Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός
  • [02] Ευ. Βενιζέλος: Ανάγκη αναπτυξιακών πολιτικών
  • [03] «Η παιδεραστία είναι σαν τις τελετές των σατανιστών» λέει ο πάπας Φραγκίσκος
  • [04] Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα είναι υπέρβαρο ή παχύσαρκο

  • [01] Στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός

    Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται στις Βρυξέλλες όπου συναντώνται σήμερα οι ευρωπαίοι ηγέτες, προκειμένου, κατά τη διάρκεια ενός άτυπου δείπνου, να αποτιμήσουν τα αποτελέσματα των ευρωπαϊκών εκλογών, υπό τη σκιά της ενίσχυσης των ευρωφοβικών κομμάτων στη νέα ευρωβουλή.

    Το άτυπο δείπνο ξεκινά στις 8μ.μ. (ώρα Ελλάδος) προηγουμένως, δε, συνεδριάζουν, σε επίπεδο ηγετών, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και οι Σοσιαλιστές.

    Όπως έχει επισημάνει στην καθιερωμένη, προ των Συνόδων Κορυφής, επιστολή του προς τους 28 ηγέτες, ο Πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Φαν Ρoμπάι, η συζήτηση κατά τη διάρκεια του δείπνου θα επικεντρωθεί στον διορισμό του νέου προσώπου για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Ωστόσο, στην ίδια επιστολή ο Χ. Ρομπάι τονίζει ότι «είναι πολύ νωρίς να αποφασιστούν ονόματα».

    Πριν από λίγο, η διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έδωσε την πρώτη διερευνητική εντολή στον υποψήφιο του ΕΛΚ Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, προκειμένου να επιχειρήσει να συγκεντρώσει την απαιτούμενη πλειοψηφία για την εκλογή του.

    [02] Ευ. Βενιζέλος: Ανάγκη αναπτυξιακών πολιτικών

    Το μήνυμα των ευρωεκλογών για τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές δεν μπορεί να είναι άλλο από την ανάγκη χάραξης αναπτυξιακών οικονομικών πολιτικών, δηλωσε σήμερα απο τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος εισερχόμενος στον χώρο συνεδρίασης της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκου Σοσιαλιστικού Κόμματος.

    Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών σημείωσε επίσης ότι το βασικό ζητούμενο είναι πλέον η έξοδος απο τις πολιτικές λιτότητας και η εφαρμογή πολιτικών φιλικών προς την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

    [03] «Η παιδεραστία είναι σαν τις τελετές των σατανιστών» λέει ο πάπας Φραγκίσκος

    «Η παιδεραστία είναι σαν τις τελετές των σατανιστών. Σε ό,τι αφορά τις κακοποιήσεις ανηλίκων δεν θα υπάρξουν ευνοϊκές μεταχειρίσεις ιερωμένων, δεν θα υπάρξουν προνόμια κανενός είδους» δήλωσε ο πάπας Φραγκίσκος, συνομιλώντας με τους δημοσιογράφους, κατά την πτήση με την οποία επέστρεψε από την Μέση Ανατολή στη Ρώμη.

    Ο πάπας Βεργκόλιο αποκάλυψε, επίσης, ότι την επόμενη εβδομάδα θα προσευχηθεί, στον χώρο κατοικίας του εντός του Βατικανού, μαζί με θύματα σεξουαλικών κακοποιήσεων, από διάφορες χώρες, για τις οποίες ευθύνονται καθολικοί παπάδες.

    «Όποιος κληρικός ευθύνεται για παιδεραστία, παραβιάζει το σώμα του κυρίου, όπως στις τελετές των σατανιστών» πρόσθεσε ο Φραγκίσκος.

    [04] Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα είναι υπέρβαρο ή παχύσαρκο

    Η Ελλάδα, μαζί με την Ιταλία και τις ΗΠΑ, είναι οι χώρες του ΟΟΣΑ όπου υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα παχυσαρκίας μεταξύ των αγοριών και των κοριτσιών, καθώς περίπου ένα στα τρία παιδιά (ποσοστό άνω του 30%) είναι υπέρβαρο ή παχύσαρκο, σύμφωνα με νέα έκθεση του διεθνούς οργανισμού. Κατά μέσο όρο, στις χώρες του ΟΟΣΑ ένα στα πέντε παιδιά είναι παχύσαρκο και ο οργανισμός τονίζει ότι χρειάζονται περισσότερες και πιο συντονισμένες προσπάθειες για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

    Η έκθεση αναφέρει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι (πάνω από το 50%) στις χώρες του ΟΟΣΑ έχουν βάρος πάνω από το κανονικό, είναι δηλαδή υπέρβαροι ή παχύσαρκοι. Η παχυσαρκία δεν δείχνει τάση υποχώρησης και εξελίσσεται, όπως επισημαίνεται, σε μια επιδημία με δραματικές κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις, εκθέτοντας έτσι έναν ολοένα αυξανόμενο αριθμό ανθρώπων σε χρόνιες παθήσεις, όπως ο διαβήτης, η καρδιοπάθεια και ο καρκίνος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 27 May 2014 - 16:30:23 UTC