Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πόλωση στις κάλπες καταγράφει έρευνα της Public Issue
  • [02] Το ευρωψηφοδέλτιο της Χ.Α παρουσίασε ο Ηλίας Κασιδιάρης
  • [03] Α.Ασημακοπούλου: «Στην πολιτική δεν αρκούν κλεμμένα συνθήματα, αλλά φρέσκιες ιδέες»
  • [04] Γιορτή της μητέρας :« Δεν κάνω θυσίες για τα παιδιά μου, γιατί όλη μου η ζωή είναι αυτά»
  • [05] Δημοψήφισμα την Κυριακή στην ανατολική Ουκρανία

  • [01] Πόλωση στις κάλπες καταγράφει έρευνα της Public Issue

    Εντεινόμενη πολιτική πόλωση και ισοδυναμία μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ καταδεικνύει νέα έρευνα της Public Issue για την Εφημ. των Συντακτών, καθώς σύμφωνα με την έρευνα στις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με μισή μονάδα, ενώ στο ενδεχόμενο εθνικών εκλογών καταγράφεται απόλυτη ισοδυναμία.

    Βραχεία κεφαλή φαίνεται να διατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές(18% έναντι 18%) με τη ΝΔ όμως να κλείνει την ψαλίδα, αφού κερδίζει 1,5 μονάδα σε αντίθεση με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το οποίο χάνει μια μονάδα.

    Στην υπόλοιπη κατάταξη ακολουθούν: Το Ποτάμι με 5,5%, η Ελιά(ΠΑΣΟΚ)με 4,5%,το ΚΚΕ με 4%, η Χρυσή Αυγή με 3,5%, η ΔΗΜΑΡ με 2% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 1,5%.

    διαβάστε επίσης Προβάδισμα στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει νέα δημοσκόπηση

    [02] Το ευρωψηφοδέλτιο της Χ.Α παρουσίασε ο Ηλίας Κασιδιάρης

    Το ψηφοδέλτιό της για τις επερχόμενες ευρωεκλογές παρουσίασε το βράδυ της Παρασκευής σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας η Χρυσή Αυγή.

    Παρουσιάζοντας τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, ο βουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου της Χ.Α., Ηλίας Κασιδιάρης, ανέφερε ότι «σε σχέση με την πολιτική σαβούρα που έχουν μαζέψει όλα τα κόμματα του κατεστημένου, του διεφθαρμένου αντί-συνταγματικού τόξου, εμείς διαθέτουμε τις καλύτερες μονάδες, τους καλύτερους Έλληνες, που αποφάσισαν να δώσουν έναν αγώνα για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της πατρίδας μας».

    Μεταξύ των υποψήφιων ευρωβουλευτών με τη Χρυσή Αυγή, βρίσκονται δύο ανώτατοι αξιωματικοί εν αποστρατεία. Αυτοί είναι ο αντιστράτηγος ε.α. Γεώργιος Επιτήδειος, τέως διευθυντής του Τμήματος Τρεχουσών Επιχειρήσεων και Χειρισμού Κρίσεων του Στρατιωτικού Επιτελείου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUMS) και ο αντιστράτηγος ε.α. Ελευθέριος Συναδινός, ο οποίος είχε διατελέσει διευθυντής των Ειδικών Δυνάμεων του Ελληνικού Στρατού.

    [03] Α.Ασημακοπούλου: «Στην πολιτική δεν αρκούν κλεμμένα συνθήματα, αλλά φρέσκιες ιδέες»

    «Γελάει ο κόσμος μαζί του», δήλωσε για τον Αλέξη Τσίπρα η Άννα Ασημακοπούλου.Η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ ανέφερε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «στην απόλυτη πολιτική του γύμνια», δεν διστάζει να υποκλέψει το κεντρικό πολιτικό σύνθημα της Νέας Δημοκρατίας για τη Νέα Ελλάδα.

    «Εκείνο που όμως δεν καταλαβαίνει είναι ότι στην πολιτική δεν αρκούν κλεμμένα συνθήματα, αλλά φρέσκιες ιδέες. Και μόνο φρέσκιες ιδέες δεν έχει ο κ. Τσίπρας , ο εκφραστής της πιο παλιάς Ελλάδας που μας έφτασε στην κρίση», πρόσθεσε η κα Ασημακοπούλου.

    [04] Γιορτή της μητέρας :« Δεν κάνω θυσίες για τα παιδιά μου, γιατί όλη μου η ζωή είναι αυτά»

    Δεν κάνω θυσίες για τα παιδιά μου, γιατί όλη μου η ζωή είναι αυτά?» λέει μια 50χρονη μάνα που μεγαλώνει μόνη τρία παιδιά σε ένα χωριό της Κω. Το πρώτο της, το κορίτσι της, γεννήθηκε με νοητική στέρηση, ο άντρας της έφυγε από καρκίνο το 2006. Εκείνη δεν λύγισε, παρά τις δυσκολίες, πηγαίνει σε νυχτερινό σχολείο, κάνει εποχικές δουλειές και αγωνίζεται κάθε μέρα για την επιβίωση. Η μεγαλύτερη ανταμοιβή στον αγώνα της; Μα φυσικά να ακούει τα παιδιά της να την φωνάζουν μανούλα.Όπως διηγείται η Μαρία, στο πλαίσιο της προσπάθειας που έκανε για να σταθεί στα πόδια της μετά το θάνατο του συζύγου της, εντάσσεται και η απόφασή της να πάει σε νυχτερινό σχολείο. Με στηρίζουν τα αγόρια μου, κάνουν παρέα στην αδελφή τους τα βράδια, κι εγώ πηγαίνω σχολείο.»

    Όσο για την οικονομική της κατάσταση, τα προβλήματα έγιναν μεγάλα από την ώρα που πέθανε ο σύζυγος της, παρά το γεγονός ότι τη βοηθούν οι δικοί της άνθρωποι. Ωστόσο δεν το βάζει κάτω «Λέω σε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα, να μην το βάζουν κάτω, κάθε μέρα είναι διαφορετική. Κάθε μέρα ξυπνάμε και αν είμαστε καλά, λέμε, θα τα καταφέρουμε».Τι εύχεται η Μαρία για το μέλλον? «με την κόρη μου δεν θα αλλάξουν τα πράγματα. Θα πρέπει κάποιος να είναι πάντα δίπλα της. Θέλω να μπορούμε να συνεχίσουμε τη ζωή μας και οι τέσσερις. Να έχω μια δουλειά και οι γιοι μου να κάνουν τις δικές τους οικογένειες, να προχωρήσουν.

    [05] Δημοψήφισμα την Κυριακή στην ανατολική Ουκρανία

    Οι φιλορώσοι αυτονομιστές της ανατολικής Ουκρανίας προετοιμάζουν με εντατικούς ρυθμούς το δημοψήφισμα που πρόκειται να διεξαχθεί την Κυριακή με το ερώτημα της ανεξαρτησίας, παρά το αίτημα του Πούτιν να αναβληθεί. Την ίδια ώρα οι ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας συνεχίζουν τις επιχειρήσεις τους μετά τις πολύνεκρες συγκρούσεις που σημειώθηκαν χθες στη Μαριούπολη.

    Στο Κίεβο αναμένεται την Δευτέρα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι ενώ την ίδια ημέρα η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ρωσία και η Ουκρανία θα έχουν μια νέα συνάντηση, σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων, για το θέμα του ανεφοδιασμού της ΕΕ και της Ουκρανίας με ρωσικό φυσικό αέριο.Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε την Παρασκευή με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Τζον Κέρι, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ του ζήτησε να ασκήσει πιέσεις στις ουκρανικές αρχές ώστε να σταματήσουν οι "στρατιωτικές επιχειρήσεις" στη νοτιοανατολική Ουκρανία.

    Ο Ρώσος πρόεδρος προκάλεσε την Παρασκευή την οργή του Κιέβου και της Δύσης, όταν επισκέφθηκε την Κριμαία, για πρώτη φορά μετά την προσάρτηση της χερσονήσου από τη Ρωσία, τον Μάρτιο.Στη Σεβαστούπολη, το λιμάνι όπου ελλιμενίζεται ο Ρωσικός Στόλος της Μαύρης Θάλασσας, ο Πούτιν συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις για τη νίκη της ΕΣΣΔ επί της ναζιστικής Γερμανίας, το 1945, επέτειος που στις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες τιμάται στις 9 Μαρτίου.Στην Ουκρανία, οι εορτασμοί ήταν πολύ περιορισμένης έκτασης. Στο Κίεβο οργανώθηκε μια σεμνή τελετή σε ένα πάρκο, παρουσία του πρωθυπουργού Αρσένι Γιατσενιούκ.

    διαβάστε επίσης συγκρούσεις με νεκρούς στη Μαριούπολη


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 10 May 2014 - 8:30:23 UTC