Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα υποχώρηση στο 10ετές ομόλογο
  • [02] Ξεκίνησε η μάχη για τον έλεγχο του αεροδρομίου του Ντονέτσκ
  • [03] Νίκη της κεντροαριστεράς στην Ιταλία

  • [01] Νέα υποχώρηση στο 10ετές ομόλογο

    Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές ύψους 79 εκατ. ευρω, εκ των οποίων τα 45 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς και τα υπόλοιπα 34 εκατ. ευρώ σε εντολές πώλησης.

    Η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου υποχώρησε περαιτέρω στο 6,24% από 6,51% που ήταν στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 1,40% να περιοριστεί στο 4,84% από 5,11% που έκλεισε την Παρασκευή.

    Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους κινήθηκαν πτωτικά. Έτσι, το επιτόκιο στο χρόνο κυμαίνονταν στο 0,576% από 0,578%, στη διάρκεια των 9 μηνών κυμαίνονταν στο 0,489% από 0,492%, στο εξάμηνο μειώθηκε στο 0,404% από 0,406%, στο τρίμηνο κυμαίνονταν στο 0,317%. Τέλος, στο μήνα το επιτόκιο υποχώρησε στο 0,258% από το 0,261% που ήταν την Παρασκευή.

    [02] Ξεκίνησε η μάχη για τον έλεγχο του αεροδρομίου του Ντονέτσκ

    Μαχητικά αεροσκάφη στον ουρανό, πυρά από βαριά πολυβόλα, μαύρος καπνός πάνω από τον τερματικό σταθμό: η μάχη για τον έλεγχο του αεροδρομίου του Ντονέτσκ, ένα στρατηγικό σημείο πρόσβασης στην ανατολική Ουκρανία, μόλις ξεκίνησε.

    Οι εχθροπραξίες άρχισαν νωρίς το απόγευμα.Αρχικά υψώθηκε καπνός στον ουρανό, στη συνέχεια ακούστηκαν πυρά, κυρίως από βαριά πολυβόλα από την κατεύθυνση του αεροδρομίου, ενώ έγινε αντιληπτός ο ήχος μαχητικών αεροσκαφών χωρίς όμως αυτά να είναι ορατά. Ακολούθησε η επίσημη επιβεβαίωση του ουκρανικού στρατού: εξαπολύθηκε «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» εναντίον του αεροδρομίου, το οποίο έθεσαν υπό τον έλεγχό τους σήμερα το πρωί οι αυτονομιστές φιλορώσοι αντάρτες.

    [03] Νίκη της κεντροαριστεράς στην Ιταλία

    Το μεγαλύτερο μέρος των εδρών με τις οποίες εκπροσωπούνται οι ιταλικές πολιτικές δυνάμεις στο Ευρωκοινοβούλιο εξασφαλίζει το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα. Στο σύνολο των 73 εδρών, οι Δημοκρατικοί του Ματέο Ρέντσι, με 40,8% των ψήφων εξασφαλίζουν τις 31 έδρες.«Κέρδισε η Ιταλία της αισιοδοξίας, τώρα πρέπει να προχωρήσουμε με τις μεταρρυθμίσεις» δήλωσε ο Ρέντσι.

    Το Κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο θα καταλάβει δεκαεπτά έδρες. Το εκλογικό αποτέλεσμα του κινήματός του, με ποσοστό 21,1% χαρακτηρίστηκε απογοητευτικό σε σχέση με τις προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί. «Η Ιταλία αυτή απαρτίζεται από γενιές συνταξιούχων που δεν θέλουν να αλλάξουν, να σκεφθούν τα παιδιά και τα εγγόνια τους. Εμείς θα συνεχίσουμε να ασκούμε αντιπολίτευση με σθεναρό τρόπο» υποστήριξε απευθυνόμενος στους υποστηρικτές του ο Γκρίλο στο Διαδίκτυο.

    Η Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι (16,8% και 13 έδρες) απέδωσε, διαμέσου του εκπροσώπου της Τζοβάννι Τότι, το απογοητευτικό αποτέλεσμά της στο ότι ο ίδιος «ο Ιταλός κεντροδεξιός πρώην πρωθυπουργός δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει ελευθερία κινήσεων για την προεκλογική εκστρατεία του, εξαιτίας μιας αδικαιολόγητης καταδίκης του Αρείου Πάγου».

    Το αριστερό ψηφοδέλτιο Η Άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα με ποσοστό 4%, εξασφαλίζει τρεις ευρωβουλευτές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 26 May 2014 - 16:30:26 UTC