Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στις 18:30 στο «Ελ. Βενιζέλος» το Άγιο Φως
  • [02] Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοούμενων μετά τη χθεσινή χιονοστιβάδα στο Έβερεστ
  • [03] Οι 4 Γερμανοί στους 5 δηλώνουν ικανοποιημένοι για την κατάσταση στη χώρα τους
  • [04] Ο πλοίαρχος του πλοίου Sewol δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι καθυστέρησε την εκκένωσή του για λόγους ασφαλείας
  • [05] Σε 5 με 7 μέρες θα ολοκληρωθούν οι έρευνες για το αγνοούμενο Boeing, εκτιμούν οι αυστραλιανές Αρχές
  • [06] Η σορός του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες αποτεφρώθηκε ήδη
  • [07] Ο Λιούις Χάμιλτον κατέκτησε την «pole position» στο κινεζικό GP

  • [01] Στις 18:30 στο «Ελ. Βενιζέλος» το Άγιο Φως

    Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κυριάκος Γεροντόπουλοςμεταβαίνει σήμεραστα Ιεροσόλυμα, προκειμένου να παραστεί στην τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως και να μεταφέρει την Αγία Φλόγα στην Αθήνα. Η μοναδική αυτή τελετή της Ορθοδοξίας στον Πανάγιο Τάφο πραγματοποιείται, όπως κάθε χρόνο, στις 12.00 μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου.

    Ο ναός είναι κατάμεστος από πιστούς, ορθόδοξους και μη χριστιανούς, χιλιάδες επισκέπτες, που με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, επιδιώκουν να βιώσουν από κοντά αυτό το μεγάλο θαύμα της Ανάστασης του Κυρίου όταν από τον Πανάγιο Τάφο βγαίνει ο ελληνορθόδοξος Πατριάρχης Ιεροσολύμων υψώνοντας στο χέρι του το Άγιο Φως για να το μοιράσει σε όλους.

    Από τον ναό της Αναστάσεως, το Άγιο Φως αρχίζει το ταξίδι του με προορισμό τις εκκλησίες της Ελλάδας. Το αεροπλάνο με τον αρμόδιο υφυπουργό, το μεταφέρει από το Ισραήλ στην Αθήνα και στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, γύρω στις 18.30 το απόγευμα, όπου γίνεται η τελετή υποδοχής, με τιμές αρχηγού κράτους για να ξεκινήσει, αμέσως μετά η διανομή του σε όλη τη χώρα. Δύο αεροσκάφη αναχωρούν αμέσως μετά την άφιξη της αποστολής από τα Ιεροσόλυμα προς περιοχές του Αιγαίου και του Ιονίου, μεταφέροντας το Άγιο Φως σε Ιωάννινα, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Μύκονο, Σάμο, Κω, Μυτιλήνη με προγραμματισμένη ώρα άφιξης στον τελευταίο προορισμό για κάθε τομέα, κατά προσέγγιση τις 22:30. Παράλληλα, προκειμένου να γίνει η μεταφορά και σε άλλους προορισμούς- Ηράκλειο, Χίο, Σαντορίνη, Καβάλα και Θεσσαλονίκη- μετατίθεται αργότερα, κατά μία περίπου ώρα, η αναχώρηση σε προγραμματισμένες αεροπορικές πτήσεις. Έτσι, από τα αεροδρόμια φθάνει στις πόλεις της επικράτειας και από εκεί, στις εκκλησίες, για να φωτίσει την Ανάσταση του Κυρίου και να φτάσει από χέρι σε χέρι σε κάθε σπίτι.

    [02] Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοούμενων μετά τη χθεσινή χιονοστιβάδα στο Έβερεστ

    Τα σωστικά συνεργεία εξακολουθούν να αναζητούν σήμερα τις σορούς των νεπαλέζων οδηγών που σκοτώθηκαν χθες Παρασκευή από μια χιονοστιβάδα, στο πιο θανατηφόρο δυστύχημα που έχει σημειωθεί ποτέ στο Έβερεστ, χωρίς όμως να υπάρχουν ελπίδες ότι θα βρεθούν επιζώντες, ανακοίνωσαν οι Αρχές. Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 12 σοροί, ενώ τέσσερις άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται. «Δεν υπάρχει πλέον πιθανότητα να βρεθούν ζωντανοί οι τέσσερις άνθρωποι που αγνοούνται. Είναι κάτω από το χιόνι εδώ και 24 ώρες», δήλωσε ο Ντιπέντρα Πάουντελ, εκπρόσωπος του υπουργείου Τουρισμού του Νεπάλ. «Ελπίζουμε να εντοπίσουμε τις σορούς, όμως δεν μπορούμε ακόμη να επιβεβαιώσουμε ότι ο απολογισμός των νεκρών ανέρχεται σε 16», πρόσθεσε.

    Οι 16 σέρπα ανήκαν σε μια ομάδα νεπαλέζων οδηγών που μετέφερε σκηνές, τρόφιμα και σκοινιά από τον καταυλισμό βάσης στον καταυλισμό 1 ώστε να προετοιμαστούν για την άφιξη των ορειβατών . Επτά άνθρωποι διασώθηκαν. Η χιονοστιβάδα δημιουργήθηκε στις 06:45 (τοπική ώρα, 04:00 ώρα Ελλάδας) σε υψόμετρο περίπου 5.800 μέτρων.

    [03] Οι 4 Γερμανοί στους 5 δηλώνουν ικανοποιημένοι για την κατάσταση στη χώρα τους

    Οι τέσσερις Γερμανοί στους πέντε (80%) δηλώνουν «πολύ» ή «μάλλον» ικανοποιημένοι για την κατάσταση στη χώρα τους, ένα ποσοστό το οποίο αποτελεί ιστορικό υψηλό, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του ινστιτούτου Infratest dimap την οποία δημοσίευσε το περιοδικό Der Spiegel. Ανάμεσα στους πλέον ικανοποιημένους βρίσκονται οι νέοι από 18 ως 29 ετών και οι ηλικιωμένοι πάνω από 59 ετών, μεταξύ των οποίων το ποσοστό φθάνει το 85%, τονίζει το εβδομαδιαίο περιοδικό, διευκρινίζοντας ότι εάν στην ερώτηση συμπεριληφθεί μια σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, το ποσοστό όσων δηλώνουν γενικά ικανοποιημένοι ανεβαίνει ως και στο 90%. Η δημοσκόπηση κατέδειξε ακόμη ότι η δημοτικότητα των κομμάτων τα οποία εκπροσωπούνται στη Μπούντεσταγκ, την κάτω Βουλή, παραμένει αμετάβλητη.

    [04] Ο πλοίαρχος του πλοίου Sewol δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι καθυστέρησε την εκκένωσή του για λόγους ασφαλείας

    Ο πλοίαρχος του πλοίου που ναυάγησε την Τετάρτη στα ανοικτά των νότιων ακτών της Νότιας Κορέας με εκατοντάδες επιβαίνοντες, μεταξύ αυτών και πολλοί μαθητές, εξήγησε σήμερα ότι καθυστέρησε την εκκένωση του πλοίου εξαιτίας της θαλασσοταραχής και της απουσίας σωστικών σκαφών. Ο 52χρονος Λι Τζουν Σέοκ, που συνελήφθη σήμερα μαζί με δύο ακόμη μέλη του πληρώματος του πλοίου Sewol, έχει δεχθεί σφοδρές επικρίσεις στη Νότια Κορέα επειδή δεν ζήτησε την εκκένωση του πλοίου αμέσως μόλις αυτό ακινητοποιήθηκε έπειτα από μια πρόσκρουση.

    Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, έχουν εντοπιστεί 29 νεκροί, ενώ 273 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται.

    [05] Σε 5 με 7 μέρες θα ολοκληρωθούν οι έρευνες για το αγνοούμενο Boeing, εκτιμούν οι αυστραλιανές Αρχές

    Οι αυστραλιανοί αξιωματούχοι που εποπτεύουν την έρευνα για το αγνοούμενο αεροσκάφος των Malaysia Airlines δήλωσαν σήμερα στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι η υποθαλάσσια έρευνα για τον εντοπισμό του μαύρου κουτού του Boeing 777 βάσει των σημάτων που έχουν εντοπιστεί ενδέχεται να ολοκληρωθεί σε 5 με 7 ημέρες.

    [06] Η σορός του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες αποτεφρώθηκε ήδη

    Η σορός του βραβευμένου με Νόμπελ Λογοτεχνίας Κολομβιανού συγγραφέα Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, ο οποίος απεβίωσε την Πέμπτη, αποτεφρώθηκε ήδη, όπως ανακοίνωσε χθες ο πρεσβευτής του Μεξικού στην Μπογοτά Χοσέ Γκαμπριέλ Ορτίς. «Ναι, ήδη», απάντησε ο πρεσβευτής εάν γνωρίζει εάν η σορός του συγγραφέα έχει αποτεφρωθεί, χωρίς να δώσει διευκρινίσεις.

    Ο ραδιοφωνικός σταθμός Καρακόλ της Κολομβίας μετέδωσε ότι η σορός του Γκαρσία Μάρκες αποτεφρώθηκε την Πέμπτη, την ίδια ημέρα που απεβίωσε.

    Σύμφωνα με τον Καρακόλ η τέφρα του Γκαρσία Μάρκες έχει αποθηκευθεί σε ένα γραφείο τελετών στη συνοικία Πεδρεγάλ, στο νότιο τμήμα της πρωτεύουσας του Μεξικού. Η οικογένεια του Κολομβιανού συγγραφέα, ο οποίος ζούσε στο Μεξικό από τις αρχές της δεκαετίας του 1960, δεν έχει ακόμη αποφασίσει εάν η τέφρα του θα μοιραστεί ανάμεσα στο Μεξικό και στην Κολομβία, ανέφερε ο πρεσβευτής της Κολομβίας, μετά από μια συνάντησή του με τη Μερσέδες Μπάρσα, τη χήρα του λογοτέχνη ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 87 ετών.

    [07] Ο Λιούις Χάμιλτον κατέκτησε την «pole position» στο κινεζικό GP

    Την «pole position» για το γκραν πρι της Κίνας, στην πίστα της Σαγκάης κατέκτησε ο Βρετανός Λιούις Χάμιλτον με την Μερσεντές, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Αυστραλό Ντάνιελ Ρικάρντο με την Red Bull. Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο έταιρος της ομάδας, ο Γερμανός Σεμπάστιαν Φέτελ.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 19 April 2014 - 8:30:22 UTC