Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Καμίνης: Σύγχρονη Αθήνα με δημοκρατία και αλληλεγγύη
  • [02] Για μεγάλες αλλαγές στον Πειραιά, δεσμεύθηκε ο Γιάννης Μώραλης
  • [03] Β. Μιχαλολιάκος: Ο Πειραιάς πρέπει να γίνει ναυτιλιακό κέντρο
  • [04] Νεοφυείς και καινοτόμες εταιρείες επισκέφθηκε ο Αντ. Σαμαράς
  • [05] Αντ. Σαμαράς: Θα συνεχίσουμε με σταθερά, σίγουρα βήματα μπροστά
  • [06] ΗΠΑ: Προκλητική η εγκατάσταση εξέδρας άντλησης πετρελαίου από την Κίνα στη Νότια Σινική Θάλασσα
  • [07] «Φιλορώσοι αυτονομιστές απήγαγαν στελέχη της εκλογικής επιτροπής στη Λουχάνσκ»

  • [01] Γ. Καμίνης: Σύγχρονη Αθήνα με δημοκρατία και αλληλεγγύη

    Το όραμα μιας σύγχρονης Αθήνας, αντάξιας των μεγαλουπόλεων της Ευρώπης, με "δημοκρατία και αλληλεγγύη", ανέπτυξε ο απερχόμενος και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, στην κεντρική εκδήλωση του συνδυασμού του "Δικαίωμα στην πόλη", στο Θησείο.

    Ο κ. Καμίνης υπενθύμισε τις προσπάθειες που έγιναν στη διάρκεια της θητείας του, προκειμένου η πόλη "να μείνει όρθια στη διάρκεια της κρίσης" και να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή, λέγοντας ότι "εναντιωθήκαμε στη μισαλλοδοξία, τον αποκλεισμό και τη βία" και ασκήσαμε μια "δυναμική κοινωνική πολιτική στήριξης των ευπαθών ομάδων".

    Προέταξε τη δημιουργία θέσεων εργασίας, λέγοντας ότι "με την εμπειρία και την υποδομή που διαθέτουμε θα διεκδικήσουμε ακόμη περισσότερους ευρωπαϊκούς πόρους, που θα περάσουν στους πολίτες μέσα από τη δημιουργία θέσεων εργασίας, τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, την τόνωση του τουρισμού. Πρέπει να παλέψουμε την ανεργία και θα το κάνουμε."

    [02] Για μεγάλες αλλαγές στον Πειραιά, δεσμεύθηκε ο Γιάννης Μώραλης

    Στις δεσμεύσεις του για τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η πόλη του Πειραιά, αλλά και με επικρίσεις εναντίον του δημάρχου Βασίλη Μιχαλολιάκου, τον οποίο κατηγόρησε για αδράνεια και για υποσχέσεις που έδωσε και δεν τήρησε, αναφέρθηκε στην αποψινή κεντρική του προεκλογική ομιλία στην πλατεία Κανάρη στο Πασαλιμάνι ο επικεφαλής του συνδυασμού "Πειραιάς Νικητής" και υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

    «Μπαίνω στην πρώτη γραμμή και ζητώ τη στήριξή σας για να φτιάξουμε έναν Πειραιά που θα αγκαλιάσει όλους τους Πειραιώτες, ανεξάρτητα από κομματικές προτιμήσεις» δήλωσε ο Γιάννης Μώραλης ο οποίος τάχθηκε για άλλη μία φορά υπέρ της διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα του λιμανιού.

    «Το λιμάνι δεν πουλιέται αξιοποιείται και τον πρώτο λόγο θα έχει ο δήμος ώστε τα έσοδά του να φθάσουν σε κάθε γειτονιά» τόνισε ο κ.Μώραλης και είπε ότι θα προχωρήσει σε ένα εκτεταμένο σχέδιο αστικών αναπλάσεων προκειμένου ο Πειραιάς να καταστεί προορισμός για την Αττική και όχι μόνο.

    [03] Β. Μιχαλολιάκος: Ο Πειραιάς πρέπει να γίνει ναυτιλιακό κέντρο

    Με απολογισμό του έργου, κατά τη διάρκεια της θητείας του, ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκος, ολοκλήρωσε σήμερα την προεκλογική του εκστρατεία, με την κεντρική του ομιλία στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά.

    «Απέναντι στο συμφέρον του Πειραιά δεν βάζουμε ούτε σκοπιμότητες ούτε συναισθηματισμούς ούτε πολιτικές συγγένειες» τόνισε ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, προσθέτοντας ότι τα συνολικά έργα που έχουν προγραμματιστεί για την πόλη την επόμενη περίοδο, φθάνουν το 1 δισ. ευρώ.

    Για το έργο της σημερινής δημοτικής αρχής, είπε ότι προχώρησε άμεσα στην εξυγίανση ενός οικονομικά χρεοκοπημένου δήμου, καταπολεμώντας την αδιαφάνεια και τη σπατάλη και ζητώντας διαχειριστικό έλεγχο σε βάθος 10ετίας.

    Ο κ. Μιχαλολιάκος ανέφερε ότι ο Πειραιάς θα πρέπει να γίνει ναυτιλιακό κέντρο προκειμένου να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας,

    [04] Νεοφυείς και καινοτόμες εταιρείες επισκέφθηκε ο Αντ. Σαμαράς

    Στην άλλη Ελλάδα, την Ελλάδα της ανάπτυξης, της καινοτομίας, της τεχνολογίας και της δημιουργίας, επικέντρωσε τη σημερινή του επίσκεψη ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς στους νομούς Αιτωλοακαρνανίας και Αχαΐας.

    Έχοντας δίπλα του τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας της ΝΔ, τον Ανδρέα Κατσανιώτη, ο κ. Σαμαράς βρέθηκε στο Τεχνολογικό Πάρκο της Πάτρας, όπου επισκέφτηκε μικρές και μεγάλες καινοτόμες εταιρείες και νεοφυείς (start up) επιχειρήσεις που έχουν την έδρα τους εκεί.

    Σε σύσκεψη, που είχε στη συνέχεια, παρουσία του πρύτανη και εκπροσώπων των τεχνολογικών ινστιτούτων, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως "πρέπει να δημιουργήσουμε μαζί ένα καινούριο παραγωγικό και δραστήριο οικοσύστημα πανεπιστημίων, εταιριών, ερευνητικών Ινστιτούτων, νεοφυών εταιριών, χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων (Venture Capitals) και "επιχειρηματικών αγγέλων". Μέχρι το 2020 σχεδιάζουμε να επενδύσουμε 1,3 δισεκ. ευρώ. Θα πρέπει επίσης να αξιοποιήσουμε τα "μυαλά" που έχουμε ως εθνικό συγκριτικό πλεονέκτημα".

    Μεταξύ άλλων, ο κ. Σαμαράς προανήγγειλε τη δημιουργία ενός Ταμείου Χρηματοδότησης, τόσο νεοφυών όσο και μεγάλων επιχειρήσεων που καινοτομούν, την ανάπτυξη ενός δικτύου τεχνολογικών πάρκων και "θερμοκοιτίδων" σε όλη την Ελλάδα καθώς και τη θέσπιση υποστηρικτικών δομών.

    [05] Αντ. Σαμαράς: Θα συνεχίσουμε με σταθερά, σίγουρα βήματα μπροστά

    «Η ανάπτυξη είναι για όλους τους Έλληνες και πάνω από όλα είναι για τα νέα παιδιά. Γιατί όλη η αγωνία και όλος ο αγώνας μας είναι γι' αυτά τα νέα παιδιά. Και σε αυτούς υπόσχομαι ότι θα συνεχίσουμε με σταθερά, σίγουρα βήματα μπροστά, για την ανάπτυξη της χώρας». Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, σήμερα το απόγευμα, σε έργα υποδομής που γίνονται στο νέο λιμάνι της Πάτρας.

    Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, ο ανισόπεδος κόμβος, που θα συνδέσει τις παραγλαύκιες αρτηρίες με το νέο λιμάνι και την περιμετρική οδό, θα παραδοθεί σε δύο εβδομάδες. Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε πολύτιμο το έργο αυτό για την περιοχή, διότι όπως εξήγησε, εκτός από τα θετικά, τα οποία θα δημιουργήσει το ίδιο το λιμάνι, θα επιτρέψει και μία πολύ μεγάλη κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση.

    Ταυτόχρονα, όπως ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς, τα έργα τα οποία γίνονται στην επιβατική ζώνη, στο καινούργιο λιμάνι, απελευθερώνουν ένα πολύ μεγάλο τμήμα σε όφελος του κοινού.

    [06] ΗΠΑ: Προκλητική η εγκατάσταση εξέδρας άντλησης πετρελαίου από την Κίνα στη Νότια Σινική Θάλασσα

    Η απόφαση της Κίνας να εγκαταστήσει εξέδρα άντλησης πετρελαίου σε διαφιλονικούμενα ύδατα στη Νότια Σινική Θάλασσα συνιστά μια προκλητική ενέργεια και επιτείνει τις εντάσεις στην περιοχή, υποστήριξε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

    "Θεωρούμε προκλητική αυτήν την ενέργεια και πιστεύουμε ότι υπονομεύει τον στόχο που συμμεριζόμαστε όλοι, δηλαδή την ειρηνική επίλυση των διαφορών αυτών και τη σταθερότητα στην περιοχή" δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

    "Ανησυχούμε πολύ για την επικίνδυνη συμπεριφορά και τον εκφοβισμό από εταιρείες που ελέγχονται από την (κινεζική) κυβέρνηση και δραστηριοποιούνται στην περιοχή" πρόσθεσε ο Κάρνεϊ.

    [07] «Φιλορώσοι αυτονομιστές απήγαγαν στελέχη της εκλογικής επιτροπής στη Λουχάνσκ»

    Φιλορώσοι αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία απήγαγαν τρία στελέχη της εκλογικής επιτροπής, όπως μετέδωσαν σήμερα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, ενέργεια η οποία μοιάζει να εντάσσεται στις προσπάθειες να εμποδιστεί η διεξαγωγή των επικείμενων προεδρικών εκλογών.

    Ένοπλοι άρπαξαν χθες τον Ντμίτρο Ναμπόκα, τον υπεύθυνο για το εκλογικό τμήμα 106 της Λουχάνσκ, και δύο προγραμματιστές Η/Υ, δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος Σερχίι Νταβίντοφ στον ειδησεογραφικό ιστότοπο 0642.ua.

    Οι άνδρες αυτοί πήραν εξάλλου μαζί τους υπολογιστές και έγγραφα του εκλογικού τμήματος αυτού, πρόσθεσε ο Νταβίντοφ. Διευκρίνισε πως οι όμηροι μεταφέρθηκαν στο κτίριο της κρατικής ασφάλειας, το οποίο έχουν καταλάβει αυτονομιστές από τις αρχές του Απριλίου.

    Ηγέτες των αυτονομιστών που ελέγχουν μεγάλες περιοχές των ανατολικών επαρχιών Ντονέτσκ και Λουχάνσκ έχουν δηλώσει ότι δεν θα επιτρέψουν τη διεξαγωγή των ουκρανικών προεδρικών εκλογών της 25ης Μαΐου στα εδάφη τους. Έχουν ήδη καταλάβει τέσσερα από τα γραφεία της εκλογικής επιτροπής στην περιοχή, ανάμεσά τους ένα στο Ντονέτσκ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 16 May 2014 - 18:30:27 UTC