Visit our Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: «Η δημιουργική Ελλάδα υπάρχει κυρίως στην Περιφέρεια»
  • [02] Δ. Κουτσούμπας: «Σημασία έχει να υλοποιείται στην πράξη το "όλοι για έναν και ένας για όλους"»
  • [03] Χωρίς λαϊκές αγορές από τη Δευτέρα
  • [04] Άστατος και τη Δευτέρα ο καιρός, προειδοποιεί εκτάκτως η ΕΜΥ
  • [05] Υπέρ της επιστροφής, στους Ελληνοκυπρίους, της κλειστής περιοχής της Αμμοχώστου, τάσσεται ο Ζ. Κλ. Γιούνκερ
  • [06] Ταξιδιωτική οδηγία για την ανατολική Ουκρανία, εξέδωσε το Βερολίνο
  • [07] Αγιοποιήθηκαν δύο πάπες, στο Βατικανό
  • [08] Χέιγκ: Οι νέες κυρώσεις κατά της Μόσχας θα είναι μία επέκταση των υφιστάμενων
  • [09] Ο Νετανιάχου κάλεσε τον Αμπάς να αποχωρήσει από τη συμφωνία με τη Χαμάς

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: «Η δημιουργική Ελλάδα υπάρχει κυρίως στην Περιφέρεια»

    «Η δημιουργική Ελλάδα υπάρχει κυρίως στην Περιφέρεια και πρέπει να τη βγάλουμε στο προσκήνιο. Οι εκλογές, οι τοπικές οι περιφερειακές και οι ευρωπαϊκές, είναι μια ευκαιρία να αναδείξουμε αυτή την Ελλάδα και να φύγουμε από τη μιζέρια τον μικροκομματισμό και την γκρίνια» δήλωσε o αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, αμέσως μετά την επίσκεψή του στον Αγροτικό Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό της Άρτας. Ο κ. Βενιζέλος, που ξεκίνησε την προεκλογική περιοδεία από την Άρτα, επισκέφτηκε στις 12 το μεσημέρι τον Συνεταιρισμό, συνοδευόμενος από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθ. Τσαυτάρη, και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το ΔΣ, αλλά και στελέχη της συνεταιριστικής επιχείρησης. Μεταξύ άλλων επισήμανε πως βούλησή του είναι να ενισχύσει τις τοπικές παραγωγικές δυνάμεις και πως η επίσκεψη στην Άρτα ήταν επιθυμία του, διευκρινίζοντας: «Γιατί η περιοχή είναι αυθεντική και ασχολείται με τα πραγματικά θέματα των πραγματικών ανθρώπων. Αυτό είναι που μας λείπει στην Ελλάδα».

    Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έστειλε το μήνυμα ότι «η Ελλάδα μετά την κρίση, υπάρχει, αντέχει και κερδίζει το χαμένο έδαφος» με αφορμή την καλή πορεία και τη συνεισφορά, στην τοπική και την εθνική Οικονομία, του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού. Τόνισε: «Ο Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός της Άρτας, είναι ένα από τα πιο ισχυρά σήματα στην ελληνική πτηνοτροφία και κατέχει μια πολύ σημαντική θέση στην αγορά. Χαίρομαι γιατί διαπίστωσα σήμερα ότι υπάρχει ένα θέμα σύγχρονο ανταγωνιστικό και αυτό διασφαλίζει δουλειά στις επιχειρήσεις που είναι συνεταιρισμένες, στους υπαλλήλους του συνεταιρισμού, αλλά και προστιθέμενη αξία σε όλη την περιοχή.

    [02] Δ. Κουτσούμπας: «Σημασία έχει να υλοποιείται στην πράξη το "όλοι για έναν και ένας για όλους"»

    Σε εκδήλωση για τους ανέργους που διοργάνωσαν εργατικά σωματεία και Λαϊκές Επιτροπές του Πειραιά, παρευρέθη σήμερα ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος χαρακτήρισε πολύ σημαντικές αυτές τις πρωτοβουλίες, τονίζοντας: «Σε αυτές τις σκληρές συνθήκες που βιώνει ο λαός, οι άνεργοι, οι λαϊκές οικογένειες, σε συνθήκες του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και με τα δεσμά της ΕΕ είτε βρισκόμαστε σε φάση οικονομικής κρίσης, είτε σε φάση σταθεροποίησης, όπως λένε, ή μικρής ανάκαμψης σχετικά για το επόμενο διάστημα, έχει σημασία να εκφράζεται η ταξική αλληλεγγύη, έτσι ώστε να μην μένει κανένας μόνος του στην κρίση, έχει σημασία να υλοποιείται στην πράξη το "όλοι για έναν και ένας για όλους"».

    «Το ΚΚΕ θα συνεχίσει με συνέπεια να παλεύει και στην Βουλή και παντού για μέτρα άμεσης ανακούφισης των εργαζομένων, των χαμηλοσυνταξιούχων, των χαμηλόμισθων, των λαϊκών οικογενειών, ιδιαίτερα των ανέργων» είπε ο κ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε: «Προτείνουμε επίδομα έκτακτο, τουλάχιστον 1000 ευρώ άμεσα, επίδομα ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις για όλους, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους ανέργους και τις οικογένειές τους, να μην γίνει καμία κατάσχεση, κανένας πλειστηριασμός, να μην κοπεί κανένα ρεύμα, νερό και τηλέφωνο, να διασφαλιστεί η δωρεάν μετακίνηση από τις συγκοινωνίες και βεβαίως να μπορέσει να διασφαλιστεί ότι ο χρόνος της ανεργίας, όσο διαρκεί, να προσμετράται ως συντάξιμος χρόνος».

    [03] Χωρίς λαϊκές αγορές από τη Δευτέρα

    Σε απεργία διαρκείας κατεβαίνουν από αύριο, Δευτέρα, οι παραγωγοί και οι πωλητές λαϊκών αγορών, κλείνοντας τις λαϊκές όλης της χώρας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο, που προωθείται από το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας. Για το πρωί αύριο έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση του κλάδου στην πλατεία Κάννιγγος και θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή. Αντίστοιχη εκδήλωση προγραμματίζεται και στη Θεσσαλονίκη, όπου οι διαμαρτυρόμενοι θα συγκεντρωθούν στις 9 στην Καμάρα και θα πορευτούν προς το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

    Τα σωματεία παραγωγών και εμπόρων καλούν όλο τον κλάδο σε απεργία διαρκείας από αύριο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νέο σχέδιο νόμου για τις Λαϊκές Αγορές και το Υπαίθριο Εμπόριο, του οποίου διατάξεις και άρθρα εκτιμάται από τον κλάδο ότι «απειλούν με διάλυση 50.000 οικογένειες, εξυπηρετώντας στο έπακρο τα μεγάλα συμφέροντα».

    [04] Άστατος και τη Δευτέρα ο καιρός, προειδοποιεί εκτάκτως η ΕΜΥ

    Συνεχίζεται η κακοκαιρία σε όλη τη χώρα, με τις βροχές, τις ισχυρές καταιγίδες και την κατά τόπους χαλαζόπτωση να κυριαρχούν συνθέτοντας ένα σκηνικό άστατου ανοιξιάτικου καιρού. Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε σήμερα η ΕΜΥ. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους εκδηλώνονται σήμερα σε όλη την χώρα. Έπειτα από μια πρόσκαιρη βελτίωση που θα σημειωθεί το βράδυ, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα κάνουν και πάλι αύριο την εμφάνισή τους στο ανατολικό Αιγαίο, το Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και τα Δωδεκάνησα. Στη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο τα φαινόμενα αναμένεται να είναι ιδιαίτερα έντονα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί- νοτιοδυτικοί από 3 έως 5 μποφόρ και στα νότια 5 με 7 και πιθανώς 8 μποφόρ.

    Βελτίωση του καιρού αναμένεται από αύριο (Δευτέρα) το βράδυ, στις περισσότερες περιοχές.

    Διαβάστε επίσης:

    Μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες από χαλαζόπτωση στην περιοχή του Άργους και της Νεμέας

    [05] Υπέρ της επιστροφής, στους Ελληνοκυπρίους, της κλειστής περιοχής της Αμμοχώστου, τάσσεται ο Ζ. Κλ. Γιούνκερ

    Ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, υποστηρίζει την πρόταση του Προέδρου Ν. Αναστασιάδη για επιστροφή στους Ελληνοκυπρίους της κλειστής περιοχής της κατεχόμενης Αμμοχώστου και εξαγγέλλει ότι εφόσον εκλεγεί, θα προβεί σε ενέργειες για λύση του Κυπριακού. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» ο κ. Γιούνκερ δηλώνει ότι «είναι πολύ εποικοδομητική εισήγηση» το πακέτο προτάσεων, που προωθεί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης για την Αμμόχωστο και περιλαμβάνει -σημειώνει- και απευθείας εμπόριο υπό την επίβλεψη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ωστόσο, αποφεύγει να απαντήσει κατά πόσον θα αποσύρει τον Κανονισμό της Επιτροπής για απευθείας εμπόριο μεταξύ κατεχομένων και χωρών - μελών της ΕΕ, Κανονισμός ο οποίος, σύμφωνα με τις γνωματεύσεις των νομικών υπηρεσιών του Συμβουλίου και της Ευρωβουλής, στηρίζεται σε «ακατάλληλη» νομική βάση.

    Ο πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου δηλώνει ότι εάν εκλεγεί πρόεδρος της Επιτροπής, θα διασφαλίσει ότι η όποια συμφωνημένη λύση υπάρξει στο Κυπριακό θα είναι συμβατή με το κοινοτικό κεκτημένο και τις Αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο υποψήφιος του ΕΛΚ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα βρίσκεται το Σάββατο, 3 Μαΐου, στην Κύπρο, στο πλαίσιο εκδηλώσεων, που οργανώνει ο ΔΗΣΥ για τα 10 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ.

    [06] Ταξιδιωτική οδηγία για την ανατολική Ουκρανία, εξέδωσε το Βερολίνο

    Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας εξέδωσε σήμερα ταξιδιωτική οδηγία προς τους Γερμανούς πολίτες καλώντας τους να αποφύγουν τα ταξίδια στις ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας εξαιτίας της έντασης που επικρατεί στην περιοχή και ανέφερε ότι κυρίως οι δημοσιογράφοι κινδυνεύουν να συλληφθούν όμηροι από τους αυτονομιστές.

    «Η κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία είναι έκρυθμη αυτή τη στιγμή. Στον απόηχο των τελευταίων εξελίξεων, θα πρέπει να θεωρείται ότι οι εκπρόσωποι του Τύπου διατρέχουν ιδιαίτερο κίνδυνο να συλληφθούν όμηροι από τις αυτονομιστικές ομάδες» αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του και προσθέτει ότι όλο και περισσότερα δημόσια κτίρια έχουν καταληφθεί από ενόπλους αυτονομιστές.

    [07] Αγιοποιήθηκαν δύο πάπες, στο Βατικανό

    «Οι δυο άγιοι πάπες είχαν το θάρρος να κοιτάξουν τα τραύματα του Θεού, τα χέρια του με τις πληγές του και να μπορέσουν να αγγίξουν τα τραυματισμένα πλευρά του», τόνισε ο πάπας Φραγκίσκος, κατά την ομιλία του στην τελετή αγιοποίησης του πάπα Ιωάννη Παύλου του Β΄ και του πάπα Ιωάννη του 23ου.

    Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης υπογραμμίζουν ότι κατά την τελετή που ολοκληρώθηκε στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, αναγνώσθηκαν και αποσπάσματα του Ευαγγελίου στα αρχαία ελληνικά, αλλά και στα αραβικά, για να τονισθεί η μεγάλη συμβολή των δυο νέων αγίων στην πρόοδο του οικουμενικού διαλόγου και στην ουσιαστική επαφή ανάμεσα στους διάφορους πολιτισμούς.

    [08] Χέιγκ: Οι νέες κυρώσεις κατά της Μόσχας θα είναι μία επέκταση των υφιστάμενων

    Ένας νέος γύρος κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας θα είναι μία επέκταση των υφιστάμενων μέτρων, περιλαμβανομένων της ταξιδιωτικής απαγόρευσης και της δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων ιδιωτών, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ουίλιαμ Χέιγκ. Η Ευρώπη και οι ΗΠΑ εργάζονται επίσης για την επιβολή μέτρων μεγαλύτερης εμβέλειας στους τομείς των οικονομικών, εμπορικών και χρηματοπιστωτικών κυρώσεων, αλλά αυτά αφορούν μελλοντικές αποφάσεις και δεν έχουν άμεση εφαρμογή, είπε ο ίδιος.

    «Θα προχωρήσουμε με πρόσθετες κυρώσεις, το κόστος για τη Ρωσία θα αυξηθεί», δήλωσε στο Sky News. «Αυτό που θα ακούσουμε τις επόμενες ημέρες, αυτό που θα συμφωνήσουμε... είναι μια επέκταση των υφιστάμενων κυρώσεων, μέτρα κατά ιδιωτών και οντοτήτων στη Ρωσία» είπε.

    [09] Ο Νετανιάχου κάλεσε τον Αμπάς να αποχωρήσει από τη συμφωνία με τη Χαμάς

    Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κάλεσε σήμερα τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς να αποχωρήσει από τη συμφωνία την οποία συνήψε με τη Χαμάς, την ισλαμιστική οργάνωση που διοικεί την Γάζα και η οποία έχει χαρακτηριστεί ως τρομοκρατική οργάνωση από το Ισραήλ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ. Η Φάταχ του προέδρου Αμπάς και η Χαμάς συμφώνησαν να ξεκινήσουν τις διαπραγματεύσεις προκειμένου να δημιουργήσουν μια κυβέρνηση συνεργασίας μέσα στις προσεχείς εβδομάδες.

    Ο Αμπάς «θα πρέπει να διαλέξει ανάμεσα σε μία συμμαχία με την Χαμάς, μία τρομοκρατική οργάνωση που επιθυμεί την καταστροφή του Ισραήλ και αρνείται το Ολοκαύτωμα, και σε μία αληθινή ειρήνη με το Ισραήλ» είπε ο Νετανιάχου ενώπιον του υπουργικού του συμβουλίου στην Ιερουσαλήμ. «Ελπίζουμε ότι θα εγκαταλείψει τη συμφωνία και θα επιστρέψει στον δρόμο της αληθινής ειρήνης» πρόσθεσε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 27 April 2014 - 12:30:26 UTC