Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Καμμένος: Μετά τις ευρωεκλογές να γίνει κυβέρνηση με υγιείς πολιτικές δυνάμεις
  • [02] «Πρώτη προτεραιότητα να ενώσουμε το έθνος»
  • [03] Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, δίνει νέα δημοσκόπηση
  • [04] Αλ. Τσίπρας: Ιστορικό δημοψήφισμα οι ευρωεκλογές
  • [05] Σε συμπόρευση με το ΚΚΕ κάλεσε ο Δ. Κουτσούμπας

  • [01] Π. Καμμένος: Μετά τις ευρωεκλογές να γίνει κυβέρνηση με υγιείς πολιτικές δυνάμεις

    Κατά μέτωπο επίθεση στον πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, με βαρείς χαρακτηρισμούς, εξαπέλυσε από το Περιστέρι ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, στην αποψινή κεντρική προεκλογική του ομιλία.

    Ο κ. Καμμένος κάλεσε τους οπαδούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να «ανατρέψουν» τους αρχηγούς τους, τους οποίους αποκάλεσε «υπαλλήλους της Μέρκελ», ενώ πρόσθεσε ότι την επομένη των ευρωεκλογών, πρέπει να γίνει μια κυβέρνηση «με υγιείς πολιτικές δυνάμεις».

    «Καλώ τους νεοδημοκράτες να ανατρέψουν τον Σαμαρά. Δεν έχει καμία σχέση αυτός, με τον κόσμο της ΝΔ, δεν έχει σχέση με τον Καραμανλή ούτε με την Ευρώπη των εθνών. Καλώ τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ να ανατρέψουν τον Βενιζέλο, ο οποίος δεν έχει σχέση με εκείνον που πίστευε ότι η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες. Είναι υπάλληλοι της Μέρκελ και όχι αρχηγοί, και χρησιμοποιούν ως ταμπέλες τα κόμματά τους» είπε ο κ. Καμμένος, ζητώντας «να δημιουργήσουμε με υγιείς δυνάμεις μια κυβέρνηση για να ξαναπάρουμε πίσω την Ελλάδα».

    [02] «Πρώτη προτεραιότητα να ενώσουμε το έθνος»

    «Οι Έλληνες ποτέ δεν έμαθαν και ποτέ δεν θα μάθουν τι είναι αυτό που γλιτώσαμε ως χώρα» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του Σκάι. Και πρόσθεσε ότι «δεν θα μάθουν ποτέ γιατί το να διηγούμεθα ιστορικά κάποια πράγματα, δεν έχει την επίδραση που έχει το βίωμα, που έχει η καθημερινότητα μιας δύσκολης ζωής».

    Δεν υπήρχε άλλη λύση, τόνισε και πρόσθεσε ότι η άλλη λύση είναι αυτή που υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία «ήταν η απόλυτη κατάρρευση, η ασύντακτη χρεοκοπία, η διάλυση η οικονομική, η κοινωνική και η πολιτική της χώρας. Η κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος και του παραγωγικού ιστού».

    Σε ερώτηση αν μπορεί να τεθεί θέμα πρόωρων εκλογών μετά την Κυριακή, αν το αποτέλεσμα ευνοήσει τον ΣΥΡΙΖΑ να θέσει τέτοιο θέμα, ο κ. Βενιζέλος απάντησε ότι «αν κάποιοι ανέβουν στα κεραμίδια και λένε ότι η χώρα περνάει σε κρίση, ότι η χώρα δεν έχει νομιμοποιημένη κυβέρνηση, είναι κάτι που πρέπει να εκτιμήσουμε». Ζήτησε, όμως, αυτή την εκτίμηση να την κάνουν προληπτικά οι Έλληνες και να το αποφύγουν.

    Η πρώτη προτεραιότητα, στις 26 Μαΐου «είναι να ενώσουμε το έθνος και την κοινωνία, που είναι διχασμένη σε λάθος βάση» τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

    [03] Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, δίνει νέα δημοσκόπηση

    Προβάδισμα 3,2 ποσοστιαίων μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές καταγράφει δημοσκόπηση της Metron Analysis που έγινε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 και προβλήθηκε απόψε.

    Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 24,2% και η ΝΔ 21%. Ακολουθούν το Ποτάμι με 6,8%, η Χρυσή Αυγή με 6,7%, η Ελιά με 6,5% και το ΚΚΕ με 3,2%. Στο 2,8% είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, στο 2% η ΔΗΜΑΡ και στο 1,3% οι Οικολόγοι Πράσινοι. Άλλο κόμμα απάντησε το 4,7% , λευκό/άκυρο προτίθεται να ψηφίσει το 2,5%, μακριά από τις κάλπες δήλωσε πως θα μείνει το 5,6%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται σε 12,7%.

    Στην παράσταση νίκης, το 3% πιστεύει πως η ΝΔ θα αναδειχθεί πρώτο κόμμα με μεγάλη διαφορά ενώ το 35% με μικρή διαφορά. Στον αντίποδα, το 13% θεωρεί πως πρώτο κόμμα θα αναδειχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλη διαφορά, ενώ το 32% με μικρή διαφορά.

    Στο δίλημμα πρόωρες εκλογές ή συνέχιση της θητείας της κυβέρνησης, σύμφωνα με την έρευνα οι έξι στους δέκα τάσσονται κατά των πρόωρων εκλογών. Ειδικότερα, το 58% επιθυμεί τη συνέχιση της θητείας της κυβέρνησης, ενώ το 38% τάσσεται υπέρ των πρόωρων εκλογών. Το 4% απάντησε δεν ξέρω/δεν απαντώ.

    [04] Αλ. Τσίπρας: Ιστορικό δημοψήφισμα οι ευρωεκλογές

    Την ανταπόκριση του λαού στο «πατριωτικό και δημοκρατικό προσκλητήριο» του ΣΥΡΙΖΑ, στο προσκλητήριο ενότητας «ανεξάρτητα από το τι ψήφιζε μέχρι χθες», ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας απόψε στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στην Ομόνοια, εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα ότι οι ευρωεκλογές της προσεχούς Κυριακής θα είναι «ένα ιστορικό δημοψήφισμα».

    Στο σύνολό της η ομιλία του κ. Τσίπρα ήταν ένα προσκλητήριο ενότητας του ελληνικού λαού, ενώ ιδιαίτερα συχνές ήταν οι αναφορές του στην ανάγκη οι πολίτες να στείλουν την Κυριακή ένα μήνυμα στην ΕΕ, ότι «η Ευρώπη του αύριο δεν μπορεί να χτιστεί χωρίς Δημοκρατία, χωρίς ισότητα των λαών, χωρίς αλληλοσεβασμό, χωρίς αλληλεγγύη».

    Αναφερόμενος στη σημασία της ψήφου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «θα είναι ένα δημοψήφισμα ιστορικό, που όπως 40 χρόνια πριν έδιωξε το παλάτι των βασιλιάδων, τώρα θα διώξει το παλάτι της διαπλοκής του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου, που οδήγησε στην καταστροφή των μνημονίων την πατρίδα μας».

    Υπογραμμίζοντας πολλές φορές το θέμα της ενότητας του λαού και τον ρόλο του κόμματός του προς αυτή την κατεύθυνση, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ενώνει όλους τους Έλληνες και προχωρά για τη μεγάλη νίκη, για μια ιστορική νίκη που θα αλλάξει την Ελλάδα».

    [05] Σε συμπόρευση με το ΚΚΕ κάλεσε ο Δ. Κουτσούμπας

    Ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην αποψινή του ομιλία στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος για τις ευρωεκλογές, στο Πεδίον του Άρεως, κάλεσε σε ενίσχυση του ευρωψηφοδελτίου του ΚΚΕ και των συνδυασμών της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Πάτρα, την Πετρούπολη, το Χαϊδάρι, την Ικαρία, «όπου οι συνδυασμοί μας είναι στο β' γύρο των δημοτικών εκλογών», τονίζοντας ότι χρειάζεται να ολοκληρωθεί το βήμα που έγινε.

    Εγκάλεσε τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με εκβιαστικά διλήμματα, ψεύτικες υποσχέσεις και απόκρυψη του πραγματικού χαρακτήρα της ΕΕ, δίνουν στις ευρωεκλογές χαρακτήρα δημοψηφίσματος, και σημείωσε: «Αν θέλουμε να δώσουμε στις ευρωεκλογές χαρακτήρα δημοψηφίσματος, ένα είναι το ερώτημα: Υποταγή ή χειραφέτηση του λαού απ' την πολιτική της ΕΕ των μονοπωλίων; Ναι ή όχι στα δεσμά της ΕΕ των μονοπωλίων; Και ποιος είχε δίκιο τελικά; Το ΚΚΕ ή τα άλλα κόμματα; Αυτό είναι το πραγματικό, το ουσιαστικό ερώτημα που θέτουμε εμείς στον λαό μας. Και σ' αυτό ερώτημα η απάντηση είναι μόνο μία: Ισχυρό ΚΚΕ».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 22 May 2014 - 20:30:23 UTC