Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ.Βενιζέλος: «Αν δεν σταθεί το ΠΑΣΟΚ και η "Ελιά", τότε θα υπάρχει σοβαρό θέμα»
  • [02] Στην Ολομέλεια το θέμα της άρσης ασυλίας τεσσάρων βουλευτών της ΧΑ
  • [03] Στη Βουλή σήμερα το νέο Μεσοπρόθεσμο
  • [04] Σεισμός 4,9 βαθμών κοντά στην Άνδρο
  • [05] Ακόμη 35 απολύσεις στις Οδικές Συγκοινωνίες, για πλαστά πιστοποιητικά
  • [06] Δωρεάν διανομή προϊόντων, από τους παραγωγούς λαϊκών αγορών
  • [07] Ο Standard & Poors υποβάθμισε 15 ευρωπαϊκές τράπεζες
  • [08] Συνάντηση Μέρκελ - Άμπε, για την ουκρανική κρίση
  • [09] «Ταξίδι στον κόσμο του σουφισμού», στο Μουσείο Μπενάκη

  • [01] Ευ.Βενιζέλος: «Αν δεν σταθεί το ΠΑΣΟΚ και η "Ελιά", τότε θα υπάρχει σοβαρό θέμα»

    Δεν έχει υπάρξει καμία συμφωνία με τον κ. Σαμαρά για την αναθεώρηση του Συντάγματος, ξεκαθάρισε απόψε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις στη διάρκεια διακαναλικής συνέντευξης που παραχώρησε. Για τις εκλογές προέβλεψε ότι το ΠΑΣΟΚ θα διαψεύσει όλες τις δημοσκοπήσεις (ευρωεκλογές) και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει καμία μεγάλη Περιφέρεια και κανέναν μεγάλο Δήμο (αυτοδιοικητικές). Ο κ. Βενιζέλος δεν θέλησε να απαντήσει σε ερώτηση αν η «Ελιά» θα συγκεντρώσει πάνω από το 5% των ψήφων, είπε όμως ότι «αν δεν σταθεί» το ΠΑΣΟΚ και η «Ελιά», τότε θα υπάρχει σοβαρό θέμα. Και πρόσθεσε ότι, στις εκλογές, πρέπει να ενισχυθεί η κυβέρνηση και ο προοδευτικός της πόλος, η «Ελιά».

    Παρότι ρωτήθηκε επανειλημμένα για τον Γιώργο Παπανδρέου, δεν θέλησε να μπει στο «κλίμα» των ερωτήσεων. Είπε ότι ο κ. Παπανδρέου στηρίζει την κυβέρνηση και είναι εκείνος που πρέπει να ενδιαφέρεται περισσότερο από όλους να πετύχει. Σε ερώτηση αν θα διαγράψει τον κ. Παπανδρέου, απάντησε ότι αυτές είναι παλιές πρακτικές και πως το γεγονός ότι ο κ. Παπανδρέου διέγραψε τον κ. Σημίτη, δεν σημαίνει ότι και εκείνος θα διαγράψει τον κ. Παπανδρέου. Σχετικά με τη ΔΗΜΑΡ είπε ότι το κόμμα αυτό είχε έντονη δραστηριότητα όταν επρόκειτο για τα αξιώματα και το κράτος, αλλά όταν επρόκειτο για δύσκολα νομοσχέδια, κρυβόταν πίσω από το ΠΑΣΟΚ και ότι αυτό δεν λέγεται πολιτικό ήθος. Ο κ. Βενιζέλος επέμεινε ότι το χρέος είναι βιώσιμο και δεν χρειάζεται κανένα «κούρεμα», ότι η βιωσιμότητά του θα επιβεβαιωθεί το επόμενο διάστημα, καθώς και ότι θα αποτυπωθεί σχέση χρέους προς ΑΕΠ, η οποία θα είναι πολύ κοντά στον μέσο ευρωπαϊκό όρο.

    [02] Στην Ολομέλεια το θέμα της άρσης ασυλίας τεσσάρων βουλευτών της ΧΑ

    Για σήμερα Τετάρτη, έχει οριστεί η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής και η ονομαστική ψηφοφορία για την άρση ή μη της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Αντωνίου Γρέγου, Πολύβιου Ζησιμόπουλου, Αρτέμιου Ματθαιόπουλου, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση και του ανεξάρτητου, πλέον, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου.

    Όπως ενημέρωσε, με επιστολή του, ο πρόεδρος της Βουλής, Ευ. Μεϊμαράκης, τις ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου, η Βουλή των Ελλήνων και τα όργανά της εξετάζουν το αίτημα χορηγήσεως ή μη αδείας για την άσκηση ποινικής δίωξης και την απαγγελία κατηγορίας κατά βουλευτών, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής και την αρμόζουσα αντικειμενικότητα, ευθύνη και κοινοβουλευτική δεοντολογία. Ο κ. Μεϊμαράκης, αφού εξηγεί στις ανακρίτριες την κοινοβουλευτική διαδικασία και υπενθυμίζει ότι, ήδη, η Ολομέλεια έχει αποφανθεί και χορήγησε την αιτηθείσα άδεια δίωξης για τους βουλευτές Μιχαήλ Αρβανίτη- Αβράμη, Ηλία Κασιδιάρη, Ελένη Ζαρούλια, Νικόλαο Κούζηλο και Δημήτριο Κουκούτση, επισημαίνει πως είναι «αυτονόητο ότι η Βουλή προχωρεί και ολοκληρώνει τη διαδικασία και για τους υπόλοιπους βουλευτές».

    [03] Στη Βουλή σήμερα το νέο Μεσοπρόθεσμο

    Το νέο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Σταθερότητας 2015- 2018 παρουσιάζεται στις 10:00 το πρωί στο υπουργείο Οικονομικών και αμέσως μετά αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή. Στόχος της κυβέρνησης είναι να έχει ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο έως την προσεχή Δευτέρα 5 Μαΐου, ημέρα κατά την οποία, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, θα θέσει στη συνεδρίαση του Eurogroup το ζήτημα της νέας μείωσης του ελληνικού χρέους.

    [04] Σεισμός 4,9 βαθμών κοντά στην Άνδρο

    Ιδιαίτερα αισθητός στην Αθήνα έγινε ο σεισμός μεγέθους 4,9 βαθμών Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 07:03 με επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο του Αιγαίου, 43 χλμ βόρεια της 'Ανδρου και 125 χλμ βόρεια της Αθήνας.

    [05] Ακόμη 35 απολύσεις στις Οδικές Συγκοινωνίες, για πλαστά πιστοποιητικά

    Συνεχίζονται οι απολύσεις εργαζομένων στις Οδικές Συγκοινωνίες μετά τους ελέγχους που διενεργούνται για κατάθεση πλαστών πιστοποιητικών κατά την πρόσληψή τους. Με απόφαση της διοίκησης της ΟΣΥ, που δημοσιεύεται στη «Διαύγεια», από την 1η Μαΐου, απολύονται ακόμη 35 εργαζόμενοι. Πρόκειται για οδηγούς, έναν ελιγμοδηγό και έναν φύλακα. Οι νέες αυτές απολύσεις έρχονται να προστεθούν στις ήδη 77 απολύσεις που έχουν γίνει από την 1η Απριλίου, αλλά και τις 12 παραιτήσεις που είχαν προηγηθεί για τον ίδιο λόγο.

    Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι εντοπίστηκαν, κατά τη διάρκεια των ελέγχων που διενεργούνται ύστερα από σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, να έχουν προσκομίσει πλαστά ή παραποιημένα πιστοποιητικά σπουδών. Πάντως σύμφωνα με την ΟΣΥ δεν αποκλείεται ο εντοπισμός και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων.

    [06] Δωρεάν διανομή προϊόντων, από τους παραγωγούς λαϊκών αγορών

    Με δωρεάν διανομή των προϊόντων τους σε διάφορες περιοχές της Αττικής, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι παραγωγοί λαϊκών αγορών, που αντιδρούν στο νέο σχέδιο νόμου, που προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης. Σήμερα, θα μοιράσουν τα προϊόντα τους σε επτά περιοχές της Αττικής: Στην Άνω Νέα Σμύρνη στην οδό Ελλησπόντου, στο Περιστέρι στον Άγιο Αντώνιο, στον Κολωνό στην οδό Επιδαύρου, στη Δραπετσώνα στην οδό Ρήγα Φεραίου, στη Νίκαια στην οδό Φιλαδελφείας, στο Μενίδι στο Δημαρχείο (Μποσδα) και στην Ελευσίνα στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως.

    [07] Ο Standard & Poors υποβάθμισε 15 ευρωπαϊκές τράπεζες

    Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poors ανακοίνωσε ότι υποβάθμισε 15 ευρωπαϊκές τράπεζες , συμπεριλαμβανομένων της Barclays Credit Suisse και της Deutsche Bank, αφότου το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο συμφώνησαν σε ένα νομοθετικό πλαίσιο που θα αποτρέπει τις κυβερνήσεις από το να συμμετέχουν στη διάσωση των προβληματικών τραπεζών. Νωρίτερα αυτόν τον μήνα η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε έκθεση σχετικά με την πρόταση κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, για τη θέσπιση ενιαίων κανόνων και ενιαίας διαδικασίας για την εξυγίανση των πιστωτικών ιδρυμάτων. Με την έγκριση αυτή η διάσωση των τραπεζών που εν πολλοίς ευθύνονται για τη χειρότερη οικονομική ύφεση των τελευταίων δεκαετιών γίνεται ευκολότερη και λιγότερο δαπανηρή για τους φορολογούμενους. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, η οποιαδήποτε χρήση του δημοσίου χρήματος θα πρέπει να υπόκειται σε πολύ αυστηρές διαδικασίες.

    Στο σκεπτικό της υποβάθμισης ο Standard & Poors ανέφερε ότι η έκτακτη στήριξη των κυβερνήσεων προς τις τράπεζες πιθανότατα θα μειωθεί, υποβαθμίζοντας την προοπτική των τραπεζών σε «αρνητική» από «σταθερή». Στις τράπεζες, που υποβαθμίστηκαν, πολλές από τις οποίες είναι συστημικά ιδρύματα, περιλαμβάνονται επίσης η ABN AMRO, η Τράπεζα της Ιρλανδίας και η ING Bank . Ο S & P διατήρησε επίσης αρνητική την προοπτική σε 38 τράπεζες και σταθερή την προοπτική σε 15 τράπεζες.

    [08] Συνάντηση Μέρκελ - Άμπε, για την ουκρανική κρίση

    Η ουκρανική κρίση αναμένεται να βρεθεί στην κορυφή της ατζέντας των συνομιλιών που θα έχουν σήμερα στο Βερολίνο η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε. Η επίσκεψη του Αμπε στο Βερολίνο πραγματοποιείται την ώρα που οι ηγέτες της Δύσης αυξάνουν την πίεση προς τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να εφαρμόσει τη Συμφωνία της Γενεύης, η οποία είχε ως στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης στην Ουκρανία.

    Οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν ακόμη τις διαφορές μεταξύ της Ιαπωνίας, της Κίνας και της Νότιας Κορέας για τα διαφιλονικούμενα νησιά στη Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας. Κατά την παραμονή του στο Βερολίνο, ο Ιάπωνας ηγέτης θα συναντηθεί με τον Γερμανό πρόεδρο Γιοακίμ Γκάουκ και θα παραστεί σε γερμανο-ιαπωνικό φόρουμ.

    [09] «Ταξίδι στον κόσμο του σουφισμού», στο Μουσείο Μπενάκη

    Στον στρόβιλο των σούφι θα βρεθεί από την Παρασκευή, 2 Μαΐου, ο επισκέπτης του Μουσείου Μπενάκη της Πειραιώς. Τον «ιερό δρόμο» των σουφικών αδελφοτήτων κατέγραφε με την κάμερά του ο σκηνοθέτης Χρόνης Πεχλιβανίδης στα απανταχού ταξίδια του και με το αποτέλεσμα της δουλειάς του μεταφέρει τον θεατή σε «Ένα ταξίδι στον κόσμο του σουφισμού» όπως μαρτυρά και ο τίτλος της έκθεσής του, που εγκαινιάστηκε την Τρίτη, στον δεύτερο όροφο του Μουσείου Μπενάκη.

    Επτά μεγάλης επιφάνειας βίντεο εικόνας και ήχου με τελετές διαφορετικών περιοχών, σε ταυτόχρονη λειτουργία, μεταδίδουν τον παλμό, τις ρυθμικές κινήσεις, την ποικιλομορφία των διαφόρων ταγμάτων (ταρικά), τη διαδικασία που απαιτείται για την κορύφωση της τελετουργίας, τον εκστασιασμό. Από τους αναγνωρίσιμους περιστρεφόμενους δερβίσηδες του τάγματος Μεβλεβίδων της Τουρκίας, σε τελετή Αλεβιτών του Ικονίου, και από τους μύστες του Κουρδιστάν, στο Αφγανιστάν, μέχρι το αφρικανικό Ισλάμ του Σουδάν με τις εβδομαδιαίες δημόσιες τελετές των σούφι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 30 April 2014 - 6:30:24 UTC