Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βίβιαν Ρέντινγκ: Οι Έλληνες κατανοούν ότι η Ευρώπη δεν τους άφησε στη μοίρα τους
  • [02] «Εγκλημα σε τιμή ευκαιρίας» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank
  • [03] Απεργούν οι σιδηροδρομικοί από το Μεγάλο Σάββατο έως και τη Δευτέρα του Πάσχα
  • [04] Έως τις 20 Ιουνίου οι επιχειρήσεις μπορούν να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους με την εφορία
  • [05] Το NATO ενισχύει τις δυνάμεις του στην ανατολική Ευρώπη
  • [06] Επιτάφιος μετά από δεκαετίες στην Αμμόχωστο
  • [07] Μεγάλη απεργία σε εργοστάσιο που κατασκευάζει αθλητικά παπούτσια, στην Κίνα

  • [01] Βίβιαν Ρέντινγκ: Οι Έλληνες κατανοούν ότι η Ευρώπη δεν τους άφησε στη μοίρα τους

    Το ζητούμενο των Ευρωεκλογών είναι αν θέλουμε μία Ευρώπη που κατακερματίζεται ή μία δυνατή, ενιαία Ευρώπη, τόπο ζωής κι ευημερίας για τους πολίτες της, τονίζει σε συνέντευξή της στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ η Ευρωπαία επίτροπος Δικαιοσύνης Βίβιαν Ρέντινγκ. Αναφερόμενη στην Ελλάδα επισημαίνει ότι «τα τελευταία οικονομικά νέα δείχνουν πως υπάρχει ελπίδα ότι τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα. Πιστεύω επίσης πως οι Έλληνες κατανοούν ότι η Ευρώπη δεν τους άφησε στη μοίρα τους» σημειώνει.

    Ερώτηση:Κυρία Ρέντινγκ, σε έναν μήνα έχουμε τις Ευρωπαϊκές Εκλογές. Τούτη τη φορά ποιο στοιχείο είναι αυτό που διακυβεύεται σ' αυτές;

    Απάντηση:Το ζητούμενο αυτήν τη φορά είναι το τι είδους Ευρώπη θέλουμε να έχουμε. Εάν θέλουμε να έχουμε μία Ευρώπη που κατακερματίζεται και δεν θα έχει τίποτε να πει στη διεθνή πολιτική σκακιέρα, εάν θα πρέπει να αφήσουμε μία κατακερματισμένη Ευρώπη στις επερχόμενες γενεές, η οποία δεν χαράσσει τη δική της πορεία, αλλά θα αφήνει σε άλλες ηπείρους, την Κίνα, τις Ινδίες, να επιβάλουν τη δική τους βούληση, εγώ όχι, δεν το θέλω αυτό και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τάσσομαι υπέρ μίας δυνατής Ευρώπης, που θα μπορεί να συμφωνεί μεταξύ της, μία Ευρώπη που θα μιλάει με μία φωνή, μία Ευρώπη που θα είναι ένας τόπος ζωής κι ευημερίας για τους πολίτες της.

    [02] «Εγκλημα σε τιμή ευκαιρίας» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank

    «Έγκλημα σε τιμή ευκαιρίας» χαρακτηρίζει το Τμήμα Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ τις εξελίξεις με επίκεντρο την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank, τονίζοντας ότι αυτές «σηματοδοτούν την έναρξη του μεγάλου κόλπου (colpo grosso το είχαμε ονομάσει), με στόχο το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, για να πλουτίσουν ακόμη μια φορά οι ιδιώτες κερδοσκόποι σε βάρος των Ελλήνων φορολογουμένων». Εξαπολύοντας οξύτατη επίθεση στην κυβέρνηση και στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «είναι σαφής η πρόθεση ενίσχυσης των συμφερόντων της ολιγαρχίας και του εγχώριου και ξένου κεφαλαίου, με πρόκληση τεράστιας ζημιάς για το Ελληνικό Δημόσιο». Φαίνεται, προσθέτει, «πως μετά το Success Story και την "έξοδο στις αγορές" έχουν αποθρασυνθεί τόσο πολύ, ώστε δεν κάνουν έστω κάποια προσπάθεια να δικαιολογήσουν τις προκλητικές μεθοδεύσεις τους».

    Επιπρόσθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι το μεγάλο ερωτηματικό που προκύπτει είναι αν ετοιμάζεται, όπως φημολογείται, το ίδιο κόλπο και για την Εθνική Τράπεζα, που κόστισε στο Ελληνικό Δημόσιο πολύ περισσότερα. Οι ευθύνες της κυβέρνησης θα είναι ακόμη μεγαλύτερες αν αποτολμήσουν να εφαρμόσουν το ίδιο κόλπο και για την Εθνική, επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει στην ανακοίνωσή του: «Τους διαβεβαιώνουμε ότι ο ελληνικός λαός θα δώσει την απάντησή του στις επικείμενες εκλογές και με την ψήφο του θα ανατρέψει αυτή την κυβέρνηση της διαπλεκόμενης ολιγαρχίας. Προειδοποιούμε ότι για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα αναζητήσει τις ουσιαστικές και ολοφάνερες ευθύνες για το μεγάλο κόλπο, που εκτυλίσσεται σε βάρος των Ελλήνων φορολογουμένων».

    [03] Απεργούν οι σιδηροδρομικοί από το Μεγάλο Σάββατο έως και τη Δευτέρα του Πάσχα

    Ταλαιπωρία αναμένει το επιβατικό κοινό που έχει επιλέξει να ταξιδέψει με τρένα τις ημέρες του Πάσχα, λόγω των επαναλαμβανόμενων 24ωρων απεργιών που έχει εξαγγείλει από το Μεγάλο Σάββατο έως και τη Δευτέρα του Πάσχα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ). Τα προβλήματα για το επιβατικό κοινό ξεκινούν από την Μεγάλη Παρασκευή, καθώς η ΤΡΑΙΝΟΣΕ προχωρεί σε ματαίωση αρκετών δρομολογίων. Επιπλέον, καθ' όλη τη διάρκεια των 24ωρων απεργιακών κινητοποιήσεων δεν θα εξασφαλίζεται η κυκλοφορία για τους συρμούς του μετρό, στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο.

    Εξάλλου, με απόφαση τής ΠΟΣ, δεν κινούνται όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα τα εμπορικά τρένα. Οι σιδηροδρομικοί ζητούν την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας για το 2014, προσλήψεις προσωπικού για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των εταιρειών του ΟΣΕ, ενώ παράλληλα εκφράζουν την αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ.

    [04] Έως τις 20 Ιουνίου οι επιχειρήσεις μπορούν να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους με την εφορία

    Μέχρι τις 20 Ιουνίου 2014 καλούνται όλες οι επιχειρήσεις που δεν έχουν εκπληρώσει τις φορολογικές τους υποχρεώσεις (υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ κλπ) να προσέλθουν στην αρμόδια ΔΟΥ προκειμένου να τακτοποιήσουν τις υποθέσεις τους αυτές. Σε διαφορετική περίπτωση οι φορολογικές Αρχές θα προχωρήσουν σε κατ' εκτίμηση προσδιορισμό του φόρου με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία.

    Αυτό προβλέπει εγκύκλιος της Γενικής Γραμματείας Εσόδων που απεστάλη σε όλες τις ΔΟΥ.

    [05] Το NATO ενισχύει τις δυνάμεις του στην ανατολική Ευρώπη

    Το NATO ανακοίνωσε σήμερα ότι αποφάσισε να λάβει μια σειρά άμεσων μέτρων ενίσχυσης των δυνάμεών του, χερσαίων, ναυτικών και αεροπορικών, στην ανατολική Ευρώπη εξαιτίας της κρίσης στην Ουκρανία. Θα γίνει ανάπτυξη νέων δυνάμεων «στη θάλασσα, στον αέρα, στο έδαφος» και μάλιστα «αμέσως», πράγμα που «σημαίνει εντός ημερών», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του Βορειοατλαντικού Συμφώνου Άντερς Φο Ράσμουσεν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τις αποφάσεις που έλαβαν οι πρεσβευτές των κρατών-μελών του. Τα μαχητικά αεροσκάφη του NATO θα πραγματοποιούν περισσότερες υπερπτήσεις στην περιοχή της Βαλτικής, συμμαχικά πολεμικά πλοία θα καταπλεύσουν στη Βαλτική θάλασσα, στην ανατολική Μεσόγειο και αλλού, ενώ συμμαχικές χερσαίες δυνάμεις θα συμβάλλουν στη βελτίωση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των στρατών των κρατών-μελών του Συμφώνου, στην εκπαίδευσή τους και σε γυμνάσια που θα διεξαχθούν, πρόσθεσε ο Ράσμουσεν. Πάντως ο Ράσμουσεν επέμεινε στο ότι το Σύμφωνο εξακολουθεί να ευελπιστεί πως θα δοθεί μια πολιτική λύση στην κρίση στην Ουκρανία.

    [06] Επιτάφιος μετά από δεκαετίες στην Αμμόχωστο

    Το "Η ζωή εν τάφω κατετέθης, Χριστέ, και Αγγέλων στρατιαί εξεπλήττοντο, συγκατάβασιν δοξάζουσαι την σην" και τα άλλα εγκώμια του Επιταφίου Θρήνου θα ψαλούν για πρώτη φορά, μετά από δεκαετίες, την Μεγάλη Παρασκευή στην κατεχόμενη Αμμόχωστο και συγκεκριμένα στον ναό του Αγίου Γεωργίου Εξορινού στη μεσαιωνική πόλη. Ήδη εντός του ναού έχει τοποθετηθεί το κουβούκλιο του Επιταφίου, το οποίο θα στολίσουν με άνθη εκτοπισμένες γυναίκες από την Αμμόχωστο. Στον ναό από τον περασμένο Δεκέμβριο με άδεια του τουρκοκυπριακού καθεστώτος τελείται μια Κυριακή τον μήνα η Θεία Λειτουργία. Ο ναός είναι κτίσμα, που τοποθετείται στον 15ο αιώνα.

    Της ακολουθίας του Επιταφίου θα προαστεί ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας-Αμμοχώστου Βασίλειος. Ο δήμαρχος Αμμοχώστου Αλέξης Γαλανός, σε συνέντευξη Τύπου, χαρακτήρισε το γεγονός «πολύ σημαντικό, τόσο από εκκλησιαστικής πλευράς, όσο και γενικότερα». Ο κ. Γαλανός αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον συμβολισμό και το μήνυμα για συμφιλίωση, που θα δοθεί.

    [07] Μεγάλη απεργία σε εργοστάσιο που κατασκευάζει αθλητικά παπούτσια, στην Κίνα

    Δεκάδες χιλιάδες εργάτες πραγματοποιούν σήμερα απεργία σε ένα τεράστιο εργοστάσιο της νότιας Κίνας που κατασκευάζει αθλητικά παπούτσια για τη Nike και την Adidas, ένα κοινωνικό κίνημα απέναντι στο οποίο έχει αναπτυχθεί μεγάλη αστυνομική δύναμη, ανακοίνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση China Labor Watch. Περισσότεροι από 30.000 εργαζόμενοι στο εργοστάσιο Γιουέ Γιουέν της πόλης Ντονγκουάν αρνούνται από την περασμένη εβδομάδα να επιστρέψουν στην εργασία τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους μισθολογικούς όρους, τις συμβάσεις εργασίας και τα κενά στην παροχή της κοινωνικής τους ασφάλισης. Η China Labor Watch, που ειδικεύεται στα κοινωνικά κινήματα της κινεζικής βιομηχανίας, δημοσιοποίησε μια σειρά από φωτογραφίες που δείχνουν την ανάπτυξη εκατοντάδων αστυνομικών γύρω από το εργοστάσιο, μερικοί εκ των οποίων έφεραν εξοπλισμό δυνάμεων καταστολής ενώ άλλοι κρατούσαν από το λουρί γερμανικούς ποιμενικούς. Σύμφωνα με τη μκο, οι αστυνομικοί χτύπησαν και συνέλαβαν πολλούς εργάτες αφότου ξεκίνησε η απεργία. Στην ιστοσελίδα του, το εργοστάσιο Γιουε Γιουέν, το μερικό έλεγχο του οποίου διατηρούν κεφάλαια της Ταϊβάν, αναφέρει ότι είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αθλητικών παπουτσιών παγκοσμίως. Είναι υπεργολάβος κυρίως των εταιρειών Nike, Adidas, Puma, Asics, New Balance και Converse.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 16 April 2014 - 14:30:24 UTC