Read the Latest International Press Articles on the Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φ. Κουβέλης: Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να δώσει εξηγήσεις
  • [02] Αλ. Τσίπρας: Η ακροδεξιά στην Ευρώπη συνεργάζεται με το κατεστημένο
  • [03] «Ψυχραιμία και οικονομικές πρωτοβουλίες» πρότεινε για την Ουκρανία ο Ευ. Βενιζέλος
  • [04] Κατάργηση 2.500 θέσειων εργασίας από τη Renault
  • [05] Στους «8» της Ευρωλίγκας προκρίθηκε ο Παναθηναϊκός
  • [06] Παναθηναϊκός-Ουνικάχα Μάλαγα 33-28 στο ημίχρονο

  • [01] Φ. Κουβέλης: Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να δώσει εξηγήσεις

    «Οι συνομιλίες Μπαλτάκου- Κασιδιάρη εγείρουν μεγάλο πολιτικό ζήτημα και η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να δώσει εξηγήσεις για τα πολιτικά παιχνίδια με τη Χρυσή Αυγή». Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση της ΔΗΜΑΡ, απόψε στην Πάτρα.

    Όσον αφορά τον ρόλο της δικαιοσύνης, ο Φώτης Κουβέλης σημείωσε ότι «η παρουσία των δικαστικών αρχών στη διερεύνηση των παράνομων πράξεων και συμπεριφορών της Χρυσής Αυγής είναι απόλυτα επιβεβλημένη». Μάλιστα, κατέστησε σαφές ότι «η δικαιοσύνη επιτελεί το καθήκον της σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους και την περιβάλλουμε με απόλυτη εμπιστοσύνη».

    Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο Φώτης Κουβέλης αναφέρθηκε στο ρόλο της ΔΗΜΑΡ, υποστηρίζοντας ότι ο τόπος έχει ανάγκη από μία κεντροαριστερά, εκφραστή της κοινωνίας και των μεγάλων αλλαγών στους θεσμούς, που θα επαναφέρουν, όπως πρόσθεσε, την αξιοπιστία και θα διασφαλίζουν την αυτονομία της πολιτικής από εξωθεσμικά συμφέροντα.

    [02] Αλ. Τσίπρας: Η ακροδεξιά στην Ευρώπη συνεργάζεται με το κατεστημένο

    Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές θα είναι η απάντηση του λαού μας στο κοινωνικό έγκλημα της λιτότητας που επιβλήθηκε στον ελληνικό λαό, τόνισε σε ομιλία του στο Παλέρμο της Ιταλίας ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας ότι η νίκη αυτή θα δείξει το δρόμο σε όλη την Ευρώπη και θα σηματοδοτήσει την αρχή του τέλους της λιτότητας.

    Εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το ψηφοδέλτιο «Άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα», που υποστηρίζεται από την ιταλική αριστερά, ο κ. Τσίπρας είπε ότι οι δυνάμεις αυτές εκπροσωπούν την Ευρώπη της εργασίας και του πολιτισμού, ενώ οι αντίπαλοί μας, οι συντηρητικοί, οι φιλελεύθεροι και η προσεταιρισμένη στο νεοφιλελευθερισμό ηγεσία της σοσιαλδημοκρατίας, εκπροσωπούν τα συμφέροντα των εγχώριων οικονομικών ολιγαρχιών των χωρών της Ευρώπης.

    Αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η άκρα δεξιά στην Ευρώπη δεν είναι εχθρός του συστήματος, αλλά είναι οργανικό μέρος του κατεστημένου και συνεργάζεται στενά με το κατεστημένο, «όπως αποκαλύφθηκε χθες στην Ελλάδα, που βγήκαν στο φως οι στενές μυστικές σχέσεις της κυβέρνησης Σαμαρά με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής».

    [03] «Ψυχραιμία και οικονομικές πρωτοβουλίες» πρότεινε για την Ουκρανία ο Ευ. Βενιζέλος

    «Στρατηγική ψυχραιμία και στρατηγική θεώρηση των πραγμάτων» συνέστησε αναφορικά με την κρίση στην Ουκρανία και τις ευρωρωσικές σχέσεις, ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε τοποθετήσεις συνέδρων της 4ης Διακοινοβουλευτικής Διάσκεψης για την Κοινή Ευρωπαϊκή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Άμυνας και Ασφάλειας, που διεξάγεται στο Καβούρι της Αττικής με αφορμή την ελληνική Προεδρία.

    'Αρτι αφιχθείς από τις Βρυξέλες, ο κ. Βενιζέλος εστίασε κυρίως στα ζητήματα της «νότιας γειτονίας» της Ευρωπαϊκής Ένωσης - την «ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική» που περιλαμβάνει και τη διευθέτηση των ζητημάτων της οριοθέτησης των θαλάσσιων ζωνών, τη διαιωνιζόμενη σύγκρουση στη Συρία με την ανθρωπιστική κρίση που τη συνοδεύει, την αστάθεια στην Αίγυπτο και τη Λιβύη, την αραβοϊσραηλινή διένεξη, τον κίνδυνο επιπτώσεων στο Ιράκ και το Λίβανο, ή στην επιβίωση των χριστιανικών κοινοτήτων στη Μέση Ανατολή, και την «ανοικτή πληγή του Κυπριακού» συνεπεία της τουρκικής εισβολής και κατοχής.

    [04] Κατάργηση 2.500 θέσειων εργασίας από τη Renault

    Η αυτοκινητοβιομηχανία Renault έχει καταργήσει ως τώρα περίπου 2.500 θέσεις εργασίας στο πλαίσιο μιας συμφωνίας για την αύξηση της παραγωγικότητας των μονάδων της που είχε συνάψει η διοίκησή της με γαλλικά συνδικάτα.

    Συνολικά 7.500 θέσεις εργασίας αναμένεται να καταργηθούν έως το 2016 και η επιχείρηση, που έχει ήδη κάνει το ένα τρίτο εκ των περικοπών αυτών, οδεύει να επιτύχει τους στόχους της, ανέφερε η διοίκησή της.

    «Έχουμε ολοκληρώσει περίπου το ένα τρίτο του στόχου» των συνολικά 7.500 θέσεων εργασίας που θα καταργηθούν βάσει του 3ετούς αυτού σχεδίου, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής της διεύθυνσης προσωπικού της Ρενό, ο Ζαν Αγκιλόν, προσθέτοντας ότι χάρη στη συμφωνία αυτή θα εξοικονομηθούν περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ.

    [05] Στους «8» της Ευρωλίγκας προκρίθηκε ο Παναθηναϊκός

    Ο Παναθηναϊκός εξασφάλισε την πρόκριση του στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, καθώς επικράτησε 69-60 της Ουνικάχα Μάλαγα στο ΟΑΚΑ, για την 13η αγωνιστική της φάσης των «16».

    Οι «πράσινοι» συμπλήρωσαν τις 7 νίκες στον 5ο όμιλο και αν αύριο κερδίσει και ο Ολυμπιακός την Αναντολού Εφές, τότε στην τελευταία αγωνιστική οι «αιώνιοι» θα παλέψουν στο ΣΕΦ απλώς για την τελική τους κατάταξη (3η ή 4η θέση), που θα κρίνει ποιά εκ των Ρεάλ Μαδρίτης και ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα αντιμετωπίσουν στα πλέι οφ.

    [06] Παναθηναϊκός-Ουνικάχα Μάλαγα 33-28 στο ημίχρονο


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 3 April 2014 - 20:30:22 UTC