΑ (ΕΥΠΕΑ ΙΚΑ), μετά την κατάργηση της υποχρεωτικής τήρησης και συμπλήρωσης του Ειδικού Βιβλίου Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανομένου Προσωπικού εκ μέρους των εργοδοτών, από την 1η Ιουνίου.

    Όπως αναφέρεται σε έγγραφο της Διεύθυνσης Κοινωνικών Ασφαλίσεων, στο εξής εντάσσεται στις αρμοδιότητες των ελεγκτικών οργάνων των Υποκαταστημάτων και της Ε.ΥΠ.Ε.Α. ο έλεγχος υποβολής και της ορθής τήρησης των εντύπων Ε3 για την αναγγελία της πρόσληψης και Ε4 (Πίνακας Προσωπικού) τα οποία οι επιχειρήσεις είναι υποχρεωμένες να υποβάλλουν μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος «Εργάνη» του Υπουργείου Εργασίας. Σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο, το ύψος των προστίμων τα οποία θα επιβάλλονται, όπου διαπιστώνεται μέσα από επιτόπιους ελέγχους ότι δεν έχουν υποβληθεί τα έντυπα Ε3 και Ε4, θα καθοριστεί μελλοντικά με απόφαση του υπουργού Εργασίας.

    [02] Εκλογές «φάρσα» όπως καταγγέλει η Δύση, οργανώνει σήμερα το καθεστώς της Δαμασκού

    Το καθεστώς της Δαμασκού οργανώνει σήμερα ψηφοφορία για τις προεδρικές εκλογές στις οποίες έχει εκ προοιμίου επικρατήσει ο Μπασάρ αλ Ασαντ και η οποία καταγγέλλεται ως «φάρσα» από την συριακή αντιπολίτευση και τις δυτικές χώρες.

    Ο ηγέτης της εξόριστης συριακής αντιπολίτευσης Αχμαντ Τζάμπρα κάλεσε τους Σύρους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους, οι σύροι ακτιβιστές καταγγέλλουν «εκλογές αίματος» και οι Ηνωμένες Πολιτείες «απάτη» ενώ ο απολογισμός του εμφυλίου πολέμου έχει ξεπεράσει τους 162.000 νεκρούς.

    Η ψηφοφορία αφορά τις περιοχές που ελέγχει το συριακό καθεστώς, δηλαδή του 40% του συριακού εδάφους, όπου ζει το 60% του πληθυσμού σύμφωνα με τον γεωγράφο ειδικό στη Συρία Φαμπρίς Μπαλάνς.

    Θεωρητικά, πρόκειται για τις πρώτες εκλογές που οργανώνονται στη Συρία εδώ και μισό αιώνα, αφού ο Μπασάρ αλ Ασαντ και πριν από αυτόν ο πατέρας του Χάφεζ αλ Ασαντ διατηρήθηκαν στην εξουσία μέσω δημοψηφισμάτων. Η σημερινή ψηφοφορία διεξάγεται βάσει εκλογικού νόμου που αποκλείει ντε φάκτο τη συμμετοχή υποψηφίων πολιτικών αντιπάλων.

    Ιρανοί, Ρώσοι και Βορειοκορεάτες παρατηρητές επιτηρούν τη σημερινή ψηφοφορία.

    Σύμφωνα με τον Νόα Μπόνσεϊ του International Crisis Group, οι προεδρικές εκλογές δεν θα μεταβάλουν τα δεδομένα στη Συρία, παρατείνοντας μία σύρραξη που έχει μετατρέψει τη χώρα σε ερείπια και έχει διώξει από τις εστίες τους 9 εκατομμύρια ανθρώπους.

    [03] Δύο νεκροί από έκρηξη που οφείλεται σε διαρροή φυσικού αερίου, στην Ιταλία

    Δύο νεκροί και τέσσερις τραυματίες είναι ο απολογισμός της έκρηξης που σημειώθηκε την περασμένη νύχτα, στις 4:00 τοπική ώρα, εξαιτίας διαρροής φυσικού αερίου, σε πολυκατοικία της Φότζια, στη Νότιο Ιταλία. Από την μερική κατάρρευση της πολυκατοικίας, έχασαν την ζωή τους μια γυναίκα είκοσι εννέα ετών και ο τριάντα επτάχρονος σύζυγός της.

    Σοβαρά εγκαύματα φέρει ένας ογδονταπεντάχρονος, ενώ το παιδί του ζευγαριού που υπέκυψε, τεσσάρων ετών, μεταφέρθηκε επίσης με τραύματα στο νοσοκομείο, αλλά η κατάσταση της υγείας του δεν θεωρείται κρίσιμη. Ένα ακόμη ζευγάρι που ζούσε στον πρώτο όροφο της πολυκατοικίας, τραυματίσθηκε, επίσης, από την έκρηξη. Τις σοβαρότερες ζημιές παρουσιάζουν τα διαμερίσματα που βρίσκονται στο ισόγειο και στον πρώτο όροφο της πολυκατοικίας. Η έκρηξη, παράλληλα, κατέστρεψε και δεκάδες σταθμευμένα αυτοκίνητα.

    [04] Ινδός υπουργός σκοτώθηκε σε τροχαίο, λίγες ημέρες μετά τον διορισμό του

    Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης της Ινδίας σκοτώθηκε σήμερα το πρωί σε τροχαίο στο Νέο Δελχί, μερικές ημέρες μετά τον διορισμό του, ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Ο Γκοπινάτ Μούντε, υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Νερού και Δημόσιας Υγιεινής, διακομίσθηκε βαριά τραυματισμένος στο νοσομοκείο όπου και κατέληξε, μετά τη μετωπική σύγκρουση του αυτοκινήτου του με άλλο όχημα, ενώ μετέβαινε στο αεροδρόμιο. Ο Μούντε, 64 ετών, πέθανε στο νοσοκομείο από καρδιακή προσβολή.

    [05] Δημιουργήθηκε ρομπότ - σπερματοζωάριο που ελέγχεται με ... μαγνητάκια ψυγείου

    Ερευνητές στην Ολλανδία δημιούργησαν το πρώτο μικρο-ρομπότ με μορφή σπερματοζωαρίου, το οποίο ελέγχεται με μαγνήτες. Έχει μεταλλικό κεφάλι, εύκαμπτη ουρά και είναι περίπου έξι φορές μεγαλύτερο από ένα ανθρώπινο σπερματοζώαριο (322 εκατομμυριοστά του μέτρου). Η δημιουργία του ρομπο-σπερματοζωαρίου μπορεί μελλοντικά να αξιοποιηθεί σε ιατρικές, φαρμακευτικές και νανο-βιομηχανικές εφαρμογές, όπως στην στοχευμένη μεταφορά φαρμάκων μέσα στο σώμα, στη διαδικασία της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής κ.α.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή ρομποτικής Σαρτάκ Μίσρα του Ινστιτούτου Βιοϊατρικής Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου του Τβέντε, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό εφαρμοσμένης φυσικής «Applied Physics Letters», σύμφωνα με το BBC, χρησιμοποίησαν μαγνητικά πεδία όχι ισχυρότερα από αυτά που έχουν τα διακοσμητικά μαγνητάκια του ψυγείου (έως πέντε militesla), για να κάνουν το ρομποτάκι να «κολυμπήσει» προς διάφορες κατευθύνσεις.

    [06] Ο Μπ. Ομπάμα ανακοίνωσε νέο ρυθμιστικό πλαίσιο για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα

    Απέναντι στο αδιέξοδο στο αμερικανικό Κονγκρέσο, ο Μπαράκ Ομπάμα πέρασε χθες στην επίθεση ανακοινώνοντας νέο ρυθμιστικό πλαίσιο σε ομοσπονδιακό επίπεδο για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα των σταθμών παραγωγής ηλεκρικής ενέργειας, που αποτελεί τον άξονα της στρατηγικής του για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

    Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας αποκάλυψε χθες τις προτάσεις της για τη δραστική μείωση κατά 30% των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα για το σύνολο των σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι το 2030, σε σχέση με το 2005. «Οι νέοι αυτοί κανόνες θα μάς βοηθήσουν να αφήσουμε στα παιδιά μας έναν ασφαλέστερο και σταθερότερο κόσμο» δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα απορρίπτοντας τον αντίλογο σύμφωνα με τον οποίο, τα μέτρα θα έχουν ως αποτέλεσμα την απώλεια θέσεων απασχόλησης. «Θα δώσουν στην πραγματικότητα στις επιχειρήσεις τα εργαλεία και το κίνητρο που έχουν ανάγκη για καινοτομία», είπε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 3 June 2014 - 8:30:29 UTC