Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Τελευταίες μέρες της μνημονιακής παντοδυναμίας
  • [02] Αντ. Σαμαράς: Χρειαζόμαστε έναν νέο καταστατικό χάρτη
  • [03] Έκλεισαν οι φοιτητικές κάλπες
  • [04] Εισπράξεις 889 εκατ. ευρώ από τα νέα ληξιπρόθεσμα
  • [05] Ι. Στουρνάρας: Η Ελλάδα χαράσσει αναπτυξιακή στρατηγική
  • [06] Ψηφίστηκε το ν/σ για την απλούστευση της αδειοδότησης των επιχειρήσεων
  • [07] «Οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι θα επικεντρωθούν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης»
  • [08] Πρώτο «τρίποντο» για τον ΠΑΟΚ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Τελευταίες μέρες της μνημονιακής παντοδυναμίας

    Διμέτωπη επίθεση με σκληρούς πολιτικούς χαρακτηρισμούς κατά του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο κατηγόρησε ότι «ακρωτηριάζει τη δημοκρατία» και του αντιπροέδρου Ευάγγελου Βενιζέλου, ότι «περιφέρει τον τρόμο του», εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας απόψε σε συγκέντρωση στην Καλαμάτα.

    Απαντώντας στην επίκριση του πρωθυπουργού ότι ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι «λεφτά υπάρχουν», ο κ. Τσίπρας υπενθύμισε ότι «αυτό το έλεγε όχι μόνο το ΠΑΣΟΚ, αλλά κι ο ίδιος αυτοπροσώπως, με τα Ζάππεια», αλλά στη συνέχεια, «αναγκάστηκε να δηλώσει αμαρτωλός μπροστά στην κ. Μέρκελ στο Βερολίνο».

    Εκφράζοντας την αισιοδοξία του για το εκλογικό αποτέλεσμα, ο κ. Τσίπρας , απευθυνόμενος στην κ. Μέρκελ, τον πρωθυπουργό, τον κ. Φούχτελ και την Τρόικα δήλωσε ότι «οι μέρες της παντοδυναμίας σας είναι μετρημένες. Η παντοδυναμία σας στην Ελλάδα τελειώνει. Και ο ελληνικός λαός δεν γυρίζει απλώς σελίδα. Γράφει πάλι, όπως πάντοτε στις μεγάλες στιγμές της πατρίδας και του έθνους, το δικό του βιβλίο».

    «Ζούμε τις τελευταίες μέρες της μνημονιακής παντοδυναμίας» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και έκανε λόγο για μια κυβέρνηση «που αποσταθεροποιείται κάθε μέρα και αποσταθεροποιεί έτσι τα πάντα στη χώρα. Μια κυβέρνηση που διατρέχεται από εμφύλιους μεταξύ των κομμάτων που τη στηρίζουν και των στελεχών που την υποστηρίζουν. Μια κυβέρνηση αστάθειας, που έχει μετατρέψει σε προεκλογικό πρόγραμμα τον πανικό μπροστά στην επερχόμενη λαϊκή ετυμηγορία».

    [02] Αντ. Σαμαράς: Χρειαζόμαστε έναν νέο καταστατικό χάρτη

    Την πρότασή του για την αναθεώρηση του Συντάγματος παρουσίασε σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε ειδική εκδήλωση, όπου προέταξε «το αύριο της Νέας Ελλάδας».

    «Σήμερα κάνουμε άλμα αλλάζουμε την πολιτική και πολιτειακή ταυτότητα της χώρας» δήλωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έμεινε πίσω καθώς ακολούθησε ένα μοντέλο κρατισμού που οδήγησε στον δανεισμό και στην κατάρρευση της χώρας. Συνέχισε λέγοντας ότι τα τελευταία δύο χρόνια άλλαξαν πολλά αλλά «πρέπει να βγούμε νικητές. Χρειαζόμαστε έναν νέο καταστατικό χάρτη. Η χώρα χρειάζεται μία καινούργια αρχιτεκτονική. Στις 3 Σεπτεμβρίου θα αρχίσει και επίσημα η διαδικασία ώστε η επόμενη βουλή να είναι αναθεωρητική. Εμείς βάζουμε την ατζέντα, θα ακούσουμε τα πάντα και θα συζητήσουμε».

    Μεταξύ των προτάσεων του πρωθυπουργού είναι η άμεση εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τους πολίτες και μείωση του αριθμού των βουλευτών.

    Στην ομιλία του ο κ. Σαμαράς ανέφερε: «Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. Για πρώτη φορά νοικοκυρεύουμε την χώρα και τελειώνουμε με τα ελλείμματα που μας γονάτιζαν. Για πρώτη φορά οραματιζόμαστε ένα αύριο χωρίς τα βαρίδια του παρελθόντος. Η Ελλάδα μπορεί να ξεπεράσει την κρίση του δανεισμού και να καλύψει το χαμένο έδαφος δεκαετιών. Ήδη κερδίσαμε την εμπιστοσύνη των διεθνών αγορών, σταθεροποιήσαμε την πατρίδα με πολλούς κόπους και πολλές θυσίες. Το πιο σημαντικό είναι ότι κερδίσαμε την δική μας αυτοπεποίθηση». Προανήγγειλε ότι την επόμενη εβδομάδα θα μιλήσει για το εθνικό μοντέλο ανάπτυξης.

    [03] Έκλεισαν οι φοιτητικές κάλπες

    Χωρίς απρόοπτα ολοκληρώθηκαν οι φοιτητικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ όλης της χώρας.

    Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η συμμετοχή κυμάνθηκε στα περυσινά επίπεδα, δηλαδή περίπου στο 50%. Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται αργά το βράδυ, ενώ η καταμέτρηση πρόκειται να ολοκληρωθεί τις πρώτες πρωινές ώρες.

    Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος οι φοιτητικές παρατάξεις θα εκδώσουν διαφορετικά αποτελέσματα.

    [04] Εισπράξεις 889 εκατ. ευρώ από τα νέα ληξιπρόθεσμα

    Έσοδα ύψους 889 εκατ. ευρώ εισέπραξε το δημόσιο το πρώτο τρίμηνο του έτους από τις ρυθμίσεις νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών που έχουν οι φορολογούμενοι προς αυτό (οφειλές που έχουν δημιουργηθεί από την 1.1.2013 και μετά).

    Το ίδιο διάστημα ωστόσο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξήθηκαν κατά 3,562 δισ. ευρώ σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

    Οι νέες αυτές ληξιπρόθεσμες οφειλές προσαυξάνουν το συνολικό ποσό των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο το οποίο ανέρχεται πλέον σε 65,4 δισ. ευρώ.

    [05] Ι. Στουρνάρας: Η Ελλάδα χαράσσει αναπτυξιακή στρατηγική

    «Αργά και προσεκτικά η Ελλάδα επιστρέφει στις αγορές, εξέρχεται από την κρίση και χαράσσει την αναπτυξιακή στρατηγική της» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας κατά την παρέμβασή του σήμερα, στην υπουργική Σύνοδο του ΟΟΣΑ στο Παρίσι.

    «Μέσω μιας εξωστρεφούς αναπτυξιακής στρατηγικής, για τη χάραξη της οποίας ο ΟΟΣΑ μας παρέχει σχετική βοήθεια, επιδιώκουμε να μεγιστοποιήσουμε τα οφέλη από τη συνεργασία μας με του εταίρους» πρόσθεσε.

    Ο κ. Στουρνάρας υπογράμμισε ότι έχουν εξαλειφθεί τα δύο βασικά αίτια της κρίσης, που ήταν τα «δίδυμα ελλείμματα, ήτοι το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης και το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Τα ελλείμματα αυτά ήταν γύρω στο 15% του ΑΕΠ ενώ τώρα «έχουν σχεδόν μηδενισθεί», ανέφερε.

    [06] Ψηφίστηκε το ν/σ για την απλούστευση της αδειοδότησης των επιχειρήσεων

    Μήνυμα στους επενδυτές ότι η Ελλάδα γίνεται χώρα φιλική στην επιχειρηματικότητα, αφού απαλλάσσεται πλέον από τον «ζουρλομανδύα» της γραφειοκρατίας, στέλνει η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο για την απλούστευση της αδειοδότησης για την άσκηση της οικονομικής δραστηριότητας, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, κατά την ψήφιση του στα άρθρα και τις τροπολογίες του.

    Πρόκειται για μια μεγάλη μεταρρύθμιση - προαπαιτούμενη για να μπει η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης, είπε ο κ. Χατζηδάκης και καθησυχάζοντας τους φόβους που εξέφρασαν βουλευτές, ότι θα παραμείνει κενό γράμμα αν δεν επισπευστεί η έκδοση των υπουργικών αποφάσεων και των Προεδρικών Διαταγμάτων που απαιτούνται για την υλοποίησή του, σημείωσε ότι σε οκτώ μήνες η διαδικασία αυτή θα έχει ολοκληρωθεί.

    [07] «Οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι θα επικεντρωθούν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης»

    Στη Θεσσαλονίκη φαίνεται πως μετατοπίζεται το ενδιαφέρον της κρατικής εταιρείας «Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι», που σχεδίαζε να συμμετάσχει στην ιδιωτικοποίηση του λιμένος Πειραιώς.

    Ο πρόεδρος της εταιρείας, Βλαντιμίρ Γιακούνιν, στο περιθώριο Συνεδρίου των Οργανισμών Σιδηροδρόμων της μετασοβιετικής Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών, που διεξάγεται στην Αστανά του Καζαχστάν, δήλωσε σήμερα: «Από την άποψη της στρατηγικής μας από κοινού με Έλληνες συναδέλφους μας, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Αποφασίσαμε να μη διασπαρούμε», προσθέτοντας ότι, ως εκ τούτου, η διοίκηση της «Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι» αναθεωρεί τα σχέδιά της σχετικά με τη συμμετοχή της στην ιδιωτικοποίηση του λιμένος του Πειραιά.

    Σημειώνεται ότι ο Β.Γιακούνιν θεωρείται εκ των στενών συνεργατών και φίλων του Προέδρου Πούτιν και συγκαταλέγεται στις λίστες των προσώπων, που υπέστησαν κυρώσεις για την Ουκρανία, εκ μέρους της Δύσης.

    [08] Πρώτο «τρίποντο» για τον ΠΑΟΚ

    Στην άδεια, λόγω τιμωρίας, Τούμπα ο ΠΑΟΚ νίκησε με 3-0 τον Ατρόμητο στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας. Το πρώτο «τρίποντο» του «δικεφάλου» του Βορρά στο μίνι πρωτάθλημα που διεξάγεται προήλθε από τα γκολ των Νάτχο (40΄ πεν.), Στοχ (44΄) και Βούκιτς (86΄).
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 7 May 2014 - 18:30:24 UTC