Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συμφωνία μεταξύ Ενόπλων Δυνάμεων και ΕΑΣ για κάλυψη αναγκών του Στρατού
  • [02] Αποχώρησε ο Τάσος Μητρόπουλος από τον συνδυασμό του Βασίλη Μιχαλολιάκου
  • [03] Συγκέντρωση στο Σύνταγμα για την Εργατική Πρωτομαγιά
  • [04] Αερογέφυρα ζωής για νεογέννητο αγοράκι μόλις 8 ωρών
  • [05] Την Κυριακή ή τη Δευτέρα δημοσιοποιείται η έκθεση για τα αίτια της οικονομικής κρίσης στην Κύπρο
  • [06] Εκατό χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν την Κόκκινη Πλατεία, για την Πρωτομαγιά
  • [07] Η Μόσχα προτείνει τη διεξαγωγή διαλόγου στην Ουκρανία, υπό την αιγίδα του ΟΑΣΕ
  • [08] Για κατασκοπεία κρατείται ο Ρώσος στρατιωτικός ακόλουθος στην Ουκρανία
  • [09] Πρωτομαγιά με δακρυγόνα στην Κωνσταντινούπολη
  • [10] Αρουραίοι «έκλεισαν» το μετρό για δύο ημέρες

  • [01] Συμφωνία μεταξύ Ενόπλων Δυνάμεων και ΕΑΣ για κάλυψη αναγκών του Στρατού

    Υπεγράφη την Τετάρτη ανάμεσα στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα ελληνικά Αμυντικά Συστήματα η συμφωνία για την αγορά 265.000 πυρομαχικών των 40 χιλιοστών, με την πιστοποίηση του ΝΑΤΟ, για τον ανεφοδιασμό του στρατού, ύψους 18,5 εκατομμυρίων ευρώ. Τη συμφωνία, που είναι η πρώτη μετά από τέσσερα χρόνια για την εταιρεία, υπόγραψαν ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΑΣ Σωτήρης Χριστογιάννης και ο γενικός διευθυντής της γενικής διεύθυνσης αμυντικών εξοπλισμών και επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) Δημήτρης Γεωργιόπουλος, σε ειδική τελετή παρουσία του υπουργού Εθνικής 'Αμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου και της αναπληρωτή υπουργού Φώφης Γεννηματά.

    «Η συμφωνία αποτελεί "σημαντικό βήμα για την εξυγίανση και τη βιωσιμότητα των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων και ένα επιπλέον ισχυρό μήνυμα της ανάκαμψης, της ανάπτυξης και της προόδου της ελληνικής οικονομίας» δήλωσε αμέσως μετά ο κ. Αβραμόπουλος.

    [02] Αποχώρησε ο Τάσος Μητρόπουλος από τον συνδυασμό του Βασίλη Μιχαλολιάκου

    Αποχώρησε από τον συνδυασμό του νυν δημάρχου Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκου «Μας Ενώνει ο Πειραιάς» ο διεθνής ποδοσφαιριστής και πρώην παίκτης του Ολυμπιακού Τάσος Μητρόπουλος.

    «Ο Τάσος Μητρόπουλος ήταν και παραμένει ένας ξεχωριστός αθλητής για το ποδόσφαιρο και την πόλη μας. Ζήτησε ο ίδιος επίμονα να συμμετάσχει στην προσπάθειά μας και στο ψηφοδέλτιο μας, αναγνωρίζοντας τη δουλειά που γίνεται στον Πειραιά. Σήμερα αποχώρησε. Όλοι γνωρίζουμε τους πραγματικούς λόγους που τον οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση» αναφέρεται σε ανακοίνωση του συνδυασμού του Β. Μιχαλολιάκου.

    [03] Συγκέντρωση στο Σύνταγμα για την Εργατική Πρωτομαγιά

    Στην πλατεία Συντάγματος κατέληξε η πορεία εκατοντάδων εργαζομένων που προηγουμένως πραγματοποίησαν συλλαλητήρια στην πλ. Κλαυθμώνος. Στο ψήφισμα της απεργιακής συγκέντρωσης οι οργανωτές αναφέρουν ότι η φετινή Πρωτομαγιά αποτελεί μήνυμα αντίστασης στα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση, στην αποδόμηση των εργασιακών σχέσεων και στις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αποτελεί ακόμη τιμή στους αγωνιστές που ίδρυσαν τα συνδικάτα και ξεκίνησαν την Εργατική Πρωτομαγιά. Οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα παραμένουν κλειστοί.

    [04] Αερογέφυρα ζωής για νεογέννητο αγοράκι μόλις 8 ωρών

    Αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας μετέφερε από τη Χίο στην Αθήνα ένα νεογέννητο αγοράκι μόλις 8 ωρών, σε θερμοκοιτίδα, που αντιμετώπιζε αναπνευστικό πρόβλημα. Το μωρό συνοδευόταν από ιατρό του ΕΚΑΒ και τον πατέρα του. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στην Ελευσίνα στις 8:30 χθες το βράδυ απ' όπου το μωρό παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας. Η αερομεταφορά του μωρού έγινε μετά από αίτημα του ΕΚΑΒ.

    [05] Την Κυριακή ή τη Δευτέρα δημοσιοποιείται η έκθεση για τα αίτια της οικονομικής κρίσης στην Κύπρο

    Την Κυριακή ή το αργότερο τη Δευτέρα θα δοθεί στη δημοσιότητα η έκθεση της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής για τα αίτια που προκάλεσαν την οικονομική τραγωδία στην Κύπρο. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Δημήτρης Συλλούρης δήλωσε ότι η έκθεση, που αποτελείται από 500 και πλέον σελίδες, τεκμηριώνει αρκετά ζητήματα, αλλά ανοίγει και άλλα θέματα τα οποία πρέπει να τύχουν διερεύνησης. Είπε επίσης ότι η έκθεση θα παραδοθεί στον γενικό εισαγγελέα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για περαιτέρω ενέργειες. Η έκθεση θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Τρίτη.

    [06] Εκατό χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν την Κόκκινη Πλατεία, για την Πρωτομαγιά

    Τουλάχιστον 100.000 άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας για τη γιορτή των Εργατών, ξαναρχίζοντας μια παράδοση που χρονολογείται από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης, την ώρα που το αίσθημα του πατριωτισμού στη Ρωσία έχει ενταθεί από την ουκρανική κρίση. «Είμαι περήφανος για την πατρίδα μου», «ο Πούτιν έχει δίκιο» ανέφεραν τα πανό που κρατούσαν στα χέρια τους οι διαδηλωτές μαζί με ρωσικές σημαίες και μπαλόνια λευκά, μπλε και κόκκινα, στα χρώματα της ρωσικής σημαίας, ανέφερε μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, όπως μετέδωσαν πρακτορεία ειδήσεων της Ρωσίας, περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι συμμετείχαν στην πορεία, της οποίας ηγείτο ο δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν, και η οποία πραγματοποιήθηκε στην Κόκκινη Πλατεία, πολύ κοντά στο Κρεμλίνο για πρώτη φορά από το 1991. Με πολυάριθμα πλακάτ και ομιλίες των εκπροσώπων των συνδικάτων οι συμμετέχοντες γιόρτασαν την προσάρτηση της Κριμαίας τον Μάρτιο στη Ρωσία, μετά τη διενέργεια ενός δημοψηφίσματος το οποίο καταγγέλθηκε ως παράνομο από το Κίεβο και τη διεθνή κοινότητα.

    [07] Η Μόσχα προτείνει τη διεξαγωγή διαλόγου στην Ουκρανία, υπό την αιγίδα του ΟΑΣΕ

    Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ που πραγματοποιεί επίσκεψη στο Περού δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία τάσσεται υπέρ ενός διαλόγου στην Ουκρανία υπό την αιγίδα του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) για την εξεύρεση μιας λύσης στην ουκρανική κρίση. «Η Ρωσία είναι υπέρ της δημιουργίας διαλόγου στην Ουκρανία μεταξύ των αρχών του Κιέβου και των υπόλοιπων περιφερειών» δήλωσε ο Λαβρόφ σε δημοσιογράφους από το πρωθυπουργικό μέγαρο στη Λίμα, στο τέλος μιας περιοδείας που τον οδήγησε στην Κούβα, τη Νικαράγουα, τη Χιλή και το Περού.

    Ο Λαβρόφ υπογράμμισε ότι «η ρωσική κυβέρνηση πιστεύει ότι πρέπει να αρχίσει ο διάλογος αυτός στο πλαίσιο του ΟΑΣΕ». «Ελπίζουμε οι δυτικοί εταίροι μας και συνάδελφοι να αφήσουν τους Ουκρανούς να προχωρήσουν στη διεξαγωγή του διαλόγου αυτού χωρίς πάρα πολλά εμπόδια» δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.

    [08] Για κατασκοπεία κρατείται ο Ρώσος στρατιωτικός ακόλουθος στην Ουκρανία

    Ο στρατιωτικός ακόλουθος της Ρωσίας στο Κίεβο κρατείται ως ύποπτος για κατασκοπεία και έλαβε εντολή να εγκαταλείψει τη χώρα, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Interfax-Ουκρανία επικαλούμενο το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών. «Ο στρατιωτικός-ναυτικός ακόλουθος της πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ουκρανία κηρύχθηκε ανεπιθύμητο πρόσωπο για τις πράξεις του που δεν συνάδουν με το διπλωματικό καθεστώς του» ανέφερε το πρακτορείο επικαλούμενο το υπουργείο.

    Σύμφωνα με το τηλεγράφημα, ο διπλωμάτης, ο οποίος δεν κατονομάζεται, τέθηκε υπό κράτηση χθες ενώ πραγματοποιούσε "δραστηριότητες των υπηρεσιών πληροφοριών" και πιθανόν έχει εγκαταλείψει την Ουκρανία.

    [09] Πρωτομαγιά με δακρυγόνα στην Κωνσταντινούπολη

    Η τουρκική αστυνομία διέλυσε σήμερα με τη χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού εκατοντάδες διαδηλωτές που προσπαθούσαν να αψηφήσουν την απαγόρευση των συγκεντρώσεων για την Πρωτομαγιά στην Πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, την εμβληματική πλατεία του αντικυβερνητικού κινήματος διαμαρτυρίας. Μονάδες καταστολής ταραχών της τουρκικής αστυνομίας αναπτύχθηκαν με την υποστήριξη οχημάτων εξοπλισμένων με αντλίες νερού εναντίον διαδηλωτών που προσπαθούσαν να παραβιάσουν τα οδοφράγματα στην περιοχή Μπεσίκτας για να φθάσουν στην πλατεία Ταξίμ.

    Η περιοχή γύρω από την ευρωπαϊκή καρδιά της τουρκικής πόλης έχει μετατραπεί σε οχυρωμένο στρατόπεδο και δεκάδες χιλιάδες αστυνομικοί, έως 40.000 σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, έχουν αναπτυχθεί για να εμποδίσουν την πρόσβαση. Οι δημόσιες συγκοινωνίες έχουν παραλύσει στην πόλη των τουλάχιστον 13 εκατομμυρίων κατοίκων, καθώς οι αρχές απέκλεισαν τις οδικές αρτηρίες, ανέστειλαν τις υπηρεσίες των πορθμείων και έκλεισαν τους σταθμούς του μετρό προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα πλήθη των διαδηλωτών σε κάθε πλευρά του Βοσπόρου.

    [10] Αρουραίοι «έκλεισαν» το μετρό για δύο ημέρες

    Αρουραίοι προκάλεσαν κυκλοφοριακή συμφόρηση στη Μελβούρνη για ένα 48ωρο. Συγκεκριμένα, την Τρίτη φωτιά ξέσπασε γύρω στις 6.30 μ.μ. σε τμήμα του σιδηροδρομικού δικτύου κοντά στο σταθμό του Ρίτσμοντ και οι εργάτες του μετρό δούλευαν πυρετωδώς δυο μέρες προσπαθώντας να επισκευάσουν τη βλάβη. Συνολικά ανετράπη η κανονική λειτουργία σε 2400 δρομολόγια και εκτιμάται πως αυτό επηρέασε περί τους 140,000 επιβάτες!

    Μετά από σχετικές έρευνες, ως πιο πιθανοί δράστες αποδείχθηκαν τα ποντίκια, που μασώντας το πλαστικό περίβλημα, άφησαν «γυμνά» καλώδια υψηλής τάσης ηλεκτρικού ρεύματος και προκάλεσαν τη φωτιά. Μέλη του συνεργείου δήλωσαν πως μια φωλιά ποντικών βρέθηκε όχι πολύ μακριά και εντόπισαν ενδείξεις που έκαναν αισθητή την παρουσία τους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 1 May 2014 - 10:30:29 UTC