Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ύποπτος για τη δολοφονία των δύο χρυσαυγιτών ο 31χρονος που δολοφονήθηκε στον Κορυδαλλό
  • [02] Δεκτή η αίτηση της ENEL για έρευνες υδρογονανθράκων
  • [03] Πρωτογενές πλεόνασμα 1,33 δισ. ευρώ στο α' τετράμηνο
  • [04] «Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν μόνο την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας»
  • [05] Τέσσερις νεκροί από την επίθεση φοιτητή στο μετρό της Ταϊπέι
  • [06] Μπαζάρ προσφορών από το βιβλιοπωλείο του Εθνικού Θεάτρου
  • [07] Λουίς Ενρίκε: «Ξεκινάμε να "χτίζουμε" τη νέα Μπαρτσελόνα»

  • [01] Ύποπτος για τη δολοφονία των δύο χρυσαυγιτών ο 31χρονος που δολοφονήθηκε στον Κορυδαλλό

    Σε λίστα υπόπτων για τη δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη, την 1/11/2013 στο Νέο Ηράκλειο, ήταν ο 31χρονος, ο οποίος δολοφονήθηκε τα ξημερώματα, στην πλατεία Ελευθερίας στον Κορυδαλλό, γεγονός που πυκνώνει ακόμα το μυστήριο της σημερινής εγκληματικής ενέργειας.

    Ο 31χρονος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είχε ερευνηθεί διακριτικά από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για τη διπλή δολοφονία, αλλά δεν προέκυψε κάποιο στοιχείο σε βάρος του.

    Η «εκτέλεση» του 31χρονου, χαρακτηρίζεται από τους αστυνομικούς ως «συμβόλαιο θανάτου» χωρίς όμως να έχει διευκρινιστεί ακόμα το κίνητρο.

    Το θύμα έτρωγε σε διανυκτερεύον εστιατόριο, όταν τον πλησίασε ένας άγνωστος, ο οποίος φορούσε καπέλο και κατέβηκε από μοτοσικλέτα, και τον πυροβόλησε με πιστόλι δύο φορές (μία στο κεφάλι και μία στο σώμα), με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα.

    [02] Δεκτή η αίτηση της ENEL για έρευνες υδρογονανθράκων

    Δεκτό έγινε από τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη το αίτημα της ιταλικής ENEL για έρευνες υδρογονανθράκων σε τρεις χερσαίες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.

    Σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπει ο νόμος, με υπουργική απόφαση θα καθοριστούν οι ακριβείς συντεταγμένες των υπό παραχώρηση περιοχών και στη συνέχεια το ελληνικό Δημόσιο θα απευθύνει Διεθνή Δημόσια Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την παραχώρηση Δικαιώματος Έρευνας και Εκμετάλλευσης Υδρογονανθράκων στις τρεις αιτούμενες χερσαίες περιοχές, με δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και στην επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αναμένεται το αργότερο εντός του Ιουλίου.

    Προθεσμία υποβολής προσφορών για τυχόν άλλους ενδιαφερόμενους, ορίζονται οι ενενήντα ημέρες από τη δημοσίευση της πρόσκλησης στην επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Οι αιτήσεις αφορούν τις περιοχές: «Άρτα-Πρέβεζα», «Αιτωλοακαρνανία» και «Βορειοδυτική Πελοπόννησος».

    [03] Πρωτογενές πλεόνασμα 1,33 δισ. ευρώ στο α' τετράμηνο

    Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 1,33 δισ. ευρώ εμφανίζει σε ταμειακή βάση ο προϋπολογισμός στο τετράμηνο Ιανουαρίου-Απριλίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι ο Κρατικός Προϋπολογισμός εμφάνιζε πρωτογενές πλεόνασμα 2,8 δισ. ευρώ. Σε επίπεδο κεντρικής κυβέρνησης ο προϋπολογισμός εμφανίζει στο πρώτο τετράμηνο του 2014 έλλειμμα 1,27 δισ. ευρώ, έναντι 5,2 δισ. ευρώ πέρυσι.

    Τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 14.433 δισ. ευρώ, από 13.644 δισ. ευρώ πέρυσι. Σε αυτά περιλαμβάνεται ποσό ύψους 940 εκατ. ευρώ από αποπληρωμή προνομιούχων μετοχών, ενώ δεν περιλαμβάνονται 62 εκατ. ευρώ από τη μεταφορά των αποδόσεων ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου από τις κεντρικές τράπεζες του Υποσυστήματος. Όσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, στις οποίες περιλαμβάνονται και δαπάνες ύψους περίπου 120 εκατ. ευρώ που αφορούν την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών, διαμορφώθηκαν σε 16.245 δισ. ευρώ, από 19.338 δισ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου- Απριλίου 2013.

    [04] «Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν μόνο την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας»

    Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν στην Κύπρο μόνον τη νόμιμη κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, δήλωσε από τη Λάρνακα, όπου έφτασε αργά το απόγευμα για επίσημη επίσκεψη, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

    Ο κ. Μπάιντεν είπε ότι δεν είναι κομιστής σχεδίου για λύση του Κυπριακού, ούτε και ότι έρχεται για να επιβάλει λύση, αλλά για να βοηθήσει τη διαπραγματευτική διαδικασία.

    Επίσης, ανέφερε ότι με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, εκτός από το Κυπριακό, θα συζητήσουν τα θέματα των υδρογονανθράκων, της Συρίας και την κρίση στην Ουκρανία.

    [05] Τέσσερις νεκροί από την επίθεση φοιτητή στο μετρό της Ταϊπέι

    Στους τέσσερις ανέρχονται οι νεκροί και στους 21 οι τραυματίες από την επίθεση ενός νεαρού φοιτητή εναντίον των επιβατών ενός συρμού του μετρό στην Ταϊπέι, ανακοίνωσε η αστυνομία. Ο πρώτος απολογισμός έκανε λόγο για 3 νεκρούς και 25 τραυματίες. Όλοι οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία και περίπου 10 από αυτούς είναι σε σοβαρή κατάσταση. Μια 60χρονη γυναίκα υπέκυψε στα τραύματά της λίγη ώρα μετά την εισαγωγή της στο νοσοκομείο, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους τέσσερις.

    Ο Τσενγκ Τσιέχ, ο δράστης της επίθεσης, είναι ένας φοιτητής 21 ετών. Ο νεαρός επιτέθηκε με μαχαίρι στους άλλους επιβάτες του τρένου, προκαλώντας πανικό στο μετρό. Προσπάθησε να διαφύγει, όμως ένας επιβάτης κατάφερε να τον ακινητοποιήσει και να τον παραδώσει στους αστυνομικούς. Ανακρινόμενος, ο Τσενγκ φέρεται να δήλωσε ότι «ήθελε από παιδί να κάτι σημαντικό», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των αστυνομικών αρχών, τον Τσεν Κούο-εν.

    [06] Μπαζάρ προσφορών από το βιβλιοπωλείο του Εθνικού Θεάτρου

    Παλαιότερα προγράμματα παραστάσεων του Εθνικού Θέατρου, γνωστούς τίτλους θεατρικών του ελληνικού και παγκόσμιου ρεπερτορίου, λευκώματα και μελέτες με έκπτωση έως και 40% «βγάζει» στο μπαζάρ του, το βιβλιοπωλείο του Εθνικού Θεάτρου από τις 24 Μαΐου έως 15 Ιουνίου.

    Το μπαζάρ με τις προσφορές από τη συλλογή τού βιβλιοπωλείου του Εθνικού Θεάτρου θα λειτουργεί τις ημέρες και ώρες παραστάσεων, στη νέα Σκηνή-Νίκος Κούρκουλος (Αγ. Κωνσταντίνου 22-24).

    [07] Λουίς Ενρίκε: «Ξεκινάμε να "χτίζουμε" τη νέα Μπαρτσελόνα»

    Με το σύνθημα «ξεκινάμε να "χτίζουμε" τη νέα Μπαρτσελόνα» παρουσιάστηκε το μεσημέρι στους εκπροσώπους του Τύπου ο Λουίς Ενρίκε. Ο νέος τεχνικός των "μπλαουγκράνα" εμφανίστηκε χαμογελαστός και σίγουρος για τον εαυτό του και υποσχέθηκε «ελκυστικό και πολύ αποτελεσματικό» ποδόσφαιρο. «Είναι μία ημέρα πολύ ξεχωριστή, γεμάτη ελπίδες. Είναι η μέρα που ξεκινάμε να "χτίζουμε" μία νέα Μπάρτσα, μία Μπάρτσα που θα αρέσει και θα παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει» τόνισε ο 44χρονος προπονητής. «Αισθάνομαι ικανός και πιστεύω ότι μπορώ να φέρω θετικά πράγματα στους παίκτες και το σύλλογο» πρόσθεσε ο Λουίς Ενρίκε, ο οποίος αποχώρησε από τη Θέλτα, προκειμένου να επιστρέψει -ως προπονητής πλέον- στην ομάδα, με την οποία αγωνίστηκε επί οκτώ χρόνια.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 21 May 2014 - 16:30:25 UTC