Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Περισσότερα από 55 εκατ. ευρώ θα δοθούν πριν το Πάσχα σε αγρότες
  • [02] Από σήμερα η παραλαβή πινακίδων κυκλοφορίας
  • [03] Με κακοκαιρία η έξοδος του Πάσχα
  • [04] Επίθεση κατά ουκρανικών δυνάμεων στη Μαριούπολη
  • [05] Διπλωματική συνάντηση στη Γενεύη για την κρίση στην Ουκρανία
  • [06] Ομπάμα: Η Ρωσία αντιμετωπίζει τις συνέπειες για την αποσταθεροποίηση της Ουκρανίας
  • [07] Λιγοστεύουν οι ελπίδες για ανεύρεση επιζώντων από το ναυάγιο
  • [08] Νέα έργα στη Σπιναλόγκα ενόψει της ένταξής της στα πολιτιστικά μνημεία της Ουνέσκο

  • [01] Περισσότερα από 55 εκατ. ευρώ θα δοθούν πριν το Πάσχα σε αγρότες

    Περισσότερα από 55 εκατ. ευρώ πρόκειται να δοθούν πριν το Πάσχα σε αγρότες. Ποσό που αφορά υπόλοιπα της Ενιαίας Ενίσχυσης, αλλά και ενισχύσεις για ελαιοπαραγωγούς, κτηνοτρόφους και καλλιεργητές σκληρού σίτου. Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα δοθούν 2,8 εκατ. ευρώ σε 1.849 παραγωγούς όσον αφορά την Ενιαία Ενίσχυση, 5,1 εκατ. ευρώ σε 2.500 παραγωγούς βάμβακος για την ειδική ενίσχυση βάμβακος, 9 εκατ. ευρώ σε 42.921 παραγωγούς για τους Ελαιώνες Μικρών Νησιών Αιγαίου, 350 χιλ. ευρώ σε 1.124 παραγωγούς για το Κριθάρι της Λήμνου και 4,5 χιλ. ευρώ σε 16 παραγωγούς για την Αγκινάρα της Τήνου

    Επίσης, θα δοθούν 9 εκατ. ευρώ σε 25.444 παραγωγούς για τη βελτίωση της ποιότητας των ελαιοκομικών προϊόντων, 19 εκατ. ευρώ σε 37.345 παραγωγούς για ενίσχυση του σκληρού σίτου και 14 εκατ. ευρώ σε 4.187 κτηνοτρόφους για ενίσχυση του τομέα του βοείου και μοσχαρίσιου κρέατος.

    [02] Από σήμερα η παραλαβή πινακίδων κυκλοφορίας

    Υπογράφηκε και στάλθηκε στις ΔΟΥ η απόφαση του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων με την οποία δίνεται η δυνατότητα σε ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων και μοτοσικλετών να παραλάβουν τις πινακίδες που έχουν καταθέσει εφόσον πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας για τους μήνες από αναλογούν από τώρα και στο εξής έως το τέλος του έτους. Έτσι από σήμερα οι ιδιοκτήτες ΙΧ που επιθυμούν να κάνουν χρήση της δυνατότητας αυτής θα μπορούν να απευθύνονται στις εφορίες για να παραλάβουν τις πινακίδες τους πληρώνοντας τα τέλη κυκλοφορίας.

    [03] Με κακοκαιρία η έξοδος του Πάσχα

    Βροχές, καταιγίδες, αλλά και ισχυροί άνεμοι θα συνοδέψουν στο ταξίδι τους όσους αποφάσισαν να μετακινηθούν κατά τις επόμενες ημέρες, καθώς ο καιρός παρουσιάζει σημαντική επιδείνωση από χθες. Επιπρόσθετη ταλαιπωρία αναμένεται να αντιμετωπίσουν όσοι έχουν επιλέξει να μετακινηθούν με τρένο, εξαιτίας των 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών για Μεγάλο Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα. Το πρώτο μεγάλο κύμα εξόδου αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα Μεγάλη Πέμπτη, και για αυτό τον λόγο αυτό η Τροχαία έχει λάβει έκτακτα μέτρα. Ωστόσο, η κακοκαιρία θα είναι ιδιαίτερα έντονη γι' αυτό συνιστάται ιδιαίτερη προσοχή.

    Η Τροχαία, αναμένει από σήμερα το απόγευμα να παρατηρηθεί κίνηση στα διόδια, ενώ δυσκολίες εκτιμάται ότι θα αντιμετωπίσουν και όσοι θα ταξιδέψουν με πλοίο ή αεροπλάνο, λόγω του καιρού. Εξάλλου, όσοι έχουν επιλέξει να ταξιδέψουν με τρένο το Μεγάλο Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα, θα πρέπει να επισκεφτούν τα εκδοτήρια του ΟΣΕ για να παραλάβουν το ειδικό κουπόνι, το οποίο θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν σε μελλοντικό ταξίδι τους, καθώς τα δρομολόγια των τρένων κατά τις τρεις παραπάνω μέρες ακυρώνονται, εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι στον ελληνικό σιδηρόδρομο.

    Σχετικά με τον καιρό, σήμερα, στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται βροχές και καταιγίδες, οι οποίες πιθανόν κατά διαστήματα να είναι τοπικά ισχυρές. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες και πιθανές χαλαζοπτώσεις θα επηρεάσουν την υπόλοιπη χώρα. Βαθμιαία, όμως, στη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα εξασθενήσουν. Χιόνια θα κάνουν την εμφάνισή τους στα ορεινά (πάνω από τα 1100 μετρά).

    Ο άστατος καιρός θα συνεχιστεί και τη Μεγάλη Παρασκευή, με περαιτέρω εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες στις περισσότερες περιοχές, εκτός από την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, όπου είναι πιθανόν να εκδηλώνονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα, ενώ χιονοπτώσεις αναμένονται στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

    Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας

    Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης και κυκλοφορίας, που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου. Συγκεκριμένα για σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, οι απαγορεύσεις θα ισχύουν στο ρεύμα εξόδου των οδικών δικτύων Αθήνας και Θεσσαλονίκης, από τις 3.00 μμ έως τις 10.00 μμ και τη Μεγάλη Παρασκευή από τις 6.00 πμ έως τις 4.00 μμ.

    [04] Επίθεση κατά ουκρανικών δυνάμεων στη Μαριούπολη

    Τρεις φιλορώσοι αυτονομιστές σκοτώθηκαν και 13 τραυματίστηκαν στη διάρκεια επίθεσης που πραγματοποίησαν τη νύχτα εναντίον μονάδας της εθνικής φρουράς στη Μαριούπολη της νοτιο-ανατολικής Ουκρανίας, στην Αζοφική Θάλασσα, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας Αρσέν Αβάκοφ. Η επίθεση, που πραγματοποιήθηκε από 300 άνδρες, απωθήθηκε και οι δυνάμεις του υπουργείου Εσωτερικών, στο οποίο υπάγεται η εθνική φρουρά, δεν υπέστησαν απώλειες.

    «Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, τρεις από τους δράστες της επίθεσης σκοτώθηκαν, 13 τραυματίστηκαν και 63 κρατούνται», γράφει ο Αβάκοφ σε μήνυμά του στο Facebook.

    [05] Διπλωματική συνάντηση στη Γενεύη για την κρίση στην Ουκρανία

    Tετραμερής συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ουκρανίας, της Ρωσίας, των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρόκειται να πραγματοποιηθεί σήμερα στη Γενεύη με στόχο την αποκλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία. Ύστερα από αρκετές διμερείς συνομιλίες νωρίς σήμερα το πρωί, ο Σεργκέι Λαβρόφ, η Κάθριν Αστον, ο Τζον Κέρι και ο Αντρι Ντεστσίτσα θα συναντηθούν στις 10:00 τοπική ώρα (11:00 ώρα Ελλάδος) και στις 15:00 θα μιλήσουν στον Τύπο.

    Στη Νέα Υόρκη, λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση της Γενεύης, οι πρεσβευτές των δυτικών χωρών και της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας αντάλλαξαν κατηγορίες όσον αφορά την έκθεση του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ουκρανία. Η Μόσχα χαρακτήρισε την έκθεση μεροληπτική, ενώ η Ουάσινγκτον, το Λονδίνο και το Παρίσι την κάλεσαν να σταματήσει να παρεμβαίνει στην Ουκρανία. Υπογραμμίζοντας «τον κίνδυνο πραγματικού εμφυλίου πολέμου» ο Ρώσος πρεσβευτής Βιτάλι Τσούρκιν δήλωσε ότι οι αρχές του Κιέβου «θα πρέπει να αρχίσουν διάλογο» με τους ρωσόφωνους αυτονομιστές.

    Διαβάστε επίσης:

    Ομπάμα: Η Ρωσία αντιμετωπίζει τις συνέπειες για την αποσταθεροποίηση της Ουκρανίας

    [06] Ομπάμα: Η Ρωσία αντιμετωπίζει τις συνέπειες για την αποσταθεροποίηση της Ουκρανίας

    Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε την Τετάρτη ότι η Ρωσία μπορεί να υποστεί περαιτέρω κυρώσεις αν θα εντείνει την υποστήριξή της προς τους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία. «Αυτό που έχω πει επανειλημμένα είναι ότι κάθε φορά που η Ρωσία λαμβάνει τέτοιου είδους μέτρα που έχουν σχεδιαστεί για να αποσταθεροποιήσουν την Ουκρανία και συνεχίζει να παραβιάζει την κυριαρχία της χώρας θα υπάρξουν συνέπειες», είπε ο Αμερικανός Πρόεδρος σε συνέντευξή του στο CBS.

    [07] Λιγοστεύουν οι ελπίδες για ανεύρεση επιζώντων από το ναυάγιο

    Οι διασώστες εντείνουν τις προσπάθειές τους να σώσουν τους επιζήσαντες του ναυαγίου του επιβατηγού πλοίου κοντά στη νότια ακτή της Νότιας Κορέας. Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές περίπου 300 άτομα εξακολουθούν να αγνοούνται τη στιγμή που το έργο των διασωστών είναι εξαιρετικά δύσκολο καθώς τα ρεύματα εμποδίζουν την απρόσκοπτη πρόσβαση των δυτών στο ναυάγιο.

    Έξι πτώματα έχουν ανασυρθεί από το ναυάγιο και η ελπίδα για την ανεύρεση επιζώντων λιγοστεύει , 24 ώρες αφότου το πλοίο πήρε κλίση και βυθίστηκε ενώ ήταν καθ οδόν προς το νησί Τζετζού της Νότιας Κορέας μεταφέροντας εκατοντάδες νεαρούς μαθητές ενός σχολείου της Σεούλ . Από τα 475 άτομα που βρίσκονταν επί του σκάφους όπως είναι ο πιο πρόσφατος επίσημος αριθμός επιβαινόντων που έδωσαν οι αρχές, μεταξύ των οποίων 325 μαθητές, διασώθηκαν 179 άνθρωποι όπως ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης η ακτοφυλακή. Ο αριθμός των διασωθέντων είναι περίπου ο ίδιος που είχε δώσει η ακτοφυλακή και το περασμένο βράδυ.

    Οι διασώστες επιχειρούσαν όλη τη νύχτα με το φως των ισχυρών προβολείς , αλλά τα ρεύματα και η μειωμένη υποβρύχια ορατότητα εμπόδισαν τους δύτες να μπουν στο εσωτερικό του βυθισμένου πλοίο και να ελέγξουν τις δεκάδες καμπίνες. «Δεν κατάφεραν να εισέλθουν στις καμπίνες» είπε ένας εκπρόσωπος της ακτοφυλακής .

    Το πλοίο έστειλε σήμα κινδύνου στις 09:00 τοπική ώρα της Τετάρτης ( 03:00ώρα Ελλάδας της Τέταρτης). Τα αίτια του δυστυχήματος δεν είναι γνωστά , αλλά οι αναφορές αυτοπτών μαρτύρων λένε το πλοίο προσέκρουσε πιθανώς σε ύφαλο. Οι επιβάτες που διασώθηκαν είπαν ότι το πλήρωμα είχε διατάξει να μην μετακινηθούν από τις θέσεις τους παρά την πρόσκρουση. «Περιμέναμε 30 έως 40 λεπτά», είπε μια μαθήτρια γυμνασίου. Ο καπετάνιος, ο οποίος είναι ένας από τους επιζώντες , έδωσε κατάθεσε στο νοτιοκορεάτικο Λιμενικό Σώμα.

    Οι μαθητές από ένα σχολείο νότια της Σεούλ , πήγαιναν σχολική εκδρομή στο νησί Τζετζού ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα της Νότιας Κορέας το οποίο οι ντόπιοι αρέσκονται να αποκαλούν και Χαβάη της Νότιας Κορέας.

    [08] Νέα έργα στη Σπιναλόγκα ενόψει της ένταξής της στα πολιτιστικά μνημεία της Ουνέσκο

    Δεκαέξι κτίρια του οικισμού της Σπιναλόγκας πρόκειται να στερεωθούν και να καθαριστούν με την προοπτική να εξυπηρετούν στο μέλλον χρήσεις του αρχαιολογικού χώρου. Παράλληλα με τις στερεώσεις των κτιρίων, μια δεύτερη μελέτη προβλέπει τη βελτίωση της προσβασιμότητας των τουριστών στη νησίδα που η ιστορία της σημαδεύτηκε από τη λειτουργία της ως Λεπροκομείο, για πάνω από μισό αιώνα. Τις δύο μελέτες ενέκρινε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση, τη Μ. Τρίτη, καθώς, τόσο η μεγάλη επισκεψιμότητα στο νησί όσο και η ένταξη του στον κατάλογο των πολιτιστικών μνημείων της ΟΥΝΕΣΚΟ επιτάσσουν εργασίες ανάδειξης.

    «Η όψη του νησιού είναι σήμερα εντελώς διαφορετική», επισήμανε η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, αναφερόμενη στα πολλά έργα που έγιναν τα τελευταία δέκα χρόνια στο μικρό νησί, «έργα για τα οποία έχουν δαπανηθεί «κάποια εκατομμύρια ευρώ», τόνισε χαρακτηριστικά.

    Τα έργα έχουν χρηματοδοτηθεί από κοινοτικούς πόρους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 17 April 2014 - 6:30:26 UTC