Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μπλούμπεργκ: Φιλικότερος προς τους επενδυτές παρουσιάζεται ο Αλ. Τσίπρας
  • [02] Την αποφυλάκιση του Λ. Λαυρεντιάδη, ζητά ο εισαγγελέας
  • [03] Στoυς χάρτες της Google η Θεσσαλονίκη
  • [04] Το ΝΑΤΟ ενθαρρύνει τη χρήση βίας από το Κίεβο, λέει η Μόσχα

  • [01] Μπλούμπεργκ: Φιλικότερος προς τους επενδυτές παρουσιάζεται ο Αλ. Τσίπρας

    Την εικόνα του πρωθυπουργού εν αναμονή αποφάσισε να καλλιεργήσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με ανταπόκριση από την Αθήνα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Μπλούμπεργκ.

    Όπως σημειώνεται, «ο κ. Τσίπρας παρουσιάζεται σήμερα φιλικότερος προς τους επενδυτές, καθώς επιχειρεί να καλλιεργήσει την εικόνα του ηγέτη της επόμενης ελληνικής κυβέρνησης».

    Την προηγούμενη εβδομάδα, στην πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε μετά τις ευρωεκλογές στο Μπλούμπεργκ, δήλωσε ότι πρόθεσή του είναι να προσελκύσει κεφάλαια για την αναγέννηση της οικονομίας, δεσμεύθηκε ότι θα διαμορφώσει ένα σταθερό φορολογικό καθεστώς για τις επιχειρήσεις, ενώ προσφέρθηκε να συνεργαστεί με τα παραδοσιακά αριστερά κόμματα της Ευρώπης.

    [02] Την αποφυλάκιση του Λ. Λαυρεντιάδη, ζητά ο εισαγγελέας

    Την αποφυλάκιση του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ενόψει της λήξης του 18μηνου προσωρινής κράτησης, με αυστηρούς όρους προτείνει ο εισαγγελέας για την υπόθεση της Proton Bank, ωστόσο ο επιχειρηματίας θα παραμείνει ακόμη στην φυλακή καθώς κρατείται για την υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας του επιχειρηματία Αθηναγόρα Ανδριαδάκη.

    Με την πρότασή του ο εισαγγελέας, όσον αφορά την υπόθεση των επισφαλών δανείων της Proton Bank, εισηγείται στο αρμόδιο συμβούλιο να άρει την κράτηση του επιχειρηματία με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της παράδοσης διαβατηρίου, της απαγόρευσης μετακίνησης πέραν των ορίων του Νομού Αττικής, της απαγόρευσης μετακίνησης με πλωτό ή εναέριο μέσο, της εμφάνισης δυο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα και της υποχρεωτικής διανυκτέρευσης στην οικία του.

    [03] Στoυς χάρτες της Google η Θεσσαλονίκη

    «Ποδαρικό» στους χάρτες της Google (Google Maps) έκανε η Θεσσαλονίκη, καθώς είναι η πρώτη πόλη στην Ελλάδα που "ανέβασε" επικαιροποιημένα δεδομένα από το ιστορικό της κέντρο. Αυτό έγινε στο πλαίσιο της δυνατότητας που δόθηκε πρόσφατα στους Έλληνες χρήστες να προσθέτουν στοιχεία στους συγκεκριμένους ψηφιακούς χάρτες μέσω του Google Map Maker.

    Τι αλλάζει από εδώ και στο εξής; Όσοι χρησιμοποιούν το κινητό τους και αναζητούν, για παράδειγμα, ένα εστιατόριο, αφού έχουν τελειώσει την περιήγησή τους στον Λευκό Πύργο, μπαίνουν μέσα στον χάρτη και βλέπουν τι υπάρχει σε κοντινή απόσταση.

    «Είναι ένα εργαλείο να αναδείξεις την επιχείρησή σου και την πόλη σου προβάλλοντας τα σημεία ενδιαφέροντος και μάλιστα χωρίς να χρειαστεί να πληρώσεις για αυτό» είπε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Παναγιώτης Τζίνης, ιδρυτής του GDG Thessaloniki, της κοινότητας προγραμματιστών της Google που διοργάνωσαν το γεγονός.

    [04] Το ΝΑΤΟ ενθαρρύνει τη χρήση βίας από το Κίεβο, λέει η Μόσχα

    Ο απεσταλμένος της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ Αλεξάντερ Γκρούσκο κατηγόρησε σήμερα το Σύμφωνο για ενθάρρυνση της χρήσης βίας από την κυβέρνηση της Ουκρανίας στις ανατολικές επαρχίες της χώρας, ενώ τόνισε επίσης ότι η συμμαχία προσκόπτει τις προσπάθειες για την εξεύρεση ειρηνικής λύσης στην κρίση, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

    Το πρακτορείο σημειώνει επίσης ότι ο Αλεξάντερ Γκρούσκο είπε πως η πρωτοφανής δραστηριότητα της Συμμαχίας κοντά στα σύνορα της Ρωσίας κλιμακώνει την ένταση και θα μπορούσε να υπονομεύσει τις ισχύουσες συμφωνίες για την ασφάλεια.

    Οι απόψεις του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας σχετικά με την κρίση στην Ουκρανία «απέχουν παρασάγγας», ανέφερε από την πλευρά της μια εκπρόσωπος της συμμαχίας, μετά τη συνάντηση που είχαν οι πρεσβευτές του ΝΑΤΟ με τον Ρώσο απεσταλμένο, για πρώτη φορά από το περασμένο Μάρτιο.

    «Είναι σαφές ότι υπάρχουν θεμελιωδώς διαφορετικές απόψεις για την κρίση, την προέλευσή της, καθώς επίσης για αυτά που συμβαίνουν τώρα και πώς θα πρέπει να επιλυθεί η κρίση» συμπέρανε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φο Ράσμουσεν μετά τις συνομιλίες, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Οάνα Λουνγκέσκου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 2 June 2014 - 16:30:26 UTC