Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Το ΠΑΣΟΚ δεν φοβάται και δεν τρομοκρατείται»
  • [02] Αυξημένη η συμμετοχή των ψηφοφόρων στις ευρωεκλογές

  • [01] «Το ΠΑΣΟΚ δεν φοβάται και δεν τρομοκρατείται»

    «Το ΠΑΣΟΚ δεν φοβάται και δεν τρομοκρατείται. Απαντά με τη συσπείρωση και την αποφασιστικότητα των δημοκρατικών πολιτών καταδικάζοντας κατηγορηματικά κάθε εγκληματική τρομοκρατική ενέργεια», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την επίθεση που δέχτηκαν τα κεντρικά του γραφεία του κόμματος.

    «Το ίδιο ζητούμε από όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις. Όχι μόνο δεν θα επιτρέψουμε να υπονομευτεί, αλλά θα διαφυλάξουμε με κάθε τρόπο την δημοκρατική ομαλότητα στον τόπο μας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    [02] Αυξημένη η συμμετοχή των ψηφοφόρων στις ευρωεκλογές

    Η συμμετοχή στις ευρωεκλογές, η οποία αναμενόταν χαμηλή εξαιτίας του κλίματος ευρωσκεπτικισμού που επικρατεί σε μεγάλο τμήμα της ΕΕ, εμφανίζεται τελικά ενισχυμένη σε πολλές χώρες.

    Στη μητροπολιτική Γαλλία, η συμμετοχή είχε ανέλθει στις 12 τοπική ώρα στο 15,70%, περίπου μία ποσοστιαία μονάδα υψηλότερη από τις τελευταίες ευρωεκλογές του 2009 που βρισκόταν, την ίδια ώρα, στο 14,81%.

    Στις 12 το μεσημέρι δεν υπήρχαν ακόμη επίσημα στοιχεία για το ποσοστό συμμετοχής στις ευρωεκλογές στη Γερμανία, τη χώρα που εκλέγει τους περισσότερους ευρωβουλευτές (96). Ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα S?ddeutsche Zeitung, αναμένεται αύξηση της συμμετοχής σε σχέση με το 2009, ειδικά στα βόρεια της χώρας. Μικρή αύξηση παρατηρείται και στην Πορτογαλία, που εκλέγει 21 ευρωβουλευτές--12,14% από 11,84% που ήταν το 2009. Στην Κροατία (11 ευρωβουλευτές), η οποία εντάχθηκε πέρυσι στην ΕΕ, στις 12 (ώρα Ελλάδος), τέσσερις ώρες αφότου άνοιξαν οι κάλπες, είχε ψηφίσει το 7,53% και μέχρι να κλείσουν οι κάλπες η συμμετοχή αναμένεται να φθάσει στο 20,84%.

    Αντίθετα, στην Τσεχία που ψήφισε δύο ημέρες--Παρασκευή και Σάββατο--για να εκλέξει 21 ευρωβουλευτές, μόλις το 20% προσήλθε στις κάλπες, σύμφωνα με εκτιμήσεις του πρακτορείου ειδήσεων CTK. Η Μάλτα, όπου κατά παράδοση η συμμετοχή είναι μεγάλη, αυτή τη φορά κατέγραψε ιστορικό χαμηλό, ωστόσο η συμμετοχή πλησίασε το 75%. Στην Πολωνία, ο πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος ψήφισε σήμερα το πρωί, δήλωσε ότι "αν η συμμετοχή ξεπεράσει το 20% δεν θα είναι δραματικό". Το 2009, η αποχή ξεπέρασε το 70% στις περισσότερες χώρες της ανατολικής Ευρώπης και κυρίως στη Σλοβακία, τη Λιθουανία, την Πολωνία, τη Ρουμανία και την Δημοκρατία της Τσεχίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 25 May 2014 - 14:30:21 UTC