Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Ρεαλιστική και επαναστατική λύση, προτείνει "Το Ποτάμι"»
  • [02] Αλ. Τσίπρας: Η Αθήνα και η Αττική έδωσαν το ελπιδοφόρο μήνυμα
  • [03] Π. Καμμένος: Οι ΑΝΕΛ θα είναι το "αγκάθι" στο Ευρωκοινοβούλιο
  • [04] Δ. Κουτσούμπας: Ψηφίζουμε ΚΚΕ, το δυναμώνουμε παντού
  • [05] Ζ.Κ. Γιούνκερ: Η Ελλάδα πραγματοποιεί εκπληκτικές επιδόσεις
  • [06] Στις 30 Μαΐου αναμένεται να συνεδριάσει το ΔΝΤ για την Ελλάδα
  • [07] Τουλάχιστον 46 νεκροί σε επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα στη Νιγηρία

  • [01] «Ρεαλιστική και επαναστατική λύση, προτείνει "Το Ποτάμι"»

    Να επιλέξουν στις ευρωεκλογές τη "ρεαλιστική και επαναστατική λύση" που προτείνει "Το Ποτάμι" και όχι τη "βίαιη λύση" που προτείνει η Χρυσή Αυγή, κάλεσε τους πολίτες ο Στ. Θεοδωράκης από τη Θεσσαλονίκη.

    Σε ερώτηση για τη στάση που θα κρατήσει "Το Ποτάμι" στην πορεία προς τις εθνικές εκλογές και μετά από αυτές αν χρειαστεί να υπάρξουν συνεργασίες, απάντησε ότι οι συζητήσεις θα γίνουν σε δημόσια θέα και θα φανεί ποιοι θέλουν λύσεις.

    "Η συζήτηση που λέει παιδιά δηλώστε αν είσθε αριστερό ή δεξιό δεκανίκι δεν με αφορά. Δεν λιγουρεύομαι κανένα υπουργείο. Εχω χορτάσει το χειροκρότημα του κόσμου, έχω γνωρίσει τη δόξα και δεν έχω καμιά όρεξη να αποκτήσω υπουργική μερσεντές. Αρα το μόνο που ενδιαφέρει είναι να βρούμε κάποιες λύσεις. Αλλά η χώρα δεν θα αλλάξει αν δεν μπει νέο αίμα στην πολιτική και εάν δεν υπάρξουν συμμαχίες του 51%" τόνισε ο κ. Θεοδωράκης.

    [02] Αλ. Τσίπρας: Η Αθήνα και η Αττική έδωσαν το ελπιδοφόρο μήνυμα

    Κάλεσμα στους ψηφοφόρους να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, απηύθυνε από την Πάτρα ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του απόψε, σε ανοικτή συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου.

    Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών και όπως τόνισε «την περασμένη Κυριακή έγινε ένα μεγάλο βήμα για την απαλλαγή της χώρας από τα μνημόνια, την αγριότητα, την κηδεμονία, και τους πολιτικούς εκφραστές τους». Και πρόσθεσε:

    «Η Αθήνα, η Αττική, μια σειρά δήμοι και περιφέρειες έδωσαν το ελπιδοφόρο τους μήνυμα. Νέοι άνθρωποι, νέες δυνάμεις, νέα ήθη, εισβάλλουν ορμητικά στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ένας νέος χάρτης διαμορφώνεται σε όλη την Ελλάδα».

    Όσον αφορά τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι « οι δημότες, θα κάνουν το δεύτερο και αποφασιστικό βήμα και θα αναδείξουν στις θέσεις ευθύνης τους υποψήφιους των προοδευτικών συνδυασμών που πέρασαν στο δεύτερο γύρο και θα καταψηφίσουν τους εκλεκτούς της κυβέρνησης και του κ. Σαμαρά».

    Σε αυτό το σημείο ο Αλέξης Τσίπρας απυήθυνε δημόσιο κάλεσμα για τη στήριξη του υποψηφίου του ΚΚΕ για τον δήμο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη.

    [03] Π. Καμμένος: Οι ΑΝΕΛ θα είναι το "αγκάθι" στο Ευρωκοινοβούλιο

    "Ανάπτυξη θα υπάρξει από την ώρα που θα ανατρέψουμε τη σημερινή κυβέρνηση των υποτακτικών της Μέρκελ" τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, στην ομιλία του σε προεκλογική συγκέντρωση στην Πτολεμαϊδα, αναφερόμενος στο "νέο αναπτυξιακό πρότυπο" που παρουσίασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

    "Ο κ. Σαμαράς άρχισε να υπόσχεται, αλλά καμιά προεκλογική υπόσχεση δεν μπορούν να κρατήσουν αυτοί που υπέγραψαν τα Μνημόνια", είπε ο κ. Καμμένος και αναρωτήθηκε αν στη συγκυβέρνηση έχουν καταλάβει τι έχει συμβεί στη χώρα τα τρία τελευταία χρόνια. Η ανεργία στην Πτολεμαϊδα έφτασε στο 70%, είπε, κάθε μέρα που περνά οι εργαζόμενοι φοβούνται για τις δουλειές τους και τα λουκέτα διαδέχονται το ένα το άλλο.

    Ο κ. Καμμένος έστειλε μήνυμα νίκης και ανατροπής στις ευρωεκλογές της Κυριακής και εξέφρασε την πεποίθηση ότι με την ψήφο των πολιτών οι Ανεξάρτητοι Ελληνες θα είναι το "μεγάλο αγκάθι" στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.Οπως είπε η λύση είναι μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας με εκείνους που δεν προσκύνησαν και δεν υποτάχθηκαν στην κ. Μέρκελ.

    [04] Δ. Κουτσούμπας: Ψηφίζουμε ΚΚΕ, το δυναμώνουμε παντού

    «Ψηφίζουμε ΚΚΕ, το δυναμώνουμε παντού, γιατί δύναμη κι ελπίδα είναι του λαού» τόνισε σε ομιλία του στην πλατεία Αριστοτέλους ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

    Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι αυτήν την περίοδο με «exit poll - «μαϊμού», δημοσκοπήσεις διαμόρφωσης κλίματος και χειραγώγησης ψήφων» επιχειρείται «να ορθοποδήσουν οι διάφοροι στο νέο διπολικό σκηνικό που στήνεται» και κατηγόρησε τη ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ότι «ο ένας με εκβιασμούς και ο άλλος με ψεύτικους λεονταρισμούς για τη σύσκεψη της ΕΕ στις Κάννες» κάνουν ότι μπορούν «για να συσκοτίσουν την αλήθεια».

    «Η ΝΔ συνεχίζει απειλώντας ότι με έξοδο από το ευρώ θα καταστραφεί η χώρα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι αφού η Μέρκελ προσπάθησε να κρατήσει τη χώρα στο ευρώ, άρα θα μπορέσει να πιεστεί από μια μελλοντική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, να τα «κατεβάσει» και να υποκύψει στη διαπραγματευτική του δεινότητα, αφού, άλλωστε, όπως είπε κι ο ίδιος, αυτός ο λάβρος αντιμερκελιστής, «είναι ρεαλιστής πολιτικός η Μέρκελ» υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας και υποστήριξε ότι παρά τις «δευτερεύουσες» διαφορές τους ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ «συμφωνούν στο κύριο, στην Ε.Ε, στα κίνητρα στο κεφάλαιο για να κινήσει πάλι τη μηχανή των κερδών του».

    [05] Ζ.Κ. Γιούνκερ: Η Ελλάδα πραγματοποιεί εκπληκτικές επιδόσεις

    Ο υποψήφιος του ΕΛΚ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξη που παραχώρησε στη ΝΕΡΙΤ δήλωσε ότι η Ελλάδα επιστρέφει στην ανάπτυξη κάτι που έχει μεγάλη σημασία.

    «Η Ελλάδα κατάφερε υπό την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά να έχει πρωτογενές πλεόνασμα το οποίο κανείς δεν περίμενε. Αν μου το έλεγε κάποιος πριν από δύο χρόνια τότε όλοι θα γελούσαν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γιούνκερ.

    Συμπλήρωσε πως αν ήταν Έλληνας θα ήταν υπερήφανος για τη χώρα του όπως είναι όλοι οι ευρωπαίοι για τους Έλληνες καθώς η Ελλάδα πραγματοποιεί, όπως υπογράμμισε, εκπληκτικές επιδόσεις.

    [06] Στις 30 Μαΐου αναμένεται να συνεδριάσει το ΔΝΤ για την Ελλάδα

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αναμένεται να συνεδριάσει την Παρασκευή 30 Μαΐου, στο πλαίσιο της 5ης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

    Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ο επικεφαλής της αποστολής του Ταμείου στην Ελλάδα, Πολ Τόμσεν, έδωσε την έκθεσή του στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ και κατά την επικείμενη συνεδρίαση αναμένεται η απόφαση για την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα.

    Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά την πρόσφατη, καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, επανέλαβε ότι οι Ευρωπαίοι έχουν δηλώσει ότι οι συζητήσεις για το ελληνικό χρέος θα ξεκινήσουν εντός του δεύτερου εξαμήνου της τρέχουσας χρονιάς.

    [07] Τουλάχιστον 46 νεκροί σε επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα στη Νιγηρία

    Τουλάχιστον 46 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα και άλλοι 45 τραυματίστηκαν σε μια διπλή επίθεση που συγκλόνισε πολυσύχναστη αγορά στο Τζος, μια πόλη στην κεντρική Νιγηρία, ανακοίνωσε η αστυνομία.

    «Η πρώτη έκρηξη οφείλεται σε ένα παγιδευμένο φορτηγό, η δεύτερη σε ένα παγιδευμένο μικρό λεωφορείο» είχε επισημάνει στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Κίνγκσλεϊ Έγκμπο, μέλος μιας ειδικής στρατιωτικής ομάδας της πολιτείας Πλατό.

    Πριν από ένα μήνα, δύο επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα, τις οποίες είχε αναλάβει η ισλαμιστική Μπόκο Χαράμ είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 100 άνθρωποι στην Αμπούτζα, την ομοσπονδιακή πρωτεύουσα της χώρας (300 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Τζος).

    Νωρίτερα σήμερα, το κοινοβούλιο της Νιγηρίας ενέκρινε την παράταση κατά 6 μήνες της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στο βορειανατολικό τμήμα της χώρας, θέατρο της εξέγερσης της ένοπλης οργάνωσης Μπόκο Χαράμ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 20 May 2014 - 20:30:25 UTC