Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: «Όχι» σε πρόεδρο της Κομισιόν εκτός των πέντε υποψηφίων
  • [02] Ικανοποίηση στον ΣΥΡΙΖΑ για τα εκλογικά αποτελέσματα
  • [03] Προβλήματα από την αλλαγή του καιρού σε Μακεδονία και Θεσσαλία
  • [04] Τζ. Κέρι: Ανησυχία για τις πληροφορίες ότι Τσετσένοι μαχητές δρουν στην Ουκρανία
  • [05] Κούρδοι αντάρτες σκότωσαν πολιτοφύλακα στην Τουρκία
  • [06] Ο Ολυμπιακός "έσπασε" την έδρα του Παναθηναϊκού

  • [01] Αλ. Τσίπρας: «Όχι» σε πρόεδρο της Κομισιόν εκτός των πέντε υποψηφίων

    Αρνητικός στο ενδεχόμενο να προταθεί υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πρόσωπο που δεν συμμετείχε στην εκλογική αναμέτρηση, είναι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με σημερινή δήλωσή του.

    «Η θέση μου είναι ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν πρέπει να εγκρίνει υποψήφιο που δεν συμμετείχε σ' αυτήν την εκλογική αναμέτρηση» αναφέρει ο κ. Τσίπρας και προσθέτει ότι η εμφάνιση οποιουδήποτε άλλου υποψηφίου θα έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση της πρόσφατης εκλογικής αναμέτρησης συνολικά, μετατρέποντάς την σε κοροϊδία.

    Αυτή είναι βασική δημοκρατική αρχή, επισημαίνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και θεωρεί ότι είναι ηθική υποχρέωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να προτείνει τον υποψήφιο που κατέκτησε την πρώτη θέση στις ευρωεκλογές, δηλαδή τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, παρά την πλήρη διαφωνία του με τις πολιτικές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

    [02] Ικανοποίηση στον ΣΥΡΙΖΑ για τα εκλογικά αποτελέσματα

    Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ συνεδρίασε σήμερα σε καλό κλίμα και σύμφωνα με έγκυρες πηγές, αποτίμησε ως ιδιαίτερα θετικές τις επιδόσεις του κόμματος, τόσο στις ευρωεκλογές όσο και στις αυτοδιοικητικές εκλογές, και ανέλαβε να συντάξει το κείμενο της συνολικής και αναλυτικής αποτίμησης των εκλογικών αποτελεσμάτων.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στην τοποθέτησή του έκανε μια αποτίμηση της τελευταίας διετίας, από τις εκλογές του 2012 μέχρι και τις εκλογές της 25ης Μαΐου, τονίζοντας ότι η νίκη του κόμματός του στις ευρωεκλογές έχει ιστορική σημασία για την Αριστερά στην Ελλάδα, αλλά και γενικότερα για την αντίσταση της ελληνικής κοινωνίας σε πιέσεις και εκβιασμούς για δήθεν αποσταθεροποίηση της χώρας.

    Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η τακτική που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ, που συμπυκνώθηκε στο σύνθημα «τρεις κάλπες, μια επιλογή», αποδείχθηκε σωστή, γιατί αφενός έβαλε το κόμμα στον χάρτη της αυτοδιοίκησης και μάλιστα, όπως τόνισε, με αξιώσεις και αφετέρου έδωσε στην αξιωματική αντιπολίτευση την πρωτοκαθεδρία με τις ευρωεκλογές.

    [03] Προβλήματα από την αλλαγή του καιρού σε Μακεδονία και Θεσσαλία

    Βροχοπτώσεις που συνδυάζονται, σε ορισμένες περιπτώσεις, με ανέμους συνθέτουν το σκηνικό του καιρού σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.

    Μπουρίνι έπληξε νωρίτερα τμήμα του νομού Χαλκιδικής. Προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων προκάλεσαν πτώσεις δέντρων στο οδόστρωμα στις περιοχές της Νέας Ποτίδαιας, της Γερακινής και της Νέας Φώκαιας. Τέσσερα οχήματα έχουν υποστεί ζημιές, χωρίς να έχουν αναφερθεί τραυματισμοί. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκε να επέμβει, μέχρι στιγμής, σε δώδεκα κοπές δένδρων.

    Προβλήματα από μπουρίνι σημειώθηκαν επίσης στην περιοχή του Βόλου. Η Πυροσβεστική δέχθηκε 30 κλήσεις για άντληση υδάτων. Πυροσβέστες χρειάστηκε, επίσης, να επέμβουν για να απεγκλωβίσουν παιδάκι, το πόδι του οποίου πιάστηκε, κάτω από συνθήκες που δεν έχουν διευκρινιστεί, από ασανσέρ που ακινητοποιήθηκε μεταξύ ορόφων, καθώς στην περιοχή σημειώθηκε διακοπή ρεύματος, κατά τη διάρκεια της νεροποντής. Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, πρόκειται για κοριτσάκι 11 ετών, το οποίο μεταφέρθηκε για την παροχή πρώτων βοηθειών στο νοσοκομείο της πόλης.

    [04] Τζ. Κέρι: Ανησυχία για τις πληροφορίες ότι Τσετσένοι μαχητές δρουν στην Ουκρανία

    Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι εξέφρασε τις ανησυχίες του στον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ για τις πληροφορίες ότι ξένοι μαχητές, περιλαμβανομένων Τσετσένων, έχουν περάσει τα σύνορα της Ρωσίας προς την Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

    Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας των δύο ανδρών χθες, ο Κέρι άσκησε πιέσεις στον Λαβρόφ προκειμένου η Ρωσία να σταματήσει να υποστηρίζει τους Ουκρανούς αυτονομιστές και να τους καλέσει να παραδώσουν τα όπλα τους, δήλωσε στους δημοσιογράφους η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Τζεν Ψάκι.

    [05] Κούρδοι αντάρτες σκότωσαν πολιτοφύλακα στην Τουρκία

    Κούρδοι αντάρτες πυροβόλησαν και σκότωσαν ένα μέλος μιας φιλοκυβερνητικής πολιτοφυλακής στη νοτιοανατολική Τουρκία, ανακοίνωσαν σήμερα οι ένοπλες δυνάμεις. Η επίθεση αποτελεί μια ένδειξη ότι η ένταση στην περιοχή κλιμακώνεται, έπειτα από πολυήμερες διαδηλώσεις εναντίον της κατασκευής νέων στρατιωτικών φυλακίων.

    Δύο μαχητές της οργάνωσης Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) σκότωσαν τον Μεχμέτ Ουγκιουρτάι, μέλος της πολιτοφυλακής ενός χωριού, μέσα σε ένα φορτηγάκι στην αυλή ενός πρωτοβάθμιου σχολείου, όπου περίμενε για να παραλάβει μαθητές, σύμφωνα με το γενικό επιτελείο στρατού.

    Τα σώματα των «φυλάκων των χωριών» εξοπλίζονται και πληρώνονται από το κράτος και συχνά δρουν σε συνεργασία με το στρατό για να προστατεύουν τις κοινότητες από επιθέσεις αυτονομιστών ανταρτών του PKK.

    [06] Ο Ολυμπιακός "έσπασε" την έδρα του Παναθηναϊκού

    Το πρώτο «break» μετά από 21 χρόνια απέναντι στον Παναθηναϊκό στη «μάχη» του τίτλου, πανηγύρισε ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ, με τους «ερυθρόλευκους» να παίρνουν το προβάδισμα στη σειρά των τελικών (2-1) και να έχουν πλέον τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα επικράτησε 69-64 των «πρασίνων» και πλέον με νίκη στο ΣΕΦ την προσεχή Κυριακή (19:45) κατακτά τον τίτλο μετά από 2 χρόνια (σεζόν 2011-12).

    Τα δεκάλεπτα: 15-21, 28-36, 40-56, 64-69


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 29 May 2014 - 20:30:23 UTC