Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Παπούλιας: «Η Δημοκρατία δεν μας χαρίστηκε, αλλά κατακτήθηκε»
  • [02] Ομαλά ξεκίνησε η επιστροφή των εκδρομέων
  • [03] Στο ΚΑΤ 25χρονος, με σοβαρό τραυματισμό στο χέρι από κροτίδα
  • [04] Κατ' αρχήν συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας για το φυσικό αέριο
  • [05] Ακόμη κανένα ίχνος από το Μπόινγκ 777
  • [06] Στις 3 Ιουνίου θα διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές στη Συρία

  • [01] Κ. Παπούλιας: «Η Δημοκρατία δεν μας χαρίστηκε, αλλά κατακτήθηκε»

    Σαράντα επτά χρόνια συμπληρώνονται φέτος από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967.Δεν ξεχνιέται και δεν εξωραΐζεται στην πορεία τού χρόνου η κατάλυση της Δημοκρατίας, πριν από 47 χρόνια, τονίζει σε μήνυμά του για την επέτειο της 21 Απριλίου του 1967, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και προσθέτει ότι ήταν ένα τραυματικό εθνικό βίωμα.«Όχι μόνο επειδή η μαύρη επταετία κατέληξε στην τραγωδία της Κύπρου, αλλά επίσης επειδή η πατρίδα μας έχασε πολύτιμο χρόνο πηγαίνοντας πίσω, αντί για μπροστά» επισημαίνει ο Κ. Παπούλιας.Και αφού εξαίρει τον αγώνα όσων αντιστάθηκαν στη Χούντα, καταλήγει: «Σε μέρες όπως η σημερινή, θυμόμαστε ότι η Δημοκρατία δεν μας χαρίστηκε, αλλά κατακτήθηκε και δεν υπάρχει χωρίς δουλειά πολλή».

    «Η μαύρη επέτειος πρέπει να μας υπενθυμίζει ότι η Δημοκρατία κερδήθηκε με τους αγώνες του Ελληνικού λαού το 1974 και θωρακίστηκε με την ένταξη στην Ενωμένη Ευρώπη, όμως ο αγώνας για την προάσπισή της πρέπει να είναι συνεχής» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου. «Η τραγική επέτειος της 21ης Απριλίου 1967, μας επιβάλλει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας την αξία της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου» τονίζει σε μήνυμά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

    Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι «το σημερινό μήνυμα αντίστασης είναι ενάντια στη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης, τον αυταρχισμό, την καταστολή των αγώνων και τον περιορισμό της λαϊκής κυριαρχίας και της δημοκρατίας σε Ελλάδα και Ευρώπη». «Σαράντα επτά χρόνια μετά την επιβολή της στρατιωτικής δικτατορίας, διδασκόμαστε, θυμόμαστε, είμαστε περήφανοι για τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, τους αγωνιστές που πήραν μέρος στην αντιδικτατορική πάλη, που έμειναν όρθιοι και αλύγιστοι στα κρατητήρια, στα βασανιστήρια του ΕΑΤ-ΕΣΑ, στις φυλακές και τις εξορίες. Τιμάμε τους αγωνιστές, τα θύματα της δικτατορίας» αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ.

    [02] Ομαλά ξεκίνησε η επιστροφή των εκδρομέων

    Ομαλά ξεκίνησε η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα, παρά τις κατά τόπους βροχές. Στα διόδια Αφιδνών και Ελευσίνας παρουσιάζεται μικρή πτώση των διερχόμενων αυτοκινήτων (περίπου 6%) σε σχέση με τα περσινά στοιχεία. Σε λεωφορεία, πλοία και τα αεροπλάνα σημειώνεται μεγάλη πληρότητα.

    Η είσοδος στα αστικά κέντρα των ταξιδιωτών αναμένεται να κορυφωθεί τις βραδινές ώρες, για αυτό και η τροχαία έχει θέσει ξανά σήμερα σε εφαρμογή μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας, μεταξύ αυτών και η απαγόρευση της κίνησης φορτηγών ωφέλιμου φορτίου άνω των 1,5 τόνου.

    Πάντως, ενισχυμένη είναι η παρουσία της Τροχαίας στους βασικούς οδικούς άξονες, ενώ τα στελέχη της παραμένουν σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων προβλημάτων.

    [03] Στο ΚΑΤ 25χρονος, με σοβαρό τραυματισμό στο χέρι από κροτίδα

    Στο νοσοκομείο ΚΑΤ νοσηλεύεται 25χρονος από το Αγγελόκαστρο Αιτωλοακαρνανίας, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στο χέρι, ύστερα από έκρηξη κροτίδας. Από την έκρηξη της κροτίδας τραυματίστηκε και ο 12χρονος αδελφός του, ο οποίος μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών από τους γιατρούς του νοσοκομείου Αγρινίου, επέστρεψε στο σπίτι του.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 25χρονος προσπάθησε χθες το μεσημέρι να πυροδοτήσει μια κροτίδα, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς του να την πυροδοτήσει εκ νέου, η κροτίδα εξερράγη στα χέρια του με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο ίδιος και ο αδελφός του.

    Εξάλλου, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου στο Ηράκλειονοσηλεύεται μία Αμερικανίδα η οποία τραυματίστηκε μαζί με άλλα τρία άτομα στη Σαντορίνη από έκρηξη αυτοσχέδιου βαρελότου.Η Αμερικανίδα, που είναι πιο σοβαρά τραυματισμένη από τους υπόλοιπους, χειρουργήθηκε στην κοιλιακή χώρα και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του νοσοκομείου.Οι άλλοι τρεις νοσηλεύονται με εγκαύματα κυρίως στα πόδια.

    [04] Κατ' αρχήν συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας για το φυσικό αέριο

    Η Τουρκία συμφώνησε «κατ' αρχήν» με τη Ρωσία προκειμένου να αυξηθεί από 16 σε 19 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα η ποσότητα του αερίου που διέρχεται από τον αγωγό Blue Stream, ανακοίνωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας. «Καταλήξαμε σε μία κατ΄αρχήν συμφωνία με τη Ρωσική Ομοσπονδία», δήλωσε ο Τανέρ Γιλντίζ σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας Hurriyet, διευκρινίζοντας πως μπορεί να υπογραφεί ένα νέο συμβόλαιο με τη Μόσχα για την αγορά αερίου σε μια «λογική τιμή» με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα.

    Οι δηλώσεις αυτές του υπουργού έγιναν πριν από μία συνάντηση που έχει προγραμματιστεί για απόψε με τον αντιπρόεδρο του ρωσικού γίγαντα στον τομέα του φυσικού αερίου, της Gazprom, Αλεξάντρ Μεντβέντεφ.

    [05] Ακόμη κανένα ίχνος από το Μπόινγκ 777

    Το ρομποτικό βαθυσκάφος που εξετάζει το βυθό του Ινδικού Ωκεανού για να εντοπίσει τα συντρίμμια του αεροσκάφους Boeing 777 της Malaysia Airlines που αγνοείται από τις 8 Μαρτίου έχει ήδη σαρώσει τα δύο τρίτα της περιοχής των ερευνών χωρίς να βρεθεί απολύτως τίποτα, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι αυστραλιανές αρχές. «To Bluefin-21 ερεύνησε περίπου τα δύο τρίτα της ζώνης ερευνών. Μέχρι στιγμής δεν βρέθηκε τίποτα» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Κέντρο Συντονισμού των Υπηρεσιών (JACC) που έχει αναλάβει να συντονίζει την επιχείρηση εντοπισμού της πτήσης ΜΗ370.

    Το αυτόνομο βαθυσκάφος «χτενίζει» τη ζώνη όπου εντοπίστηκαν τις προηγούμενες εβδομάδες σήματα τα οποία θα μπορούσαν να προέρχονται από τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους, σε απόσταση περίπου 1.700 χιλιομέτρων βορειοδυτικά του Περθ. Τις τελευταίες ημέρες ωστόσο δεν έχει εντοπιστεί κανένα άλλο σήμα, γεγονός που ίσως να σημαίνει ότι οι μπαταρίες των μαύρων κουτιών έχουν πλέον εξαντληθεί.

    [06] Στις 3 Ιουνίου θα διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές στη Συρία

    Οι προεδρικές εκλογές στη Συρία, που αναμένεται να οδηγήσουν στην επανεκλογή του Μπασάρ αλ-Άσαντ, θα διεξαχθούν στις 3 Ιουνίου, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του κοινοβουλίου, Μοχάμαντ αλ-Λάχαμ. «Ορίζω την Τρίτη 3 Ιουνίου ως την ημερομηνία εκλογής προέδρου της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας για τους πολίτες που κατοικούν στη Συρία», ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια μιας επίσημης συνόδου του κοινοβουλίου. Η κατάθεση των υποψηφιοτήτων μπορεί να γίνεται από την Τρίτη και έως την 1η Μαΐου, διευκρίνισε.

    Ο πόλεμος σπαράζει τη Συρία από τον Μάρτιο του 2011 προκαλώντας περισσότερους από 150.000 θανάτους, ενώ 2,5 εκατομμύρια Σύριοι έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τους και 6,5 εκατομμύρια είναι εκτοπισμένοι στο εσωτερικό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 21 April 2014 - 12:30:24 UTC