Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τι απαντά η γερμανική πρεσβεία για τη μετάφραση της ανακοίνωσης της Καγκελαρίας
  • [02] Η IBM ιδρύει εξειδικευμένο Κέντρο Αξιοποίησης Μεγάλων Δεδομένων στην Αθήνα
  • [03] Οι ουκρανικές δυνάμεις πήραν τον έλεγχο του αεροδρομίου της Κραματόρσκ
  • [04] Στρατιώτες αποβιβάστηκαν από ελικόπτερα στην Κραματόρσκ
  • [05] "Eιδική επιχείρηση" των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων κατά των αυτονομιστών στην πόλη Κραματόρσκ

  • [01] Τι απαντά η γερμανική πρεσβεία για τη μετάφραση της ανακοίνωσης της Καγκελαρίας

    Μετά την αντίδραση ορισμένων μέσων ενημέρωσης για τη διόρθωση τηλεγραφήματός μας την περασμένη Παρασκευή 11/4/2014, υπό τον τίτλο «Γερμανία: Μήνυμα στήριξης της γερμανικής κυβέρνησης φέρνει στην Αθήνα η Αγγ. Μέρκελ, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Καγκελαρίας», το ΑΠΕ-ΜΠΕ απευθύνθηκε στην πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα, για την ακριβή μετάφραση της επίμαχης παραγράφου που περιλαμβάνεται στη σχετική επίσημη ανακοίνωση της Καγκελαρίας.

    Σύμφωνα με την απάντηση του Γραφείου Τύπου της πρεσβείας, η ακριβής μετάφραση έχει ως εξής:

    «Επιπλέον, η επίσκεψή της αποτελεί μήνυμα ότι η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση θα συνεχίσει να υποστηρίζει τα επιτυχημένα μέτρα της Ελλάδας στον τομέα της δημοσιονομικής εξυγίανσης».

    Ακολουθεί το κείμενο της απάντησης του γραφείου Τύπου της πρεσβείας της ΟΔ Γερμανίας στην Αθήνα:

    «Thank you for contacting us on this matter. Herewith the Embassy would like to clarify the meaning of the text you asked us about:

    "Moreover, her visit is a signal that the Federal Government will continue to support Greece's successful measures in the field of fiscal consolidation."»

    [02] Η IBM ιδρύει εξειδικευμένο Κέντρο Αξιοποίησης Μεγάλων Δεδομένων στην Αθήνα

    Η εταιρεία IBM ανακοίνωσε την ίδρυση στην Αθήνα ενός νέου εξειδικευμένου Κέντρου Αξιοποίησης Μεγάλου Όγκου Δεδομένων και Ανάλυσης Επιχειρησιακής Απόδοσης (Big Data and Business Analytics Center of Competence), με το οποίο θα ενισχύσει τη δυνατότητά της παροχής σχετικών τεχνολογικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών στην περιοχή, βασιζόμενη στη εγχώρια νέα γενιά με υψηλού επιπέδου δεξιότητες.

    Το νέο Κέντρο θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα αναλυτικά και γνωστικά υπολογιστικά συστήματα, βελτιώνοντας τις επιχειρησιακές λειτουργίες τους και ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητά τους στην παγκόσμια αγορά.

    [03] Οι ουκρανικές δυνάμεις πήραν τον έλεγχο του αεροδρομίου της Κραματόρσκ

    Οι ουκρανικές δυνάμεις ξαναπήραν τον έλεγχο του αεροδρομίου της πόλης Κραματόρσκ, στην ανατολική Ουκρανία, από τους φιλορώσους μαχητές, αναφέρει σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ.

    Την ίδια ώρα η ανταποκρίτρια του Ρόιτερς που βρίσκεται στο σημείο δήλωσε ότι άκουσε μερικούς πυροβολισμούς από το εσωτερικό της αεροπορικής βάσης της Κραματόρσκ την ώρα που ένα πλήθος φιλορώσων ντόπιων πλησίαζε στην πύλη των εγκαταστάσεων, οι οποίες φαίνεται ότι τελούν υπό τον έλεγχο ουκρανικών δυνάμεων.

    Δεν υπάρχουν πληροφορίες για απώλειες, ενώ δεν είχαν ακουστεί πυροβολισμοί ή συγκρούσεις για 40 λεπτά πριν από τους πυροβολισμούς αυτούς που ακούστηκαν από το εσωτερικό της αεροπορικής βάσης, πρόσθεσε η ίδια ανταποκρίτρια.

    Ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε ότι ελπίζει πως οι αρχές του Κιέβου θα έχουν «αρκετό μυαλό» ώστε να αποφύγουν μια περαιτέρω κλιμάκωση της κρίσης. Η Ουκρανία βρίσκεται στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου, τόνισε ο Μεντβέντεφ.

    [04] Στρατιώτες αποβιβάστηκαν από ελικόπτερα στην Κραματόρσκ

    Ουκρανοί στρατιώτες αποβιβάστηκαν από τουλάχιστον 2 ελικόπτερα σε ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο στα περίχωρα της πόλης Κραματόρσκ στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με ανταποκρίτρια του Ρόιτερς.

    Ντόπιοι δημοσιογράφοι, τους οποίους επικαλείται το πρακτορείο Ίντερφαξ, είχαν πει λίγο νωρίτερα ότι πυρά αυτόματων όπλων ακούγονται από την περιοχή στην οποία βρίσκεται το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Κραματόρσκ και είχαν προσθέσει ότι ένα μαχητικό αεροσκάφος πέταξε χαμηλά πάνω από την περιοχή.

    Η ανταποκρίτρια του Ρόιτερς στην πόλη αυτή ανέφερε ότι είδε πρώτα ένα μαχητικό αεροσκάφος να πετάει πάνω από την πόλη και έπειτα τέσσερα στρατιωτικά ελικόπτερα να πετούν πάνω από το αεροδρόμιο.

    Δύο από αυτά προσγειώθηκαν και στην συνέχεια όταν άρχισαν να αποβιβάζονται στρατιώτες στο έδαφος και να διασχίζουν το αεροδρόμιο, ντόπιοι που ελέγχουν ένα οδόφραγμα φώναζαν "Ντροπή! Γυρίστε στο σπίτι σας!".

    Η ανταποκρίτρια Γκαμπριέλα Μπατζίνσκα διευκρίνισε ότι ντόπιοι με ρωσικές σημαίες έχουν στήσει ένα οδόφραγμα με σακιά από άμμο και με λάστιχα έξω από την πύλη του αεροδρομίου. Ορισμένοι από αυτούς δείχνουν να ετοιμάζουν βόμβες μολότοφ.

    Ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε ότι ελπίζει πως οι αρχές του Κιέβου θα έχουν «αρκετό μυαλό» ώστε να αποφύγουν μια περαιτέρω κλιμάκωση της κρίσης στην ανατολική Ουκρανία.

    «Η Ουκρανία βρίσκεται στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου και αυτό είναι τρομακτικό» δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Μεντβέντεφ, έπειτα από συνάντηση που είχε με τους ομολόγους του από τη Λευκορωσία και το Καζακστάν.

    Διαβάστε επίσης:

    «Κατασκευασμένο πρόσχημα» χαρακτήρισε τις ταραχές στην ανατολική Ουκρανία, ο πρεσβευτής του Κιέβου στον ΟΗΕ

    [05] "Eιδική επιχείρηση" των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων κατά των αυτονομιστών στην πόλη Κραματόρσκ

    Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας εξαπέλυσαν σήμερα μια "ειδική επιχείρηση" εναντίον των αυτονομιστών στην πόλη Κραματόρσκ, στην ανατολική Ουκρανία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ, επικαλούμενο ανακοίνωση του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας.

    Ντόπιοι δημοσιογράφοι, τους οποίους επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων, είπαν ότι πυρά αυτόματων όπλων ακούγονται από την περιοχή στην οποία βρίσκεται το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Κραματόρσκ και πρόσθεσαν ότι ένα μαχητικό αεροσκάφος πέταξε χαμηλά πάνω από την περιοχή.

    Ανταποκριτής του τηλεοπτικού δικτύου Espresso TV δήλωσε ωστόσο ότι το ουκρανικό αεροσκάφος προσπαθούσε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο αλλά δεν τα κατάφερε καθώς αυτονομιστές άνοιξαν πυρ εναντίον του.

    Την ίδια ώρα ο υπ' αριθμόν 2 στην ιεραρχία των ουκρανικών ειδικών υπηρεσιών (SBU), στρατηγός Βαλερί Κρουτόφ, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι οι φιλορώσοι αυτονομιστές που δεν θα παραδώσουν τα όπλα θα "εξοντωθούν".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 15 April 2014 - 16:30:23 UTC