Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Η πολιτική σταθερότητα το διακύβευμα των εκλογών
  • [02] Σε διαβούλευση ο νέος Κώδικας Ποινικής Δικονομίας
  • [03] Απελευθερώθηκε για ιατρικούς λόγους ένας από τους παρατηρητές του ΟΑΣΕ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Η πολιτική σταθερότητα το διακύβευμα των εκλογών

    Το δίλημμα του επερχόμενων εκλογών που τίθεται ενώπιον του Ελληνικού λαού, σε πανεθνικό επίπεδο και περιφερειακό επίπεδο είναι, «ή θα πορευτεί η χώρα με κυβερνητική και πολιτική σταθερότητα και ασφάλεια και θα ολοκληρώσει αυτό που έχει αρχίσει, η θα τεθούν κάποια πράγματα πολύ σημαντικά υπό αμφισβήτηση», τόνισε από τα Ιωάννινα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το απόγευμα.

    Ο κ. Βενιζέλος ειδικότερα, υπογράμμισε ότι πρέπει να σεβαστούμε, να τιμήσουμε και να αξιοποιήσουμε τις μεγάλες θυσίες του Ελληνικού λαού, «που πιάνουν τόπο τώρα», ενώ πρόσθεσε ότι είναι αναγκαίο να «ολοκληρώσουμε όλοι μαζί οι Έλληνες, αυτό τον στόχο που έχουμε θέσει να ξανακάνουμε την χώρα μας μια φυσιολογική κανονική χώρα, αυτοδύναμη, ουσιαστικά ισότιμη μέσα στην Ευρώπη, η θα τα θέσουμε όλα αυτά υπό αμφισβήτηση. Ας σκεφτούμε τι θα είχε συμβεί εάν δεν ακολουθούσαμε το δύσκολο δρόμο, θα υπήρχαν όλα, θα είχαμε προοπτική να παλέψουμε την ανεργία ή θα ήμασταν ένα σκορποχώρι, μια ζούγκλα».

    Απαντώντας σε ερώτηση, για την ενδεχόμενη παρουσία του Γ. Παπανδρέου αύριο, στην παρουσίαση βιβλίου της υποψήφιας ευρωβουλευτού με την ΔΗΜΑΡ Μαριλένας Κοππά είπε: «Δεν έχω να πω τίποτα και τι μπορώ να πω», ενώ λίγο νωρίτερα, αναφερόμενος στον πρώην πρωθυπουργό είπε: «Είναι βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, είναι ένας από τους βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση, άρα διαδραματίζει ένα ρόλο, που είναι θεσμικά και αριθμητικά κρίσιμος και φαντάζομαι ως πρώην πρωθυπουργός της κρίσιμης περιόδου της ένταξης στο αρχικό μνημόνιο έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από κάθε άλλο να δει να πετυχαίνει η προσπάθεια».

    [02] Σε διαβούλευση ο νέος Κώδικας Ποινικής Δικονομίας

    Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ανάρτησε σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου για το νέο Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, στον οποίο έχουν μεταφερθεί καινοτομίες που ήδη εφαρμόζονται σε άλλα κράτη όπως είναι η Μεγάλη Βρετανία, ΗΠΑ, Γερμανία, κ.λπ.

    Οι καινοτομίες αυτές αποσκοπούν, κατά κύριο λόγο στην αποσυμφόρηση των δικαστηρίων από χιλιάδες εκκρεμείς υποθέσεις.

    Ο νέος Κώδικας Ποινικής Δικονομίας, που είναι έργο της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, που συγκροτήθηκε υπό τον πρόεδρο της καθηγητή της Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Λάμπρο Μαργαρίτη, προβλέπει την καθιέρωση του θεσμού του «ποινικού εισαγγελέα συνδιαλλαγής» ο οποίος θα συνδιαλέγεται με τον κατηγορούμενο για το ύψος της ποινής πριν φτάσει η υπόθεση στο ακροατήριο.

    Σύμφωνα με το νομοσχέδιο ο «ποινικός εισαγγελέας συνδιαλλαγής» θα έχει τη δυνατότητα να συνδιαλέγεται με τον κατηγορούμενο και να συμφωνεί για το ύψος της ποινής, χωρίς η υπόθεση να φτάνει στο ακροατήριο.

    [03] Απελευθερώθηκε για ιατρικούς λόγους ένας από τους παρατηρητές του ΟΑΣΕ

    Ένας από τους οκτώ ευρωπαίους παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) που κρατούνται από την Παρασκευή στην πόλη Σλαβιάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας, "απελευθερώθηκε" σήμερα, ενώ οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται για τους συναδέλφους του, δήλωσε μια εκπρόσωπος των αυτονομιστών.

    Αυτόπτες μάρτυρες είδαν τον παρατηρητή να βγαίνει από το κτίριο των διοικητικών υπηρεσιών του Σλαβιάνσκ συνοδευόμενος από τρεις άοπλους άνδρες, να μπαίνει σ' ένα λευκό τζιπ του ΟΑΣΕ και να αναχωρεί.

    Πρόκειται για τον Σουηδό παρατηρητή, ο οποίος πάσχει από ήπια μορφή διαβήτη, σύμφωνα με την εκπρόσωπο Στέλα Χορόσεβα. "Απελευθερώθηκε", είπε η εκπρόσωπος του αυτονομιστή δημάρχου του Σλαβιάνσκ. "Όσον αφορά τους άλλους, οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται", πρόσθεσε.

    Ερωτηθείσα αν είναι ο μόνος από τους παρατηρητές που απελευθερώνεται σήμερα, η εκπρόσωπος απάντησε, "Ναι".

    Δώδεκα άνθρωποι, από τους οποίους οκτώ ξένοι και τέσσερις Ουκρανοί, κρατούνται από την Παρασκευή από τους αυτονομιστές, οι οποίοι τους χαρακτήρισαν σήμερα "αιχμαλώτους πολέμου" και θέλουν να τους ανταλλάξουν με πρόσωπα που κρατούν οι ουκρανικές αρχές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 27 April 2014 - 18:30:23 UTC