Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Η Ευρωπαϊκή Αριστερά θα είναι η θετική έκπληξη των εκλογών του Μάη
  • [02] Συζήτηση για τις σχέσεις Μπαλτάκου- Χρυσής Αυγής, προτού κλείσει η Βουλή, ζητά ο Αλέξης Τσίπρας
  • [03] Δεν είχε προσυμφωνηθεί η κοινή μας παρουσία, τόνισαν Γ. Παπανδρέου και Φ. Κουβέλης
  • [04] Απάντηση Ι. Στουρνάρα, στο αίτημα του Αλ. Τσίπρα να κατατεθεί στη Βουλή η συμφωνία με την τρόικα
  • [05] Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι πωλητές λαϊκών αγορών
  • [06] Με γοργούς ρυθμούς υλοποιείται το πρόγραμμα δωρεάν διανομής φρούτων σε περίπου 1500 σχολεία
  • [07] Ποινική δίωξη σε βάρος του ενοικιαστή και των δύο υπαλλήλων στο λούνα παρκ του Ελληνικού
  • [08] Οι ρωσικές Αρχές απελαύνουν τέσσερις Αμερικανούς
  • [09] Έκτακτη σύγκληση του μόνιμου συμβουλίου του ΟΑΣΕ το απόγευμα με θέμα την ουκρανική κρίση
  • [10] Η Ουάσινγκτον ανακοινώνει νέες κυρώσεις κατά της Μόσχας
  • [11] Ορφανό αρκουδάκι υιοθέτησε ο Αρκτούρος

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Η Ευρωπαϊκή Αριστερά θα είναι η θετική έκπληξη των εκλογών του Μάη

    Την ικανοποίησή του από την περιοδεία του στις ευρωπαϊκές χώρες, γιατί «από παντού έρχεται μήνυμα ελπίδας και αλλαγής» εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας χθες το βράδυ σε προεκλογική συγκέντρωση της Εναλλακτικής Αριστεράς Γαλικίας, στην Ισπανία.

    Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι ο νεοφιλελευθερισμός δεν είναι φυσικό φαινόμενο, ούτε και είναι ανίκητος. Έχουμε τη βεβαιότητα, πρόσθεσε, ότι η Ευρωπαϊκή Αριστερά θα είναι η θετική έκπληξη των εκλογών του Μάη. Στη θέση μιας Ευρώπης του φόβου για την ανεργία και τη φτώχεια, στη θέση της σημερινής Ευρώπης που αναδιανέμει εισόδημα στους λίγους και φόβο στους πολλούς, στη θέση μιας Ευρώπης των τραπεζιτών και του κεφαλαίου, θέλουμε μια Ευρώπη των ανθρώπινων αναγκών, είπε ο κ. Τσίπρας. Σημείωσε, επίσης, ότι για πρώτη φορά μετά τον πόλεμο, μια ολόκληρη γενιά ξέρει ότι θα ζήσει χειρότερα και υπογράμμισε ότι αυτή την Ευρώπη θα την αλλάξουμε με την ψήφο και τους αγώνες μας. Αναφερόμενος στις εντυπώσεις του από τις περιοδείες του, ο κ. Τσίπρας είπε: «Έχω γυρίσει σχεδόν όλες τις χώρες της Ευρώπης σε μια καμπάνια για την αλλαγή της Ευρώπης. Από παντού έρχεται μήνυμα ελπίδας και αλλαγής. Ο νεοφιλελευθερισμός δεν είναι φυσικό φαινόμενο, ούτε και είναι ανίκητος. Έχουμε τη βεβαιότητα ότι η Ευρωπαϊκή Αριστερά θα είναι η θετική έκπληξη των εκλογών του Μάη. Η Ευρωπαϊκή Αριστερά υπολογίζει σε εσάς. Ο ΣΥΡΙΖΑ υπολογίζει σε εσάς».

    [02] Συζήτηση για τις σχέσεις Μπαλτάκου- Χρυσής Αυγής, προτού κλείσει η Βουλή, ζητά ο Αλέξης Τσίπρας

    Να αναλάβει τη θεσμική ευθύνη που του αναλογεί και να ορίσει την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση με θέμα τις «αποκαλύψεις για τις στενές σχέσεις του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης με τη νεοναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και τις αναφορές του περί χειραγώγησης της δικαιοσύνης» προτού κλείσει η Βουλή, ζητά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Στην επιστολή του, ο κ. Τσίπρας επισημαίνει ότι σήμερα, 25 ημέρες μετά το αίτημα για τη διεξαγωγή της προ ημερησίας διάταξης συζήτησης, δεν έχει προγραμματιστεί απολύτως τίποτα και ότι τα τελευταία δύο χρόνια η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει πέντε αιτήματα για προ ημερησίας διάταξης συζήτηση και έχει συζητηθεί μόλις μία. Επίσης, ότι «τα τελευταία δύο χρόνια, ο ίδιος έχει καταθέσει 15 επίκαιρες ερωτήσεις στον πρωθυπουργό και δεν προσήλθε σε καμία». Όπως αναφέρει ειδικότερα, συνολικά έχουν κατατεθεί 60 επίκαιρες ερωτήσεις στον πρωθυπουργό από όλες τις πτέρυγες της Βουλής και δεν έχει προσέλθει να απαντήσει σε καμία. «Τέτοια προκλητική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά, τέτοια περιφρόνηση της δημοκρατίας και του ΚτΒ δεν έχει υπάρξει στα κοινοβουλευτικά χρονικά» αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

    [03] Δεν είχε προσυμφωνηθεί η κοινή μας παρουσία, τόνισαν Γ. Παπανδρέου και Φ. Κουβέλης

    Ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Φώτης Κουβέλης κατά την παρουσίαση του βιβλίου της υποψήφιας ευρωβουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Μαριλένας Κοππά, διαβεβαίωσαν ότι η κοινή τους παρουσία δεν είχε προσυμφωνηθεί. «Δεν περίμενα η παρουσίαση ενός βιβλίου να θεωρηθεί αντισυμβατική κίνηση, να προκαλέσει προσμονή και ανησυχία σε πολλούς κύκλους. Ο φόβος αποτελεί κακό σύντροφο. Δεν πρέπει να κρίνουμε τα πάντα, μέσα από το πρίσμα της μικροπολιτικής» δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου και αναφέρθηκε εκτενώς στις συνθήκες που επικρατούσαν το 2010 στην Ευρώπη και την κρίση που αντιμετώπιζε η χώρα, υπερασπιζόμενος τις πολιτικές επιλογές που έκανε ως πρωθυπουργός. «Επικράτησε η λογική για "κακά παιδιά" και όλα απαντούσαν στο ότι η συντηρητική Ευρώπη δεν έδωσε απαντήσεις στην κρίση» είπε.

    Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι το δίλημμα μνημόνιο ή όχι που επικράτησε το επόμενο διάστημα, από τότε, σκέπασε τις αιτίες για τις οποίες πέσαμε στην κρίση. «Το μνημόνιο τελειώνει, τώρα τι θα κάνουμε χωρίς τους βαρβάρους;» αναρωτήθηκε και τόνισε ότι θα είναι κρίμα να γυρίσουμε ξανά στα ίδια, εκείνα που προκάλεσαν την κρίση. Ο πρώην πρωθυπουργός αναρωτήθηκε γιατί εξαφανίστηκε η έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την τρόικα και για το πως εφαρμόστηκε το πρόγραμμα προσαρμογής και κάνοντας αναφορά στον Ευάγγελο Βενιζέλο, είπε ότι σωστά ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ότι πετύχαμε μεγάλη προσαρμογή. Ωστόσο, σημείωσε: «Αυτοί που θα έσκιζαν το μνημόνιο ή που μιλούσαν για "Ζάππεια" το 2010 με τη στάση που είχαν υιοθετήσει, αν υπήρχε συναίνεση οι Έλληνες θα είχαν γλυτώσει πολύ κόπο και πόνο». Αναφερόμενος στον ρόλο του ΠΑΣΟΚ, είπε ότι έκανε το εθνικό του καθήκον, υποστήριξε ότι δεν ζητάει δικαίωση και από δω και στο εξής χρειάζεται να έχει «ξεκάθαρο προοδευτικό πρόσημο, διασφαλίζοντας την πολιτική σταθερότητα. Δεν δικαιούμαστε να είμαστε παρατηρητές καμιάς δεξιάς ή αριστερής πρόσκλησης».

    Από τη μεριά του, ο Φώτης Κουβέλης σχολίασε για τα όσα ακούστηκαν τις τελευταίες ημέρες λέγοντας: «Αφήνω άλλους να κουβαλήσουν στο πολιτικό τους μυαλό, Λαιστρυγόνες και Κύκλωπες». Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σημείωσε ότι η κρίση στρατηγικής που έχει η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, την οδηγεί να έχει γίνει συγγενής συντηρητικών πολιτικών και υπερασπίστηκε τις επιλογές της ΔΗΜΑΡ, τονίζοντας ότι βοήθησε με υπευθυνότητα να μη βγει η χώρα από το ευρώ.

    [04] Απάντηση Ι. Στουρνάρα, στο αίτημα του Αλ. Τσίπρα να κατατεθεί στη Βουλή η συμφωνία με την τρόικα

    Στην ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών παραπέμπει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Στουρνάρας, με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από αίτηση κατάθεσης εγγράφων με την οποία ο κ. Τσίπρας και οι βουλευτές του κόμματός του ζητούσαν «το σύνολο της νέας συμφωνίας της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα (Μνημόνιο 2014)». «Τα κείμενα που συνθέτουν το Μνημόνιο Συνεννόησης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Τράπεζας της Ελλάδος, που εγκρίθηκαν και αναθεωρούνται βάσει των διατάξεων του άρθρου 1 του ν.4046/2012, αναρτώνται ευθύς αμέσως μετά την επικαιροποίησή τους στην ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών, όπου βρίσκονται διαθέσιμες και οι προηγούμενες εκδόσεις τους (Ιουλίου 2013, Μαΐου 2013 και Δεκεμβρίου 2012)», αναφέρει στην απάντησή του ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

    [05] Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι πωλητές λαϊκών αγορών

    Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους σε όλη την Ελλάδα είναι οι παραγωγοί και πωλητές λαϊκών αγορών, μετά τις άκαρπες προσπάθειες που είχαν σήμερα για να συναντηθούν με μέλη των κομμάτων στη Βουλή. Οι απεργοί επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στον πρόεδρο της διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, Γιώργο Βλάχο, ενώ πέταξαν εμπορεύματά τους έξω από τη Βουλή κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης που πραγματοποίησαν μέχρι αργά το μεσημέρι. Σήμερα το απόγευμα θα συνεδριάσουν οι πρόεδροι των ομοσπονδιών και των πρωτοβάθμιων σωματείων παραγωγών και πωλητών λαϊκών αγορών για να καθορίσουν τη μορφή των κινητοποιήσεων τους, ενώ ξεκαθάρισαν ότι η απεργία που έχουν εξαγγείλει είναι διαρκείας. Αύριο το πρωί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από την κεντρική λαχαναγορά του Ρέντη.

    [06] Με γοργούς ρυθμούς υλοποιείται το πρόγραμμα δωρεάν διανομής φρούτων σε περίπου 1500 σχολεία

    Στο δεύτερο ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου βρέθηκε σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης, στο πλαίσιο του προγράμματος δωρεάν διανομής φρούτων και φρουτοσαλάτας, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και για τη φετινή χρονιά σύμφωνα με την εκ περιτροπής διανομή, πραγματοποιείται σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Πέρυσι, υλοποιήθηκε αντίστοιχα μόνο σε σχολεία της Περιφέρειας.

    Το πρόγραμμα , όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Τσαυτάρης, υλοποιείται με ικανοποιητικούς ρυθμούς σε περίπου 1.500 σχολεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, με τα προϊόντα να μοιράζονται σε σχεδόν 300.000 μαθητές. Στόχος τόσο αυτού του προγράμματος, όσο κι εκείνου διανομής γάλακτος στα σχολεία, είναι να εξοικειωθούν τα παιδιά με τα εξαιρετικής ποιότητας τρόφιμα του τόπου τους και την υγιεινή διατροφή, επισήμανε μεταξύ άλλων ο υπουργός ο οποίος ευχαρίστησε τις υπηρεσίες του υπουργείου, τους δασκάλους και τις σχολικές επιτροπές για την συμβολή τους στην υλοποίηση του προγράμματος.

    [07] Ποινική δίωξη σε βάρος του ενοικιαστή και των δύο υπαλλήλων στο λούνα παρκ του Ελληνικού

    Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματική βλάβη, άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του Ιταλού ενοικιαστή εξοπλισμού του λούνα παρκ στο Ελληνικό, και των δύο υπαλλήλων στον χώρο, όπου βρήκε χθες τραγικό θάνατο ένα 13χρονο αγόρι και τραυματίστηκε η 9χρονη αδερφή του. Με εντολή του εισαγγελέα, η δικογραφία ανατέθηκε σε τακτικό ανακριτή, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης. Και οι τρεις κατηγορούμενοι αναμένεται να λάβουν προσθεσμία για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

    Επίσης, την άμεση διενέργεια ελέγχου στον δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, προκειμένου να εξεταστεί η νομιμότητα λειτουργίας του λούνα- παρκ,διέταξε ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεωρητών- Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, Παρασκευάς Νομικός,μετά από εντολή του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη.

    [08] Οι ρωσικές Αρχές απελαύνουν τέσσερις Αμερικανούς

    Οι Αρχές της Ρωσίας αποφάσισαν να απελάσουν τέσσερις Αμερικανούς οι οποίοι είχαν μπει στη χώρα με τουριστική βίζα αλλά στην πραγματικότητα δίδασκαν αγγλικά και επιδίδονταν σε «προπαγάνδα υπέρ των αμερικανικών αξιών», όπως ανακοίνωσε σήμερα η ρωσική υπηρεσία μετανάστευσης (FMS).

    Ένα δικαστήριο στην Τσεμποξάρι, 700 χλμ. ανατολικά της Μόσχας, καταδίκασε τους τέσσερις Αμερικανούς κι έδωσε εντολή να εγκαταλείψουν το ρωσικό έδαφος και να καταβάλουν πρόστιμο 2.000 ρουβλίων, σύμφωνα με μια ανακοίνωση του τοπικού παραρτήματος της υπηρεσίας μετανάστευσης.

    [09] Έκτακτη σύγκληση του μόνιμου συμβουλίου του ΟΑΣΕ το απόγευμα με θέμα την ουκρανική κρίση

    Το μόνιμο συμβούλιο του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) θα συγκληθεί εκτάκτως σήμερα στις 15:00 στη Βιέννη (18:00 ώρα Ελλάδας) για να συζητήσει τη σύγκρουση στην Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα η εκπρόσωπος του οργανισμού Νατάσα Ρατζάκοβιτς.

    Επτά παρατηρητές του ΟΑΣΕ που συνελήφθησαν την Παρασκευή εξακολουθούν να κρατούνται από φιλορώσους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία.

    [10] Η Ουάσινγκτον ανακοινώνει νέες κυρώσεις κατά της Μόσχας

    Οι νέες αμερικανικές κυρώσεις κατά της Μόσχας για τον ρόλο της στην ουκρανική κρίση θα ανακοινωθούν σήμερα, ανακοίνωσε ο Μπαράκ Ομπάμα από τη Μανίλα, διευκρινίζοντας ότι θα πλήξουν κυρίως μεμονωμένα άτομα, εταιρείες και τις εισαγωγές πολεμικού υλικού υψηλής τεχνολογίας. Η Ευρωπαϊκή Ενωση αναμένεται επίσης να ανακοινώσει εντός της ημέρας την ενίσχυση των κυρώσεων, σε συντονισμό με την Ουάσινγκτον. Οι νέες αμερικανικές κυρώσεις θα βασίζονται στις ήδη ισχύουσες, τόνισε ο Μπαράκ Ομπάμα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων , τελευταίο σταθμό της ασιατικής του περιοδείας. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ διευκρίνισε ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα δώσει στη δημοσιότητα κατάλογο "προσώπων και εταιρειών" που θα πληγούν από τις αμερικανικές κυρώσεις, που ανήκουν στον στενό κύκλο του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, τον οποίο η Ουάσινγκτον κατηγορεί ότι δεν τηρεί τη συμφωνία της Γενεύης για την αποκλιμάκωση της έντασης στην Ουκρανία.

    Διαβάστε επίσης:Έκτακτη σύγκληση του μόνιμου συμβουλίου του ΟΑΣΕ το απόγευμα με θέμα την ουκρανική κρίση,Οι ρωσικές Αρχές απελαύνουν τέσσερις Αμερικανούς

    [11] Ορφανό αρκουδάκι υιοθέτησε ο Αρκτούρος

    Αρκουδάκι που έχασε την μαμά του και περιφερόταν μόνο του υιοθέτησε ο Αρκτούρος, με στόχο να το μεγαλώσει και να αφεθεί ελεύθερο λίγο πριν από τον χειμέριο ύπνο, ώστε να φωλιάσει φυσιολογικά και να ξυπνήσει στη φύση. Το μόλις 2,5 μηνών ζωάκι είχε βρεθεί πριν από λίγες μέρες, στην Αυγή Καστοριάς, να περιφέρεται σε αγροτικό δρόμο. Κάτοικος του χωριού το πήρε και ειδοποίησε τον "Αρκτούρο", συνεργάτες του οποίου κατέφθασαν στην περιοχή και άφησαν ελεύθερο το αρκουδάκι, υπό παρακολούθηση, κοντά στο σημείο που είχε βρεθεί, μήπως εμφανισθεί η μητέρα του, αλλά μάταια.

    "Αν ζούσε η μητέρα του, θα είχε επιστρέψει για να το πάρει. Οι μαμάδες-αρκούδες δεν αφήνουν τα μωρά, θα πρέπει να τις σκοτώσεις για να τα πάρεις" εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πάνος Στεφάνου από τον "Αρκτούρο", συμπληρώνοντας ότι, επειδή το αρκουδάκι ήταν ήδη μόνο του για δεύτερη μέρα, κρίθηκε ασφαλέστερη η μεταφορά του στις εγκαταστάσεις της οργάνωσης προκειμένου να μη διακινδυνεύσει η επιβίωση του ήδη αδυνατισμένου και στρεσαρισμένου ζώου. Άλλωστε, τα αρκουδάκια δεν μπορούν να επιβιώσουν χωρίς τη μητέρα τους σε τόσο μικρή ηλικία. Αν και η μικρή "Ζωή", όπως ονομάστηκε το αρκουδάκι, ήταν ελαφρώς υποσιτισμένη, η κατάστασή της είναι σταθερή και δεν εμπνέει καμία ανησυχία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 28 April 2014 - 12:30:25 UTC