Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την ανάγκη να υπάρξει προοδευτική κεντροαριστερά επανέλαβε ο Φ. Κουβέλης
  • [02] Ο Καρ. Παπούλιας ενημερώθηκε για την πορεία των μεγάλων οδικών έργων από τον Μ. Χρυσοχοΐδη
  • [03] ΣΥΡΙΖΑ: «Κόλπο σε βάρος των Ελλήνων φορολογουμένων» η ανακεφαλαιοποίηση της Εθνικής Τράπεζας
  • [04] Yπεγράφη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στον ΟΣΕ
  • [05] Συνελήφθη 47χρονος που πουλούσε πανεπιστημιακές εργασίες μέσω facebook
  • [06] Χ. Θεοχάρης: Η ΓΓΔΕ δεν στοχεύει σε τραπεζικούς λογαριασμούς μικροκαταθετών ή μικροοφειλετών
  • [07] Στην Κίνα ο Πούτιν με στόχο την ενδυνάμωση των ρωσοκινεζικών σχέσεων
  • [08] «Ιθύνοντες της ΕΕ μας ζήτησαν το 2011 να βοηθήσουμε να πέσει ο Μπερλουσκόνι» αποκαλύπτει ο πρώην ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ
  • [09] Ν. Αναστασιάδης: Επίλυση του Κυπριακού το συντομότερο, επιθυμεί η ελληνοκυπριακή πλευρά
  • [10] Τίποτε δεν μπορεί να σταματήσει το λιώσιμο των παγετώνων στη δυτική Ανταρκτική

  • [01] Την ανάγκη να υπάρξει προοδευτική κεντροαριστερά επανέλαβε ο Φ. Κουβέλης

    Την ανάγκη να υπάρξει προοδευτική κεντροαριστερά, αλλά και την απόφασή του να αναλάβει, αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, πρωτοβουλία για την ανασυγκρότησή της, επανέλαβε, σήμερα, από το Ηράκλειο, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην πόλη. «Κάποιοι τηρούν στοιχεία εμφυλίου πολέμου», είπε και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ θέλει «κεντροαριστερά στα μέτρα του». Σημειώνοντας δε πως «δεν έχω να χωρίσω τίποτα με τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ», επισήμανε ότι η διαφωνία του είναι πολιτική και αφορά την πρόσδεση της ηγεσίας τού κόμματος σε συντηρητικές πολιτικές, ενώ τόνισε ότι η ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να παρακολουθήσει όσους επιλέγουν να προκαλούν κλίμα εμφυλίου πολέμου στον χώρο της κεντροαριστεράς.

    Απαντώντας σε ερώτηση για το αν υπάρχει πιθανότητα να επανέλθει η ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση, ανέφερε ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, γιατί «υπάρχουν βαθιές πολιτικές διαφορές».

    [02] Ο Καρ. Παπούλιας ενημερώθηκε για την πορεία των μεγάλων οδικών έργων από τον Μ. Χρυσοχοΐδη

    Τα έργα στους αυτοκινητοδρόμους πάνε καλά και το 70% βρίσκεται σε εξέλιξη και ταυτόχρονα 7- 7.500 χιλιάδες είναι οι άμεσα εργαζόμενοι, ανέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δίκτυων, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, όταν ο Κάρολος Παπούλιας τον υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο και τον ρώτησε «πώς πάνε τα έργα». «Για τον Ε- 65 θα δώσουμε και το άλλο τμήμα που αφήσαμε, από τη Λαμία μέχρι την Ξυνιάδα, που αυτήν τη στιγμή είναι ημιτελές» είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης και ενημέρωσε τον Πρόεδρο λέγοντας: «Κάναμε μια πολύ μεγάλη δουλειά εκεί κοντά στα Γιάννενα, όπου παρακάμπτουμε τον υφιστάμενο δρόμο και μια νέα χάραξη -είμαστε σε συνεννόηση με τον κ. Αβραμόπουλο να πάρουμε κι ένα στρατόπεδο που είναι εκεί- και βέβαια, όπως ξέρετε, στη Κλόκοβα θα γίνουν δύο μεγάλες σήραγγες της τάξεως των 3 χιλιομέτρων η κάθε μία κι έτσι το να φτάσει κανείς στα Γιάννενα θα είναι πλέον πολύ εύκολο. Και όλα αυτά τελειώνουν, με βάση το χρονοδιάγραμμα, το οποίο είναι αυστηρό, τέλος του 2015, δηλαδή σε ενάμιση χρόνο από σήμερα».

    Με έντονο ενδιαφέρον ο κ. Παπούλιας ζήτησε να μάθει από πού είναι η χρηματοδότηση και ποιες εταιρείες έχουν αναλάβει τα έργα. «Από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, από εμπορικές τράπεζες και λεφτά που βάζουν οι παραχωρησιούχοι. Είναι ένα καινούργιο μοντέλο, μαζί με τα διόδια επίσης, που τα έσοδά τους πάνε αποκλειστικά και μόνο στην κατασκευή των έργων» τόνισε ο υπουργός.

    [03] ΣΥΡΙΖΑ: «Κόλπο σε βάρος των Ελλήνων φορολογουμένων» η ανακεφαλαιοποίηση της Εθνικής Τράπεζας

    Για «κυβέρνηση της διαπλεκόμενης ολιγαρχίας» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης της Εθνικής Τράπεζας. Ειδικότερα, το τμήμα Οικονομικής Πολιτικής του κόμματος εξαπολύει οξύτατη επίθεση στην κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας πως «τους διαβεβαιώνουμε ότι ο ελληνικός λαός θα δώσει την άμεση και σκληρή απάντησή του στις επερχόμενες εκλογές, και με την ψήφο του θα ανατρέψει αυτήν την κυβέρνηση της διαπλεκόμενης ολιγαρχίας».

    Επίσης, η αξιωματική αντιπολίτευση προειδοποιεί την κυβέρνηση και κάθε εμπλεκόμενο στην υπόθεση αυτή ότι «για λόγους προάσπισης του δημοσίου συμφέροντος, ο ΣΥΡΙΖΑ θα διερευνήσει νομικά τις ουσιαστικές και ολοφάνερες ευθύνες όλων των εμπλεκομένων για το μεγάλο κόλπο των τραπεζών, που εκτυλίσσεται σε βάρος των Ελλήνων φορολογουμένων» και προσθέτει: «Η προκαταβολική νομοθέτηση της μη δίωξης για απιστία των κυβερνητικών παραγόντων και του ανώτερου διοικητικού προσωπικού του ΤΧΣ, που με τις αποφάσεις τους προκάλεσαν ζημιά του ελληνικού Δημοσίου, είναι αντισυνταγματική και θα αντιμετωπιστεί από την ελληνική Δικαιοσύνη».

    [04] Yπεγράφη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στον ΟΣΕ

    Υπεγράφη σήμερα, μετά από διαπραγμάτευση, η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ) στον ΟΣΕ. Την ΣΣΕ υπέγραψαν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Παν. Θεοφανόπουλος και εκ μέρους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών(ΠΟΣ) ο πρόεδρος Π. Παρασκευόπουλος, και ο γεν. γραμματέας Π. Πουρλιάγκας.

    Από την πλευρά του ΟΣΕ σημειώνεται ότι η ΣΣΕ είναι το επιστέγασμα της διαδικασίας της συλλογικής διαπραγμάτευσης που έλαβε χώρα το τελευταίο διάστημα μεταξύ της Διοίκησης του ΟΣΕ και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών. Η ΣΣΕ περιλαμβάνει σειρά από θεσμικά και επιχειρησιακά θέματα, καθώς και θέματα με κοινωνική διάσταση.

    [05] Συνελήφθη 47χρονος που πουλούσε πανεπιστημιακές εργασίες μέσω facebook

    Έναν 47χρονο, που εμπορευόταν μέσω facebook πανεπιστημιακές και διπλωματικές εργασίες, συνέλαβε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας σε ψευδή αναφορά στην Αρχή.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, ο συλληφθείς αναλάμβανε την εκπόνηση και επιμέλεια πανεπιστημιακών εργασιών έναντι αμοιβής. Από την έρευνα προέκυψε ότι ο 47χρονος συνεργαζόταν τουλάχιστον με 108 άτομα, τους οποίους χρησιμοποιούσε ως συντάκτες των εργασιών. Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εκπόνηση πανεπιστημιακών, πτυχιακών και μεταπτυχιακών διπλωματικών εργασιών, τις οποίες και παρέλαβαν, διακόσια άτομα, ενώ το κέρδος και το «πελατολόγιο» θα προκύψει από την περαιτέρω ανάλυση των ψηφιακών πειστηρίων.

    [06] Χ. Θεοχάρης: Η ΓΓΔΕ δεν στοχεύει σε τραπεζικούς λογαριασμούς μικροκαταθετών ή μικροοφειλετών

    «Σε καμιά περίπτωση το επιχειρησιακό πλάνο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων δεν στοχεύει σε τραπεζικούς λογαριασμούς μικροκαταθετών ή μικροοφειλετών, αφού άλλωστε προστατεύονται απόλυτα από το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο περί ακατάσχετου έως 1.500 ευρώ», καθιστά σαφές ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, σε σχέση με τα δημοσιεύματα που εμφανίζουν το υπουργείο Οικονομικών να συνδέεται με τους τραπεζικούς λογαριασμούς των φορολογουμένων και να προβαίνει σε κατασχέσεις καταθέσεων.

    Όπως επισημαίνει, με σχετική ανακοίνωσή του, «ο σχεδιασμός αφορά την πάταξη της φοροδιαφυγής, όπως άλλωστε εφαρμόζεται και σήμερα μέσα από τους νόμους που έχουν ψηφιστεί στην ελληνική Βουλή, δράσεις που θα επιτρέψουν στην κυβέρνηση την ελάφρυνση των φορολογικών βαρών των πολιτών».

    [07] Στην Κίνα ο Πούτιν με στόχο την ενδυνάμωση των ρωσοκινεζικών σχέσεων

    O πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν θα επισκεφθεί τη Σαγκάη την 20ή Μαΐου έπειτα από πρόσκληση του Κινέζου ομολόγου του Σι Τζινπίνγκ προκειμένου να συνομιλήσουν για τη ρωσοκινεζική συνεργασία μεσούσης της κρίσης μεταξύ της Ρωσίας και των χωρών της Δύσης για την Ουκρανία. «Στο πλαίσιο της επίσκεψης θα υπογραφεί μια σειρά σημαντικών εγγράφων στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου, της ενέργειας και για θέματα ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος» ανέφερε σε μια ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του Κρεμλίνου. «Οι συνθήκες και οι προοπτικές της ρωσοκινεζικής συνεργασίας στο διεθνές σκηνικό επίσης θα εξετασθούν» διευκρίνισε η ανακοίνωση. «Εμείς ελπίζουμε ότι η επίσκεψη αυτή θα σηματοδοτήσει ένα νέο βήμα για τη συνεργασία μας συνολικά και τη στρατηγική συνεργασία μας».

    [08] «Ιθύνοντες της ΕΕ μας ζήτησαν το 2011 να βοηθήσουμε να πέσει ο Μπερλουσκόνι» αποκαλύπτει ο πρώην ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ

    «Υψηλόβαθμοι ιθύνοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μας πρότειναν το φθινόπωρο του 2011 να στηρίξουμε ένα συγκεκριμένο σχέδιο για να πειστεί ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι να παραιτηθεί από πρωθυπουργός», αποκαλύπτει στο νέο του βιβλίο Stress Test («Έλεγχος αντοχής») ο πρώην υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τίμοθι Γκάιτνερ.

    Σύμφωνα με τον Γκάιτνερ «ζητήθηκε από τις ΗΠΑ να μην υποστηρίξουν την παροχή δανείων στην Ιταλία από μέρους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, μέχρι την πτώση της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι», όπως αναφέρει σε σημερινό της άρθρο η ιταλική εφημερίδα «Λα Στάμπα». «Πληροφορήσαμε αμέσως τον πρόεδρο Ομπάμα. Παρ' όλο, όμως, που θα ήταν χρήσιμη μια πιο ικανή ηγεσία στην Ευρώπη, δεν μπορούσαμε να πάρουμε μέρος σε μια τέτοια μηχανορραφία», προσθέτει ο πρώην υπουργός οικονομικών των ΗΠΑ. Ο Τίμοθι Γκάιτνερ αποκαλύπτει επίσης ότι η κυβέρνηση της Ουάσιγκτον, όσον αφορά τις προσπάθειες διάσωσης του Ευρώ, προτίμησε να αναπτύξει στενή συνεργασία με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.

    [09] Ν. Αναστασιάδης: Επίλυση του Κυπριακού το συντομότερο, επιθυμεί η ελληνοκυπριακή πλευρά

    Οι Ελληνοκύπριοι δεν εμπιστεύονται την Τουρκία και αυτός είναι ο λόγος που το 76% είχε ψηφίσει εναντίον του σχεδίου Ανάν, δήλωσε ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, σε συνέντευξή του στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Χαβαντίς». Αναφερόμενος στα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, ο κ. Αναστασιάδης τόνισε ότι αυτά που έχει προτείνει δεν είναι για να νικήσει η μία πλευρά την άλλη, αλλά είναι πολύ ισορροπημένες προτάσεις και στοχεύουν στην αύξηση της πεποίθησης και των δύο κοινοτήτων, ότι σε αυτές τις διαπραγματεύσεις, πράγματι, κάτι γίνεται. Επίσης, παρατήρησε ότι υπάρχει καθυστέρηση στην επίτευξη λύσης στο Κυπριακό και εξέφρασε την ελπίδα πως η τουρκοκυπριακή πλευρά και η Άγκυρα θα αντικρίσουν, τελικά, θετικά την πρόταση για άνοιγμα των Βαρωσίων.

    Ο Κύπριος Πρόεδρος υπογράμμισε ότι δεν συμμερίζεται την άποψη της τουρκοκυπριακής πλευράς πως πρόκειται για χάσιμο χρόνου και απέρριψε τις επικρίσεις ότι φαίνεται να μη βιάζεται για λύση. «Όποιος βιάζεται σκοντάφτει» δήλωσε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι δεν έχει αποδυναμωθεί, καθόλου, η αποφασιστικότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς, η οποία επιθυμεί την επίλυση του Κυπριακού, το συντομότερο. Σε περίπτωση μη λύσης, προέβλεψε ότι το τίμημα θα πληρώσουν και οι Ελληνοκύπριοι και οι Τουρκοκύπριοι. Τέλος για το θέμα των υδρογονανθράκων, ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε ότι ο φυσικός πλούτος του νησιού πρέπει να διαμοιραστεί, δικαίως, στο κοινό κράτος που θα δημιουργηθεί στη βάση της ομοσπονδίας.

    [10] Τίποτε δεν μπορεί να σταματήσει το λιώσιμο των παγετώνων στη δυτική Ανταρκτική

    Το λιώσιμο των μεγάλων παγετώνων της δυτικής Ανταρκτικής, που περιέχουν αρκετό νερό για να αυξηθεί η επιφάνεια των ωκεανών κατά τουλάχιστον ένα μέτρο, επιταχύνεται υπό την επήρεια της υπερθέρμανσης του πλανήτη και δείχνει μη αναστρέψιμο, σύμφωνα με τα συμπεράσματα δύο χωριστών μελετών που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 13 May 2014 - 14:30:25 UTC