Browse through our Interesting Nodes for Internet Searching Tools & Sources Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Άγγελα Μέρκελ: Στην Ελλάδα υπάρχουν πια περισσότερες ευκαιρίες, παρά δυσκολίες
  • [02] Σε εξέλιξη το φόρουμ νέων επιχειρηματιών με τη συμμετοχή των Α. Μέρκελ - Αντ. Σαμαρά
  • [03] Μπαίνει στα υπουργεία ο Εθνικός Συντονιστής κατά της διαφθοράς
  • [04] Περισσότερο και φθηνότερο ρεύμα με τα «έξυπνα ηλεκτρικά δίκτυα»

  • [01] Άγγελα Μέρκελ: Στην Ελλάδα υπάρχουν πια περισσότερες ευκαιρίες, παρά δυσκολίες

    Την καινοτομία και την εξωστρέφεια πρόταξε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στις δηλώσεις που έκανε με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, λίγο μετά την άφιξή της στην Αθήνα και πριν ξεκινήσουν τα δύο fora με επιχειρηματίες και εκπροσώπους θεσμικών φορέων στο ξενοδοχείο, όπου έχει καταλύσει η γερμανική αποστολή. Ο κ. Σαμαράς ανέφερε: «Οραματιζόμαστε μία Ελλάδα που στα επόμενα βήματά της, στα βήματα της ανάπτυξης, θα δείξει το μεγάλο ζητούμενο που είναι η εξωστρέφεια και η καινοτομία. Χρειάζεται νέες φρέσκες ιδέες, έχει γίνει μεγάλη προεργασία για να φτιάξουμε μία αγορά που να παράγει αντί να καταναλώνει. Αυτή η Ελλάδα είναι πραγματικότητα. Η χώρα μας διαθέτει έμψυχο υλικό μεγάλης ακτινοβολίας και εμβέλειας και μπορεί να γίνει κέντρο καινοτομίας με προοπτική εξωστρέφειας. Εσείς έχετε τις γνώσεις και τις ικανότητες, εμείς έχουμε το πλαίσιο. Δουλεύουμε για την οικοδόμηση ενός συστήματος που θα ευνοεί την καινοτομία και την εξωστρέφεια. Άκουσα τις δραστηριότητές σας που αγγίζουν από τα γεωργικά μέχρι ψηφιακά προϊόντα. Αυτός είναι ο στόχος της συνάντησής μας, να ακούσουμε νέες προτάσεις. Ο ρόλος των νεοφυών εταιρειών για την ανάπτυξη είναι πολύ σημαντικός. Η εποχή που η οικονομία βασιζόταν μόνο σε μεγάλες επιχειρήσεις και στο κράτος είναι παρελθόν. Είναι προς το συμφέρον όλων να αναπτυχθούν άτομα, ιδέες, προοπτικές».

    Η κ. Μέρκελ σημείωσε από την πλευρά της ότι «ήλθε για να μάθει και να ακούσει τις ανησυχίες και την πρόοδο που έχει γίνει». «Θέλω να ρίξω μία ματιά στο μέλλον και να μιλήσω με νέους ανθρώπους που έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες. Γνωρίζω τη δύσκολη κατάσταση, που βιώνετε και που διαρκεί για πολλούς ακόμη ανθρώπους. Στη χώρα υπάρχουν πολλές ευκαιρίες. Υπάρχουν οι παραδοσιακοί τομείς όπως ο τουρισμός και η γεωργία όπου όμως μπορεί κανείς να ακολουθήσει νέους δρόμους» είπε η Γερμανίδα καγκελάριος και πρόσθεσε: «Σκέφτομαι όμως και τον τομέα των υπηρεσιών που εάν έχει κανείς νέες ιδέες μπορεί να προσεγγίσει νέες αγορές εκμεταλλευόμενος και το διαδίκτυο. Το ερώτημα είναι πώς να προσελκύσει κανείς χρηματοδότηση. Θέλουμε να δώσουμε ώθηση στις νέες εταιρείες και θα συμβάλουμε, όπως και η ελληνική πλευρά. Είναι ερώτημα "πώς μπορώ να έχω κεφάλαιο και να διευρύνω την επιχείρησή μου". Ύστερα από όσα έγιναν, και τις μεταρρυθμίσεις, η Ελλάδα αποκτά περισσότερες ευκαιρίες παρά δυσκολίες αν και υπάρχει ακόμη μεγάλη ανεργία και προβλήματα».

    [02] Σε εξέλιξη το φόρουμ νέων επιχειρηματιών με τη συμμετοχή των Α. Μέρκελ - Αντ. Σαμαρά

    Στον απόηχο της επιτυχούς εξόδου της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές, έφθασε στην Αθήνα η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ.

    Η καγκελάριος της Γερμανίας έφθασε πριν λίγο στο ξενοδοχείο Χίλτονόπου μαζί με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, και τον Γερμανό υφυπουργό Εργασίας, εντεταλμένο της ελληνο-γερμανικής συνέλευσης, Χανς Γιόακιμ Φούχτελ, συμμετέχουν σε φόρουμ με νέους επιχειρηματίες, ενώ στις 16:20 θα λάβουν μέρος σε φόρουμ με τη συμμετοχή θεσμικών εκπροσώπων και εκπροσώπων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

    Στις 17:30 η κ. Μέρκελ θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για την επίσημη συνάντηση με τον Αντ. Σαμαρά και στη συνέχεια θα δώσουν συνέντευξη Τύπου στους εκπροσώπους των ελληνικών και ξένων ΜΜΕ.

    Από μόνη της η επίσκεψη της κ. Μέρκελ συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, καθώς μάλιστα συνδυάζεται με την υπερκάλυψη του στόχου του δανεισμού, εκτιμούν πολιτικοί παρατηρητές.

    Λόγω της επίσκεψης, δρακόντεια είναι τα μέτρα της αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας, όπου από το πρωί, κλείνουν σταδιακά δρόμοι, ενώ από τις 13:30κλείνουν σταδιακά τέσσερις σταθμοί του μετρό.

    Διαβάστε επίσης: Handelsblatt: Μνημόνιο για τη δημιουργία Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου θα υπογράψουν Μέρκελ - Σαμαράς

    [03] Μπαίνει στα υπουργεία ο Εθνικός Συντονιστής κατά της διαφθοράς

    Ομάδες εργασίας για την ανίχνευση και μελέτη φαινομένων διαφθοράς σε τομείς υψηλού κινδύνου συγκροτούνται στα υπουργεία, μετά από πρόταση και κατευθύνσεις του Εθνικού Συντονιστή κατά της διαφθοράς. Όπως γίνεται γνωστό, με έγγραφο του Εθνικού Συντονιστή, Ιωάννη Τέντε το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, μέχρι στιγμής ομάδες εργασίας συγκροτήθηκαν και λειτουργούν στους τομείς της φορολογικής- τελωνειακής διοίκησης, της δημόσιας υγείας, των στρατηγικών και ιδιωτικών επενδύσεων, των δημοσίων συμβάσεων και των δημοσίων έργων. Ομοίως, ζητήθηκε η συγκρότηση ομάδων εργασίας και από τον υπουργό Εσωτερικών για τον τομέα της τοπικής αυτοδιοίκησης και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας για τον τομέα των στρατιωτικών προμηθειών και συμβάσεων.

    [04] Περισσότερο και φθηνότερο ρεύμα με τα «έξυπνα ηλεκτρικά δίκτυα»

    Περισσότερη, φθηνότερη και πιο «πράσινη» ενέργεια υπόσχονται τα «έξυπνα ηλεκτρικά δίκτυα» (smart grid), στα οποία ο καταναλωτής μπορεί να γίνει ταυτόχρονα και παραγωγός και να συνδιαμορφώνει και να συναποφασίζει με τον διαχειριστή την παραγωγή και κατανάλωση ρεύματος, με πολλαπλά οφέλη για τους ίδιους αλλά και για το κεντρικό δίκτυο. Αυτή τη στιγμή οι έρευνες στρέφονται γύρω από την μετεξέλιξη των σημερινών δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας σε έξυπνα δίκτυα, και σε πολλές χώρες εφαρμόζονται πιλοτικά και σε μικρή κλίμακα, όπως για παράδειγμα στις ΗΠΑ, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Δανία, τη Βρετανία. Ωστόσο, όσο περισσότεροι καταναλωτές συμμετέχουν σε ένα έξυπνο ηλεκτρικό δίκτυο τόσο μεγαλύτερη θα είναι η παραγωγή και συνεπώς φθηνότερη και πιο φιλική στο περιβάλλον.

    Ένας από τους κορυφαίους μηχανικούς ενέργειας στον κόσμο, ο καθηγητής ενεργειακών δικτύων στο πανεπιστήμιο Ατλάντα της Τζόρτζια των ΗΠΑ, Αθανάσιος Μελιόπουλος, μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τις νέες τεχνολογικές προκλήσεις στον τομέα της ενέργειας, τη χρησιμότητα και το μέλλον των έξυπνων δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας, με αφορμή σχετική ομιλία του στο 7ο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ, με τίτλο «Αποδημώντας το πρόβλημα: Ο Μηχανικός στη σύγχρονη εποχή», που ξεκίνησε σήμερα στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 11 April 2014 - 14:30:25 UTC