Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δ. Κουτσούμπας: Η Χρυσή Αυγή είχε πλάτες και υποστήριξη από τους μηχανισμούς του συστήματος
  • [02] Συνάντηση Αλ. Τσίπρα με τον Ν. Αναστασιάδη
  • [03] Σεισμός 5,4 Ρίχτερ νοτιανατολικά της Ύδρας
  • [04] Γυναίκα βρέθηκε νεκρή στα Σφακιά
  • [05] Μιχ. Χρυσοχοΐδης: Προχωρούν τα έργα στους αυτοκινητόδρομους
  • [06] Απορρίφθηκε το αίτημα της τουρκικής αντιπολίτευσης για ανακαταμέτρηση ψήφων στην Άγκυρα
  • [07] Τρίτη σερί νίκη για τον Ολυμπιακό
  • [08] Αναντολού Εφές-Ολυμπιακός 32-43 στο ημίχρονο

  • [01] Δ. Κουτσούμπας: Η Χρυσή Αυγή είχε πλάτες και υποστήριξη από τους μηχανισμούς του συστήματος

    Οι συνομιλίες και επαφές του γενικού γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου κ. Μπαλτάκου με στελέχη της Χρυσής Αυγής απέδειξαν ότι η Χρυσή Αυγή είχε πλάτες και υποστήριξη από τους μηχανισμούς του συστήματος, τόνισε σήμερα το βράδυ σε ομιλία του στη Ρόδο ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, επισημαίνοντας ότι αποκαλύφθηκε ο ομφάλιος λώρος αφού η Χρυσή Αυγή αποτελείται από τσιράκια του συστήματος σκοπός των οποίων είναι να χτυπηθεί το εργατικό κίνημα.

    Ευθύνες όμως υπάρχουν και στα άλλα κόμματα, είπε ο κ. Κουτσούμπας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον ΣΥΡΙΖΑ επειδή, όπως είπε, με την στάση και τον καιροσκοπισμό του για σκευωρίες και αθώους στην ουσία βγάζει λάδι την ναζιστική οργάνωση. Είναι λαϊκή απαίτηση κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας να διερευνηθούν οι εγκληματικές πράξεις της Χρυσής Αυγής και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για αυτές.

    [02] Συνάντηση Αλ. Τσίπρα με τον Ν. Αναστασιάδη

    Την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας για τις τελευταίες εξελίξεις σε ό,τι αφορά την πρόοδο των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού προβλήματος, είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή του με τον Κύπριο πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη.

    Μετά την ενημέρωση, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε τις πάγιες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, και συγκεκριμένα «για τη στήριξη διαδικασιών και συνομιλιών, στην κατεύθυνση της επίτευξης μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης για το Κυπριακό, που για μας δεν είναι άλλη από την προοπτική μιας δικοινοτικής, διζωνικής, ομόσπονδης Κυπριακής Δημοκρατίας, με μία κυριότητα, μία ιθαγένεια, χωρίς τρίτους εγγυητές και χωρίς ξένα στρατεύματα».

    [03] Σεισμός 5,4 Ρίχτερ νοτιανατολικά της Ύδρας

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,6 Ρίχτερ, σύμφωνα με τις πρώτες μετρήσεις που δίνει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο (ηλεκτρονική καταγραφή), σημειώθηκε στις 23:08 απόψε, με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή, 84 χλμ. νοτιανατολικά της Ύδρας.

    [04] Γυναίκα βρέθηκε νεκρή στα Σφακιά

    Μία γυναίκα ηλικίας περίπου 40 ετών βρέθηκε το βράδυ νεκρή μέσα σε μια λίμνη αίματος στον οικισμό Βρασκιά Σφακίων.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για γυναίκα από τη Ρουμανία, η οποία εργαζόταν ως οικιακή βοηθός προσέχοντας μια ηλικιωμένη με κινητικά προβλήματα.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η άτυχη γυναίκα φέρει τραύμα στο λαιμό.

    [05] Μιχ. Χρυσοχοΐδης: Προχωρούν τα έργα στους αυτοκινητόδρομους

    Επίσκεψη στο λιμάνι της Πάτρας πραγματοποίησε το απόγευμα ο υπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με σκοπό να επιβλέψει ελέγχους σε φορτηγά, τόσο μέσα στο λιμάνι όσο και έξω από αυτό.

    Όσον αφορά τα έργα που γίνονται στην εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου, ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης ξεκαθάρισε ότι «η "Ολυμπία Οδός" εργάζεται σε πολύ υψηλούς ρυθμούς, οι οποίοι θα ενταθούν το επόμενο δίμηνο και ο δρόμος θα παραδίδεται τμηματικά».

    Σχετικά με τα έργα στην εθνική οδό Αντιρρίου - Ιωαννίνων, ο υπουργός Μεταφορών είπε ότι οι εργασίες εξελίσσονται δημιουργώντας χιλιάδες θέσεις εργασίας και όπως πρόσθεσε, «σε ενάμισι χρόνο η Ιόνια οδός θα έχει παραδοθεί, ως ολοκληρωμένος οδικός άξονας».

    [06] Απορρίφθηκε το αίτημα της τουρκικής αντιπολίτευσης για ανακαταμέτρηση ψήφων στην Άγκυρα

    Το τοπικό παράρτημα του Ανωτάτου Εκλογικού Συμβουλίου της Τουρκίας (YSK) απέρριψε σήμερα το αίτημα ανακαταμέτρησης των ψήφων στις δημοτικές εκλογές που διεξήχθησαν στην Άγκυρα, όπου η αντιπολίτευση αμφισβητεί τη νίκη του κόμματος του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    Ο ηττημένος υποψήφιος του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) στην πρωτεύουσα Μανσούρ Γιαβάς ανακοίνωσε αμέσως μέσω του Twitter ότι θα υποβάλει έφεση. "Η νομική διαδικασία συνεχίζεται" διαβεβαίωσε.

    Το CHP κατέθεσε την Τρίτη ένα αίτημα ανακαταμέτρησης των ψήφων στο YSK καταγγέλλοντας παρατυπίες στις εκλογές της Άγκυρας όπου ο απερχόμενος δήμαρχος Μελίχ Γκιοκτσέκ, ο υποψήφιος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) αναδείχθηκε οριακά νικητής και θα παραμείνει στο αξίωμα αυτό για πέμπτη συνεχόμενη θητεία.

    [07] Τρίτη σερί νίκη για τον Ολυμπιακό

    Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε στην Κωνσταντινούπολη την τρίτη διαδοχική νίκη και έβδομη στον 5ο όμιλο, καταβάλλοντας την αντίσταση της Αναντολού Εφές με 83-78, για την 13η (προτελευταία) αγωνιστική της φάσης των «16» της Ευρωλίγκας. Οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι αγωνίστηκαν χωρίς άγχος καθώς είχαν εξασφαλίσει από εχθές την πρόκριση στα πλέι οφ, μετά τα «δώρα» του Παναθηναϊκού και της Λαμποράλ Κούτσα, στρέφουν πλέον την προσοχή τους στην τελευταία αγωνιστική, όπου στο ντέρμπι με τους «πράσινους» στο ΣΕΦ θα κριθεί η τελική τους κατάταξη στον όμιλο (3η και 4η θέση).

    Τα δεκάλεπτα: 18-19, 32-43, 60-67, 78-83.

    [08] Αναντολού Εφές-Ολυμπιακός 32-43 στο ημίχρονο


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 4 April 2014 - 20:30:24 UTC