Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύσταση ιδιαίτερου Ποινικού Τμήματος στο Εφετείο Αθηνών
  • [02] Το νέο αναπτυξιακό πρότυπο για την Ελλάδα
  • [03] Τροπολογίες για τον συμψηφισμό του ΦΠΑ και την προστασία χαμηλών εισοδημάτων
  • [04] Ο δήμος της Βερόνα θα τιμωρεί με πρόστιμο όποιον προσφέρει φαγητό σε άστεγους
  • [05] «Προτεραιότητα για τους Παλαιστίνιους η εθνική ενότητα»

  • [01] Σύσταση ιδιαίτερου Ποινικού Τμήματος στο Εφετείο Αθηνών

    Με τροπολογία του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου που κατατέθηκε στη Βουλή, συνιστάται στο Εφετείο Αθηνών ιδιαίτερο Ποινικό Τμήμα, του οποίου η λειτουργία θα αρχίσει τη 16η Σεπτεμβρίου 2014.

    Σε αυτό θα εκδικάζονται όλες οι ποινικές υποθέσεις του Εφετείου. Σκοπός της ρύθμισης είναι η επιτάχυνση της εκδίκασης των εν λόγω υποθέσεων από δικαστές (προεδρεύοντες και μέλη), οι οποίοι θα απασχολούνται αποκλειστικά με αυτές. Ειδικότερα, στο νέο τμήμα θα υπάγονται όλες οι ποινικές υποθέσεις αρμοδιότητας του Πενταμελούς Εφετείου, του Μικτού Ορκωτού Εφετείου και των Τριμελών και Μονομελών Εφετείων, καθώς και του Συμβουλίου Εφετών.

    Οι δικαστές του Ποινικού Τμήματος θα ορίζονται για μια διετία με απόφαση της Ολομέλειας του Εφετείου Αθηνών με αντίστοιχη τροποποίηση του κανονισμού εσωτερικής υπηρεσίας αυτού, ενώ η θητεία θα μπορεί να παραταθεί, με απόφαση της ίδιας Ολομέλειας, για ένα ακόμη έτος.

    Η Ολομέλεια του Εφετείου μπορεί να ανανεώσει τη θητεία των δικαστών για τη συγκρότηση του Ποινικού Τμήματος για μια επιπλέον διετία, εφόσον υπάρχει συναίνεση των δικαστών. Σε αυτή την περίπτωση η συνολική συνεχόμενη θητεία στο Ποινικό Τμήμα δεν μπορεί να υπερβεί τα τέσσερα έτη. Μετά τη θητεία τους στο Ποινικό Τμήμα, οι δικαστές που είχαν οριστεί σ' αυτό, μπορούν να οριστούν εκ νέου μετά την πάροδο χρονικού διαστήματος τουλάχιστον δύο ετών.

    [02] Το νέο αναπτυξιακό πρότυπο για την Ελλάδα

    Βασισμένο σε εννέα πυλώνες είναι το νέο αναπτυξιακό πρότυπο για την Ελλάδα, το οποίο, με τον τίτλο «Ελλάδα 2021: Το νέο Εθνικό Αναπτυξιακό Πρότυπο», προβλέπει ριζική αλλαγή της παραγωγικής δομής στη χώρα. Παράλληλα, προαναγγέλλει μειώσεις φόρων, αρχικά στα κέρδη των επιχειρήσεων και σε δεύτερο στάδιο στις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης και στη φορολογία στην ενέργεια και στα φυσικά πρόσωπα, όπως και ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για τους ανέργους.

    Το προσχέδιο του νέου αναπτυξιακού προτύπου παρουσιάστηκε στη συνεδρίαση του Euro Working Group, από τον πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Οικονομικών, Πάνο Τσακλόγου, και, σύμφωνα με πληροφορίες, το κείμενο έγινε δεκτό με ευνοϊκά σχόλια από τους αξιωματούχους στις Βρυξέλλες.

    [03] Τροπολογίες για τον συμψηφισμό του ΦΠΑ και την προστασία χαμηλών εισοδημάτων

    Δύο τροπολογίες κατατέθηκαν σήμερα στη Βουλή που προβλέπουν, μεταξύ άλλων, την προστασία των ανέργων, των μικροκαταθετών, των φοιτητών με χαμηλά εισοδήματα από τα τεκμήρια διαβίωσης, τον συμψηφισμό του ΦΠΑ μεταξύ ιδιωτών και Δημοσίου, αλλά και ανάμεσα σε ιδιώτες, καθώς και διευκολύνσεις για την καταβολή του φόρου κληρονομιάς μέσω παραχώρησης ακινήτου από τον φορολογούμενο.

    Παράλληλα, απαλλάσσονται από τα τεκμήρια διαβίωσης τα φυσικά πρόσωπα που έχουν τη φορολογική κατοικία τους στο εξωτερικό.

    Ειδικότερα, για τα τεκμήρια διαβίωσης προβλέπεται ότι για άτομα που δεν ασκούν ατομική επιχείρηση ή ελεύθερο επάγγελμα και το εισόδημα τους δεν υπερβαίνει τα 5.000 ευρώ ή το τεκμαρτό τους εισόδημα δεν είναι μεγαλύτερο των 9.500 ευρώ φορολογούνται με την κλίμακα των μισθωτών και των συνταξιούχων. Με τη διάταξη αυτή προστατεύονται από τα τεκμήρια άτομα με πολύ χαμηλά εισοδήματα, όπως φοιτητές, άνεργοι, μικροκαταθέτες οι οποίοι έχοντας πολύ μικρό εισόδημα, φορολογούνταν, με το προηγούμενο καθεστώς, με το ελάχιστο τεκμήριο διαβίωσης των 3.000 ευρώ και με την κλίμακα των ελεύθερων επαγγελματιών που δεν έχει αφορολόγητο ποσό.

    Σε ό,τι αφορά τον συμψηφισμό του ΦΠΑ, μέτρο το οποίο έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, προβλέπεται ότι επιχειρήσεις με τζίρο έως 500.000 ευρώ κατά την προηγούμενη διαχειριστική περίοδο, θα μπορούν να επιλέξουν το νέο σύστημα σύμφωνα με το οποίο δεν θα είναι υποχρεωμένες να αποδώσουν ΦΠΑ που δεν έχουν εισπράξει.

    [04] Ο δήμος της Βερόνα θα τιμωρεί με πρόστιμο όποιον προσφέρει φαγητό σε άστεγους

    Με απόφαση του δημάρχου της Βερόνα Φλάβιο Τόζι (της ξενοφοβικής Λέγκα) στο εξής, όποιος προσφέρει φαγητό σε άστεγους, στο κέντρο της πόλης, θα μπορεί να τιμωρείται με πρόστιμο από είκοσι πέντε μέχρι και πεντακόσια ευρώ.

    Ο ιταλικός τύπος υπογραμμίζει ότι η απόφαση πρόκειται να προκαλέσει, οπωσδήποτε, σειρά πολιτικών αντιδράσεων. Και στο παρελθόν, δημοτικοί σύμβουλοι είχαν προτείνει ανάλογα μέτρα, αλλά, τελικώς, είχε υπερισχύσει η άποψη ότι προέχει το δικαίωμα σίτισης όσων δεν διαθέτουν μόνιμο τόπο κατοικίας και αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

    Σε ανακοινωθέν του, ο Φλάβιο Τόζι τονίζει ότι «όπως αποδεικνύουν φωτογραφίες πολιτών και οι εκθέσεις της αστυνομίας, πολλές περιοχές του ιστορικού κέντρου έχουν μετατραπεί σε μόνιμα σημεία κατανάλωσης τροφίμων από μέρους ατόμων χωρίς μόνιμη κατοικία. Πολλοί είναι γνωστοί στα όργανα της τάξης και σε βάρος τους έχει εκδοθεί απόφαση απέλασης».

    Ο Τόζι προσθέτει ότι στην περιοχή «έχουν συσσωρευθεί αποφάγια, στρώματα, αλλά και ακαθαρσίες των ατόμων αυτών».

    [05] «Προτεραιότητα για τους Παλαιστίνιους η εθνική ενότητα»

    Η παλαιστινιακή ηγεσία θα εξετάσει «όλες τις επιλογές» για να απαντήσει στην απόφαση του Ισραήλ να αναστείλει τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις και να της επιβάλει κυρώσεις μετά τη συμφωνία συμφιλίωσης μεταξύ των παλαιστινιακών κινημάτων, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο παλαιστίνιος διαπραγματευτής Σάεμπ Ερεκάτ.

    «Η προτεραιότητα για τους Παλαιστίνιους είναι τώρα η συμφιλίωση και η εθνική ενότητα», σημείωσε ο Ερεκάτ.

    Οι διοικητικές αρχές της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ), που υπέγραψε χθες Τετάρτη στη Γάζα συμφωνία συμφιλίωσης με το ισλαμικό κίνημα Χαμάς, αναμένεται να συναντηθούν το Σάββατο και την Κυριακή στη Ραμάλα υπό την ηγεσία του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς για να συζητήσουν την κρίση στη διαδικασία ειρήνευσης με το Ισραήλ και την ενδοπαλαιστινιακή προσέγγιση.

    Μεταξύ των πιθανών επιλογών, η παλαιστινιακή ηγεσία ενδέχεται να επιλέξει να ζητήσει να ενταχθεί σε νέες συνθήκες και διεθνείς οργανισμούς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 24 April 2014 - 20:30:23 UTC