Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το Ευρωψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ παρουσίασε ο Φ.Κουβέλης
  • [02] Α.Τσίπρας: «Είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι» και θα νικήσουμε με μεγάλη διαφορά»
  • [03] Με ένταση το άνοιγμα των καταστημάτων στην ΑΘήνα
  • [04] Έντονη ανησυχία για την κρίση στην Ουκρανία από τον Γ.Γ του ΝΑΤΟ
  • [05] Κλιμακώνεται η ένταση στην ανατολική Ουκρανία

  • [01] Το Ευρωψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ παρουσίασε ο Φ.Κουβέλης

    "Μας ενδιαφέρει η πολιτική σταθερότητα. Πιστεύουμε ότι είναι αναγκαία προϋπόθεση τόσο για την επιτυχή έξοδο από την κρίση όσο και για την μετέπειτα πορεία της ανασυγκρότησης. Είμαστε υπέρ μιας σταθερότητας για τον πολίτη, την ασφάλειά του, τον προγραμματισμό της ζωής του- όχι σταθερότητα ως παγίωση των ανισοτήτων", δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης κατά την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου της Δημοκρατικής Αριστεράς - Προοδευτικής Συνεργασίας.

    Ο Φ. Κουβέλης κάλεσε τους πολίτες να το στηρίξουν το ψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ, ώστε να σταλεί, όπως είπε, ισχυρό μήνυμα στην Ευρώπη για αλλαγή πολιτικής και για να ισχυροποιηθεί η πρόταση που υπερβαίνει τη συντηρητική πολιτική και τον αριστερό λαϊκισμό και να προχωρήσουν παντού δημοκρατικές προοδευτικές αλλαγές.

    Ο Φώτης Κουβέλης αναφέρθηκε και στην αποχώρηση από την κυβέρνηση λέγοντας ότι αυτό έγινε όταν κυριάρχησε η δεξιά ατζέντα ενώ για το αν θα ξαναέμπαινε σε κυβερνητικό σχήμα με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ή τον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: "Δεν επιλέγουμε εμείς τους κομματικούς συσχετισμούς. Εμείς επιλέγουμε τις πολιτικές με τις οποίες συμπράττουμε. Και ζητάμε να μας κάνετε ισχυρούς. Τόσο ισχυρούς που να μην μπορούν χωρίς εμάς. Τόσο ισχυρούς που να μπορούμε να συμμετάσχουμε σε κυβέρνηση με διακριτή ατζέντα και να επιβάλουμε πράγματα. Συγκεκριμένα όμως - όχι γενικά".

    [02] Α.Τσίπρας: «Είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι» και θα νικήσουμε με μεγάλη διαφορά»

    «Είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι» και θα νικήσουμε με μεγάλη διαφορά διακήρυξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας απαντώντας σε ερωτήματα που θέτουν ΜΜΕ ή και απλοί πολίτες αν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλει ή αν είναι έτοιμο να κυβερνήσει, εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα ότι «στις 25 Μάη, ο λαός θα γράψει ιστορία» .

    Ανοίγοντας τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής που θα συζητήσει το ευρωψηφοδέλτιο και την διακήρυξη για τις ευρωεκλογές, ο κ. Τσίπρας προέβλεψε ότι, λόγω της κρισιμότητας της εκλογικής αναμέτρησης και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη «θα έχουμε απέναντι μας θεούς και δαίμονες» καθώς «θα επιστρατευτεί για άλλη μια φορά απέναντί μας, όχι μόνο η εγχώρια ολιγαρχία αλλά και η Ευρωπαϊκή πολιτική και οικονομική ελίτ».

    Αναφερόμενος προσωπικά στον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε «ως πότε ο εξαφανισμένος από τη Βουλή και το δημόσιο διάλογο κύριος Σαμαράς, ως πότε ο κρυπτόμενος πρωθυπουργός, θα κρύβεται πίσω από διαγγέλματα και παραμύθια αισιοδοξίας;», και πρόσθεσε: Κύριε Σαμαρά, θα απολογηθείτε στη Βουλή, θέλετε δεν θέλετε. Δεν πρόκειται να δοξαστείτε κρυπτόμενος. Θα απολογηθείτε, γιατί κάνατε το Μαξίμου φωλιά ακροδεξιών και συνομιλητών της Χρυσής Αυγής.

    "Εκείνος που πρέπει να ντρέπεται είναι αυτός που υιοθετεί ακόμα και την ατζέντα των ναζιστών για να κρύψει τη γύμνια των προτάσεων του", απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, σε αιτιάσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Α.Τσίπρα. Ο κ.Κεδίκογλου, αναφερόμενος στον κ.Τσίπρα, πρόσθεσε ότι "εκείνος που είναι επικίνδυνος είναι αυτός που ζητάει να βγει η χώρα από το ΝΑΤΟ σε μια περίοδο μεγάλων ανακατατάξεων, όπου για την Ελλάδα προέχει η σταθερότητα. Εκείνος που πρέπει να ανησυχεί είναι αυτός που διαψεύδεται διαρκώς στις φιλοδοξίες του για καταστροφή της χώρας. Εκείνος που είναι μετρημένες οι μέρες του είναι αυτός που στήριξε την ύπαρξή του στα μνημόνια που τελειώνουν".

    [03] Με ένταση το άνοιγμα των καταστημάτων στην ΑΘήνα

    Άνοιξαν, με την παρέμβαση της αστυνομίας και όσα μαγαζιά, χαμηλά στην Ερμού, είχαν κλείσει νωρίτερα υπό το φόβο των επεισοδίων από ομάδες "γνωστών-αγνώστων", οι οποίοι δημιούργησαν φραστικά επεισόδια με πολίτες. Δύο διμοιρίες των ΜΑΤ απώθησαν τους συγκεντρωμένους με ρίψη δακρυγόνων και τώρα παραμένουν στην περιοχή, όπου άνοιξαν και όσα μαγαζιά ήταν κλειστά και η Ερμού είναι γεμάτη κόσμο αυτή την ώρα.

    Στο μεταξύ, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κ. Β. Κορκίδης "η κίνηση είναι αυξημένη σε όλη τη χώρα. Μάλιστα σήμερα αποδεικνύεται ότι το πείραμα πέτυχε καθώς αυτή την Κυριακή την είχε ζητήσει το εμπόριο για να είναι ανοικτά τα μαγαζιά. Βλέπουμε ότι οι καταναλωτές, αυτή τη φορά, κρατούν και σακούλες με ψώνια και ακόμη δεν έχει πληρωθεί το Δώρο του Πάσχα...".

    Οι εμποροϋπάλληλοι της Αθήνας έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στην Ερμού, ενώ και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας πραγματοποίησε συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων και με τη συμμετοχή του σωματείου βιβλιοπωλείων και χάρτου στην αρχή της Ερμού στο ύψος του Συντάγματος. Όπως ανέφερε στη συγκέντρωση ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας Θάνος Βασιλόπουλος, υπάρχουν σήμερα εμποροϋπάλληλοι μέχρι και 15 μήνες απλήρωτοι ενώ η Κυριακάτικη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων δεν αυξάνει το τζίρο αλλά προωθεί τον εργασιακό μεσαίωνα.

    Την αντίθεσή τους στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές εξέφρασαν και τα μέλη της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, του Σωματείου Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Θεσσαλονίκης και του ΠΑΜΕ σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στο κέντρο της πόλης, στον πεζόδρομο της Αριστοτέλους.

    Για την περίοδο του Πάσχα, υπενθυμίζεται ότι το ωράριο των καταστημάτων στην Αθήνα είναι το εξής: Κυριακή των Βαΐων : 11:00 - 18:00 Μ. Δευτέρα : 9:00 - 21:00 Μ. Τρίτη : 9:00 - 21:00 Μ. Τετάρτη : 9:00 - 21:00 Μ. Πέμπτη : 9:00 - 21:00 Μ. Παρασκευή : 13:00 - 19:00 Μ. Σάββατο : 09:00 - 15:00 Την Κυριακή του Πάσχα και τη Δευτέρα του Πάσχα τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά. Την Τρίτη 22 Απριλίου επανέρχεται το κανονικό ωράριο λειτουργίας τους.

    [04] Έντονη ανησυχία για την κρίση στην Ουκρανία από τον Γ.Γ του ΝΑΤΟ

    Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ εξέφρασε σήμερα την ανησυχία του για την εμφάνιση ένοπλων φιλορώσων στην ανατολική Ουκρανία και προειδοποίησε ότι περαιτέρω στρατιωτική ανάμειξη στη χώρα από την πλευρά της Ρωσίας θα οδηγήσει τη Μόσχα σε μεγαλύτερη διεθνή απομόνωση.

    Παρατηρούμε μία συντονισμένη εκστρατεία βίας από φιλορώσους αυτονομιστές με στόχο την αποσταθεροποίηση της Ουκρανίας ως κυρίαρχου κράτους", αναφέρει ο γγ του ΝΑΤΟ Άντερς Φο Ράσμουσεν σε ανακοίνωσή του. Ο Ράσμουσεν δηλώνει ότι η εμφάνιση στην ανατολική Ουκρανία ανδρών με όμοιες στολές παραλλαγής χωρίς διακριτικά--όπως φορούσαν ρώσοι στρατιώτες στη διάρκεια της κατάληψης της Κριμαίας-- που φέρουν ρωσικά όπλα, συνιστά μία "σοβαρή εξέλιξη". Οίδιος κάλεσε την Μόσχα να "αποκλιμακώσει" την κρίση και να αποσύρει τον μεγάλο αριθμό στρατιωτών της, περιλαμβανομένων των ειδικών δυνάμεων, από την περιοχή γύρω από τα σύνορα με την Ουκρανία.

    [05] Κλιμακώνεται η ένταση στην ανατολική Ουκρανία

    Ένας αξιωματικός της ουκρανικής υπηρεσίας ασφαλείας σκοτώθηκε και πέντε άτομα από τις τάξεις των κυβερνητικών δυνάμεων τραυματίστηκαν στη διάρκεια "αντιτρομοκρατικής" επιχείρησης που πραγματοποίησε σήμερα το Κίεβο κατά των ενόπλων φιλορώσων στην πόλη Σλαβιάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ. Από τις τάξεις των αυτονομιστών, υπάρχει ένας "αδιευκρίνιστος αριθμός" θυμάτων, ανέφερε στη σελίδα του στο Facebook ο Αβάκοφ.

    διαβάστε επίσης Καζάνι που βράζει η ανατολική Ουκρανία

    διαβάστε επίσης Το Παρίσι τάσσεται υπέρ της επιβολής "νέων κυρώσεων σε περίπτωση στρατιωτικής κλιμάκωσης"

    διαβάστε επίσης Το Κίεβο καλεί τους κατοίκους του Σλαβιάνσκ να μείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 13 April 2014 - 12:30:22 UTC