Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Διακύβευμα των εκλογών να μην επιστρέψει η χώρα στο παρελθόν
  • [02] Επίσπευση της διαδικασίας κινητικότητας υπαλλήλων
  • [03] Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το υπαίθριο εμπόριο
  • [04] Απέσυρε πέντε τροπολογίες ο Κ. Χατζηδάκης
  • [05] Οι ΗΠΑ καταδικάζουν το «κίβδηλο» δημοψήφισμα που σχεδιάζουν οι αυτονομιστές

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Διακύβευμα των εκλογών να μην επιστρέψει η χώρα στο παρελθόν

    Το διακύβευμα των εκλογών που είναι να γυρίσει η χώρα σελίδα και να βγει από τον εφιάλτη της κρίσης ή να επιστρέψει στο παρελθόν, έθεσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Αντέννα. Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για την ανάγκη να υπάρξουν σταθερά βήματα που θα αποκλείσουν την αβεβαιότητα στο εσωτερικό της χώρας και τη λαθεμένη ψυχολογία και θα αποκλείσουν την ανυποληψία από το εξωτερικό.

    Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των εκλογών του Μαίου επισημαίνοντας πως θέλει το αποτέλεσμα αυτό να του δώσει το δικαίωμα να βγει η χώρα από την κρίση. «Πιστεύω ότι αυτό θα είναι και το αποτέλεσμα. Να είστε σίγουροι για αυτό. Δεν μπορεί να πάμε σε αβεβαιότητες, δεν μπορεί να πάμε σε νέα μέτρα» τόνισε κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα πως επιδιώκει την αστάθεια. «Αυτό τον τρέφει. Αν δεν του βγει η αστάθεια, τι θα γίνει τότε; Άλλοι θα έχουν το πρόβλημα. Και μήπως η αστάθεια αυτή αντί να μετακομίσει στην Ελλάδα, μετακομίσει στο κόμμα του κ. Τσίπρα;» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά.

    Ο Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα κατηγορώντας τον πως «μιλάει για ένα χθες το οποίο έχει χρεοκοπήσει» τονίζοντας πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται στους πάντες τα πάντα, «θυμίζοντας το χειρότερο λαϊκισμό» όπως χαρακτηριστικά είπε. «Πρέπει να είναι πολύ σκούρα τα πράγματα για το ΣΥΡΙΖΑ, για να λέει αυτή τη στιγμή ότι λεφτά υπάρχουν, στον Ελληνικό λαό» είπε ο κ. Σαμαράς επισημαίνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ εκμεταλλεύεται το πρόβλημα του Έλληνα, την οδύνη, τον πόνο του.

    [02] Επίσπευση της διαδικασίας κινητικότητας υπαλλήλων

    Την επίσπευση για την ολοκλήρωση της διαδικασίας της κινητικότητας υπαλλήλων, που είχαν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας, με την τοποθέτησή τους στους φορείς υποδοχής φέρει με τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο νομοσχέδιο «Απλούστευση της αδειοδότησης για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας», του υπουργείου Ανάπτυξης.

    Όπως επισημαίνεται στη ρύθμιση, «οι υπάλληλοι που τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, βάσει του ν. 4172/2013 και συμμετέχουν σε διαδικασίες κινητικότητας, οι οποίοι έχουν υποβάλει Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση μετάταξης/μεταφοράς τους σε περισσότερες από μία Ανακοινώσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τοποθετούνται υποχρεωτικά στους φορείς υποδοχής, με τη χρονική σειρά κατά την οποία καταρτίζονται και αναρτώνται τα οριστικά αποτελέσματα από τα αρμόδια Τριμελή Ειδικά Υπηρεσιακά Συμβούλια εκάστης Ανακοίνωσης».

    [03] Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το υπαίθριο εμπόριο

    Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στην Ολομέλεια της Βουλής, με τη στήριξη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για το υπαίθριο εμπόριο.

    Δεκτά κατά πλειοψηφία έγιναν σειρά επίμαχων άρθρων και τροπολογιών, μετά από ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και τα οποία υπερψηφίστηκαν από 141 βουλευτές της συγκυβέρνησης έναντι 98 από την αντιπολίτευση που δήλωσαν ότι καταψηφίζουν.

    Διαβάστε επίσης:

    Αναστέλλουν την απεργία οι πωλητές λαϊκών αγορών

    [04] Απέσυρε πέντε τροπολογίες ο Κ. Χατζηδάκης

    Σε απόσυρση πέντε υπουργικών τροπολογιών που είχαν κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για την απλούστευση της αδειοδότησης των επιχειρήσεων, προχώρησε ο αρμόδιος υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστής Χατζηδάκης, λόγω του μη επείγοντος χαρακτήρα των διατάξεων.

    Συγκεκριμένα αποσύρονται και θα επανακατατεθούν οι τροπολογίες:

    - του υπουργείου Οικονομικών για τους οικονομικούς επιθεωρητές και την αιθυλική αλκοόλη και τα αλκοολούχα ποτά,

    - του υπουργείου Δημόσιας Τάξης σχετικά με την τοποθέτηση εισαγγελέα στην συλλογή και ανάλυση πληροφοριών από παρακολουθήσεις,

    - του υπουργείου Πολιτισμού για την επιχορήγηση αθλητικών σωματείων και ομοσπονδιών καθώς και τη διαχείριση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και

    - του υπουργείου Εργασίας σχετικά με τη δυνατότητα πρόσβασης στους πολίτες μέσω Διαδικτύου στις διαδικασίες του ΟΑΕΔ (εγγραφής μητρώου ανέργων, ανανέωση ανεργίας κ.α.) και την επικαιροποίηση του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου σχετικά με τις υποχρεώσεις των εργοδοτών κατά την πρόσληψη προσωπικού σε συνδυασμό με το πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.

    [05] Οι ΗΠΑ καταδικάζουν το «κίβδηλο» δημοψήφισμα που σχεδιάζουν οι αυτονομιστές

    Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής καταδίκασε σήμερα τα σχέδια να διεξαχθεί ένα «κίβδηλο δημοψήφισμα» στην ανατολική Ουκρανία από τις «φιλορωσικές ομάδες», κάτι που η Ουάσινγκτον θεωρεί ότι σηματοδοτεί την επανάληψη του «σεναρίου» που διαδραματίστηκε στην Κριμαία.

    «Κανένα πολιτισμένο έθνος δεν θα αναγνωρίσει τα αποτελέσματα, κι αν η Ρωσία κάνει το επόμενο βήμα και επαναλάβει στην ανατολική ή τη νότια Ουκρανία αυτό που έκανε με την παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας και στείλει περισσότερες δυνάμεις πέρα από τα σύνορά της, θα ακολουθήσουν σκληρές κυρώσεις από τις ΗΠΑ και την ΕΕ» διεμήνυσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζένιφερ Ψάκι αναφερόμενη στο επικείμενο δημοψήφισμα που σχεδιάζουν οι ηγέτες των φιλορώσων αυτονομιστών.

    Το δημοψήφισμα αυτό σχεδιάζεται να διεξαχθεί την 11η Μαΐου σε δύο περιφέρειες της ανατολικής Ουκρανίας, το Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 6 May 2014 - 20:30:23 UTC