Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στήριξη Αντ. Σαμαρά στην υποψηφιότητα του Στ. Καλαφάτη
  • [02] Επιστρέφονται πινακίδες και άδειες οδήγησης
  • [03] «Κανένας φόρος στην υπεραξία από μεταβιβάσεις ομολόγων»
  • [04] Πτώση 4,63% στο χρηματιστήριο
  • [05] Ζ. Κ. Γιούνκερ: Η κρίση θα τελειώσει όταν μειωθεί η ανεργία

  • [01] Στήριξη Αντ. Σαμαρά στην υποψηφιότητα του Στ. Καλαφάτη

    Δήλωση στήριξης στην υποψηφιότητα του Σταύρου Καλαφάτη στο Δήμο Θεσσαλονίκης έκανε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

    Ο κ. Καλαφάτης υποδέχθηκε τον κ. Σαμαρά στο ξενοδοχείο "Μακεδονία Παλλάς", τα είπαν για λίγο σχετικά με την εκλογική μάχη στον Δήμο Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια περπάτησαν μαζί στη νέα παραλία, μπροστά από το ξενοδοχείο, κι έκαναν χειραψίες με περαστικούς.

    Αμέσως μετά ο πρωθυπουργός μίλησε για τον Σταύρο Καλαφάτη και σημείωσε: "Και το ήθος και την ευπρέπεια και τις γνώσεις του και την αποτελεσματικότητά του, τα γνωρίζουμε. Γιατί ο Σταύρος Καλαφάτης μας έχει δώσει τα διαπιστευτήρια αυτά και τη διαδρομή του την ξέρουμε όλοι πολύ καλά. Ταυτόχρονα, έχει αφοσίωση και έχοντας την αφοσίωση στην πόλη του τη Θεσσαλονίκη, είναι βέβαιο ότι θα εργαστεί με προσήλωση σε αυτό το οποίο πιστεύει. Με σύστημα και με πρόγραμμα. Χωρίς πολλά λόγια. Είναι άνθρωπος της δράσης. Θέλω να ξεκαθαρίσω απόλυτα ότι, όχι μόνο τον στηρίζουμε, αλλά τον περιβάλλουμε με μία απόλυτη εμπιστοσύνη στην παράταξη, γιατί γνωρίζουμε ότι και μπορεί και πρέπει άλλωστε, να δώσει στη Θεσσαλονίκη ένα καινούργιο όραμα. Μία καινούργια ελπίδα και σίγουρα μία μεγάλη ανάπτυξη. Καλή επιτυχία και κάθε καλό".

    [02] Επιστρέφονται πινακίδες και άδειες οδήγησης

    Αυξημένα θα είναι τα μέτρα της τροχαίας σε όλη την επικράτεια, ενόψει της μετακίνησης ετεροδημοτών ψηφοφόρων για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές καθώς και για τις ευρωεκλογές, με ενισχυμένη τροχονομική αστυνόμευση και αστυνομική παρουσία στα κυριότερα οδικά δίκτυα.

    Παράλληλα, επιστρέφονται από σήμερα οι άδειες οδήγησης, καθώς και οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι ψηφοφόροι που θα κινηθούν με τα δικά τους μεταφορικά μέσα για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

    Σημειώνεται, ό,τι αφορά τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και την 14.05.2014.

    Επίσης, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις, επιδοθείσες ή μη, που εκδόθηκαν κατ΄εφαρμογή του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ. «επιβολή διοικητικών μέτρων», για τροχαίες παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μέχρι και την 14.05.2014.

    [03] «Κανένας φόρος στην υπεραξία από μεταβιβάσεις ομολόγων»

    Ουδεμία φορολόγηση υφίσταται στην υπεραξία από μεταβιβάσεις ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου για ξένους επενδυτές που λαμβάνουν χώρα από 01/01/2014 και εφεξής τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.

    Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε αναδρομική φορολόγηση ή πρόθεση αναδρομικής φορολόγησης είναι παντελώς αναληθή και «οι υπεραξίες που προέκυψαν από 29/02/2012 μέχρι 31/12/2013, φορολογούνται με τις παλιές διατάξεις του νόμου 4051/2012, εκτός και εάν προβλέπεται ευμενέστερη μεταχείριση στις συμβάσεις αποφυγής διπλής φορολογίας. Αυτή η κυβέρνηση στόχο έχει τη μείωση της φορολογίας. Αυτό αποδεικνύεται και από την κατάργηση του φόρου αυτού από 01/01/2014» επισημαίνει το υπουργείο Οικονομικών.

    [04] Πτώση 4,63% στο χρηματιστήριο

    Σε κλοιό ισχυρών πιέσεων βρέθηκαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση, με την αγορά να βυθίζεται προς τις 1.120 μονάδες, στα χαμηλότερα επίπεδα από τα τέλη του περασμένου έτους.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.123,62 μονάδες σημειώνοντας απώλειες σε ποσοστό 4,63 %.

    Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 1.121,70 μονάδες, όταν σημείωνε πτώση έως και 4,79%.

    Μετά τη σημερινή πτώση ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης από τις αρχές του έτους καταγράφει πλέον πτώση σε ποσοστό 3,36%, ενώ τα ετήσια κέρδη του είχαν φθάσει έως και το 17%.

    Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 459,92 εκατ. ευρώ.

    [05] Ζ. Κ. Γιούνκερ: Η κρίση θα τελειώσει όταν μειωθεί η ανεργία

    «Η ευρωπαϊκή κρίση δεν έχει τελειώσει, όσο η ανεργία παραμένει τόσο υψηλή» δήλωσε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σημειώνοντας παράλληλα την «άνοδο του λαϊκισμού» σε όλη την Ευρώπη.

    Ο κ. Γιούνκερ τόνισε ότι «δεν είναι σωστό να καθησυχάζεις τον κόσμο λέγοντας ότι έχει τελειώσει η οικονομική κρίση». Παρά τη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος στην Ευρωζώνη, ο κ. Γιούνκερ υποστήριξε ότι δεν θέλει να μιλάει για το τέλος της κρίσης. «Με υψηλή την ανεργία, κυρίως στους νέους της Ευρώπης, δεν μπορείς να λες στον κόσμο ότι η κρίση έχει τελειώσει» υπογράμμισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «η κρίση θα τελειώσει όταν μειωθεί η ανεργία».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 15 May 2014 - 16:30:24 UTC