Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καταφθάνουν στις Αφίδνες οι οπαδοί του ΠΑΟΚ
  • [02] Δύο τραυματίες από έκρηξη και πυρκαγιά σε φορτηγό πλοίο, στον Βόλο
  • [03] Δρακόντεια μέτρα για τον τελικό του Κυπέλου Ελλάδας
  • [04] «Κατάσκοποι του ΝΑΤΟ» οι παρατηρητές του ΟΑΣΕ, λένε οι φιλορώσοι αυτονομιστές
  • [05] Μπ. Ομπάμα: Η Β. Κορέα είναι ένα αδύναμο «κράτος παρίας»
  • [06] Nέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας
  • [07] Μ. Πακέν: «Η φωνή της Αντιγόνης εξακολουθεί να αντηχεί και σήμερα»

  • [01] Καταφθάνουν στις Αφίδνες οι οπαδοί του ΠΑΟΚ

    Από τις 9 το πρωί καταφθάνουν στον χώρο προκαθορισμένης συγκέντρωσής τους, στις Αφίδνες, έξω από την Αθήνα, τα πρώτα από τα 350 λεωφορεία με τους περίπου 21.000 οπαδούς του ΠΑΟΚ, που θα παρακολουθήσουν το βράδυ στο ΟΑΚΑ, τον φετινό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα στην ομάδα τους και τον Παναθηναϊκό. Έως αυτή την ώρα δεν αναφέρθηκαν σημαντικά προβλήματα στην ογκώδη αυτή μετακίνηση των οπαδών του «Δικεφάλου του Βορρά», παρά μόνον ένα τροχαίο ατύχημα, με υλικές ζημιές, που έγινε στις 6.30 το πρωί στην Εθνική Οδό, κοντά στο Αερινό Μαγνησίας, έξω από το Βόλο.

    Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, σημειώθηκε καραμπόλα τεσσάρων λεωφορείων από την πομπή, με συνέπεια να προκληθούν υλικές ζημιές και να ακινητοποιηθούν τα συγκεκριμένα οχήματα. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, ενώ οι επιβάτες των συγκεκριμένων λεωφορείων παραμένουν στο σημείο εν αναμονή της άφιξης άλλων λεωφορείων που θα τους παραλάβουν, προκειμένου να συνεχίσουν το ταξίδι τους για την Αθήνα. Την ίδια ώρα, το «ασπρόμαυρο» κομβόι με τους φίλους του ΠΑΟΚ, προωθείται στον τελικό προορισμό, υπό τη συνοδεία μεγάλης αστυνομικής δύναμης. Κατά την μετακίνησή τους, τα λεωφορεία έκαναν έως τώρα δύο στάσεις, έξω από την Λάρισα και στην περιοχή των Θερμοπυλών. Η τεράστια αυτή επιχείρηση θα συνεχιστεί κατά τη διάρκεια της ημέρας και θα κορυφωθεί το απόγευμα, όταν οι φίλοι ΠΑΟΚ θα εισέρχονται πια σταδιακά, από τις 4 ως τις 6 το απόγευμα, στο ΟΑΚΑ.

    [02] Δύο τραυματίες από έκρηξη και πυρκαγιά σε φορτηγό πλοίο, στον Βόλο

    Δύο Ρώσοι υπήκοοι, μέλη του πληρώματος του φορτηγού πλοίου «Nakhodka» με σημαία Ρωσίας, τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο κέντρο Υγείας στον Αλμυρό Βόλου, όταν από αδιευκρίνιστη -μέχρι στιγμής- αιτία, σημειώθηκε έκρηξη σε αποθήκη στην πλώρη του πλοίου και στη συνέχεια εκδηλώθηκε πυρκαγιά. Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή, το πλοίο ήταν δεμένο σε λιμενική εγκατάσταση της Αμαλιάπολης στον Βόλο, προκειμένου να φορτώσει εμπόρευμα από την εταιρεία «Μύλων Λούλης».

    Στο σημείο της πυρκαγιάς έσπευσαν άμεσα δύο οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας, που την έθεσαν γρήγορα υπό έλεγχο, αλλά και στελέχη του Λιμενικού Σώματος. Το πλοίο έχει 11 άτομα πλήρωμα όλοι Ρώσοι υπήκοοι.

    [03] Δρακόντεια μέτρα για τον τελικό του Κυπέλου Ελλάδας

    Δρακόντεια μέτρα έχουν σχεδιαστεί από την Αστυνομία για τον τελικό αγώνα Κυπέλου Ελλάδος στο ποδόσφαιρο, μεταξύ των ομάδων ΠΑΟΚ- ΠΑΟ, που θα γίνει σήμερα, Σάββατο, και ώρα 20:00 στο ΟΑΚΑ. Όπως έγινε γνωστό απο αστυνομικές πηγές, η νέα ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, σε συσκέψεις που πραγματοποίησε τις τελευταίες μέρες έχει σχεδιάσει πρωτοφανή μέτρα για ποδοσφαιρικό αγώνα, σε όλη την Αθήνα, ώστε να αποφευχθούν τυχόν συναντήσεις οπαδών των δύο ομάδων, για την αποφυγή επεισοδίων, ενώ στο γήπεδο θα υπάρχουν τρεις ζώνες ελέγχου για να μην περάσουν αντικείμενα, καθώς και φίλαθλοι χωρίς εισιτήρια.

    Στο πλαίσιο των μέτρων, απαγορεύονται όλες οι συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας, απο το πρωί, ενώ οι φίλαθλοι και των δύο ομάδων θα οδηγούνται συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων στο ΟΑΚΑ. Ειδικότερα, ανακοινώθηκε ότι με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, δεν επιτρέπονται «για λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής, κατά το χρονικό διάστημα από 06:00 ώρα του Σαββάτου 26 Απριλίου 2014 μέχρι και την 20:00 ώρα της ιδίας, οι δημόσιες υπαίθριες συγκεντρώσεις φιλάθλων στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς: Κωνσταντινουπόλεως (από τη συμβολή της με την οδό Σεπολίων), αριστερά Θερμοπυλών, Αγίων Ασωμάτων, Αποστόλου Παύλου, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Λ. Αμαλίας, Βασ. Σοφίας, αριστερά Ακαδημίας, Χαλκοκονδύλη, δεξιά 28ης Οκτωβρίου, αριστερά Κοδριγκτώνος, Αγορακρίτου, Πεισιστράτους, Σεπολίων, Κωνσταντινουπόλεως».

    Διαβάστε επίσης:

    Καταφθάνουν στις Αφίδνες οι οπαδοί του ΠΑΟΚ

    [04] «Κατάσκοποι του ΝΑΤΟ» οι παρατηρητές του ΟΑΣΕ, λένε οι φιλορώσοι αυτονομιστές

    Οι αυτονομιστές κατηγόρησαν σήμερα τους παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη που κρατούνται στην ανατολική Ουκρανία ότι είναι «κατάσκοποι του ΝΑΤΟ» και δήλωσαν ότι δεν θα αφεθούν ελεύθεροι παρά μόνο αν ανταλλαγούν με «δικούς τους φυλακισμένους». «Χθες συλλάβαμε κατασκόπους του ΝΑΤΟ» δήλωσε ο Ντένις Πουσίλιν. «Οι άνθρωποι του ΟΑΣΕ δεν θα αφεθούν ελεύθεροι. Θα ανταλλαγούν με δικούς μας κρατούμενους», πρόσθεσε έξω από την έδρα των ειδικών υπηρεσιών στο Σλαβιάνσκ, προπύργιο των φιλορώσων ανταρτών στην ανατολική Ουκρανία όπου κρατούνται οι παρατηρητές.

    «Αυτοί οι άνδρες είναι επαγγελματίες στρατιώτες σε αντίθεση με την ομάδα του ΟΑΣΕ με την οποία είχα πρόσφατα μια κανονική συζήτηση» δήλωσε ο ηγέτης των ανταρτών Βιατσεσλάβ Πονομαριόφ σε ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο από το Σλαβιάνσκ και κατηγόρησε τους άνδρες αυτούς ότι προετοίμαζαν δολιοφθορές κατ 'εντολή της ουκρανικής κυβέρνησης. Το μέγεθος και η σύνθεση της ομάδας των παρατηρητών δεν έχουν διευκρινιστεί. Αρχικά μια 13μελής ομάδα ταξίδευε μαζί, τέσσερις Γερμανοί, τρεις μεταξύ αυτών στρατιώτες, πέντε Ουκρανοί στρατιώτες και τέσσερις στρατιωτικοί παρατηρητές από την Τσεχία, τη Δανία, την Πολωνία και τη Σουηδία, σύμφωνα με τον ΟΑΣΕ.

    [05] Μπ. Ομπάμα: Η Β. Κορέα είναι ένα αδύναμο «κράτος παρίας»

    Η Βόρεια Κορέα είναι ένα αδύναμο «κράτος παρίας» του οποίου τα ισχυρά στρατιωτικοποιημένα σύνορα με τη Νότια Κορέα «σηματοδοτούν τα όρια της ελευθερίας», δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, κατά την ομιλία του στα αμερικανικά στρατεύματα στη Σεούλ. Αυτό που ορίζει τη διαφορά μεταξύ των δύο χωρών, είναι μια διάσπαση ανάμεσα σε μια «δημοκρατία και αναπτύσσεται και σε ένα κράτος παρίας που μάλλον αφήνει το λαό του να λιμοκτονεί παρά τρέφει τις ελπίδες του και τα όνειρά του», πρόσθεσε.

    Η συνέχιση του στρατιωτικού πυρηνικού προγράμματος της Βόρειας Κορέας δεν θα του προσφέρει παρά «μεγαλύτερη απομόνωση» δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος. Ο Ομπάμα υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ δεν χρησιμοποιούν τη στρατιωτική ισχύ τους για να «επιβάλουν πράγματα» στους άλλους, ωστόσο θα μπορούσαν να κάνουν χρήση αυτής αν χρειαστεί, για να προστατεύσουν τη Νότια Κορέα από οποιαδήποτε επίθεση από το Βορρά.

    [06] Nέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας

    Οι ηγέτες της Ομάδας των Επτά (G7) μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη συμφώνησαν το Σάββατο να κινηθούν γρήγορα στην επιβολή περαιτέρω κυρώσεων κατά της Ρωσίας εξαιτίας της κρίσης της Ουκρανίας. Ένας ανώτερος αξιωματούχος των Ηνωμένων Πολιτειών δήλωσε ότι κάθε χώρα της G7 θα αποφασίσει ποιες θα είναι οι στοχευμένες κυρώσεις όπως και η εφαρμογή τους, διευκρινίζοντας ότι ενώ τα μέτρα θα πρέπει να είναι συντονισμένα δεν θα είναι κατ 'ανάγκη ταυτόσημα. Οι νέες κυρώσεις εφαρμόζονται ως πράξη τιμωρίας κατά της Ρωσίας για τη μη συμμόρφωσή της με τη διεθνή συμφωνία της Γενεύης για την εκτόνωση της κρίσης στην Ουκρανία, σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση από τους ηγέτες της Ομάδας των 7 που γνωστοποιήθηκε από τον Λευκό Οίκο και ενώ ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είναι στη Νότια Κορέα σε επίσημη επίσκεψη.

    «Λόγω του επείγοντος του χαρακτήρα της υπόθεσης και για να διασφαλιστεί η δυνατότητα για μια επιτυχημένη και ειρηνική δημοκρατική ψηφοφορία τον επόμενο μήνα στις προεδρικές εκλογές της Ουκρανίας , έχουμε δεσμευτεί να δράσουμε επειγόντως και να εντείνουμε τις στοχευμένες κυρώσεις και τα μέτρα κατά των ενεργειών της Ρωσίας»,αναφέρεται στο κοινό ανακοινωθέν. Η κοινή ανακοίνωση πάντως δεν διευκρινίζει ποια νέα μέτρα θα επιβληθούν κατά της Μόσχας, αλλά προειδοποίησε ότι «συνεχίζουμε την προετοιμασία για να προχωρήσουμε σε ευρύτερες και συντονισμένες κυρώσεις, συμπεριλαμβανομένων των μέτρων που θα επιβάλλουν οι περιστάσεις». Την ίδια στιγμή, οι ηγέτες της ομάδας των Επτά ανέφεραν ότι « η πόρτα παραμένει ανοικτή για μια διπλωματική επίλυση της κρίσης» και κάλεσαν τη Ρωσία να σεβαστή τη συμφωνία της Γενεύης.

    Διαβάστε επίσης:

    «Κατάσκοποι του ΝΑΤΟ» οι παρατηρητές του ΟΑΣΕ, λένε οι φιλορώσοι αυτονομιστές

    [07] Μ. Πακέν: «Η φωνή της Αντιγόνης εξακολουθεί να αντηχεί και σήμερα»

    «Θα περίμενε κανείς διαβάζοντας την Αντιγόνη του Ανούιγ», λέει ο σκηνοθέτης της παράστασης Μαρκ Πακέν, «μια απλή διασκευή του έργου του Σοφοκλή, όμως δεν είναι έτσι. Μέσα στο ζοφερό κλίμα της γερμανικής κατοχής, το 1944, ο Ανούιγ και ο Αντρέ Μπαρσάκ (σκηνοθέτης και διευθυντής του Theatre de l'Atelier) αποφασίζουν να κάνουν κάτι πιο τολμηρό. Στο Παρίσι των συλλήψεων, των προκηρύξεων, των επιθέσεων, του φόβου και της βίας, η Αντιγόνη ενσαρκώνει ξαφνικά τις ελπίδες μιας ολόκληρης γενιάς ? Η Αντιγόνη έρχεται στη δική μας εποχή και μας ταρακουνάει. Ιδιόμορφη, πολεμική και ταυτόχρονα ποιητική μας κατακτά και μας συγκινεί με έναν τρόπο σχεδόν βίαιο. Μας θέτει αμείλικτα ερωτήματα? Νομίζω, ότι και σήμερα αυτή η φωνή έχει ακόμα τη δύναμη να μας αφυπνίζει».

    Πολυβραβευμένος και με συνεχή παρουσία στις γαλλικές σκηνές, ο Μαρκ Πακέν βρέθηκε την Παρασκευή στο Μέγαρο Μουσικής μαζί με τους ηθοποιούς της παράστασης και μίλησαν για την «Αντιγόνη» του Ζαν Ανούιγ, την οποία έρχεται να παρουσιάσει στις 26 και 27 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών η Κομεντί-Φρανσέζ 52 ολόκληρα χρόνια από την τελευταία εμφάνισή της στην Ελλάδα. Σκηνοθέτης εξοικειωμένος με το σύγχρονο θέατρο, ο Πακέν, πιστεύει στα δυναμικά έργα και τα φροντίζει με κλασική αφοσίωση. Για την παράσταση αυτή δημιούργησε, μια ατμόσφαιρα που παραπέμπει στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και ταυτόχρονα σε κάθε εποχή, παρουσιάζοντας ένα «απέριττο δράμα που αφορά στον καθένα».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 26 April 2014 - 8:30:23 UTC