Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε εξέλιξη η συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου
  • [02] Ο αντιστράτηγος Δ. Τσακνάκης, νέος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.
  • [03] Συνελήφθη 63χρονος για οφειλές προς το Δημόσιο άνω των 2 εκατ. ευρώ
  • [04] Την πλήρη κάλυψη της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου, ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς
  • [05] Οι παθήσεις των δοντιών βλάπτουν την καρδιά

  • [01] Σε εξέλιξη η συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου

    Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντ.Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνηση Ευ.Βενιζέλου στο Μέγαρο Μαξίμου, με αντικείμενο την έξοδο της χώρας στις αγορές με την έκδοση 5ετούς ομολόγου για την άντληση 2,5-3 δισ. ευρώ.

    [02] Ο αντιστράτηγος Δ. Τσακνάκης, νέος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.

    Ο μέχρι χθες γενικός επιθεωρητής βορείου Ελλάδος αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης είναι ο νέος αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας. Χθες το βράδυ, για να διευκολυνθούν οι τυπικές διαδικασίες των κρίσεων στην Αστυνομία, υπέβαλε την παραίτησή του ο τέως αρχηγός της ΕΛΑΣ Νίκος Παπαγιαννόπουλος, στον οποίο είχε δοθεί παράταση της θητείας του μέχρι τον Οκτώβριο του 2014. Στη συνέχεια συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ, το οποίο αποστράτευσε τον κ. Παπαγιαννόπουλο και τοποθέτησε στη θέαση του κ. Τσακνάκη. Ακολούθως συνεδρίασε τα Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων υπό τον νέο αρχηγό και δύο αντιστράτηγους του Στρατού, το οποίο έκρινε τους αντιστράτηγους της Αστυνομίας.

    Ως ευδοκίμως τερματίσας τη σταδιοδρομία του κρίθηκε ο υπαρχηγός αντιστράτηγος Αδαμάντιος Σταματάκης ενώ διατηρητέοι στο βαθμό του αντιστράτηγου κρίθηκαν οι Κωνσταντίνος Τσουβάλας μέχρι σήμερα επιτελάρχης, και Σπύρος Παπασπύρου γενικός επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος. Σήμερα το πρωί είχε προγραμματιστεί να συνεδριάσει το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων, το οποίο αναμενόταν να κρίνει τους υποστράτηγους της ΕΛΑΣ για την κάλυψη των κενών θέσεων των αντιστράτηγων. Στους τέως αρχηγό και υπαρχηγό απονεμήθηκε ο τίτλος του επίτιμου αρχηγού και υπαρχηγού της ΕΛΑΣ.

    [03] Συνελήφθη 63χρονος για οφειλές προς το Δημόσιο άνω των 2 εκατ. ευρώ

    Για οφειλές προς το Δημόσιο άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη ένας 63χρονος άνδρας, ομόρρυθμο μέλος εταιρειών με δραστηριότητα στο χώρο της ψυχαγωγίας. Συγκεκριμένα, το ύψος της οφειλής ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 2.249.443,23 ευρώ. Επιπλέον, σε βάρος του 63χρονου εκκρεμούσαν πέντε αποφάσεις του Μονομελούς και Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, καθώς και του Τριμελούς Εφετείου, με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 6 ετών και συνολική ποινή φυλάκισης 9 ετών, για μη καταβολή οφειλών προς το δημόσιο κατ' εξακολούθηση.

    [04] Την πλήρη κάλυψη της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου, ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς

    Την πλήρη κάλυψη της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου, ανακοίνωσε η τράπεζα Πειραιώς. Τα συνολικά κεφάλαια που συγκεντρώθηκαν στη δημόσια προσφορά και στη διεθνή προσφορά της Τράπεζας Πειραιώς, ανέρχονται σε 1.749.999.998,80 ευρώ, όπως ανακοινώθηκε σήμερα.

    Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση: Η, από 28.03.2014, έκτακτη Γενική Συνέλευση των κοινών μετόχων της Τράπεζας Πειραιώς, αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας για άντληση κεφαλαίων ύψους έως 1,75 δισ. ευρώ με καταβολή μετρητών, με έκδοση νέων κοινών ονομαστικών μετοχών και κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων.

    Η τιμή διάθεσης ήταν κοινή για όλους τους επενδυτές (επενδυτές στο εξωτερικό μέσω της διεθνούς προσφοράς και επενδυτές στην Ελλάδα μέσω της δημόσιας προσφοράς).

    [05] Οι παθήσεις των δοντιών βλάπτουν την καρδιά

    Οι περιοδοντικές παθήσεις και η ουλίτιδα, που οδηγούν σε μάτωμα των ούλων και σε απώλεια των δοντιών, αποτελούν δείκτη καρδιαγγειακού κινδύνου, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη διεθνή επιστημονική έρευνα. Αντίθετα, όσο περισσότερο κρατούν τα δόντια τους οι άνθρωποι, τόσο μικρότεροι θεωρούνται οι κίνδυνοι για την καρδιά. Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Όλα Βέντιν του σουηδικού Πανεπιστημίου της Ουψάλα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ευρωπαϊκό περιοδικό προληπτικής καρδιολογίας «European Journal of Preventive Cardiology», μελέτησαν στοιχεία για 15.828 άτομα με καρδιολογικά προβλήματα από 39 χώρες, συσχετίζοντας την υγεία των δοντιών με την κατάσταση της καρδιάς.

    Η ανάλυση έδειξε ότι η κακή υγεία των δοντιών (λιγότερα εναπομένοντα δόντια, μάτωμα ούλων) είναι συχνότερη στα άτομα με χρόνια καρδιοπάθεια. Αντίθετα, η καλύτερη υγεία των δοντιών σχετίζεται με χαμηλότερα επίπεδα των καρδιαγγειακών παραγόντων κινδύνου (χαμηλότερο επίπεδο σακχάρου, «κακής» χοληστερόλης και αρτηριακής πίεσης, καθώς και μικρότερο σωματικό βάρος). Επίσης ο διαβήτης και το κάπνισμα (άλλοι παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου) εμφανίζουν χαμηλότερα ποσοστά μεταξύ όσων έχουν περισσότερα και πιο υγιή δόντια. Ακόμη, οι τελευταίοι έχουν γενικά ανώτερο μορφωτικό επίπεδο και καταναλώνουν λιγότερο αλκοόλ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 10 April 2014 - 8:30:22 UTC