Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Ο φευγάτος ήρωας δεν έχει γίνει ποτέ
  • [02] Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Κάπα Research
  • [03] Προβάδισμα σε Σγουρό, Καμίνη, Μιχαλολιάκο, δίνει δημοσκόπηση της Κάπα Research
  • [04] Συμφωνία για σχηματισμό κυβέρνησης στην ΠΓΔΜ
  • [05] Ολ. Τουρτσίνοφ: Το "ναι" στο δημοψήφισμα ισοδυναμεί με καταστροφή

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Ο φευγάτος ήρωας δεν έχει γίνει ποτέ

    Εκκληση για συσπείρωση γύρω από το ΠΑΣΟΚ και την «Ελιά» στις εκλογές, απηύθυνε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος χαρακτήρισε «επικίνδυνη επιλογή» να θέλουν να ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ πρώην ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ , επειδή επιθυμούν να γυρίσει η χώρα στις παλιές καλές εποχές.

    Απευθύνθηκε στην παραταξιακή και εθνική τους ευθύνη, λέγοντας ότι «δεν υπάρχει πατριωτισμός τζάμπα» και«ο φευγάτος ήρωας δεν έχει γίνει ποτέ». Σε προεκλογική εκδήλωση, στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Τρικάλων, ο κ. Βενιζέλος επισήμανε: «Υπάρχει η συσπείρωση της παράταξης και η εθνική ευθύνη. Γιατί η παράταξη αυτή συνδέεται ιστορικά, από την εποχή του Ελευθέριου Βενιζέλου, με ότι μεγαλύτερο έχει γίνει στον τόπο, αλλά δεν υπάρχει χάριν του εαυτού της ή χάριν στης ηγεσίας ή χάριν των στελεχών της. Υπάρχει χάριν του έθνους, της πατρίδας. Πατριωτισμός σημαίνει κόστος. Πατριωτισμός τζάμπα δεν υπάρχει. Είναι μια ψεύτικη μεγαλόστομη ρητορεία. Επίσης, γνωρίζω πάρα πολύ καλά ότι του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ, όπως λέει η παροιμία, αλλά ο φευγάτος ήρωας δεν έχει γίνει ποτέ. Και την Ελλάδα του 21ου αιώνα, όπως είναι σήμερα, δεν την έκαναν οι φευγάτοι. Την έκαναν αυτοί που έμειναν, αγωνίστηκαν και όταν χρειάστηκε έπεσαν. Και είναι, επίσης, χαρακτηριστικό, ότι η αλήθεια ενοχλεί πάρα πολύ. Και η κοινή λογική ενοχλεί. Κατά περίεργο τρόπο στην Ελλάδα όλοι λατρεύουν την υποκρισία, την ψευτοευγένεια, το γλυκανάλατο ύφος του τίποτα. Υπάρχει ροπή στο εύκολο ψέμα. Αυτός είναι ο νεωτερισμός. Όμως η Ελλάδα δεν μπορεί να λέει ψέματα στον εαυτό της και στους άλλους και κυρίως στα παιδιά της».

    [02] Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Κάπα Research

    Μικρό προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει δημοσκόπηση της Κάπα Research ,που δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής. Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 23%, η ΝΔ 21,7%, το Ποτάμι 9%, η Χρυσή Αυγή 7,6%, το ΚΚΕ 6,4%, η Ελιά 5,5%, οι ΑΝΕΛ 4,1%, η ΔΗΜΑΡ 2,1%, άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 7,7% ενώ η αδιευκρίνηστη ψήφος φθάνει το 12,9%.

    Ενδεικτικό της ρευστότητας είναι ότι στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 41,9% και η ΝΔ 41,8%. Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς με 42,5% έναντι 34% του Αλέξη Τσίπρα. Καταλληλότερη κυβέρνηση θεωρείται με 39,1% μια κυβέρνηση με κορμό ΝΔ ενώ μια με κορμό τον Σύριζα συγκεντρώνει 36,3%.

    Διαβάστε επίσης:

    Προβάδισμα σε Σγουρό, Καμίνη, Μιχαλολιάκο, δίνει δημοσκόπηση της Κάπα Research

    [03] Προβάδισμα σε Σγουρό, Καμίνη, Μιχαλολιάκο, δίνει δημοσκόπηση της Κάπα Research

    Προβάδισμα, 2,9% έναντι της Ρένας Δούρου, έχει ο Γιάννης Σγουρός σε δημοσκόπησητης Κάπα Researchπου δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής. Ο νυν περιφερειάρχης συγκεντρώνει 23,5%, η Ρένα Δούρου 20,6%, ο Γιώργος Κουμουτσάκος 13%, ο Θανάσης Παφίλης 8,7%, ο Παύλος Χαϊκάλης 7,2%, ο Ηλ'ιας Παναγιώταρος 5,4%, ο Θάνος Τζήμερος 2,1%, ο Πέτρος Μαντούβαλος 2%, η Μαρία Γιαννακάκη 1,9%, η Δέσποινα Κουτσούμπα 1,9%, ο Αντώνης Γάκης 1,1% ενώ η αδιευκρίνηστη ψήφος φθάνει το 12,6%.

    Στον Δήμο Αθηναίων τα αποτελέσματα έχουν ως εξής :

    Γιώργος Καμίνης 23,3%, 'Αρης Σπηλιωτόπουλος 16,5%, Γαβριήλ Σακελλαρίδης 15,8%, Ηλίας Κασιδιάρης 12,1%, Νικήτας Κακλαμάνης 7,2%, Νίκος Σοφιανός 6,8%, Βασίλης Καπερνάρος 5,1%, άλλος υποψήφιος 2,9% και η αδιευκρίνηστη ψήφος φθάνει το 10,3%.

    Στον Δήμο Πειραιά:

    Βασίλης Μιχαλολιάκος 32,8%, Γιάννης Μώραλης 25,9%, Θοδωρής Δρίτσας 17,3%, Ελπίδα Παντελάκη 6,2%, Νίκος Κούζηλος 2,8%, Ιωσήφ Βουράκης 2,2%, Θανάσης Διαβολάκης 1,7%, Αντώνης Καλογερογιάννης 1,5% και αδιευκρίνηστη ψήφος 9,6%.

    [04] Συμφωνία για σχηματισμό κυβέρνησης στην ΠΓΔΜ

    Σε συμφωνία για τη συγκρότηση νέας κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας κατέληξαν σήμερα το σλαβικό κόμμα VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι και το αλβανικό κόμμα DUI του Αλί Αχμέτι, εξέλιξη η οποία ανοίγει τον δρόμο για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, από τα δύο αυτά κόμματα, μετά τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές, που πραγματοποιήθηκαν στις 27 Απριλίου.

    Αμέσως μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας συγκροτήθηκε σε σώμα η νέα Βουλή και πρόεδρός της επανεξελέγη ο Τράικο Βελιάνοφσκι ο οποίος προέρχεται από το VMRO-DPMNE.Υπέρ του κ.Βελιάνοφσκι, ο οποίος ήταν ο μοναδικός υποψήφιος, ψήφισαν και οι 87 παρόντες βουλευτές στην πρώτη συνεδρίαση της νέας Βουλής της ΠΓΔΜ, κάτι που σημαίνει ότι εξελέγη και με τις ψήφους και των δύο αλβανικών κομμάτων (του DUI του Αλί Αχμέτι και του Δημοκρατικού Κόμματος Αλβανών- DPA- του Μέντουχ Θάτσι).

    [05] Ολ. Τουρτσίνοφ: Το "ναι" στο δημοψήφισμα ισοδυναμεί με καταστροφή

    Ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ διεμήνυσε σήμερα στις ανατολικές περιοχές της χώρας ότι οδηγούνται στην καταστροφή αν ψηφίσουν "ναι" στο αυριανό δημοψήφισμα για την αυτονομία τους.

    Ο Τουρτσίνοφ, ο οποίος θεωρεί παράνομα τα δημοψηφίσματα στις ρωσόφωνες περιοχές Ντονέτσκ και Λουχάνσκ, κάλεσε τους πολίτες να αποδεχτούν τη διεξαγωγή συνομιλιών "στρογγυλής τραπέζης" για μεγαλύτερη αυτονομία.

    Αλλά, αναφερόμενος στους ενόπλους που έχουν καταλάβει κυβερνητικά κτίρια και αρχηγεία της αστυνομίας, ο Τουρτσίνοφ είπε ότι "οι τρομοκράτες" δεν μπορεί να συμμετέχουν.

    "(Η απόσχιση από την Ουκρανία)...θα ήταν ένα βήμα προς την άβυσσο για αυτές τις περιοχές" ανέφερε ο Τουρτσίνοφ στην ιστοσελίδα του.

    "Εκείνοι που υποστηρίζουν την αυτονομία δεν αντιλαμβάνονται ότι αυτό θα σήμαινε την απόλυτη καταστροφή της οικονομίας, των κοινωνικών προγραμμάτων και της ζωής γενικότερα για το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού σε αυτές τις περιοχές" πρόσθεσε ο ίδιος.

    Διαβάστε επίσης:

    Με νέες κυρώσεις προειδοποιούν τη Ρωσία Μέρκελ και Ολάντ


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 10 May 2014 - 18:30:24 UTC