Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συμφωνεί ο Ανδρ. Λοβέρδος με το δίλημμα Βενιζέλου «Ελιά ή εθνικές κάλπες»
  • [02] ΣΥΡΙΖΑ: Να αποσυρθεί η απόφαση λογοκρισίας
  • [03] Επίσπευση του ελέγχου εγκυρότητας πτυχίων των υπαλλήλων τους, ζήτησε ο Κυρ. Μητσοτάκης από φορείς του Δημοσίου
  • [04] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης
  • [05] Νέα οχήματα στο υπουργείο Ναυτιλίας για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και της παράνομης μετανάστευσης
  • [06] Bloomberg: Ο φόρος χρηματοπιστωτικών συναλλαγών μπορεί να ισχύσει από την αρχή του 2016
  • [07] ΟΟΣΑ: Η ελληνική οικονομία έχει αρχίσει να ανακάμπτει
  • [08] Κέντρα εμβολιασμού κατά της πολιομυελίτιδας εγκαθιστούν στα αεροδρόμια του Πακιστάν οι Αρχές
  • [09] Αν η ΕΚΤ δεν αλλάξει πολιτική, πρέπει να βγούμε από το ευρώ, δηλώνει ο Μπερλουσκόνι

  • [01] Συμφωνεί ο Ανδρ. Λοβέρδος με το δίλημμα Βενιζέλου «Ελιά ή εθνικές κάλπες»

    Απόλυτα ταυτίζεται ο Ανδρέας Λοβέρδος με το δίλημμα που έθεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος «Ελιά ή εθνικές κάλπες». Όπως δήλωσε στον ραδιοσταθμό «Αθήνα 9,84»,«όχι απλώς συμφωνώ απόλυτα» αλλά «μαζί με τον κ. Βενιζέλο συνδιαμορφώσαμε αυτήν τη γραμμή την προηγούμενη εβδομάδα. Ταυτίζομαι με την πολιτική αυτή. Μαζί με τον κ. Αηδόνη και με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ συγκροτούμε μια 30άδα βουλευτών στη Βουλή, στην οποία στηρίζει η χώρα την πορεία της».

    Ο κ. Λοβέρδος απευθυνόμενος «σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες» είπε ότι «αν αυτός ο πολίτης δεν θέλει αστάθεια, θέλει σταθερότητα και συνέχιση της πολιτικής πορείας, φυσικά με διορθώσεις και παρεμβάσεις κοινωνικής συνοχής, αυτήν τη σταθερότητα δεν την εξασφαλίζει, αν δεν ψηφίσει την "Ελιά"».

    [02] ΣΥΡΙΖΑ: Να αποσυρθεί η απόφαση λογοκρισίας

    Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση για αυταρχισμό, τονίζοντας, σε ανακοίνωσή του, ότι «η πρωτοφανής Υπουργική Απόφαση, που απαγορεύει τη μετάδοση μηνυμάτων συνδικαλιστικών και άλλων φορέων -πλην των πολιτικών κομμάτων- κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, είναι ξεκάθαρη προσπάθεια κατάργησης του δημοκρατικού διαλόγου και της ελευθερίας της έκφρασης». «Είναι άλλο ένα δείγμα του κυβερνητικού αυταρχισμού και του πανικού που διακατέχει τον πρωθυπουργό μπροστά στην εκλογική του συντριβή» εκτιμά ο ΣΥΡΙΖΑ και καλεί την κυβέρνηση «να αποσύρει άμεσα αυτή την απόφαση λογοκρισίας και φίμωσης».

    [03] Επίσπευση του ελέγχου εγκυρότητας πτυχίων των υπαλλήλων τους, ζήτησε ο Κυρ. Μητσοτάκης από φορείς του Δημοσίου

    Την επίσπευση της διαδικασίας ελέγχου εγκυρότητας των πτυχίων και των υπόλοιπων πιστοποιητικών των υπαλλήλων τους, ζήτησε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τις διοικήσεις 14 Ανώνυμων Εταιριών και Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου, με εκπροσώπους των οποίων συναντήθηκε στο υπουργείο.

    Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι διοικήσεις των ΟΣΥ, Σταθερές Συγκοινωνίες, ΟΣΕ, Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, ΜΟΔ, Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός Δήμητρα, ΟΚΑΝΑ, ΚΕΛΠΝΟ, Οργανισμός Πληρωμών & Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων, Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων, ΕΛΓΑ, ΟΔΙΕ και Αττικό Μετρό. Όπως επισημαίνεται από το υπουργείο, ο έλεγχος εντοπισμού πλαστών δικαιολογητικών πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην ελληνική δημόσια διοίκηση και αφορά όλα τα δικαιολογητικά που χρησιμοποίησαν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι για την πρόσληψή τους, όπως, απολυτήρια λυκείου, πανεπιστημιακά πτυχία, πράξεις αναγνώρισης τίτλων σπουδών αλλοδαπής, πιστοποιητικά γλωσσομάθειας, βεβαίωση γνώσης χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή, κλπ.

    [04] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της διαθεσιμότητας πραγματοποιούν αυτή την ώρα έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σχολικοί φύλακες, καθηγητές, καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού, υπάλληλοι των Πανεπιστημίων και άλλοι εργαζόμενοι στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Η συγκέντρωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι και είναι σε εξέλιξη, χωρίς να δημιουργεί πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

    [05] Νέα οχήματα στο υπουργείο Ναυτιλίας για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και της παράνομης μετανάστευσης

    Με στόχο την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου αλλά και της παράνομης μετανάστευσης, το υπουργείο Ναυτιλίας εξοπλίζεται με τρία κινητά οχήματα τύπου βαν με συστήματα ανίχνευσης, που θα μπορούν να μεταφέρονται ανά πάσα στιγμή σε απομακρυσμένα σημεία, ώστε να χρησιμοποιούνται είτε εκτάκτως, είτε κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, σε απαραίτητους ελέγχους.

    Πρόκειται για προηγμένης τεχνολογίας συστήματα υπέρυθρης ανίχνευσης, που θα μπορούν να αναγνωρίζουν επίσης εκρηκτικούς μηχανισμούς, λαθραία τσιγάρα και άλλα αντικείμενα που μεταφέρονται παράνομα κατά την είσοδο ή έξοδο από τα λιμάνια της χώρας. Τα συγκεκριμένα συστήματα θα μπορούν να δημιουργούν φωτογραφικές εικόνες και να σαρώνουν επίσης το περιεχόμενο του αντικειμένου που θέλουν να ελέγξουν, είτε είναι σταθερό είτε σε κίνηση. Η παραλαβή των τριών οχημάτων, τύπου βαν, με τα κινητά συστήματα ανίχνευσης θα γίνει σε ειδική εκδήλωση μεθαύριο, Πέμπτη στις 2 το μεσημέρι στο προαύλιο του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου στον Πειραιά, παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Μ.Βαρβιτσιώτη.

    [06] Bloomberg: Ο φόρος χρηματοπιστωτικών συναλλαγών μπορεί να ισχύσει από την αρχή του 2016

    Οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ σχεδιάζουν να επιβάλλουν από την αρχή του 2016 έναν φόρο χρηματοπιστωτικών συναλλαγών σε μετοχές και παράγωγα προϊόντα για τις 11 χώρες που έχουν συμφωνήσει στην καθιέρωσή του, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg. Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν δήλωσε στις Βρυξέλλες ότι οι λεπτομέρειες (για την επιβολή του φόρου) μπορεί να παρουσιαστούν έως το τέλος του έτους ώστε να ισχύσουν από την αρχή του 2016. «Μία κρίσιμη μάζα» προκύπτει από μία σειρά χωρών ? μεταξύ των οποίων η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία και η Ισπανία ? δήλωσε ο Γάλλος υπουργός. Η προεργασία για την επιβολή του φόρου χρηματοπιστωτικών συναλλαγών στις 11 χώρες ξεκίνησε περισσότερο από ένα χρόνο πριν, όταν απέτυχε η πρόταση για την καθιέρωση του φόρου σε όλη την ΕΕ. Έως τώρα, οι χώρες που συμμετέχουν στο εγχείρημα, εμμένουν στη δέσμευσή τους χωρίς να έχουν συμφωνήσει στο πώς θα λειτουργήσει ο φόρος. Δεν έχουν καταφέρει ακόμη να συμφωνήσουν στο αν θα φορολογηθούν όλα τα παράγωγα, μόνο τα παράγωγα μετοχών ή καθόλου τα παράγωγα. Οι χώρες έχουν επίσης διαφορές ως προς το ποιος πρέπει να εισπράττει τον φόρο ? η χώρα προέλευσης μίας εταιρείας που κάνει συναλλαγές ή η χώρα όπου οι συναλλαγές της πραγματοποιούνται. Οι μικρότερες χώρες επεδίωκαν γενικότερα τη διεύρυνση της βάσης επιβολής του φόρου που θα απέφερε περισσότερα έσοδα , ενώ οι μεγαλύτερες χώρες επιθυμούσαν να αρχίσει η φορολογία από μικρότερη κλίμακα. Ο Επίτροπος της ΕΕ για τη φορολογία κ. Άλγκιρντας Σέμετα δήλωσε χθες στο Βίλνιους ότι δεν υπάρχει κοινή προσέγγιση για τον τρόπο χειρισμού των παραγώγων. Ο κ. Σαπέν δήλωσε ότι η περαιτέρω εργασία στο θέμα αυτό θα οδηγήσει σε απόφαση για τη βάση πάνω στην οποία θα επιβληθεί ο φόρος. «Δεν θα αφορά μόνο τις μετοχές, αλλά και μία σειρά παραγώγων που πρέπει τώρα να εντοπίσουμε», δήλωσε ο κ. Σαπέν. Και οι 28 χώρες της ΕΕ θα λάβουν μέρος σήμερα στη συζήτηση για το συγκεκριμένο φορολογικό σχέδιο, γεγονός που θα επιτρέψει σε χώρες που δεν θα συμμετάσχουν στη φορολογία, όπως η Βρετανία, να εγείρουν ανησυχίες για την πιθανή διάχυση των επιπτώσεων του. Σύμφωνα με έγγραφο της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ από τις 2 Μαΐου, θα χρειασθεί περισσότερη τεχνική εργασία επί του σχεδίου αυτού.

    [07] ΟΟΣΑ: Η ελληνική οικονομία έχει αρχίσει να ανακάμπτει

    Η ελληνική οικονομία έχει αρχίσει να ανακάμπτει, με τη συμβολή της αυξημένης τουριστικής κίνησης και της βελτίωσης της εμπιστοσύνης, αναφέρει η εξαμηνιαία έκθεση του ΟΟΣΑ (Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) για τις οικονομικές προοπτικές των χωρών - μελών του (Economic Outlook). Ο ρυθμός ανάπτυξης θα γίνει σταδιακά θετικός κατά τη διάρκεια του 2014, επισημαίνει η έκθεση, ενώ θα γίνει ισχυρότερος το επόμενο έτος, καθώς η ανάπτυξη των διεθνών αγορών και η βελτιωμένη ανταγωνιστικότητα θα δώσουν ώθηση στις εξαγωγές και τις επενδύσεις. Συνολικά, ωστόσο, για το 2014, ο ΟΟΣΑ προβλέπει ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης -0,3% για την Ελλάδα και ανάπτυξη 1,9% για το 2015, μετά από -3,9% του 2013. Όσον αφορά την ανεργία, ο ΟΟΣΑ προβλέπει ότι θα μειώνεται αργά και ότι θα διαμορφωθεί εφέτος στο 27,1% και το επόμενο έτος στο 26,7% από 27,3% το 2013. Η σημαντική υπερβάλλουσα παραγωγική δυναμικότητα θα οδηγήσει στη συνέχιση της μείωσης των τιμών και των μισθών, αν και ο ρυθμός μείωσης θα περιορισθεί, σημειώνει η έκθεση. Ο πληθωρισμός - εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή - προβλέπεται να μειωθεί κατά 1,1% εφέτος και 1% το επόμενο έτος, ενώ το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών προβλέπεται να παραμείνει πλεονασματικό (0,2% του ΑΕΠ φέτος και 0,8% του ΑΕΠ το 2015).

    Η έκθεση τονίζει ότι η Ελλάδα πέτυχε πρωτογενές δημοσιονομικό πλεόνασμα το 2013, σημειώνοντας καλύτερη επίδοση από τον στόχο. Σημειώνει ότι χρειάζεται περαιτέρω δημοσιονομική προσαρμογή για να μειωθεί το υψηλό επίπεδο του χρέους και ότι πρέπει να αφεθούν να λειτουργήσουν οι αυτόματοι σταθεροποιητές κατά τη διάρκεια της περιόδου προσαρμογής. Μία πρόσθετη ελάφρυνση του χρέους, αναφέρει ο ΟΟΣΑ, «για παράδειγμα μία επιμήκυνση των λήξεων των υφιστάμενων δανείων και μείωση των επιτοκίων τους, μπορεί να είναι αναγκαία για να επιτευχθείη δημοσιονομική βιωσιμότητα». Το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης προβλέπεται να διαμορφωθεί εφέτος στο 2,5% του ΑΕΠ και το 2015 στο 1,4% του ΑΕΠ. Το δημόσιο χρέος, σύμφωνα με τον ορισμό της συνθήκης του Μάαστριχτ, προβλέπεται να διαμορφωθεί στο 177,7% του ΑΕΠ φέτος και το 177,2% του ΑΕΠ το 2015. Η ανάκαμψη της οικονομίας εξαρτάται επίσης, σημειώνει η έκθεση, από την καλύτερη πρόσβαση στις πιστώσεις, κάτι που υπογραμμίζει τη σημασία της εφαρμογής σχεδίων για την αναδιάρθρωση των ισολογισμών των τραπεζών.Η περαιτέρω μείωση των εμποδίων στον ανταγωνισμό, θα ενισχύσει τις επενδύσεις και την ανάπτυξη.

    [08] Κέντρα εμβολιασμού κατά της πολιομυελίτιδας εγκαθιστούν στα αεροδρόμια του Πακιστάν οι Αρχές

    Το Πακιστάν θα εγκαταστήσει κέντρα εμβολιασμού κατά της πολιομυελίτιδας σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας, δήλωσε σήμερα η υφυπουργός Υγείας, μία ημέρα μετά τη χθεσινή κήρυξη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) μιας «παγκόσμιας εμβέλειας κατάστασης έκτακτης ανάγκης στη δημόσια υγεία» εξαιτίας της διάδοσης της πολιομυελίτιδας σε πολλές χώρες.

    Ο ΠΟΥ εκτιμά πως ο μεγαλύτερος κίνδυνος εξαγωγής της πολιομυελίτιδας αφορά το Πακιστάν, το Καμερούν και τη Συρία και ζήτησε από τις τοπικές αρχές να αναλάβουν δράση με εκστρατείες εμβολιασμού αυτών που πρέπει να ταξιδέψουν και να διατηρήσουν τον μηχανισμό αυτόν για τουλάχιστον έξι μήνες αφότου διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχουν νέα κρούσματα εξαγωγής της ασθένειας. Η σημερινή ανακοίνωση του Πακιστάν ακολουθεί τις οδηγίες του ΠΟΥ.

    [09] Αν η ΕΚΤ δεν αλλάξει πολιτική, πρέπει να βγούμε από το ευρώ, δηλώνει ο Μπερλουσκόνι

    «Αν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν αλλάξει πολιτική θα πρέπει να βγούμε από το ευρώ», είπε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε σημερινή συνέντευξή του στην δημόσια ραδιοφωνία της Rai. «H ιδέα μιας υποτίμησης του ευρώ για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας (των προϊόντων των κρατών-μελών της ΕΕ) που πρότεινε η Γαλλία θεωρώ ότι πρέπει οπωσδήποτε να υποστηριχθεί», πρόσθεσε ο κεντροδεξιός πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας. «Αν όμως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν αλλάξει πολιτική, η ίδια η πραγματικότητα θα επιβάλει σε εμάς, στην Γαλλία, στην Ελλάδα και στην Πορτογαλία να βγούμε από το Ευρώ», υποστήριξε ο Μπερλουσκόνι. Ο Ιταλός επιχειρηματίας και πολιτικός εκτιμά ότι το κόμμα του Φόρτσα Ιτάλια «στη φάση αυτή εξασφαλίζει το 21% της πρόθεσης ψήφου, με σαφή ανοδική τάση».
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 6 May 2014 - 12:30:25 UTC