Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκοιμήθη ο μητροπολίτης Ιωαννίνων Θεόκλητος
  • [02] Τουλάχιστον 16 οι νεκροί από την πυρκαγιά στη Χιλή
  • [03] Ολ. Τουρτσίνοφ: Η Ρωσία διεξάγει πόλεμο κατά της Ουκρανίας
  • [04] Υποβιβάστηκε ο Απόλλων, σώθηκε η Βέροια

  • [01] Εκοιμήθη ο μητροπολίτης Ιωαννίνων Θεόκλητος

    Έχασε τη μάχη να κρατηθεί στη ζωή, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, στις 6 το απόγευμα, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων Θεόκλητος.

    Ο μακαριστός. κατά κόσμον Θεόκλητος Σετάκης, γεννήθηκε το 1930 στη Θεσσαλονίκη. Τις γυμνασιακές του σπουδές περάτωσε στην Κρήτη, σπούδασε Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ πήρε πτυχίο και της Ανωτάτης Βιομηχανικής Πειραιά. Χειροτονήθηκε το 1958 Διάκονος και το 1960 Πρεσβύτερος, ενώ ,από το 1961 μέχρι το 1968, υπηρέτησε ως στρατιωτικός ιερέας. Ήταν στενός συνεργάτης του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ, ο οποίος τον είχε πρωτοσύγκελο στην Μητρόπολη των Ιωαννίνων.

    Εξελέγη και χειροτονήθηκε Μητροπολίτης Ιωαννίνων το 1975. Ασχολήθηκε με τη συγγραφή βιβλίων, δοκιμίων σε περιοδικά και εφημερίδες, με τα οικονομικά της Εκκλησίας και διατέλεσε για αρκετά χρόνια μέλος του Δ.Σ της Εθνικής Τράπεζας.

    [02] Τουλάχιστον 16 οι νεκροί από την πυρκαγιά στη Χιλή

    Τουλάχιστον δεκαέξι άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο στη γιγάντια πυρκαγιά που κατέστρεψε 500 κατοικίες και προκάλεσε την απομάκρυνση 10.000 ανθρώπων στην πόλη Βαλπαραΐσο της Χιλής, ανακοίνωσαν οι αρχές.

    "Μέχρι αυτή τη στιγμή είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε 16 θανάτους" δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της περιοχής του Βαλπαραΐσο, ενώ η υπηρεσία εκτάκτων καταστάσεων ανακοίνωσε ότι τρεις τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

    Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου κοντά στην παραλιακή πόλη είναι η χειρότερη στην ιστορία της, σύμφωνα με την πρόεδρο της Χιλής Μισέλ Μπατσελέτ και είναι πιθανόν ότι ο απολογισμός θα είναι βαρύτερος.

    Καθώς περνούν οι ώρες, οι αστυνομικές δυνάμεις που ερευνούν τα ερείπια των 500 κατεστραμμένων κατοικιών βρίσκουν απανθρακωμένα πτώματα, τα οποία είναι δύσκολα να αναγνωρισθούν.

    Στην περιοχή της καταστροφής παραμένουν εστίες φωτιάς , δημιουργώντας φόβους ότι η πυρκαγιά μπορεί να αναζωπυρωθεί εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών και των ισχυρών ανέμων.

    [03] Ολ. Τουρτσίνοφ: Η Ρωσία διεξάγει πόλεμο κατά της Ουκρανίας

    Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Ολεξάντερ Τουρτσίνοφ κατηγόρησε σήμερα τη Ρωσία ότι διεξάγει πόλεμο κατά της Ουκρανίας με την υποκίνηση ταραχών στην ανατολική περιοχή της χώρας, σε διάγγελμά του προς τον ουκρανικό λαό που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

    "Αίμα χύθηκε στον πόλεμο που η Ρωσία διεξάγει κατά της Ουκρανίας" είπε προσθέτοντας ότι διεξάγεται αντιτρομοκρατική επιχείρηση μεγάλης κλίμακας για τον τερματισμό των ταραχών.

    "Δεν θα επιτρέψουμε στη Ρωσία να επαναλάβει το σενάριο της Κριμαίας στις ανατολικές περιοχές της χώρας...όσοι υποστηρίζουν τους επιτιθέμενους και τους καταληψίες, οι οποίοι διεξάγουν ένοπλο πόλεμο κατά της χώρας μας, δεν θα αποφύγουν την τιμωρία και την απόδοση ευθυνών" είπε επαναλαμβάνοντας ότι οι αυτονομιστές που θα παραδώσουν τα όπλα τους μέχρι αύριο το πρωί δεν θα διωχθούν

    Στις Βρυξέλλες, η επικεφαλής τις ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Αστον κάλεσε τη Ρωσία να σταματήσει κάθε απόπειρα αποσταθεροποίησης της Ουκρανίας και τις ουκρανικές αρχές να συνεχίσουν να επιδεικνύουν αυτοσυγκράτηση στις επιχειρήσεις για την αποκατάσταση της εξουσίας τους.

    Διαβάστε επίσης:

    Κλιμακώνεται η ένταση στην ανατολική Ουκρανία

    [04] Υποβιβάστηκε ο Απόλλων, σώθηκε η Βέροια

    Η «αρνητική» παράδοση που έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός στον τελευταίο αγώνα της περιόδου, που συνήθως είναι και φιέστα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, φαινόταν ότι θα διατηρηθεί και φέτος. Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονταν στο 0-0 απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης, σε ένα κατάμεστο «Γ. Καραϊσκάκης», αλλά στο 88΄ ο Σαβιόλα έκανε το 1-0 κι έστειλε την «Ελαφρά Ταξιαρχία» στη Β΄ Εθνική.

    Ξάνθη-Παναθηναϊκός 3-1

    Με δύο γκολ του Σολάρι (18΄ πέναλτι, 22΄) κι ένα του Μάνταλου (51΄), η Ξάνθη νίκησε με 3-1 τον Παναθηναϊκό στο φινάλε του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας (34η αγωνιστική), αλλά η παραμονή της στην κορυφαία κατηγορία θα κριθεί μετά από αγώνα μπαράζ που θα δώσει με τον τρίτο των πλέι οφ της Β΄ Εθνικής. Οι «πράσινοι», που μείωσαν στο 31΄ με τον Κλωναρίδη έμειναν με 10 παίκτες από το 17΄, λόγω αποβολής του Κουτρουμπή με κόκκνη κάρτα.

    Βέροια-Αστέρας Τρίπολης 1-0

    Με γκολ του Αλέξανδρου Βεργώνη στο 78ο λεπτό, η Βέροια νίκησε 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης στην Ημαθία και εξασφάλισε την παραμονή της στη Σούπερ Λίγκα.

    Πανιώνιος-Πλατανιάς 0-0

    Με την... αναμενόμενη ισοπαλία (0-0 στη Νέα Σμύρνη) ολοκλήρωσαν Πανιώνιος και Πλατανιάς τις υποχρεώσεις τους στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, διασφαλίζοντας αμφότεροι την παραμονή τους στη μεγάλη κατηγορία.

    Εργοτέλης-Καλλονή 3-0

    Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στη φετινή Σούπερ Λίγκα ο Εργοτέλης, που νίκησε εύκολα στο Ηράκλειο την Καλλονή με 3-0 και τερμάτισε στην έβδομη θέση. Απέναντι στην επίσης «αδιάφορη» βαθμολογικά ομάδα της Λέσβου οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπουχαλάκη (29΄), διπλασίασαν με πλασέ του Κούμπικ από το ύψος της μεγάλης περιοχής (37΄) και διαμόρφωσαν το τελικό σκορ με τον Διαμαντάκο στο 64ο λεπτό.

    Παναιτωλικός-ΟΦΗ

    Νικηφόρα ολοκλήρωσε ο Παναιτωλικός τις υποχρεώσεις του στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας. Με γκολ του Γκάλο στο 63΄ η ομάδα του Αγρινίου επικράτησε 1-0 του ΟΦΗ, στο πλαίσιο της 34ης και τελευταίας αγωνιστικής, με τους Κρήτες να έχουν εμφανώς το μυαλό τους στη ρεβάνς του κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, τη Μεγάλγη Τετάρτη στη Λεωφόρο.

    Άρης-ΠΑΣ Γιάννινα 0-0

    Χωρίς γκολ (0-0) τελείωσε η αναμέτρηση ανάμεσα στον Άρη και στον ΠΑΣ Γιάννινα στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ίσως στο πιο αδιάφορο παιχνίδι της 34ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

    Πανθρακικός-Ατρόμητος 1-3

    Νικηφόρα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στη Σούπερ Λίγκα ο Ατρόμητος, που πέρασε από την Κομοτηνή επικρατώντας του Πανθρακικού με 3-1 και τερμάτισε στην τρίτη θέση της κατάταξης στην κανονική περίοδο.

    Η ομάδα των δυτικών προαστίων ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο αλλά δεν «κεφαλαιοποίησε» την υπεροχή της, καθώς μετά το θεαματικό γκολ του Ούμπιντες στο 19ο λεπτό (εναέριο βολέ) οι παίκτες του Παράσχου είχαν την ευκαιρία να «καθαρίσουν» το παιχνίδι αλλά ο Μπρίτο στις καθυστερήσεις και ο Πίτου Γκαρσία στο 48΄ «σημάδεψαν» τα δοκάρια του Πασχαλάκη. Τελικά ο Πανθρακικός ισοφάρισε με τον Ζδράβο στο 63΄, αλλά στο 70΄ ο Δημήτρης Παπαδόπουλος έκανε το 1-2 με κεφαλιά και στο 79΄ ο Ούμπιντες με εξαιρετικό δεξί βολέ «σφράγισε» τη νίκη της ομάδα του, που δεν είχε σκοράρει στα προηγούμενα τρία παιχνίδια.

    Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ 3-2

    Με μία σπουδαία νίκη γοήτρου ολοκλήρωσε τη φετινή αγωνιστική του παρουσία ο Λεβαδειακός. Η ομάδα της Βοιωτίας επικράτησε 3-2 του ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο της 34ης και τελευταίας αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, χάρη στα γκολ των Βαρέλα (14΄), Μιλοσάβλιεβ (17΄) και Κονέ (29΄). Ο «Δικέφαλος του Βορρά», που αγωνίστηκε με πολλές απουσίες, αντέδρασε στο β΄ ημίχρονο και μείωσε με τους Ολίσε (47΄) και Βούκιτς (91΄), όμως δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα και να μπει με βαθμολογικό πλεονέκτημα έναντι του Ατρομήτου και του Παναθηναϊκού στα πλέι-οφ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 13 April 2014 - 18:30:22 UTC