Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε «εθνική και παραταξιακή πανστρατιά» καλεί ο Ευ. Βενιζέλος
  • [02] Αλ. Τσίπρας: Η Ελλάδα στις ευρωεκλογές θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα αλλαγής
  • [03] Σ. Κεδίκογλου: Δεν τίθεται θέμα εθνικών εκλογών, μετά τις ευρωεκλογές
  • [04] I. Μιχελάκης: Να εξετασθεί το θέμα των αποκλίσεων exit polls - εκλογικών αποτελεσμάτων
  • [05] Η Credit Suisse αποδέχεται την ενοχή της και την καταβολή προστίμου 2,6 δισ. δολαρίων
  • [06] New York Times:«Επείγον πρόβλημα» για την Ευρώπη η μετανάστευση
  • [07] Κήρυξη στρατιωτικού νόμου στην Ταϊλάνδη
  • [08] «Αστυνομία», το νέο αστυνομικό - θρίλερ του Τζο Νέσμπο

  • [01] Σε «εθνική και παραταξιακή πανστρατιά» καλεί ο Ευ. Βενιζέλος

    Πρόσκληση «συσπείρωσης και ενότητας όλων των δυνάμεων και των προσώπων του χώρου, χωρίς δισταγμούς και προκαταλήψεις» απευθύνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, με δήλωσή του στα «ΝΕΑ», ενόψει του β' γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών, τονίζοντας ότι τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, «έδειξαν τις βαθιές και ζωντανές ρίζες της δημοκρατικής παράταξης».

    «Το ΠΑΣΟΚ που εκφράζεται και αγωνίζεται μέσα απο το ψηφοδέλτιο της Ελιάς στις ευρωεκλογές, έθεσε το ζήτημα: να διασφαλιστεί η προοδευτική σταθερότητα της χώρας με εγγυητή μια ισχυρή δημοκρατική παράταξη, προκειμένου να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς η ανάπτυξη, με βασικό κριτήριο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίες σε όλους τους βασικούς τομείς της οικονομίας. Οπως επίσης, να κατοχυρωθεί η κοινωνική προστασία των αδύναμων και ευπαθών κοινωνικών ομάδων» αναφέρει ο κ. Βενιζέλος. Τονίζει, τέλος, τη «συνταγματική υποχρέωση να αγωνιστούμε κατά των εκφραστών του ναζισμού και της βίας».

    [02] Αλ. Τσίπρας: Η Ελλάδα στις ευρωεκλογές θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα αλλαγής

    «Στις Ευρωεκλογές της επόμενης Κυριακής η Ελλάδα θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα αλλαγής», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του στην Μπολόνια, χθες βράδυ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ολοκλήρωσε στην πόλη αυτή το «ταξίδι - αστραπή» στην Ιταλία, για να υποστηρίξει το ιταλικό ψηφοδέλτιο της ριζοσπαστικής αριστεράς «Η Άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα», το οποίο μετέχει στις Ευρωεκλογές. Στην κεντρική πλατεία της Μπολόνια Πιάτσα Ματζιόρε, συγκεντρώθηκαν- σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης- γύρω στα δώδεκα χιλιάδες άτομα, με κόκκινες σημαίες της «L' Altra Europa» (Η Άλλη Ευρώπη).

    «Στο ξεκάθαρο δίλημμα της κάλπης: ναί ή όχι στη λιτότητα. Στο ξεκάθαρο διακύβευμα των εκλογών: με ποιά Ευρώπη; Της Δημοκρατίας ή της κυρίας Μέρκελ. Η μόνη απάντηση που φοβάται η κυρία Μέρκελ, η μόνη απάντηση που φοβάται το νεοφιλελεύθερο ευρωπαϊκό κατεστημένο, είναι η απάντηση της Ευρωπαϊκής Αριστεράς», πρόσθεσε ο κύριος Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε, επίσης, έκκληση κατά της αποχής: «επειδή η Ευρώπη βρίσκεται σε ιστορικό σταυροδρόμι, ζητάμε από κάθε πολίτη να πάει να ψηφίσει και να μην μείνει στο σπίτι του την Κυριακή. Να μην χαρίσει την ψήφο του σε κανέναν», τόνισε ο υποψήφιος του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την Κομισιόν. Όπως συνέβη χθες το απόγευμα στο Τορίνο, και στην Μπολώνια το συγκεντρωμένο πλήθος θέλησε να τραγουδήσει, μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα το ιταλικό αντιφασιστικό τραγούδι Bella ciao. «Χιλιάδες Ιταλοί κατέβηκαν στο δρόμο για τον Τσίπρα. Η Μπολώνια είναι και πάλι η καρδιά της Αριστεράς», γράφει στην διαδικτυακή της έκδοση η εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα».

    [03] Σ. Κεδίκογλου: Δεν τίθεται θέμα εθνικών εκλογών, μετά τις ευρωεκλογές

    «Οι Ελληνες πολίτες με την ψήφο τους θα διασφαλίσουν τη σταθερότητα» εκτίμησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΜΕΓΚΑ, ενώ τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα εθνικών εκλογών, μετά τις ευρωεκλογές. «Η σταθερότητα είναι στοίχημα για να στηριχθεί η οικονομία και να μη χαθούν οι επενδύσεις» επισήμανε ο κ. Κεδίκογλου.

    Σε ερώτηση για τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, είπε ότι στην περίπτωση της Α' Αθήνας, «πληρώσαμε τον γαλάζιο διχασμό», ενώ για την περίπτωση της Περιφέρειας Αττικής ανέφερε ότι η υποψηφιότητα Κουμουτσάκου ήταν καλή, αλλά δεν υπήρχε ικανός χρόνος για να αναδειχθεί. Σε ερώτηση για τον Πειραιά, επανέλαβε ότι η ΝΔ έχει εκφράσει την υποστήριξή της στον Β. Μιχαλιολάκο από την αρχή και δεν έχει αλλάξει τίποτα.

    [04] I. Μιχελάκης: Να εξετασθεί το θέμα των αποκλίσεων exit polls - εκλογικών αποτελεσμάτων

    Επιστολή προς την πρόεδρο του Συλλόγου Εταιρειών Δημοσκόπησης και Έρευνας Αγοράς (ΣΕΔΕΑ) Χριστίνα Καράμπελα απέστειλε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης για το θέμα των μεγάλων αποκλίσεων μεταξύ των αποτελεσμάτων των exit-polls και του τελικού εκλογικού αποτελέσματος. Όπως σημειώνει στην επιστολή ο υπουργός Εσωτερικών αυτό «συνέβη για πρώτη φορά στον τόπο μας» και είχε ως συνέπεια «να δημιουργηθούν παντελώς αβάσιμες εντυπώσεις και να προκληθεί σύγχυση στην κοινή γνώμη κατά την τελική φάση της εκλογικής διαδικασίας».

    Γι αυτό ζητεί να εξετασθεί το ζήτημα από τα αρμόδια εποπτικά και ελεγκτικά όργανα του ΣΕΔΕΑ, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, τον Κώδικα Δεοντολογίας - Επαγγελματικής Πρακτικής του ΣΕΔΕΑ και τον Κώδικα Δεοντολογίας των ΙCC -ESOMAR (Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου - Διεθνούς Οργανισμού Ερευνών Αγοράς).

    Β 

    Β 

    [05] Η Credit Suisse αποδέχεται την ενοχή της και την καταβολή προστίμου 2,6 δισ. δολαρίων

    Η Credit Suisse παραδέχθηκε την ενοχή της στην υποβοήθηση πλούσιων Αμερικανών πελατών της σε φοροδιαφυγή και αποδέχθηκε να καταβάλει πρόστιμο ύψους 2,6 δισ. δολαρίων στις αμερικανικές αρχές. Είναι το πρώτο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που παραδέχεται την ενοχή του ενώπιον της αμερικανικής δικαιοσύνης εδώ και δύο δεκαετίες, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Ερικ Χόλντερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

    Πρόκειται για το υψηλότερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί ποτέ σε τράπεζα για φορολογική υπόθεση. Η επίσης ελβετική UBS είχε συμφωνήσει στην καταβολή προστίμου ύψους 780 εκατομμυρίων δολαρίων για ανάλογη υπόθεση το 2009, χωρίς να αποδεχθεί την ενοχή της. Η Credit Suisse «βοήθησε ενεργητικά τους πελάτες της να κάνουν ψευδείς δηλώσεις στις αμερικανικές φορολογικές αρχές, αποκρύπτοντας περιουσιακά τους στοιχεία και εισοδήματα σε λογαριασμούς σε παράνομες και μη δηλωμένες τράπεζες» δήλωσε ο Ερικ Χόλντερ.

    Ωστόσο, η Credit Suisse θα μπορέσει να διατηρήσει τις δραστηριότητές της στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εχει αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας της ώστε να εμποδισθούν στο εξής εύποροι Αμερικανοί να αποκρύπτουν τα περιουσιακά τους στοιχεία, όμως μέχρι στιγμής δεν έχει αποκαλύψει κανένα όνομα πελάτη στις αμερικανικές αρχές.

    [06] New York Times:«Επείγον πρόβλημα» για την Ευρώπη η μετανάστευση

    «Επείγον πρόβλημα» για την Ευρώπη χαρακτηρίζει το ζήτημα της μετανάστευσης η New York Times, με κύριο άρθρο της, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου. Τα ρεύματα μεταναστών από την Αφρική, τη Νότια Ασία και τη Συρία διαρκώς αυξάνονται, επισημαίνει η σύνταξη της εφημερίδας, καλώντας παράλληλα τους Ευρωπαίους υπουργούς Εσωτερικών -κατά τη συνάντησή τους στο Λουξεμβούργο, στις αρχές Ιουνίου, με θέμα συζήτησης το ζήτημα της μετανάστευσης- να δεσμευθούν για συντονισμό και για λήψη μέτρων.

    Η συντακτική ομάδα της Νιου Γιορκ Τάιμς καλεί επίσης την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα κράτη-μέλη της και τις Ηνωμένες Πολιτείες να συνεργαστούν με τις αφρικανικές κυβερνήσεις και τα Ηνωμένα Έθνη, με στόχο την αντιμετώπιση των αιτίων και των συνεπειών αυτής της «απεγνωσμένης μετανάστευσης», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά.

    [07] Κήρυξη στρατιωτικού νόμου στην Ταϊλάνδη

    Ο στρατός της Ταϊλάνδης κήρυξε σήμερα στρατιωτικό νόμο και ανέπτυξε στρατιωτικές δυνάμεις στην Μπανγκόγκ, έπειτα από πολύμηνη πολιτική κρίση και αντικυβερνητικές διαδηλώσεις κατά τις οποίες 28 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. «Η κήρυξη στρατιωτικού νόμου δεν αποτελεί πραξικόπημα, αλλά έχει ως στόχο την αποκατάσταση της ειρήνης και της δημόσιας τάξης» διευκρινίσθηκε σε ανακοίνωση του στρατού που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

    Παράλληλα, στρατιωτικοί και κυβερνητικοί παράγοντες δήλωσαν ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση παραμένει στη θέση της. Συνεργάτης του πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι το υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάσει σε τοποθεσία που δεν ανακοινώθηκε. «Ο πρωθυπουργός συγκάλεσε επείγουσα συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για να συζητήσει την κατάσταση. Ο τόπος θα είναι μία ασφαλής κατοικία και δεν μπορεί να αποκαλυφθεί» ανακοίνωσε ο Σουρανάντ Βετζατζίβα.

    [08] «Αστυνομία», το νέο αστυνομικό - θρίλερ του Τζο Νέσμπο

    Μα, επιτέλους, τι γράφει αυτός ο Τζο Νέσμπο, ο Νορβηγός της αστυνομικής λογοτεχνίας, ο τόσο διάσημος όσο και ο πρωταγωνιστής των ιστοριών του ντετέκτιβ Χάρι Χόλε, ώστε τα βιβλία του να ξεπερνούν σε πωλήσεις τα 23 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, να κυκλοφορούν σε 40 χώρες του πλανήτη και να έχει τιμηθεί με τα πιο έγκυρα βραβεία διεθνώς όπως The Riverton Prize, Glass Key, Bookseller, ενώ στο Όσλο έχει δεχθεί τις υψηλότερες διακρίσεις της χώρας του;

    Το καινούργιο του ογκώδες δημιούργημα των 696 με τον μονολεκτικό τίτλο «Αστυνομία», που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μεταίχμιο σε μετάφραση Κρυστάλλης Γλυνιαδάκη, συνιστά την απάντηση στη απορία, καθώς πρόκειται για ένα πεζογραφικό αφήγημα που, με επίκεντρο το φόνο, προσφέρει την? τρομακτική απόλαυση του κειμένου. Η επιτυχία του συγγραφέα είναι μια αρχικά ήρεμη διήγηση που εκτινάσσεται σε ανατροπή. Ένας συνδυασμός κινηματογραφικής εναλλαγής αργόσυρτων πλάνων αλλά και αιφνιδιαστικής εξέλιξης - σοκ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 20 May 2014 - 6:30:24 UTC