Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση δήλωσε υποταγή στους δανειστές»
  • [02] Στην Κεφαλονιά περιοδεύει η Αλέκα Παπαρήγα
  • [03] Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες η πρόσβαση στο Καϊμακτσαλάν
  • [04] Με φραστικές αντεγκλήσεις το συνέδριο της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ
  • [05] Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 2,86 δισ. ευρώ δρομολογεί η Eurobank
  • [06] Το Κίεβο ανέστειλε την αποπληρωμή των οφειλών του για το ρωσικό φυσικό αέριο

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση δήλωσε υποταγή στους δανειστές»

    «Η επίσκεψη της καγκελαρίου της Γερμανίας αποδείχτηκε η πιο ηχηρή διάψευση των προσδοκιών που προσπάθησε να καλλιεργήσει η κυβέρνηση τον τελευταίο καιρό» αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη: «Αφού προηγουμένως η κυβέρνηση είχε φροντίσει να αποδυνάμωσει την οποιαδήποτε συζήτηση για το χρέος, πραγματοποιώντας μια «ακριβή» έξοδο στις αγορές, οι δηλώσεις Μέρκελ επιβεβαίωσαν την παραπομπή σχετικά με τη διευθέτησή του για μετά το φθινόπωρο.

    Οι κκ. Σαμαράς και Μέρκελ έθαψαν από κοινού το ζήτημα του χρέους. Ο κ. Σαμαράς διαβεβαίωσε με κάθε τρόπο τους δανειστές ότι δεν πρόκειται ούτε στιγμή να αμφισβητήσει την κυρίαρχη πολιτική της λιτότητας και να θέσει στο τραπέζι τα συμφέροντα της χώρας. Εξίσου απαράδεκτο ήταν ότι αφού η κυβέρνηση δήλωσε την υποταγή της στους δανειστές, έσπευσε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις μέσω διαρροών για το ότι τάχα έθεσε το ζήτημα των γερμανικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου πίσω από τις κλειστές πόρτες του πρωθυπουργικού γραφείου.

    Είναι προσβλητικό για τον ελληνικό λαό να αντιμετωπίζεται με τέτοιο απαξιωτικό τρόπο. Τα επικοινωνιακά παιχνίδια δεν μπορούν να συγκαλύψουν το μνημονιακό έγκλημα. Γι' αυτό και το μόνο που αποκόμισε ο κ. Σαμαράς από την επίσκεψη της κα. Μέρκελ είναι τη δική της ψήφο εμπιστοσύνης πριν τις εκλογές, μια ψήφο για την ισοπέδωση της Ελλάδας και των ανθρώπων της. Την κέρδισε με την αξία του»καταλήγει η ανακοίνωση.

    [02] Στην Κεφαλονιά περιοδεύει η Αλέκα Παπαρήγα

    Στην Κεφαλονιά βρίσκεται από σήμερα το πρωί η πρόεδρος της Κ.Ο. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, στο πλαίσιο της περιοδείας στελεχών του Κουμουνιστικού Κόμματος σε ολόκληρη την χώρα. Η κ. Παπαρήγα επισκέφθηκε το γηροκομείο Αργοστολίου, όπου είχε συνομιλία με τον πρόεδρο του ιδρύματος, με τους εργαζομένους και μετά επισκέφθηκε έναν - έναν τους τροφίμους.

    Στη συνέχεια η κ. Παπαρήγα επισκέφθηκε το πληγωμένο από τους σεισμούς Ληξούρι, είδε τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο λιμάνι, σε κτίρια της πόλης και μετά επισκέφθηκε τους τροφίμους του γηροκομείου Ληξουρίου, που στεγάζονται ακόμα στο κλειστό γυμναστήριο της περιοχής και συνομίλησε μαζί τους.

    Το βράδυ η πρόεδρος της Κ.Ο. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, θα πραγματοποιήσει ομιλία στην περιοχή της Αγίας Θέκλης.

    [03] Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες η πρόσβαση στο Καϊμακτσαλάν

    Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται, λόγω τής χιονόπτωσης και του παγετού, η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό 'Αρνισσας- Χιονοδρομικού Κέντρου "Βόρας" (?Καϊμακτσαλάν?) από το 12ο χιλιόμετρο μέχρι και το χιονοδρομικό, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης τής Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

    Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία σε όλο το υπόλοιπο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο, σύμφωνα με ενημέρωση από τις αστυνομικές διευθύνσεις Κιλκίς, Ημαθίας, Χαλκιδικής, Σερρών και Πιερίας.

    [04] Με φραστικές αντεγκλήσεις το συνέδριο της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ

    Επεισοδιακά ξεκίνησε το συνέδριο της ΓΕΝΟΠ -ΔΕΗ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, με αντεγκλήσεις συνδικαλιστών και με την εκπρόσωπο των ΑΝΕΛ Ραχήλ Μακρή, να καταγγέλλει ως προδότες και δοσίλογους, όσους υποστηρίζουν το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία. Το προεδρείο του συνεδρίου με δήλωσή του εξέφρασε τη λύπη του για τους χαρακτηρισμούς και έκανε λόγο για φραστικό εκτροχιασμό.

    Παράλληλα εσωτερικές τριβές στο συνδικάτο προκαλούνται αναφορικά και με την οικονομική κατάσταση της ΓΕΝΟΠ και τον τρόπο κάλυψης του ελλείμματος της Ομοσπονδίας, με τους εκπροσώπους πολλών Σωματείων να διαφωνούν με την πρόταση της διοίκησης για εκχώρηση μέρους της συνδικαλιστικής εισφοράς των εργαζομένων. Στο μεταξύ, πρωτοβάθμια σωματεία της ΔΕΗ έχουν ζητήσει να γινει έλεγχος στα οικονομικά της Ομοσπονδίας καθώς το έλλειμμα - σύμφωνα με εκτιμήσεις συνδικαλιστών - μπορεί να φθάνει σε 1,3 εκατ. ευρώ.

    Οι τοποθετήσεις των συνδικαλιστών στην έναρξη του συνεδρίου τάσσονται κατά της αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ με την πώληση του 66% των μετοχών της θυγατρικής που ελέγχει το δίκτυο μεταφοράς (ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε την περασμένη εβδομάδα) και της λεγόμενης "μικρής ΔΕΗ" που ακολουθεί σύμφωνα με τον προγραμματισμό.

    [05] Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 2,86 δισ. ευρώ δρομολογεί η Eurobank

    Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 2,86 δισ. ευρώ ενέκρινε η γενική συνέλευση των μετόχων της Eurobank στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της.

    Τη Δευτέρα, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, αναμένεται να καθορίσει την ελάχιστη τιμή διάθεσης, ενώ εκτιμάται ότι η αύξηση θα ολοκληρωθεί μέσα στο Μάιο.

    Σημειώνεται ότι η ελάχιστη τιμή δεν μπορεί να είναι χαμηλότερη των 0,30 ευρώ.Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της τράπεζας θα πραγματοποιήσει επαφές με επενδυτές σε μεγάλα χρηματοοικονομικά κέντρα του εξωτερικού τις ερχόμενες δύο εβδομάδες, ενώ η διαδικασία του book building θα διαρκέσει από τις 26 έως τις 30 Απριλίου. Επίσης στην γενική συνέλευση αναφέρθηκε ότι η δημόσια προσφορά για Έλληνες επενδυτές θα διαμορφωθεί γύρω στο 10% της αύξησης.

    [06] Το Κίεβο ανέστειλε την αποπληρωμή των οφειλών του για το ρωσικό φυσικό αέριο

    Η εταιρεία φυσικού αερίου της Ουκρανίας Naftogaz ανέστειλε την αποπληρωμή των οφειλών της για το ρωσικό φυσικό αέριο μέχρι την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για την τιμή πώλησής του, δήλωσε σήμερα ο Αντρίι Κομπόλεφ, εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας.

    Η Ρωσία έχει αυξήσει την τιμή διάθεσης φυσικού αερίου στην Ουκρανία και υποστηρίζει ότι το Κίεβο οφείλει στη Μόσχα 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια κατηγορώντας το παράλληλα ότι δεν αποπλήρωσε εγκαίρως το χρέος του.Νωρίτερα μέσα στον μήνα, ο ενεργειακός κολοσσός της Ρωσίας, η Gazprom, αύξησε την τιμή διάθεσης του φυσικού αερίου για τους ουκρανούς καταναλωτές στα 485 δολάρια ανά 1.000 κυβικά μέτρα λέγοντας ότι το Κίεβο δεν δικαιούται πλέον έκπτωση.

    "Το ζήτημα αποπληρωμής του χρέους συνδέεται άμεσα με την διατήρηση των τιμών του φυσικού αερίου στο επίπεδο του πρώτου τριμήνου", δήλωσε σε συνέντευξή του στην Zerkalo Nedely ο Κομπόλεφ αναφερόμενος στην αρχική τιμή των 268 δολαρίων ανά 1000 κυβικά μέτρα."Δεν βλέπουμε τον λόγο να αναθεωρήσουμε την τιμή. Θεωρούμε την τιμή στα περίπου 500 δολάρια ως μη αγοραστική, αδικαιολόγητη και απαράδεκτη. Ως εκ τούτου, αναστείλαμε τις πληρωμές για όσο χρόνο διαρκούν οι διαπραγματεύσεις για την τιμή", πρόσθεσε ο ίδιος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 12 April 2014 - 12:30:27 UTC