Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σ. Κεδίκογλου: Πόνταραν στην καταστροφή που δεν ήρθε
  • [02] Αρνητικά τα αποτελέσματα για τον οδηγό ταξί που μετέφερε τον ασθενή με τον κοροναϊό MERS
  • [03] Τους όρους της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, δημοσιοποίησε η Εθνική Τράπεζα
  • [04] Ράλι στα 5ετή ελληνικά ομόλογα που υποχώρησαν στο 4,76%
  • [05] Οι ακτιβίστριες της Femen διαδήλωσαν στο Παρίσι κατά του φασισμού
  • [06] Υπέρ της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων ο Λοράν Φαμπιούς

  • [01] Σ. Κεδίκογλου: Πόνταραν στην καταστροφή που δεν ήρθε

    «Διχαστικοί, όπως πάντα, και τώρα πιο αξιολύπητοι από ποτέ» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, από την Κρήτη.

    Ο κ. Κεδίκογλου σημείωσε ότι όντως υπάρχει ένα πλεόνασμα απελπισίας στον ΣΥΡΙΖΑ. «Πόνταραν στην καταστροφή που δεν ήρθε και θλίβονται που πληθαίνουν τα σημάδια εξόδου από την κρίση» υπογράμμισε.

    [02] Αρνητικά τα αποτελέσματα για τον οδηγό ταξί που μετέφερε τον ασθενή με τον κοροναϊό MERS

    Αρνητικά είναι τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων στις οποίες υπεβλήθη ο οδηγός ταξί που μετέφερε τη Μεγάλη Πέμπτη από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Αμφιάλη Κερατσινίου, τον 69χρονο ασθενή που πάσχει από βαρύ σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας από τον κοροναϊό mers. Οι αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες έχουν θέσει σε παρακολούθηση περίπου 50 άτομα, τα οποία ήρθαν σε επαφή με τον 69χρονο, εκ των οποίων οι 25 ήταν συνεπιβάτες του στην πτήση από τη Σαουδική Αραβία. Για τους υπόλοιπους επιβάτες έχουν ενημερωθεί οι υγειονομικές υπηρεσίες των χωρών τους. Οι επιστήμονες του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) είναι καθησυχαστικοί όσον αφορά τη διασπορά του ιού και επισημαίνουν ότι το Κέντρο έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ιχνηλάτηση και παρακολούθηση των επαφών του ασθενούς, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα πρόληψης και ελέγχου της διασποράς της νόσου για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Τα μέτρα προφύλαξης που συστήνονται για την προστασία από τον κοροναϊό mers είναι αυτά που ισχύουν και για τις άλλες ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού, δηλαδή, η αποφυγή στενής επαφής με άτομα που παρουσιάζουν τα συμπτώματα της νόσου (βήχας, φτέρνισμα) και έχουν πρόσφατα ταξιδέψει σε περιοχές υψηλού κινδύνου (Αραβική Χερσόνησος). Ιδιαίτερα, τονίζεται η έγκαιρη αναζήτηση ιατρικής εκτίμησης σε ταξιδιώτες που επιστρέφουν από την Αραβική Χερσόνησο και εμφανίζουν παρόμοια συμπτώματα, εντός 14 ημερών από την άφιξή τους. Στο μεταξύ, ο 69χρονος ασθενής νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Σωτηρία» και η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

    [03] Τους όρους της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, δημοσιοποίησε η Εθνική Τράπεζα

    Τους όρους της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της, που θα εγκρίνει η Γενική Συνέλευση των μετόχων της τράπεζας, η οποία έχει οριστεί για τις 10 Μαΐου, δημοσιοποίησε σήμερα η Εθνική Τράπεζα. Υπενθυμίζεται ότι προτείνεται η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας για την άντληση κεφαλαίων μέχρι του ποσού των 2,5 δισ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου τυχόν ποσού υπέρ το άρτιο) μέσω της έκδοσης νέων, άυλων, κοινών, ονομαστικών, μετά ψήφου μετοχών της Τράπεζας ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ έκαστη. Η άντληση έως 2,5 δισ. ευρώ νέων κεφαλαίων προορίζεται: i. Να καλύψει το κεφαλαιακό έλλειμμα μεταξύ των εγκεκριμένων από την Τράπεζα της Ελλάδος ενεργειών για την ενίσχυση κεφαλαίων (ύψους 1.040 εκ. ευρώ) και των συνολικών κεφαλαιακών αναγκών ύψους 2.183 εκατ. ευρώ που έχει προσδιορίσει η Τράπεζα της Ελλάδος, ii. Να ενισχύσει την κεφαλαιακή θέση της Τράπεζας, ώστε να διαθέτει μεγαλύτερη ευελιξία στην κεφαλαιακή της βάση ενόψει της εφαρμογής των κανόνων της Βασιλείας ΙΙΙ, περιλαμβανομένης της δυνατότητας να υποβάλει αίτηση να αποπληρώσει τις προνομιούχες μετοχές του Ελληνικού Δημοσίου ύψους 1.350 εκατ.ευρώ όταν αυτό κριθεί σκόπιμο.

    [04] Ράλι στα 5ετή ελληνικά ομόλογα που υποχώρησαν στο 4,76%

    Η τιμή των 5ετών ελληνικών ομολόγων έχει κάνει ράλι και η απόδοσή τους μειώθηκε σήμερα στο 4,76% από το 4,95% που διαμορφώθηκε κατά την έκδοσή τους στις 10 Απριλίου, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg. Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου υποχώρησε κατά 10 μονάδες βάσης, στο 5,96% αναφέρει το Bloomberg. Το ίδιο δημοσίευμα επισημαίνει τη δήλωση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ότι αναμένει περαιτέρω μείωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων και ότι δεν υπάρχουν άμεσα σχέδια για έκδοση νέων ομολόγων μετά από αυτή του τρέχοντος μήνα, που ήταν η πρώτη ύστερα από 4 χρόνια.

    [05] Οι ακτιβίστριες της Femen διαδήλωσαν στο Παρίσι κατά του φασισμού

    Έχοντας ζωγραφίσει ένα χιτλερικό μουστάκι στο πρόσωπό τους και στο γυμνό στήθος τους μια ευρωπαϊκή σημαία με τα αστέρια της να σχηματίζουν τον αγκυλωτό σταυρό, οι ακτιβίστριες της φεμινιστικής οργάνωσης Femen διαδήλωσαν σήμερα στο Παρίσι κατά του γαλλικού ακροδεξιού κόμματος Εθνικό Μέτωπο (FN), το οποίο την ώρα εκείνη παρουσίαζε τους υποψηφίους του για τις ευρωεκλογές. Οι 22 ακτιβίστριες, που φορούσαν μαύρα παντελόνια και παπούτσια και έφτασαν στον χώρο της διαμαρτυρίας με στρατιωτικό σχηματισμό και βήμα, φώναξαν συνθήματα «φασιστική επιδημία» και «Μαρίν, φασίστρια», αναφερόμενες στην πρόεδρο του FN Μαρίν Λεπέν. Οι διαδηλώτριες, στο στήθος και την πλάτη των οποίων ήταν επίσης γραμμένο το σύνθημα «φασιστική επιδημία», δεν κατάφεραν να εισέλθουν στον χώρο όπου το FN πραγματοποιούσε συνέντευξη Τύπου, όμως κατήγγειλαν θορυβωδώς «την φασιστική επιδημία που εξαπλώνεται στην Ευρώπη», όπως δήλωσε η εκπρόσωπός τους Ίνα Σεβτσένκο.

    [06] Υπέρ της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων ο Λοράν Φαμπιούς

    Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Εξωτερικού Εμπορίου και Τουρισμού Λοράν Φαμπιούς τάχθηκε σήμερα υπέρ της κυριακάτικης λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων προκειμένου να δοθεί ώθηση στον τουρισμό. Ο τουρισμός «είναι ένας τομέας που κατέχει απόλυτα κεντρική θέση στη Γαλλία: 7% των θέσεων εργασίας (συνδέονται με αυτόν), με σημαντικά περιθώρια αύξησης», δήλωσε ο Φαμπιούς στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL, διευκρινίζοντας ότι θα συναντηθεί σήμερα με εκπροσώπους του χώρου. «Οι τουρίστες που έρχονται την Κυριακή και στέκονται μπροστά από ένα κατάστημα το οποίο είναι κλειστό δεν θα επιστρέψουν την Πέμπτη», υπογράμμισε ο Γάλλος υπουργός. «Για τους τουρίστες θα πρέπει να υπάρχει (κυριακάτικη) λειτουργία, για την οποία φυσικά θα αμείβονται οι εργαζόμενοι», πρόσθεσε ο ίδιος, ενώ πρόσθεσε: «Πρέπει να τροποποιηθούν κάποιες διατάξεις».
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 22 April 2014 - 14:30:24 UTC