Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δ. Κουτσούμπας: Το Κυπριακό εξακολουθεί να είναι διεθνές πρόβλημα εισβολής και κατοχής
  • [02] Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου
  • [03] Σε εξέλιξη συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου
  • [04] Μητέρα επιτέθηκε με μαχαίρι στην κόρη της και μετά αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει
  • [05] Έκαναν πολυτελή ζωή με πλαστές πιστωτικές κάρτες
  • [06] Ο οίκος Fitch επιβεβαιώνει το «ΒΒΒ-» της Τουρκίας
  • [07] Ρ.Τ. Ερντογάν: «Δεν σέβομαι» την απόφαση του δικαστηρίου για το Twitter
  • [08] Εντείνονται οι έρευνες και με υποβρύχια, για το χαμένο Boeing
  • [09] Mουσείο o παλαιός Σιδηροδρομικός Σταθμός Πελοποννήσου

  • [01] Δ. Κουτσούμπας: Το Κυπριακό εξακολουθεί να είναι διεθνές πρόβλημα εισβολής και κατοχής

    «Μας δόθηκε για μια ακόμη φορά η δυνατότητα να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον κυπριακό λαό, παράλληλα με τις ανησυχίες μας για τις συνολικές εξελίξεις. Το Κυπριακό εξακολουθεί να είναι διεθνές πρόβλημα εισβολής και κατοχής, πρέπει να φύγουν οι κατοχικές δυνάμεις και ο στρατός κατοχής, πρέπει να σταματήσει ο εποικισμός, πρέπει να γυρίσουν οι πρόσφυγες στις εστίες τους. Σε αυτήν την κατεύθυνση το ΚΚΕ θα εξακολουθήσει να παλεύει και να στέκεται αλληλέγγυο στην πάλη του κυπριακού λαού» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

    «Πιστεύουμε ακράδαντα ότι χρειάζεται μια Κύπρος ενιαία, ανεξάρτητη, με μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια, μια διεθνή προσωπικότητα, χωρίς ξένες βάσεις, χωρίς ξένα στρατεύματα, χωρίς τοποτηρητές και επικυρίαρχους, χωρίς προστάτες. Με τον λαό κυρίαρχο στη χώρα του, ελληνοκύπριους και τουρκοκύπριους να καθορίζουν ειρηνικά τις ζωές τους και να ζουν αρμονικά για την ευημερία του ίδιου του κυπριακού λαού και των λαών της περιοχής» τόνισε. Ερωτηθείς για τη θέση του ΚΚΕ, σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, ο κ. Κουτσούμπας είπε: «Έχουμε εκφράσει επανειλημμένα -εκφράσαμε και στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας- τις ανησυχίες μας και τις επιφυλάξεις μας για όλες τις εξελίξεις και από αυτήν την άποψη θα πρέπει να βρισκόμαστε και στην Ελλάδα σε ετοιμότητα, αλλά και ο κυπριακός λαός να παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις των διαπραγματεύσεων».

    «Έχουμε πείρα και από το παρελθόν, άρα οι ανησυχίες μας είναι βάσιμες, τις εκφράσαμε, θα πρέπει ακόμα πιο στενά να παρακολουθούμε τις εξελίξεις το επόμενο διάστημα» κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας.

    [02] Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου

    Ολοκληρώθηκε η συνάντηση, στο Μέγαρο Μαξίμου, του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλο, στο επίκεντρο της οποίας ήταν τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης και οι εξελίξεις στην οικονομία.

    [03] Σε εξέλιξη συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου

    Σε εξέλιξη είναι συνάντηση, στο Μέγαρο Μαξίμου, του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλο, στο επίκεντρο της οποίας είναι τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης και οι εξελίξεις στην οικονομία.

    [04] Μητέρα επιτέθηκε με μαχαίρι στην κόρη της και μετά αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει

    Οικογενειακή τραγωδία παραλίγο να σημειωθεί στην πόλη της Ζακύνθου, τις πρώτες πρωινές ώρας σήμερα. Μια 57χρονη ημεδαπή, που βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ, επιτέθηκε στην 37χρονη κόρης της με κουζινομάχαιρο, ευτυχώς δίχως να την τραυματίσει σοβαρά. Όταν η 57χρονη κατάλαβε την πράξη της αποφάσισε να βάλει τέλος στην ζωή της επιχειρώντας να πέσει από τον 4ο όροφο της πολυκατοικίας, όπου κατοικεί, στην περιοχή της Αγίας Τριάδας.

    Οι γείτονες ακούγοντας τις φωνές από το διαμέρισμα, κάλεσαν την Αστυνομία. Φθάνοντας στο σημείο οι άντρες της αστυνομικής διεύθυνσης Ζακύνθου, βρήκαν την 57χρονη έτοιμη να πέσει από το παράθυρο του σπιτιού της. Έπειτα από αγωνιώδεις διαπραγματεύσεις, που κράτησαν περίπου τρεις ώρες και με την καθοριστική βοήθεια ειδικού διαπραγματευτή, απετράπη το μοιραίο. Στη συνέχεια, η 57χρονη συνελήφθη και σε λίγη ώρα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

    [05] Έκαναν πολυτελή ζωή με πλαστές πιστωτικές κάρτες

    Απάτη με πιστωτικές κάρτες-κλώνους αποκάλυψαν αστυνομικοί του τμήματος προστασίας περιουσιακών δικαιωμάτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, που συνέλαβαν τρεις αλλοδαπούς, οι οποίοι φέρονται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης. Πρόκειται για δύο υπηκόους Αυστραλίας, ηλικίας 35 και 28 ετών, κι έναν 24χρονο υπήκοο Χονγκ Κονγκ, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για σύσταση συμμορίας, απάτη, πλαστογραφία, υπεξαίρεση, όπως και για παραβάσεις των νόμων περί προσωπικών δεδομένων και ναρκωτικών.

    Τα μέλη του κυκλώματος φέρονται ότι ταξίδευαν σε διάφορες χώρες, όπου με τη χρήση των πλαστών πιστωτικών καρτών διήγαγαν πολυτελή βίο, αγοράζοντας ακριβά προϊόντα και υπηρεσίες, τον λογαριασμό των οποίων? πλήρωναν τα ανυποψίαστα θύματά τους, τα περισσότερα από τα οποία προέρχονται από την Αυστραλία και τις ΗΠΑ. Η αστυνομική έρευνα για τη δράση τους συνεχίζεται, ενώ οι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

    [06] Ο οίκος Fitch επιβεβαιώνει το «ΒΒΒ-» της Τουρκίας

    Στην επαναβεβαίωση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Τουρκίας στο επίπεδο «ΒΒΒ-», με σταθερές προοπτικές, ήτοι στην κατώτερη επενδυτική βαθμίδα, προχώρησε σήμερα ο οίκος Fitch. Παράλληλα, η Fitch αναθεώρησε επί τα χείρω τις προβλέψεις της σχετικά με την πορεία της οικονομίας της Τουρκίας, επικαλούμενη επιβράδυνση της πιστωτικής επέκτασης και ενδείξεις αποκλιμάκωσης της επενδυτικής και της καταναλωτικής εμπιστοσύνης.

    Πλέον, ο οίκος εκτιμά ότι η οικονομία της γείτονος θα αναπτυχθεί με ρυθμό 2,5% το 2014, έναντι πρόβλεψης 3,2%, και με 3,2% το 2015 έναντι 3,8% που προέβλεπε έως τώρα.

    [07] Ρ.Τ. Ερντογάν: «Δεν σέβομαι» την απόφαση του δικαστηρίου για το Twitter

    Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επέκρινε την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Τουρκίας που έκρινε παράνομη την κυβερνητική απόφαση αποκλεισμού της πρόσβασης στο Twitter, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να άρει το μέτρο. «Φυσικά οφείλουμε να εφαρμόσουμε την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου, αλλά δεν την σέβομαι. Δεν σέβομαι αυτήν την απόφαση» δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός στους δημοσιογράφους πριν αναχωρήσει για το Αζερμπαϊτζάν.

    Ο Ερντογάν πρόσθεσε επίσης ότι η απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου παραβιάζει τις «εθνικές αξίες» της Τουρκίας.

    "Οι εθνικές, ηθικές μας αξίες παραβιάσθηκαν, ωστόσο όλα, περιλαμβανομένων των ύβρεων κατά του προσώπου ενός πρωθυπουργού και υπουργών ήταν προφανή", είπε.

    Κατόπιν ατομικών προσφυγών, το ανώτατο όργανο της τουρκικής δικαιοσύνης, το Συνταγματικό Δικαστήριο, έκρινε παράνομη την τελευταία αυταρχική εκτροπή της τουρκικής εκτελεστικής εξουσίας για τον αποκλεισμό της πρόσβασης στο Twitter, κρίνοντας ότι παραβιάζει την ελευθερία της έκφρασης.

    Η αρμόδια αρχή εποπτείας των τηλεπικοινωνιών, το TIB, απέκλεισε την πρόσβαση στο δίκτυο τη νύκτα της 20ής προς την 21η Μαρτίου με εντολή του Ενρτογάν, ο οποίος αποφάσισε να τελειώνει με την καθημερινή δημοσιοποίηση στο Ιντερνετ του περιεχομένου τηλεφωνικών συνομιλιών που τον εμπλέκουν σε τεράστιο πολιτικο-οικονομικό σκάνδαλο.

    Η απόφαση προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων εντός και εκτός της Τουρκίας.

    [08] Εντείνονται οι έρευνες και με υποβρύχια, για το χαμένο Boeing

    Η διεθνής έρευνα για την πτήση MH370 της Malaysia Airlines που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου εντείνεται και επεκτείνεται και υποβρυχίως, δήλωσε σήμερα ο συντονιστής των επιχειρήσεων Αυστραλός Ανγκους Χιούστον, ενώ ο χρόνος για να βρεθεί το μαύρο κουτί εξαντλείται. Ο επικεφαλής του Κέντρου Συντονισμού Υπηρεσιών (JACC) Ανγκους Χιούστον δήλωσε ότι ένα αυστραλιανό πολεμικό πλοίο και ένα βρετανικό άρχισαν κοινή υποβρύχια επιχείρηση σύροντας ευαίσθητους ανιχνευτές ηχητικών σημάτων για να εντοπίσουν σήμα από το μαύρο κουτί του αεροπλάνου.

    Η πολυεθνική επιχείρηση έρευνας στον Ινδικό Ωκεανό διανύει ήδη την 18η ημέρα της, με την περιοχή των ερευνών έκτασης 217.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων να μετατοπίζεται ελαφρώς βορειότερα των περιοχών όπου είχαν διεξαχθεί οι προηγούμενες ανεπιτυχείς έρευνες. Η αυστραλιανή Υπηρεσία για την Ασφάλεια των Μεταφορών ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την έρευνα σε περιορισμένη περιοχή όπου το αεροπλάνο θα μπορούσε να πέσει στη θάλασσα, χρησιμοποιώντας δεδομένα που παρέχονται από ομάδα έρευνας αεροπορικών δυστυχημάτων με αναλυτές από τη Μαλαισία, τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, την Κίνα και την Αυστραλία.

    [09] Mουσείο o παλαιός Σιδηροδρομικός Σταθμός Πελοποννήσου

    Στην αποκατάσταση και επανάχρηση του παλαιού σιδηροδρομικού σταθμού Αθηνών- Πελοποννήσου, προκειμένου να στεγάσει σιδηροδρομικό μουσείο, θα προχωρήσει ο ΟΣΕ. Το περίτεχνο κτίριο, που παραμένει κλειστό εδώ και εννιά χρόνια, έχει χαρακτηριστεί έργο τέχνης το 1985, καθώς αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα σιδηροδρομικής αρχιτεκτονικής στον ελλαδικό χώρο. Πρόκειται για διώροφο κεντρικό κτίριο εκατέρωθεν του οποίου εκτείνονται δύο ισόγειες πτέρυγες, που καταλήγουν σε δύο ισόγεια κτίρια. Το κτίριο συνδυάζει τις αρχές του νεοκλασικισμού, υιοθετώντας και πλήθος στοιχείων αρ νουβό. Στην πίσω πλευρά του κτιρίου βρίσκεται η επιμήκης αποβάθρα.

    Ο αρχικός πυρήνας του κτιρίου του Σιδηροδρομικού Σταθμού χτίστηκε κατά την περίοδο 1884-1889, βάσει σχεδίων ομάδας Γάλλων μηχανικών. Την τελική του μορφή ωστόσο έλαβε μεταξύ των ετών 1912-1913, σε σχέδια του Ερνέστου Τσίλερ, οπότε και προστέθηκαν οι χαρακτηριστικοί τρούλοι στη θέση των στεγών. Στο διατηρητέο κτίριο θα λειτουργούν εκθεσιακός χώρος, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, πωλητήριο και χώροι βοηθητικών χρήσεων. Επίσης, σχεδιάζεται η κατασκευή νέου στεγάστρου μέχρι την οδό Κωνσταντινουπόλεως ως συνέχεια του στεγάστρου του διατηρητέου κτιρίου. Το στέγαστρο θα εκτείνεται επάνω από τις σιδηροδρομικές γραμμές, όπου θα αναπτυχθεί μέρος του εκθεσιακού χώρου, με βαγόνια και μηχανές επάνω στις ράγες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 4 April 2014 - 8:30:24 UTC