Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στάση εργασίας στα ασφαλιστικά ταμεία και στον ΟΑΕΔ
  • [02] Και νέα συνάντηση για τα διαγνωστικά κέντρα
  • [03] Υπογράφονται οι συμβάσεις για τις έρευνες υδρογονανθράκων
  • [04] Νεκρός ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Μαλίκ Μπεντζελλούλ
  • [05] Εκατόμβη νεκρών σε ανθρακωρυχείο της Τουρκίας
  • [06] Το Cirque du Soleil επιστρέφει με τη νέα παράσταση «Quidam»

  • [01] Στάση εργασίας στα ασφαλιστικά ταμεία και στον ΟΑΕΔ

    Στάση εργασίας από τις 12:30 έως τη λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση στις 13:00 έξω από το υπουργείο Εργασίας, έχουν εξαγγείλει για σήμερα οι εργαζόμενοι στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης και τον ΟΑΕΔ, ύστερα από απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ).

    Η Ομοσπονδία ζητά την επανένταξη 558 εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία και τον ΟΑΕΔ, που έχουν τεθεί εδώ και οκτώ μήνες σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι, έως σήμερα, «κανένα χρονοδιάγραμμα για την ένταξή τους στη διαδικασία της κινητικότητας δεν έχει υλοποιηθεί, φέρνοντάς τους πλέον άμεσα αντιμέτωπους με το φάσμα της απόλυσης και της ανεργίας».

    [02] Και νέα συνάντηση για τα διαγνωστικά κέντρα

    Νέα συνάντηση πρόκειται να πραγματοποιήσει σήμερα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης με εκπροσώπους του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), των ιδιωτικών εργαστηρίων και των διαγνωστικών κέντρων, μετά τις χθεσινές δύο άκαρπες συναντήσεις τους. Μετά το τέλος της δεύτερης συνάντησης την Τρίτη, παρουσία του υφυπουργού Αντώνη Μπέζα και του προέδρου του ΕΟΠΥΥ Δημήτρη Κοντού, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι οι πάροχοι επέμειναν στο αίτημά τους για αύξηση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ και έδωσε διορία μέχρι σήμερα για την επίτευξη συμφωνίας.

    Εάν η απόφαση των αρμοδίων συλλογικών οργάνων είναι η επίσχεση, ο ΕΟΠΥΥ αναμένεται να εκδώσει σήμερα σχετική ανακοίνωση, όπου θα πρέπει ο κάθε πάροχος να δηλώσει αν συμφωνεί με τις νέες συμβάσεις που θα προτείνει ο Οργανισμός, βάσει συγκεκριμένων όρων. Διαφορετικά, τόνισε ο Α. Γεωργιάδης, «θα θεωρούμε ότι έχουν καταγγείλει τη μεταξύ μας σύμβαση, αφού πλέον έχουν παύσει να παρέχουν υπηρεσίες στους ασφαλισμένους μας, αποκλείονται από τη διαδικασία των νέων συμβάσεων και ο ΕΟΠΥΥ θα προχωρήσει με όσους παρόχους επιθυμούν να είναι συμβεβλημένοι με αυτόν».

    Το υπουργείο Υγείας θα ενημερώσει μέχρι σήμερα το βράδυ όλους τους ασφαλισμένους μέσα από την ιστεσελίδα του ΕΟΠΥΥ ποιοι εκ των παρόχων παραμένουν συμβεβλημένοι και ποιοι όχι. «Όσοι επιλέξουν τον δρόμο της καταγγελίας της συμβάσεως μέσω της επίσχεσης, θέλω να τους παρακαλέσω να αφαιρέσουν άμεσα τις πινακίδες που δηλώνουν ότι είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ, για να μη δυσκολεύονται και ταλαιπωρούνται οι ασφαλισμένοι μας. Το υπουργείο Υγείας θεωρεί ότι αυτή η λύση, που μόλις ανέφερα, πρέπει να είναι η έσχατη λύση» επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης.

    Εξάλλου, με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία, οι Προνοιακές Μονάδες, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ, με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, (ΠΟΕΔΗΝ), η οποία προκήρυξε 24ωρη πανελλαδική απεργία. Η ΠΟΕΔΗΝ διαμαρτύρεται για τη διαδικασία της αξιολόγησης του προσωπικού.

    [03] Υπογράφονται οι συμβάσεις για τις έρευνες υδρογονανθράκων

    Υπογράφονται σήμερα, παρουσία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, οι συμβάσεις για την πραγματοποίηση ερευνών και την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στις τρεις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας (Ιωάννινα, Πατραϊκός Κόλπος και Κατάκολο).

    Οι συμβάσεις υπογράφονται αφού εγκρίθηκαν και από το Ελεγκτικό Συνέδριο, με τους αναδόχους:

    - Για τη χερσαία περιοχή των Ιωαννίνων, το σχήμα ENERGEAN OIL AND GAS/ PETRA PETROLEUM. Στα Ιωάννινα οι εκτιμήσεις για τα απολήψιμα αποθέματα κυμαίνονται από 50- 100 εκατ. βαρέλια.

    - Για τη θαλάσσια περιοχή του Πατραϊκού (όπου τα εκτιμώμενα απολήψιμα αποθέματα είναι 200 εκατ. βαρέλια), το σχήμα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ/ EDISON/ PETROCELTIC.

    - Για το Κατάκολο (εκτιμώμενα απολήψιμα αποθέματα 3 εκατ. βαρέλια), το σχήμα ENERGEAN OIL AND GAS/ TRAJAN OIL & GAS Ltd.

    Για ανακτήσιμα αποθέματα 100 εκατ. βαρελιών από ένα κοίτασμα, με μέση τιμή 90 δολάρια/βαρέλι, τα έσοδα για το Δημόσιο υπολογίζονται σε περίπου 6 δισ. ευρώ.

    [04] Νεκρός ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Μαλίκ Μπεντζελλούλ

    Νεκρός βρέθηκε ο Σουηδός σκηνοθέτης Μαλίκ Μπεντζελλούλ σε ηλικία 36 ετών, σύμφωνα με το σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων TT. Αν και οι συνθήκες του θανάτου του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη δεν έχουν αποσαφηνιστεί η αστυνομία που εντόπισε το πτώμα περίπου στις 16: 30 τοπική ώρα είπε στο σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις που να συνηγορούν στην εγκληματική πράξη.

    Ο Μαλίκ Μπεντζελλούλ είχε βραβευτεί με το Όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ το 2013 για το «Ψάχνοντας τον Sugar Man» που αφορούσε την ασυνήθιστη καριέρα ενός σχεδόν άσημου ροκ καλλιτέχνη από την Αμερική του μουσικού Σίξτο Ροντρίγκεζ. Ο Μπεντζελλούλ γεννημένος το 1977 από Αλγερινό πατέρα και Σουηδέζα μητέρα ήταν αυτός που έσπασε μια αρνητική για τον σουηδικό κινηματογράφο παράδοση καθώς για πρώτη φορά από το 1984, μια σουηδική ταινία λάμβανε το πιο διάσημο βραβείο κινηματογράφου στον κόσμο.

    [05] Εκατόμβη νεκρών σε ανθρακωρυχείο της Τουρκίας

    Σε εθνική τραγωδία μεγάλων διαστάσεων εξελίσσεται ώρα με την ώρα η καταστροφή που σημειώθηκε σε ανθρακωρυχείο της δυτικής Τουρκίας. «Οι ελπίδες να βρεθούν επιζώντες μειώνονται» δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ, σύμφωνα με τον οποίο τουλάχιστον 201 άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες άλλοι παραμένουν παγιδευμένοι και προς το παρόν χωρίς καμία βοήθεια, στις υπόγειες στοές του ανθρακωρυχείου της Σόμα στην επαρχία Μανίσα. Κατά τη στιγμή της έκρηξης, που συνέβη αργά το βράδυ της Τρίτης, στα έγκατα της γης βρίσκονταν 787 ανθρακωρύχοι.

    Ο κ. Γιλντίζ είπε ακόμη πως «μαίνεται η πυρκαγιά» που εκδηλώθηκε στο ανθρακωρυχείο. Σύμφωνα με τον υπουργό, 80 ανθρακωρύχοι διασώθηκαν τραυματισμένοι εκ των οποίων οι τέσσερις νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

    [06] Το Cirque du Soleil επιστρέφει με τη νέα παράσταση «Quidam»

    Μετά τις θρυλικές παραστάσεις «Alegria» και «Dralion», το διάσημο Τσίρκο του Ήλιου «Cirque du Soleil», επιστρέφει με μια νέα παραγωγή στην Ελλάδα, με αφορμή την επέτειο των 30 χρόνων από την ίδρυση του διάσημου θεάματος, μένοντας πιστό στο ραντεβού του με το ελληνικό κοινό. Το «Quidam» είναι η «ανατρεπτική» παραγωγή που έρχεται στη χώρα μας τον ερχόμενο Σεπτέμβριο για 19 παραστάσεις στην Αθήνα και για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη.

    Η παράσταση «Quidam» έκανε πρεμιέρα το 1996 και έκτοτε την έχουν δει πάνω από 12 εκατομμύρια θεατές, ενώ συμμετέχουν σε αυτή 45 ταλαντούχοι καλλιτέχνες και αθλητές οι οποίοι παρουσιάζουν 10 νούμερα. Η έναρξη προπώλησης εισιτηρίων για όλο το κοινό έχει οριστεί για την Πέμπτη, 15 Μαΐου, στα καταστήματα «Γερμανός» και στην ιστοσελίδα www.lavris.gr, ενώ οι τιμές των εισιτηρίων είναι 35 ευρώ και 28 ευρώ τα παιδικά και φοιτητικά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 14 May 2014 - 6:30:25 UTC