Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πωλητών και παραγωγών λαϊκών αγορών
  • [02] Στον εισαγγελέα οι τρεις υπάλληλοι του λούνα παρκ στο Ελληνικό
  • [03] Εκτός κινδύνου η 9χρονη που τραυματίστηκε σε λούνα παρκ
  • [04] Τα «μυστικά» των προϊστορικών ανθρώπων μέσα από ευρήματα του οικισμού Ντικιλί Τας
  • [05] «Από τον Ράιχενμπαχ του Όθωνα ... στον Ράιχενμπαχ της Μέρκελ»

  • [01] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πωλητών και παραγωγών λαϊκών αγορών

    Σε εξέλιξη είναι η συγκέντρωση διαμαρτυρίας πωλητών και παραγωγών λαϊκών αγορών, στην πλατεία Κάνιγγος, κατά του νέου νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης. «Το νέο νομοσχέδιο είναι ταφόπλακα για τις λαϊκές αγορές, θα διώξει του παραγωγούς και τους επαγγελματίες από τις λαϊκές και θα οδηγήσει το λιανεμπόριο των οπωροκηπευτικών στα μεγάλα συμφέροντα και τα σούπερ μάρκετ» υποστήριξε, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών, Παντελής Μόσχος.

    Υπάρχουν τέσσερις φανερές και πάρα πολλές κρυφές διατάξεις, που φέρουν αυτά τα αποτελεσματα, τόνισε ο κ. Μόσχος και ανέφερε ειδικότερα τις ρυθμίσεις για την «πλήρωση των θέσεων, τον διαχωρισμό παραγωγών και επαγγελματιών, τα πολύ μεγάλα πρόστιμα και ότι η άδεια των παραγωγών δεν θα ισχύει για όλη τη χώρα». Θέλουν να διαλύσουν τις λαϊκές αγορές και οι παραγωγοί να γίνουν ευάλωτοι στα μεγάλα συμφέροντα. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε με απεργία διαρκείας, πρόσθεσε ο κ. Μόσχος και κατηγόρησε το υπουργείο Ανάπτυξης ότι δεν κάνει διάλογο.

    Λόγω της συγκέντρωσης είναι κλειστή η οδός Ακαδημίας στη συμβολή της με την πλατεία Κάνιγγος. Οι παραγωγοί και πωλητές, στη συνέχεια, θα πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή.

    [02] Στον εισαγγελέα οι τρεις υπάλληλοι του λούνα παρκ στο Ελληνικό

    Στον εισαγγελέα οδηγούνται σήμερα οι τρεις υπάλληλοι του λούνα παρκ στο Ελληνικό, όπου σημειώθηκε το τραγικό δυστύχημα με έναν 13χρονο νεκρό και την 9χρονη αδελφούλα του σοβαρά τραυματισμένη, χθες το απόγευμα.

    Πρόκειται για έναν Ιταλο, που φέρεται ως υπεύθυνος του λούνα παρκ και δύο ακόμα υπαλλήλους, υπήκοους Μπαγκλαντές, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία από το αστυνομικό τμήμα Ελληνικού για ανθρωποκτονία από αμέλεια και βαριές σωματικές βλάβες. Από την αστυνομία, συνεχίζεται η έρευνα για να ξεκαθαριστεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς του λούνα παρκ, γι αυτό ζητήθηκαν στοιχεία από τον δήμο, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει υπάρξει επικοινωνία με τον φερόμενο ως διαχειριστή της εταιρείας που εκμεταλλεύεται τον χώρο, προκειμένου να παρουσιαστεί και να καταθέσει.

    Διαβάστε επίσης:

    Εκτός κινδύνου η 9χρονη που τραυματίστηκε σε λούνα παρκ

    [03] Εκτός κινδύνου η 9χρονη που τραυματίστηκε σε λούνα παρκ

    Σταθερή παραμένει η κατάσταση της υγείας της 9χρονης, που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», με θλάση στον πνεύμονα μετά τον τραυματισμό της χθες το απόγευμα σε λούνα πάρκ στο Ελληνικό. Η μικρή επικοινωνεί με το περιβάλλον και η υγεία της δεν διατρέχει κίνδυνο.

    Διαβάστε επίσης:

    Στον εισαγγελέα οδηγούνται οι τρεις υπάλληλοι του λούνα παρκ στο Ελληνικό

    Τραγωδία σε παιδικό πάρκο στο Ελληνικό

    [04] Τα «μυστικά» των προϊστορικών ανθρώπων μέσα από ευρήματα του οικισμού Ντικιλί Τας

    Σε όλη τη διάρκεια της προϊστορικής εποχής, το μεγαλύτερο μέρος της εύφορης πεδιάδας των Φιλίππων και της Δράμας καλυπτόταν από έλη μέχρι και τη δεκαετία του 1930, οπότε ξεκίνησε η αποξήρανση ώστε να δημιουργηθούν νέες καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Όπως και στους μεταγενέστερους χρόνους, έτσι και στην προϊστορική εποχή, τα καλύτερα σημεία για κατοίκηση ήταν στην περιφέρεια της πεδιάδας, κοντά στους πρόποδες των γύρω βουνών και λοφοσειρών, καθώς εκεί βρίσκονταν εύφορα εδάφη για καλλιέργεια, πηγές πόσιμου νερού (όπως μαρτυρούν μέχρι σήμερα ακόμη πολλά τοπωνύμια της περιοχής Κρηνίδες, Βρυσούλες, Κεφαλάρι) και ποικιλία βιοτόπων και πρώτων υλών.

    Ένας από τους γνωστότερους προϊστορικούς οικισμούς της περιοχής των Φιλίππων και της ευρύτερης περιοχής της ανατολικής Μακεδονίας, όπου οι ανασκαφές έφεραν στο φως σημαντικά ευρήματα και πλειάδα επιστημονικών στοιχείων για τη ζωή των προϊστορικών ανθρώπων, πήρε το όνομά του επί τουρκοκρατίας, εξαιτίας ενός μαρμάρινου επιτύμβιου μνημείου ρωμαϊκής εποχής που δεσπόζει στο τοπίο. Ο προϊστορικός, λοιπόν, οικισμός Ντικιλί Τας (που σημαίνει «όρθια πέτρα» στα τουρκικά) βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα της πεδιάδας των Φιλίππων, στις παρυφές της σημερινής κωμόπολης των Κρηνίδων, του Δήμου Καβάλας. Απέχει λιγότερο από 2 χλμ. από το κέντρο της φημισμένης αρχαίας πόλης των Φιλίππων και τον ομώνυμο αρχαιολογικό χώρο.

    [05] «Από τον Ράιχενμπαχ του Όθωνα ... στον Ράιχενμπαχ της Μέρκελ»

    Γνωρίζατε ότι πριν την έλευση στην Ελλάδα, το 2011, του γερμανού απεσταλμένου της Κομισιόν Χορστ Ράιχενμπαχ, στην Αθήνα του 1833, επί βασιλιά Όθωνα, υπήρχε ο νεαρός υπολοχαγός του βαυαρικού ιππικού, τεχνίτης μηχανών, Χριστόφορος Ράιχενμπαχ, ο οποίος ανέλαβε ως διευθυντής του διεθνούς νομισματοκοπείου να κόψει την πρώτη δραχμή ως εθνικό νόμισμα; Και μάλιστα ... τι ειρωνεία της ιστορίας- οι πρώτες δραχμές που αντικατέστησαν τον καποδιστριακό φοίνικα κόπηκαν στο νομισματοκοπείο της Βαυαρίας το 1836; Το αναδεικνύει από τα αρχεία της ιστορίας ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ψύλος, συγγραφέας του βιβλίου «Από τον Ράιχενμπαχ του Όθωνα στον Ράιχενμπαχ της Μέρκελ» που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Λιβάνη.

    Είναι η οικονομική και πολιτική ιστορία των «Εκατόν ογδόντα χρόνων γερμανοκρατίας στην Ελλάδα», όπως αναφέρεται στον υπότιτλο. Οι δύο Ράιχενμπαχ μπορεί να είναι μια απλή συνωνυμία αλλά σηματοδοτούν, κατά τον συγγραφέα, τη γερμανική ηγεμονική παρουσία από την Ελλάδα της δραχμής στην Ελλάδα του ευρώ: «Η ιστορία επαναλαμβάνεται, έστω και σαν φάρσα».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 28 April 2014 - 8:30:23 UTC