Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έληξε ο αποκλεισμός των γραφείων του ΠΑΣΟΚ από τις καθαρίστριες
  • [02] Το δικαίωμα της σιωπής επικαλέστηκε ο Στάθης Μπούκουρας στην απολογία του
  • [03] Παραμένουν έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ οι απολυμένες καθαρίστριες
  • [04] Ο Β. Σόιμπλε δεν είπε κάτι καινούργιο, δήλωσε η εκπρόσωπός του
  • [05] Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι αρνητικό για την Ελλάδα, εκτιμά η Moody's
  • [06] Ο πρόεδρος Αμπάς όρκισε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας που απορρίπτει το Ισραήλ
  • [07] Η Μέρκελ υποστηρίζει ενεργά την υποψηφιότητα Γιούνκερ, λέει ο εκπρόσωπός της
  • [08] Σχέδιο ψηφίσματος θα καταθέσει η Μόσχα στον ΟΗΕ ζητώντας τον άμεσο τερματισμό της βίας στην Ουκρανία
  • [09] Την Τετάρτη, η κηδεία της εκδότριας Μάνιας Καραϊτίδη

  • [01] Έληξε ο αποκλεισμός των γραφείων του ΠΑΣΟΚ από τις καθαρίστριες

    Οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών αποχώρησαν από τα Γραφεία του ΠΑΣΟΚ, ελευθερώνοντας την είσοδό τους. Προηγουμένως, αντιπροσωπεία των καθαριστριών είχε συνάντηση με τον γραμματέα της ΚΕ του Κινήματος Νίκο Ανδρουλάκη και τον γενικό διευθυντή Νίκο Σαλαγιάννη. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το ΠΑΣΟΚ μετά τη συνάντηση, έπειτα από την ενημέρωση που έγινε από την αντιπροσωπεία των καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης επανέλαβε την άποψη του ΠΑΣΟΚ ότι η κυβέρνηση οφείλει να σεβαστεί τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης.

    [02] Το δικαίωμα της σιωπής επικαλέστηκε ο Στάθης Μπούκουρας στην απολογία του

    Με τον κατηγορούμενο βουλευτή Στάθη Μπούκουρα να αρνείται να απαντήσει στις ερωτήσεις των ανακριτριών της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής, ολοκληρώθηκε η απολογία του για τη συμπληρωματική κατηγορία της διακεκριμένης οπλοκατοχής, για την οποία κρίθηκε ελεύθερος.

    Ο ήδη προσωρινά κρατούμενος βουλευτής για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση, ο οποίος μετήχθη σήμερα ενώπιον των ανακριτριών της υπόθεσης, επικαλέστηκε το δικαίωμα σιωπής στις ερωτήσεις των ανακριτριών, ενώ σε δηλώσεις του, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας, κατήγγειλε τις δικαστικές λειτουργούς ότι του πρότειναν να «μιλήσει» για να αφεθεί ελεύθερος για την υπόθεση.

    Ηαπολογία διακόπηκε και ο κατηγορούμενος οδηγείται και πάλι στις φυλακές.

    [03] Παραμένουν έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ οι απολυμένες καθαρίστριες

    Παραμένουν έξω από το γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στη Χαριλάου Τρικούπη, οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών που πραγματοποιούν από το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη μη επαναπρόσληψή τους, μετά τις δικαστικές αποφάσεις που τις δικαιώνουν, ενώ αυτή την ώρα πραγματοποιείται συνάντηση αντιπροσωπείας τους με τον Γραμματέα της ΚΠΕ, Νίκο Ανδρουλάκη και τον γενικό διευθυντή του κόμματος, Νίκο Σαλαγιάννη.

    Από νωρίς το πρωί ο κ. Ανδρουλάκης, ο κ. Σαλαγιάννης και η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ, είχαν ζητήσει από τις καθαρίστριες να ξεμπλοκάρουν την είσοδο και εν συνεχεία να έχουν συνάντηση στα γραφεία ώστε να ακούσουν και να μεταφέρουν τα αιτήματά τους.

    Επιπλέον, οι κ. Σαλαγιάννης και κ. Αλ Σάλεχ σε ολιγόλεπτη συζήτηση που είχαν νωρίτερα μαζί τους στην είσοδο συμμερίστηκαν ότι έχουν δίκιο εφόσον υπάρχει δικαστική απόφαση. Οι απολυμένες καθαρίστριες αν και δέχονταν να υπάρξει συνάντηση με τον κ. Ανδρουλάκη, από τη στιγμή που ο κ. Βενιζέλος απουσιάζει από την Αθήνα, επέμεναν ότι θα ξεμπλοκάρουν την είσοδο των γραφείων του κόμματος και θα αποχωρήσουν αφότου όμως πραγματοποιηθεί η συνάντηση, ενώ ζητούσαν και διαβεβαίωση ότι θα εκδοθεί ανακοίνωση του κόμματος, υπέρ της επαναπρόσληψής τους.

    [04] Ο Β. Σόιμπλε δεν είπε κάτι καινούργιο, δήλωσε η εκπρόσωπός του

    Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν είπε επί της ουσίας κάτι καινούργιο, δήλωσε η εκπρόσωπός του Μαριάνε Κοτέ, αναφερόμενη στις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών περί ενδεχόμενης νέας βοήθειας για την Ελλάδα. Οι δηλώσεις του κ. Σόιμπλε κινούνται στη λογική των σχετικών αποφάσεων της Ευρωζώνης, επισήμανε η κ. Κοτέ και επανέλαβε ότι εφόσον, μετά το τέλος του τρέχοντος προγράμματος, η Ελλάδα χρειάζεται περαιτέρω βοήθεια, οι εταίροι της θα ανταποκριθούν θετικά. Εναπόκειται, ωστόσο, στην Ελλάδα να αποφασίσει εάν επιθυμεί νέα βοήθεια, διευκρίνισε και πρόσθεσε ότι η Γερμανία είναι κατ' αρχήν πρόθυμη να συμβάλει, αλλά το ζήτημα θα τεθεί το φθινόπωρο, όταν θα έχουν γίνει γνωστά τα στοιχεία του ελληνικού προϋπολογισμού.

    [05] Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι αρνητικό για την Ελλάδα, εκτιμά η Moody's

    Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι αρνητικό για την πιστοληπτική ικανότητα (credit negative) της Γαλλίας και της Ελλάδας, αναφέρει σε έκθεσή του ο οίκος Moody's (credit outlook). O οίκος σημειώνει ότι «η άνοδος των ευρωσκεπτικιστικών κομμάτων στις χώρες αυτές αυξάνει τον πτωτικό κίνδυνο ότι οι κυβερνήσεις τους μπορεί να εξετάσουν τη χαλάρωση της δημοσιονομικής προσαρμογής, η οποία θα αντιμετώπιζε την κόπωση του εκλογικού σώματος από τη λιτότητα, αλλά θα επέτρεπε μεγαλύτερα ελλείμματα από αυτά που προβλέπονται σήμερα».

    «Παρά τον ισχυρισμό του ΣΥΡΙΖΑ ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών αντανακλά την απόρριψη των κυβερνητικών πολιτικών από το εκλογικό σώμα και το αίτημά του για άμεση διεξαγωγή γενικών εκλογών» σημειώνει η έκθεση του Moody's, «το βασικό μας σενάριο είναι ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν θα επηρεάσει το τρέχον πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της κυβέρνησης, αν και αυξάνει τον κίνδυνο χαλάρωσης».

    Ωστόσο, προσθέτει ο οίκος, «η Ελλάδα αντιμετωπίζει ακόμη την πιθανότητα αποσταθεροποιητικών πρόωρων βουλευτικών εκλογών, δεδομένης της εύθραυστης και μειούμενης πλειοψηφίας τού κυβερνητικού συνασπισμού». «Επιπλέον, επειδή είναι η πιο αδύναμη χώρα της Ευρωζώνης, αποτελεί τον μεγαλύτερο συστημικό κίνδυνο για την υπόλοιπη νομισματική ένωση, αν και ο κίνδυνος να προκαλέσει η Ελλάδα ένα συστημικό πρόβλημα είναι μικρότερος από ό,τι ήταν στο αποκορύφωμα της κρίσης κρατικού χρέους της ευρωζώνης» σημειώνεται στην έκθεση.

    [06] Ο πρόεδρος Αμπάς όρκισε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας που απορρίπτει το Ισραήλ

    Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς όρκισε σήμερα μια νέα κυβέρνηση εθνικής ενότητας βάσει μιας συμφωνίας συμφιλίωσης με το ισλαμικό κίνημα Χαμάς, η οποία οδήγησε το Ισραήλ να παγώσει τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τη διαμεσολάβηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

    Ο Αμπάς, ο οποίος ηγείται του κινήματος Φάταχ, έχει δηλώσει ότι η 17μελής κυβέρνηση θα αποτελείται από ανεξάρτητους υπουργούς και ότι θα καταβάλλει προσπάθειες για να αποκατασταθεί η ειρήνη, παρά την άρνηση της Χαμάς να αποδεχθεί τη συνύπαρξη με το Ισραήλ.

    Οι υπουργοί της νέας κυβέρνησης των Παλαιστινίων ορκίστηκαν σε μια τελετή στη Ραμάλα, την έδρα της κυβέρνησης στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Οι ισραηλινές αρχές ωστόσο απαγόρευσαν την είσοδο στη Δυτική Όχθη σε τρεις υπουργούς από τη Λωρίδα της Γάζας, όπου κυβερνά η Χαμάς.

    Στην τελετή ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης ο Αμπάς τόνισε πως αυτή θα τηρήσει τις δεσμεύσεις τις οποίες έχουν λάβει προηγούμενες κυβερνήσεις και τις συμφωνίες που έχει επικυρώσει η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης ? προφανώς αναφερόμενος στις μεταβατικές συμφωνίες με το Ισραήλ.

    [07] Η Μέρκελ υποστηρίζει ενεργά την υποψηφιότητα Γιούνκερ, λέει ο εκπρόσωπός της

    Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ ενθαρρύνει ενεργά τους άλλους Ευρωπαίους ηγέτες να υποστηρίξουν την υποψηφιότητα του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός της σήμερα.

    «Σε όλες τις επαφές της, προσπαθεί να εξασφαλίσει ότι ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ θα έχει την απαιτούμενη πλειοψηφία στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και ότι θα γίνει ο επόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», δήλωσε ο Στέφεν Ζάιμπερτ κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων ερωτηθείς σχετικά με την υποστήριξή της προς τον υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

    [08] Σχέδιο ψηφίσματος θα καταθέσει η Μόσχα στον ΟΗΕ ζητώντας τον άμεσο τερματισμό της βίας στην Ουκρανία

    Η Ρωσία θα καταθέσει σήμερα σχέδιο ψηφίσματος στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ζητώντας τον άμεσο τερματισμό της βίας στην Ουκρανία και τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων στα ανατολικά της χώρας, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. Ο Λαβρόφ είπε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι οι δυτικές χώρες είχαν διαβεβαιώσει τη Μόσχα πως η κατάσταση στην Ουκρανία θα βελτιωνόταν μετά τις προεδρικές εκλογές της 25ης Μαϊου, αλλά «τα πάντα γίνονται προς την αντίθετη κατεύθυνση».

    Το σχέδιο ψηφίσματος «θα περιέχει αίτημα για τον άμεσο τερματισμό της βίας και την έναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων με σκοπό την εδραίωση σταθερής και αξιόπιστης κατάπαυσης του πυρός», είπε ο ίδιος. Επίσης θα περιέχει «αίτημα για τη δημιουργία, χωρίς καθυστέρηση, ανθρωπιστικών διαδρόμων μέσω των οποίων οι ειρηνικοί πολίτες θα μπορούν να απομακρυνθούν από τις εμπόλεμες ζώνες αν το επιθυμούν», συμπλήρωσε ο Λαβρόφ. Το κείμενο θα ζητεί ακόμη εγγυήσεις για απρόσκοπτη πρόσβαση στην ανθρωπιστική βοήθεια.

    [09] Την Τετάρτη, η κηδεία της εκδότριας Μάνιας Καραϊτίδη

    Μεθαύριο Τετάρτη, στις 4 το απόγευμα, κηδεύεται από το Πρώτο Νεκροταφείο η Μάνια Καραϊτίδη, η εκδότρια της «Εστίας», που πέθανε χθες, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, σε ηλικία 86 ετών, από καρκίνο.

    Κόρη του Κωνσταντίνου Σαραντόπουλου, ο οποίος διαδέχθηκε τον Ιωάννη Κολλάρο στον ιστορικό οίκο που ίδρυσε ο Γεώργιος Κασδόνης το 1885, η Μαρίνα ή Μάνια Καραϊτίδη ανέλαβε τα ηνία της επιχείρησης το 1972, ανοίγοντας τον δρόμο σε νεώτερους πεζογράφους και δημιουργώντας καινούργιες σειρές ξένης λογοτεχνίας με έγκριτους μεταφραστές.

    Στη φάση του ανοίγματος προς τους νεώτερους, η «Εστία» περιέλαβε στο δυναμικό της πεζογράφους όπως ο Πέτρος Τατσόπουλος, ο Χρήστος Βακαλόπουλος, ο Χ. Α. Χωμενίδης και ο Φαίδων Ταμβακάκης. Επί των ημερών της Μ. Καραϊτίδη δόθηκε επίσης καινούργια ώθηση στο Βιβλιογραφικό Δελτίο της «Εστίας».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 2 June 2014 - 12:30:28 UTC