Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Παππάς: «Το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος δεν αφορά την παραμονή της χώρας στο ευρώ»
  • [02] Ν. Χουντής: Δημοψήφισμα κατά της λιτότητας να γίνουν οι ευρωεκλογές
  • [03] Η Ελλάδα, μεγαλύτερη παραγωγός χώρα κρόκου στην Ευρώπη
  • [04] Συνολικά 445 επιχειρηματικά σχέδια σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ
  • [05] Διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση του 67% της ΟΛΘ, εξήγγειλε το ΤΑΙΠΕΔ
  • [06] Σ. Λαβρόφ: «Βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση» η πρόθεση του Κιέβου για διάλογο με τους αυτονομιστές
  • [07] Βομβιστική επίθεση στο Κάιρο

  • [01] Ν. Παππάς: «Το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος δεν αφορά την παραμονή της χώρας στο ευρώ»

    Το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος αφορά μόνον τη συμφωνία με την τρόικα και όχι την παραμονή της Ελλάδας το ευρώ υπογράμμισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς. «Πρέπει να αποσυσχετίσουμε ευρώ και δημοψήφισμα [...] Δεν λέμε ότι κατ΄ ανάγκη θα κάνουμε δημοψήφισμα για να εγκριθεί η συμφωνία αλλά αν τα πράγματα με τη διαπραγμάτευση φαίνεται να καθυστερούν πάρα πολύ, τον λόγο έχει ο λαός» εξήγησε ο κ. Παππάς.

    Τόνισε, πάντως, πως μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει μία καινούργια συμφωνία με την τρόικα, καθώς «η παρούσα συμφωνία θα ακυρωθεί με την ψήφο του λαού». Απαντώντας στην κριτική, πως ενδεχόμενο δημοψήφισμα συνιστά αποποίηση ευθυνών από την πλευρά της Κουμουνδούρου, ο κ. Παππάς είπε: «δεν θα είμαστε Πόντιοι Πιλάτοι». Στην ερώτηση πως θα αντιδράσει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε περίπτωση που οι ίδιοι οι εταίροι συνδέσουν το ενδεχόμενο δημοψήφισμα με την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, δήλωσε «βέβαιος» πως η Γερμανία «δεν θα έβαζε σε κίνδυνο το μέγκα-πρότζεκτ του ευρώ, επειδή η Ελλάδα θα προσπαθούσε να προστατεύσει τους μισθούς». Τέλος, απέδωσε στον δημοκρατικό τρόπο λειτουργίας του κόμματος τις διαφορετικές δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και για το ζήτημα του ευρώ.

    [02] Ν. Χουντής: Δημοψήφισμα κατά της λιτότητας να γίνουν οι ευρωεκλογές

    Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει, μέσα από τις ευρωεκλογές, «να γίνει πρώτα απ' όλα ένα μεγάλο δημοψήφισμα κατά της πολιτικής της λιτότητας και του νεοφιλευθερισμού» τονίζει σε συνέντευξή του, στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής. «Πρέπει να σταλεί ένα μήνυμα ισχυροποίησης των δυνάμεων της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για να δείξουμε στους λαούς της Ευρώπης, όχι μόνο του Νότου, ότι υπάρχει ελπίδα, υπάρχει εναλλακτική λύση, βοηθήστε αυτή την πολιτική» σημειώνει ο Ν. Χουντής, που θα είναι και πάλι υποψήφιος με το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ερωτηθείς για την έκβαση και τις πολιτικές συνέπειες των ευρωεκλογών, ο κ. Χουντής τονίζει: «Σύμφωνα με τις προβλέψεις, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα -η μόνη; Μακάρι να είναι και άλλες- που η Αριστερά, η Ευρωπαϊκή Αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ, θα βγει πρώτο κόμμα. Αν η διαφορά μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, πρώτου και δευτέρου, όπως δείχνουν τα πράγματα, στην κάλπη των ευρωεκλογών είναι πάνω από 5 μονάδες, σημαίνει ότι υπάρχει δυσαρμονία σε σχέση με την κυβερνητική πολιτική- θα επηρεάσει τις εξελίξεις και από τις επιδόσεις που θα σημειώσουν και άλλα κόμματα. Με βάση τις εξελίξεις και τις προβλέψεις, πιθανόν να έχουμε κατάρρευση του δεύτερου, του ΠΑΣΟΚ, και όπως αντιλαμβάνεστε αυτή η κυβέρνηση ακουμπάει σε αυτή τη συνεργασία, πάνω σε αυτό το πακέτο το μνημονιακό, το νεοφιλελεύθερο. Αν ξηλωθεί ένας πόλος, αντιλαμβάνεστε ότι μπαίνουν καινούργια πολιτικά δεδομένα. Σε κάθε περίπτωση, όμως, αυτό που επιδιώκουμε εμείς και δεν το κρύβουμε είναι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών πράγματι να δρομολογήσει τις εξελίξεις για τον απλό λόγο ότι το αποτέλεσμα θα είναι ένα μήνυμα στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, ότι δεν θέλουμε την πολιτική της λιτότητας».

    [03] Η Ελλάδα, μεγαλύτερη παραγωγός χώρα κρόκου στην Ευρώπη

    Την πρώτη θέση ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης ως προς την παραγωγή κρόκου κατέχει η Ελλάδα που έχει εισέλθει δυναμικά στην παγκόσμια αγορά του ακριβότερου μπαχαρικού στον κόσμο καθώς χρειάζονται περίπου 150.000 άνθη κρόκου για ένα κιλό αποξηραμένων στιγμάτων! Και μπορεί ο μεγαλύτερος όγκος παραγωγής στην υφήλιο να αποδίδεται στο Ιράν ωστόσο η υψηλή ποιότητα του ελληνικού κρόκου ενισχύει διαρκώς τη φήμη του. Είναι χαρακτηριστικό ότι με βάση τη διεθνώς αναγνωρισμένη διαδικασία του ISO (3632 TS) μέσα από την αξιολόγηση των συγκεντρώσεων της κροκίνης, της πικροκροκίνης και της σαφρανάλης, ο κρόκος Κοζάνης διαθέτει χρωστική δύναμη 66 βαθμούς υψηλότερη από το ελάχιστο διεθνές πρότυπο γεγονός που τον τοποθετεί στην κορυφή.

    Τα παραπάνω επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός διευθυντής της "Προϊόντα Κρόκου Κοζάνης" Άγγελος Μάρκου, ο οποίος γνωστοποιεί ότι τα εν λόγω προϊόντα διατίθεται σε 2500 σημεία στην Ελλάδα και σε συνολικά 23 χώρες του εξωτερικού. Ανάμεσά τους βρίσκονται το Κουβέιτ, το Κατάρ, το Μπαχρέιν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Αυστραλία, η Ιαπωνία, το Χονγκ Κονγκ, η Αμερική και ο Καναδάς! Στην Ευρώπη, οι χώρες στις οποίες "ταξιδεύουν" τα προϊόντα με κρόκο Κοζάνης είναι η Κύπρος, η Αγγλία, η Γερμανία, η Ισπανία, η Βουλγαρία, η Δανία, η Πολωνία, η Τσεχία, η Ελβετία, η Γαλλία, το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Ρωσία και η Σλοβενία.

    [04] Συνολικά 445 επιχειρηματικά σχέδια σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ

    Τετρακόσια σαραντα πέντε επιχειρηματικά σχέδια για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Εξωστρέφεια - Ανταγωνιστικότητα Επιχειρήσεων (ΙΙ)», του ΕΣΠΑ 2007-2013 εντάχθηκαν στη γεωγραφική περιοχή ευθύνης της Ελληνικής Αναπτυξιακής Εταιρείας - ΕΛΑΝΕΤ εταίρου του ΕΦΕΠΑΕ, δηλαδή, στις περιφέρειες Αττικής, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΝΕΤ η απόφαση αφορά στα εξής:

    - Περιφέρεια Αττικής: 437 επιχειρήσεις επιχορηγούμενου προϋπολογισμού: 41.031.834,06 ευρώ

    - Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: 7 επιχειρήσεις επιχορηγούμενου προϋπολογισμού: 834.360,40 ευρώ

    - Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: 1 επιχείρηση με επιχορηγούμενο προϋπολογισμό: 50.000 ευρώ

    [05] Διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση του 67% της ΟΛΘ, εξήγγειλε το ΤΑΙΠΕΔ

    Την έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για τη διάθεση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου της «Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε.», που έχει το αποκλειστικό δικαίωμα εκμετάλλευσης του λιμένα έως το 2051, ανακοίνωσε χθες το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, (ΤΑΙΠΕΔ). Όπως ανακοινώθηκε, η άμεση έναρξη του διαγωνισμού είναι προαπαιτούμενο για την ομαλή χρηματοδότηση της χώρας. Η διαγωνιστική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις, ενώ ως καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος (πρώτη φάση) έχει οριστεί η 5η Ιουνίου 2014, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

    [06] Σ. Λαβρόφ: «Βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση» η πρόθεση του Κιέβου για διάλογο με τους αυτονομιστές

    Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ χαιρέτισε σήμερα τις προθέσεις του Κιέβου για διάλογο με τους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία και τις χαρακτήρισε «ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση», μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ. Σε δηλώσεις που έκανε στη διάρκεια επίσκεψής του στο Πεκίνο, ο Λαβρόφ είπε ότι η προφανής πρόθεση του Κιέβου να «επιλύσει μέσω διαπραγματεύσεων όλα τα προβλήματα που συνδέονται με τα αιτήματα νομικής φύσης των κατοίκων των νοτιοανατολικών περιοχών της Ουκρανίας συνιστά ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, μολονότι πολύ ετεροχρονισμένο».

    [07] Βομβιστική επίθεση στο Κάιρο

    Δύο αστυνομικοί και ένας πολίτης τραυματίσθηκαν από την έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί ανάμεσα σε δύο αυτοκίνητα κοντά σε σημείο αστυνομικού ελέγχου στο κέντρο του Καΐρου, σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας και των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών. Η βόμβα εξερράγη στο ελ-Γκαλά, περιοχή της συνοικίας του Ντόκι. Οι επιθέσεις κατά των υπηρεσιών ασφαλείας έχουν πολλαπλασιαστεί στην Αίγυπτο μετά την απομάκρυνση του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, τον περασμένο Ιούλιο.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 15 April 2014 - 8:30:24 UTC