Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε ολομέτωπη μάχη για ισχυρό ΚΚΕ καλεί ο Δημήτρης Κουτσούμπας
  • [02] Ισχυρός σεισμός 7,6 ρίχτερ έπληξε τα Νησιά του Σολωμώντα
  • [03] Το Κίεβο καλεί τους κατοίκους του Σλαβιάνσκ να μείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους
  • [04] Καζάνι που βράζει η ανατολική Ουκρανία
  • [05] Νέα Προειδοποίηση των ΗΠΑ προς τη Ρωσία
  • [06] 500 σπίτια παρανάλωμα του πυρός στην κεντρική Χιλή

  • [01] Σε ολομέτωπη μάχη για ισχυρό ΚΚΕ καλεί ο Δημήτρης Κουτσούμπας

    Για μάχη σε όλα τα μέτωπα ώστε να ισχυροποιηθεί το ΚΚΕ προκειμένου «να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές που έχει ανάγκη και δικαιούται ο λαός που έχει ματώσει» έκανε λόγο, ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την ομιλία του σε προεκλογική εκδήλωση στην Ζίτσα Ιωαννίνων.

    Ο κ. Κουτσούμπας, τόνισε χαρακτηριστικά, ότι « χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ, στην Βουλή στη Ευρωβουλή , στους Δήμους και στις Περιφέρειες και στα σωματεία , στα χωριά και στις γειτονιες και στους χώρους δουλειάς όπου αναπνέει και ζει κάθε Έλληνας και Ελληνίδα για μπει τέρμα σε αυταπάτες και ψεύτικες ελπίδες». Ο Γ.Γ. του ΚΚΕ διεμήνυσε προς το λαό, ότι δεν πρέπει να συμμεριστεί του πανηγυρισμούς της Κυβέρνησης για το πρωτογενές πλεόνασμα και την ανάκαμψη.

    Ο Δημήτρης Κουτσούμπας έστρεψε τα πυρά του και εναντίον της αντιπολίτευσης, επαναλαμβάνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, θέλει να γίνει «χαλίφης στη θέση του χαλίφη», και πρόσθεσε πως την ίδια περπατησιά έχουν και οι υπόλοιποι της αντιπολίτευσης κάνοντας λόγο «για νέα κόμματα -νέα αναχώματα», που δημιουργεί το πολιτικό σύστημα και «περισσότερο μοιάζουν με αγροτουρισμό, αφού μιλανε για ελιές , για ποτάμια, με διαφόρους τηλεαστέρες, χωρίς ουσιαστικά προγράμματα, μόνο και μόνο για να υφαρπάζουν την λαϊκή νεανική ψήφο στις εκλογές και μετά να την παραδίδουν σε κόμματα, που θα υλοποιήσουν αντιλαϊκές πολιτικές».

    [02] Ισχυρός σεισμός 7,6 ρίχτερ έπληξε τα Νησιά του Σολωμώντα

    Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,6 βαθμών έπληξε περιοχή κοντά στα Νησιά του Σολομώντα, ανακοίνωσε το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ. Στην πρώτη ανακοίνωση το Ινστιτούτου έκανε λόγο για σεισμό 8,3 βαθμών.

    Προειδοποίηση για τσουνάμι εκδόθηκε για τα Νησιά του Σολομώντα, την Παπούα Νέα Γουινέα, τη Νέα Καληδονία και τις παρακείμενες περιοχές, σύμφωνα με το Κέντρο Προεδοποίησης του Ειρηνικού. Επιφυλακή για τσουνάμι εκδόθηκε για τα Νησιά Φίτζι, την Αυστραλία, την Ινδονησία, το Γκουάμ και τις παρακείμενες περιοχές.

    Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 100 χιλιόμετρα νότια του Κίρα Κίρα, των Νησιών του Σολομώντα και σε εστιακό βάθος 29 χιλιομέτρων.

    [03] Το Κίεβο καλεί τους κατοίκους του Σλαβιάνσκ να μείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους

    Ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας κάλεσε σήμερα τους κατοίκους της ανατολικής πόλης Σλαβιάνσκ να μείνουν στα σπίτια τους, καθώς αναμένονται συγκρούσεις ανάμεσα σε φιλορώσους ενόπλους που έχουν καταλάβει δημόσια κτίρια και τις ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας.

    "Διαδώστε το σε όλους τους πολίτες: πρέπει να φύγουν από το κέντρο της πόλης, να μην βγαίνουν από τα διαμερίσματά τους και να μην πηγαίνουν κοντά σε παράθυρα", δήλωσε ο Αρσέν Αβάκοφ, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ Ουκρανίας.

    Ο ίδιος δήλωσε πως πυροβολισμοί πέφτουν στην πόλη, όμως ένας δημοσιογράφος του Ρόιτερς στο Σλαβιάνσκ είπε πως δεν έχει ακούσει πυροβολισμούς.

    [04] Καζάνι που βράζει η ανατολική Ουκρανία

    Το Κίεβο ανακοίνωσε ότι ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας έχουν εξαπολύσει «αντιτρομοκρατική» επιχείρηση για να τερματίσουν τον έλεγχο που ασκούν αυτονομιστές στην πόλη Σλαβιάνσκ, μετά τις καταλήψεις κτιρίων και σημείων ελέγχου από φιλορώσους διαδηλωτές στην ανατολική Ουκρανία.Φιλορώσοι ακτιβιστές οπλισμένοι με αυτόματα όπλα κατέλαβαν χθες, Σάββατο, κτίρια της αστυνομίας και των υπηρεσιών ασφαλείας στο Σλαβιάνσκ, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 150 χλμ. από τα ρωσικά σύνορα, και ύψωσαν οδοφράγματα στα περίχωρα της πόλης.

    «Μια αντιτρομοκρατική επιχείρηση άρχισε στο Σλαβιάνσκ. Διευθύνεται από το αντιτρομοκρατικό κέντρο της υπηρεσίας κρατικής ασφαλείας. Συμμετέχουν δυνάμεις από όλες τις μονάδες ασφαλείας της χώρας. Ας είναι ο Θεός μαζί μας» ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ στη σελίδα του στο Facebook, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.

    Νωρίτερα, η Ρωσία προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε χρήση βίας στην ανατολική Ουκρανία θα μπορούσε να εκτροχιάσει τις συνομιλίες που είναι προγραμματισμένες να γίνουν αυτή την εβδομάδα στη Γενεύη.Οι ΗΠΑ, από την πλευρά τους, κατηγορούν τη Ρωσία ότι υποκινεί την κρίση στην Ουκρανία, με το Κρεμλίνο να αρνείται αυτές τις κατηγορίες.

    διαβάστε επίσης Νέα Προειδοποίηση των ΗΠΑ προς τη Ρωσία

    διαβάστε επίσηςΤο Κίεβο καλεί τους κατοίκους του Σλαβιάνσκ να μείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους

    [05] Νέα Προειδοποίηση των ΗΠΑ προς τη Ρωσία

    Η Ουάσινγκτον απηύθυνε το Σάββατο, το βράδυ προειδοποίηση προς τη Μόσχα, έπειτα από επιθέσεις φιλορωσικών ένοπλων ομάδων εναντίον πόλεων στην ανατολική Ουκρανία, οι οποίες καταγγέλθηκαν από τη φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση του Κιέβου ως "επίθεση" της Ρωσίας.

    Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν δήλωσε πως είναι "πολύ ανήσυχος" μπροστά στον "αυξανόμενο κίνδυνο να εκδηλωθούν βίαιες συγκρούσεις" και κάλεσε όλους τους πρωταγωνιστές της κρίσης στην Ουκρανία "να επιδείξουν τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση" και να προχωρήσουν σε διάλογο για να μειωθεί η ένταση.

    Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι προειδοποίησε τηλεφωνικά το ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ πως η Μόσχα θα αντιμετωπίσει "επιπλέον συνέπειες", αν η ένταση με τη γειτονική Ουκρανία δεν μειωθεί και αν τα ρωσικά στρατεύματα δεν αποσυρθούν από τα σύνορα.Ο Λευκός Οίκος κατήγγειλε αυτές "τις οργανωμένες εκστρατείες εξώθησης στην αποσταθεροποίηση και σε δολιοφθορές". Ανακοίνωσε επίσης πως ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα μεταβεί στις 22 Απριλίου στο Κίεβο .

    Την ώρα που διεξάγονται μάχες σε πολλές πόλεις, ο προσωρινός πρόεδρος Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ, συγκάλεσε χθες το βράδυ στο Κίεβο ένα συμβούλιο ασφαλείας, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ. Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τα μεσάνηυκτα χωρίς να γίνουν ανακοινώσεις.

    [06] 500 σπίτια παρανάλωμα του πυρός στην κεντρική Χιλή

    Τουλάχιστον 3.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν και περίπου 500 κατοικίες καταστράφηκαν χθες, στο Βαλπαραΐσο στην κεντρική Χιλή από μια ανεξέλεγκτη δασική πυρκαγιά, με αποτέλεσμα η πρόεδρος της χώρας να κηρύξει την περιοχή σε κατάσταση καταστροφής. Η πυρκαγιά, τα ακριβή αίτια της οποίας δεν έχουν ακόμη εξακριβωθεί, προκάλεσε διακοπές στην υδροδότηση και την ηλεκτροδότηση σε πολλές συνοικίες της πόλης

    Η φωτιά ξέσπασε στην περιφέρεια της πόλης και επεκτάθηκε σε δώδεκα συνοικίες του διάσημου λιμανιού της κεντρικής Χιλής.Οι πυροσβέστες του Βαλπαραΐσο, με τη βοήθεια συναδέλφων τους από γειτονικές κοινότητες, καθώς και από το Σαντιάγο, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 120 χλμ., δίνουν αγώνα για να εμποδίσουν την περαιτέρω επέκταση της πυρκαγιάς.

    Το Βαλπαραΐσο, το οποίο χαρακτηρίσθηκε το 2004 από την UNESCO πόλη που ανήκει στην κληρονομιά της ανθρωπότητας, πισκέπτονται κάθε χρόνο χιλιάδες χιλιανοί και ξένοι τουρίστες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 13 April 2014 - 8:30:23 UTC